Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

"EPIRUS GATE" : ΕΞ-ΑΡΓΥΡΟΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑ...

epirusgate.blogspot
Ο Γκαιμπελισμός , ο φασισμός, η λαμογιά , τα πουλημένα τσιράκια του συστήματος, οι εγκάθετοι των διάφορων "ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΩΝ" ή  "ΑΡΓΥΡΙΚΩΝ" υποψήφιων, blogs που εξΑΡΓΥΡΩΝΟΥΝ τις υπηρεσίες τους με βρώμικο χρήμα, άνθρωποι που πιστέυουν μόνο στα Αργύρια, υπάρχουν και στα blogs,  είναι δίπλα μας και λειτουργούν με τον ίδιο ή ακόμα πιο έντονα φασιστικό τρόπο απο αυτόν του υπουργού προπαγάνδας της κυβέρνησης Γ. Πεταλωτή , είναι το blog που ανέλαβε εργολαβικά, μετ᾽Αργυρίων   προφανώς ,  να υπηρετήσει τον Αργυρώνυμο υποψήφιο στην Ηπειρο.
   Το όνομα του  blog : http://epirusgate.blogspot.com.
 Στο συγκεκριμένο blog, δεν δέχονται σχόλια δεν δέχονται διάλογο, είναι σε απόλυτη διατεταγμένη υπηρεσία του ΑΡΓΥΡΙΟΥ , και της κονόμας, μην τους διαβάζετε , απλά είναι απατεώνες.
 Σε προηγούμενες αναρτήσεις τους έσκιζαν τα ιμάτια τους για άλλο blog ,
(όμοιο τους, e-omeleta), φασιστικής αντίληψης και γκαιμπελίστικης νοοτροπίας, γιατί απλά δεν ήταν στην υπηρεσία των δικών του αφεντάδων.
   Το συγκεκριμένο blog , είναι αναρτημένο στα πρισφιλή αρκετών blogs,  η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν έχουν καμμία σχέση με το ποιόν , την τακτική, την ιδεολογία, την μεθοδολογία, την κομματική εξάρτηση, την οικονομική εξάρτηση, την υποταγή,  την απατεωνιά, τους εκβιαστικούς χειρισμούς και την πρακτική
του συγκεκριμένου blog (EPIRUS GATE) .
   Πιστεύω ότι έχουν εξαπατηθεί οι συνάδελφοι blogers , και το προβάλλουν στα αγαπημένα τους , ένα blog το οποίο δεν έχει καμμία σχέση με την ελεύθερη διακίνησης ιδεών, την ανιειδιωτέλεια,  και πανω απ᾽όλα την δημοκρατική έκφραση των αναγνωστών του.
   Απλά το blog θα μπορούσε να οναμαστεί  "ARGYRIKO &  GEMBELIKO".....
Τουλάχιστον θα ήταν ειλικρινές και όχι αποπροσανατολιστικό.

Η εκκωφαντικά σιωπηλή εξέγερση της κάλπης


ΠΗΓΗ: Αριστερό Βήμα

Του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Ασφαλώς τα αποτελέσματα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, με τα πολυσήμαντα στοιχεία και τη συνθετότητά τους, χρήζουν ψύχραιμης ανάλυσης, που δεν μπορεί παρά να αποτελεί αντικείμενο συλλογικών συζητήσεων και προβληματισμών. Σε κάθε περίπτωση, είναι φανερό ότι το εκλογικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε μια καινούργια πολιτική πραγματικότητα, με κύρια χαρακτηριστικά τη βαθύτατη κρίση νομιμοποίησης του αστικού πολιτικού συστήματος στο σύνολό του (και της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου ιδιαίτερα) και την ισχυροποίηση ριζοσπαστικών, αντισυστημικών ρευμάτων ενός οργισμένου κοινωνικού σώματος, κυρίως προς τα αριστερά.

Η πολύ μεγάλη, για τόσο έντονα πολιτικοποιημένες εκλογές (στις οποίες μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε θέσει ζήτημα επιβίωσης της κυβέρνησής του) αποχή, που έφτασε πανελλαδικά το 40% και στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα το 45%, πρέπει να ερμηνευθεί λιγότερο σαν παθητική στάση παραίτησης και περισσότερο σαν καθολική κατακραυγή, που θυμίζει το “que se vayan todos” (να φύγουν όλοι) της Αργεντινής. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται και από το αξιοσημείωτο γεγονός ότι περίπου ένας στους δέκα ψηφοφόρους προσήλθε στις κάλπες για να ρίξει άκυρο ή λευκό, μια στάση «μαχητικής» απόρριψης του πολιτικού προσωπικού στο σύνολό του. Συνολικά, αποχή, λευκό και άκυρο έφτασαν το 50% των ψηφοφόρων.

Πολυτεχνείο 1973 - Είμαστε δυο

Οι Έλληνες ανακάλεσαν την εντολή στον Παπανδρέου

Δί-Νε-Του!

Με την αποχή και την ψήφο διαμαρτυρίας αντιστάθηκαν στα μέτρα λιτότητας
 
Των Κώστα Δουζίνα και Πέτρου Παπακωνσταντίνου*
Από τον Guardian της Τρίτης, 9 Νοεμβρίου 2010

Οι ελληνικές, τοπικές εκλογές της Κυριακής ήταν ασυνήθιστες. Όση σημασία κι αν είχαν για την τοπική αυτοδιοίκηση, οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν θεωρήθηκαν ποτέ στο παρελθόν κρίσιμες για την επιβίωση μιας κυβέρνησης. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως, ο Έλληνας πρωθυπουργός διατύπωσε ένα μάλλον παράξενο τελεσίγραφο στο εκλογικό σώμα: ψηφίστε τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ, διαφορετικά θα παραιτηθώ, θα προκηρύξω πρόωρες βουλευτικές εκλογές και, κατά συνέπεια, ο κόσμος θα χάσει την τόσο σκληρά κερδισμένη εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα, με βαριές συνέπειες για τους απλούς ανθρώπους.

Ήταν άραγε αυτή η ασυνήθιστη κίνηση ένα τολμηρό σκακιστικό «γκαμπί», μια γνήσια επιδίωξη ανανέωσης της δημοκρατικής, λαϊκής εντολής ή μια απεγνωσμένη μπλόφα χαρτοπαίκτη που δεν στηρίζεται σε ισχυρό φύλλο; Η χειρονομία Παπανδρέου καταδεικνύει την εμπύρετη κατάσταση της ελληνικής πολιτικής ζωής την επαύριον των μέτρων λιτότητας και αναδιάρθρωσης που επέβαλαν στη χώρα το ΔΝΤ και η Ε.Ε. σε αντάλλαγμα ενός δανείου ύψους 110 δις ευρώ. Μειώσεις μισθών και συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι και 30% και αυξήσεις των άμεσων και εμμέσων φόρων έριξαν μια εύθραυστη οικονομία σε βαθειά ύφεση. Η ανεργία της νεολαίας, που κυμαίνεται ήδη στο 30%, αναπόφευκτα θα αυξηθεί καθώς ο ιδιωτικός τομέας αξιοποιεί τα μέτρα αυτά για να καταργήσει θέσεις εργασίας και να υπονομεύσει εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών.

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΕΚΛΟΓΕΣ... & ΠΑΣΟΚ

Συναγερμός και κάλεσμα!

Δί-Νε-Του!

Γράφει: 
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Στο μέτρο όμως που (το προλεταριάτο) ωριμάζει για την αυτοαπελευθέρωσή του, συγκροτείται σε δικό του κόμμα, εκλέγει τους δικούς του εκπροσώπους και όχι τους εκπροσώπους της τάξης των κεφαλαιοκρατών. Το γενικό δικαίωμα ψήφου είναι έτσι ο δείκτης της ωριμότητας της εργατικής τάξης. Περισσότερο δεν μπορεί να είναι και δεν θα είναι ποτέ μέσα στο σημερινό κράτος, αλλά κι αυτό φτάνει. 
Την ημέρα που το θερμόμετρο του γενικού δικαιώματος ψήφου θα δείχνει στο σημείο του βρασμού ανάμεσα στους εργάτες, θα ξέρουν κι αυτοί, όπως και οι κεφαλαιοκράτες, τι να κάνουν».
(Φρίντριχ Ενγκελς, «Καταγωγή της οικογένειας, της ατομικής ιδιοκτησίας και του κράτους»).
***
Αν το αποτέλεσμα της Κυριακής ερμηνευτεί με όρους κομματικής καταγραφής, ουδείς μπορεί να διαφωνήσει: Νικητής αυτών των εκλογών είναι το ΚΚΕ.
Ομως μια τέτοια αποτίμηση, αν περιοριστεί να γίνει με όρους φωτογραφίας, δηλαδή με όρους ακινησίας, θα είναι στενή και στείρα. Και τούτο διότι λόγω των συνθηκών μέσα στις οποίες διεξήχθησαν οι εκλογές, η απόδοση των κοινωνικών διεργασιών, όπως αποτυπώθηκαν στο εκλογικό αποτέλεσμα, δεν μπορεί να καταγραφεί με τρόπο στατικό - φωτογραφικό.

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ


Η δυσαρέσκεια πυροδοτεί νέες διεργασίες
Δυσαρέσκεια και προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου από το βράδυ της Κυριακής, καθώς το αποτέλεσμα διέψευσε τις προσδοκίες τους για την υποτιθέμενη δυναμική της συνάντησης «της ριζοσπαστικής αριστεράς με δυνάμεις απ' το σοσιαλιστικό χώρο». Συνολικά, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πανελλαδικά απώλεια ψήφων που αγγίζει τις 80.000 σε σχέση με τις βουλευτικές του 2009.
Στον απόηχο του αποτελέσματος δεν αποκλείεται να επιταχυνθούν εσωκομματικές εξελίξεις, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θυμίζουν ότι η επιλογή του Αλ. Μητρόπουλου είχε συναντήσει τη διαφωνία ενός μεγάλου τμήματος του ΣΥΝ, που θεωρεί τον εαυτό του δικαιωμένο. Στο παρασκήνιο ήδη εκδηλώνονται πιέσεις προς την ηγεσία για πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αποκατάστασης των σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Χτες, ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «ΝΕΤ») δήλωσε ότι ο ΣΥΝ «πλήρωσε το τίμημα των διαιρέσεων, των αρχηγισμών και των παραγοντισμών».Συμπλήρωσε ότι «ο κόσμος της αριστεράς δεν επικρότησε αυτή τη λογική, "βάζω το εγώ πάνω από το εμείς"» του Αλ. Αλαβάνου. Ωστόσο, υπεραμύνθηκε της συνέχισης της προσπάθειας συνεργασίας με δυνάμεις προερχόμενες απ' το ΠΑΣΟΚ και δείχνοντας ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, σαν κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος, παρατήρησε ότι, αν ο ΣΥΝ, η «Δημοκρατική Αριστερά» και ο Αλ. Αλαβάνος υποστήριζαν μια κοινή υποψηφιότητα, αυτή ενδεχομένως θα ξεπερνούσε τον υποψήφιο που στήριξε το ΚΚΕ στην περιφέρεια Αττικής, τον Θ. Παφίλη.
«Αναλαμβάνω την ευθύνη» για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε χτες ο Αλ. Αλαβάνος, το επιτελείο του οποίου αποτιμά την εκλογική μάχη και το αποτέλεσμά της που δεν ευνοεί σχέδια που υπήρχαν για συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις θα ληφθούν, όπως λένε, εν ευθέτω χρόνω κι αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.

Επιδεικτική προσβολή της νοημοσύνης του λαού


Διαβάζει το αποτέλεσμα σαν διαβατήριο για να οξύνει την επίθεση που έχει συναποφασίσει με τους συμμάχους της μέσα κι έξω από την Ελλάδα

Επιμένει να προκαλεί τα λαϊκά στρώματα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, βαφτίζοντας και χτες την αδιαμφισβήτητη καταδίκη της πολιτικής της σαν «μήνυμα» για τη συνέχιση της αντιλαϊκής βαρβαρότητας. Εκφράζοντας τις αντιλαϊκές επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας, ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε την ίδια φρασεολογία με τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου και διαστρεβλώνοντας το μήνυμα της λαϊκής ψήφου, έκανε λόγο για «επιβεβαίωση» της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
Το εκλογικό αποτέλεσμα, παρά το πλήθος των εκβιαστικών διλημμάτων που έθεσε προεκλογικά ο Γ. Παπανδρέου, ήταν μια ξεκάθαρη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, χωρίς η δυσαρέσκεια να μεταγγιστεί εκλογικά στη ΝΔ. Οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ σε όλη την επικράτεια σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009 ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους (1.100.000 ψήφοι ή το 1/3 της εκλογικής του δύναμης).
Οι προκλητικές αναφορές του πρωθυπουργού ότι «οι πολίτες απέδειξαν ότι ζητούν αλλαγή», ανατρέπονται από το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν «επανανομιμοποίηση» της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που ζητούσε προεκλογικά ο Γ. Παπανδρέου.

«Βασικό εμπόδιο» ... ο λαός!

Ο ελληνικός λαός είναι το ...«βασικό εμπόδιο» του πρωθυπουργού στο δρόμο των «μεταρρυθμίσεων» που προωθεί για να κάνει την Ελλάδα ανταγωνιστική, αποφαίνονται σε χτεσινό ρεπορτάζ με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα οι «Νιού Γιορκ Τάιμς». Θαυμάστε την ασύλληπτη συλλογιστική της αμερικανικής εφημερίδας: «Από τότε που εξελέγη πριν από ένα χρόνο, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αγωνίζεται για να ικανοποιήσει δύο δύσκολους και, όπως φαίνεται, αντικρουόμενους, παράγοντες: τις διεθνείς αγορές και τους Ελληνες. Την Κυριακή, κήρυξε νίκη και στα δύο μέτωπα», γράφουν χαρακτηριστικά οι «Νιου Γιόρκ Τάιμς» που χαρακτηρίζουν τους Ελληνες ως «βασικό εμπόδιο» στο δρόμο του κ. Παπανδρέου καθώς «αγωνίζεται να πείσει τον κόσμο ότι είναι ο κατάλληλος για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και το ευρώ να παραμείνει ισχυρό». Το θέμα δεν είναι βέβαια η βαθιά δημοκρατική άποψη της εφημερίδας, αλλά ότι την ίδια άποψη έχουν υιοθετήσει ατόφια οι εγχώριοι κυβερνώντες και οι πάσης φύσεως σύμμαχοί της. Το σίγουρο είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να τους απογοητεύσει και θα παραμείνει πάντα ανυπέρβλητο εμπόδιο στα αντιλαϊκά σχέδιά τους.

Θέλουν να «πνίξουν» την ελπίδα, δε θα τους περάσει.

Ενα ιδιόμορφο πραξικόπημα σε βάρος της ετυμηγορίας του λαού συντελείται από τις πρώτες ώρες που έκλεισαν οι κάλπες την Κυριακή.
 Στόχος είναι να αγνοηθεί και να «θαφτεί» το μήνυμα που έστειλε ο λαός, σαν να μην έγιναν ποτέ οι εκλογές! Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση εμφανίζεται ότι βγήκε ισχυρή από τις κάλπες, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου και να πάρει επιπλέον όποια μέτρα χρειάζονται. Οι πάντες, από τους «συμμάχους» της τρόικας μέχρι τον ΣΕΒ, τον ΕΒΕΑ και τα μεγάλα διεθνή δίκτυα, στα επίσημα και ανεπίσημα σχόλια και δηλώσεις που έκαναν για το εκλογικό αποτέλεσμα, αποφαίνονταν με μια φωνή ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραμένει ισχυρή και άρα δε χρειάζονται πρόωρες εκλογές και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να προχωρήσουν οι «μεταρρυθμίσεις». Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι πρώτος και καλύτερος ο πρωθυπουργός κινήθηκε με τη δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ τη σκυτάλη πήρε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, που θρασύτατα αποφάνθηκε ότι «ο λαός έδωσε ψήφο ανοχής και εντολή συνέχισης της δύσκολης προσπάθειας να απαλλαγεί η χώρα από το φάσμα της χρεοκοπίας», αλλά και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος που ζήτησε από την κυβέρνηση «να προωθήσει επιτέλους όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις»... Είναι ολοφάνερο ότι θέλουν να «καταπνίξουν» τις ελπίδες που γεννήθηκαν στις κάλπες, να καλλιεργήσουν κλίμα υποταγής στο μονόδρομο της πλουτοκρατίας. 
Δε θα τους περάσει. 
Μετά τις κάλπες ο λαός θα συνεχίσει να δείχνει τη δύναμή του στους δρόμους της ταξικής συσπείρωσης και αντεπίθεσης.

Να πεισμώσει ο λαός!


   Με 1.200.000 λιγότερες ψήφους απ' ό,τι πήρε πριν έναν ακριβώς χρόνο βγήκε το ΠΑΣΟΚ από τις κάλπες των προχτεσινών εκλογών για την τοπική διοίκηση.
 Και, μάλιστα, δεν πρόκειται για απώλεια που τροφοδοτεί το δικομματισμό, αφού ο έτερος του δικομματισμού, η ΝΔ, δεν καρπώνεται από τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ, αλλά χάνει και εκείνη 550.000 ψήφους σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009. 
Και φέρνοντας ένα τέτοιο αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ, βγήκε και είπε το βράδυ των εκλογών ότι επιβεβαιώνεται η πολιτική της κυβέρνησης και ότι θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την αντιλαϊκή πολιτική τους. Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο λαός θέλει άλλη πολιτική και ότι η ΝΔ είναι αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική, λες και ο λαός τρώει κουτόχορτο, λες και δεν καταψήφισε και τη ΝΔ. Πράγματι, μοιάζει οξύμωρο, μοιάζει να μην κατάλαβαν το αποτέλεσμα. Δεν είναι όμως έτσι.

Ψηφίστε ό,τι θέλετε κι όπως θέλετε. Εμείς μια φορά το ίδιο θα λέμε και τα ίδια θα κάνουμε

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου, για τις εκλογές 
(ότι, δηλαδή, πήρε ψήφο έγκρισης της πολιτικής του), προφανώς δε συμπίπτουν με το εκλογικό αποτέλεσμα...
Προφανώς, δε συμπίπτουν με την κοινή λογική, την αριθμητική, τη στατιστική, την πολιτική ανάλυση και γενικώς ...με την πραγματικότητα.
Με κάτι όμως ...συμπίπτουν. Κι αυτό το «κάτι» είναι η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου. Εκπληξη!!!
Ο πρόεδρος των Βιομηχάνων, μας είπε ότι ο ελληνικός λαός δείχνει ανοχή στην πολιτική που ασκείται και ...«αναδέχεται υπεύθυνα το αναγκαίο κόστος».
Εν ολίγοις ...ψηφίστε ό,τι θέλετε κι όπως θέλετε. Εμείς μια φορά το ίδιο θα λέμε και τα ίδια θα κάνουμε. Θα περικόπτουμε δικαιώματα και μισθούς θα παίρνουμε μέτρα λιτότητας, ακρίβειας και ξεπουλήματος.
Κατά τα άλλα, ζούμε σε καθεστώς δημοκρατίας όπου «δεν υπάρχουν αδιέξοδα» και «ο λαός μιλάει».
Μόνο που η «δημοκρατία τους» τελειώνει εκεί που αρχίζουν τα συμφέροντά τους, ιδίως σε τέτοιους καιρούς που ετοιμάζουν άγρια επίθεση σε όλα τα μέτωπα.
Ομως, επειδή δεν έχουν μόνον αυτοί συμφέροντα έχει και ο λαός τα δικά του, πρέπει να τα διεκδικήσει. Και στην κάλπη, και στους δρόμους.
ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ θέση της Νέας Δημοκρατίας, πάντως. Οχι τόσο από πολιτικής, αλλά από ...ψυχολογικής άποψης. Οι άνθρωποι είναι ένα «κλικ» πριν από τον απόλυτο διχασμό προσωπικότητας.
Οι βουλευτές τους τη μισή μέρα κάνουν δηλώσεις για «αντιμνημονιακά μέτωπα» και την υπόλοιπη μισή αυτο-συγχαίρονται για την «υπευθυνότητά τους», τονίζοντας πως έχουν ψηφίσει τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης.
Είναι φανερό ότι ...δεν την βγάζουν μέχρι την επόμενη Κυριακή έτσι. Χρειάζεται επειγόντως ψυχίατρος.

Εχουμε αγώνα ήδηΤη Δευτέρα, 15 Νοέμβρη, δηλαδή την επομένη των επαναληπτικών εκλογών, αρχίζει η διαδικασία για την οριστικοποίηση του κειμένου της οδηγίας που θα διατάσσει να αυξηθεί σ' όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και σταδιακά στα 70 χρόνια. Το σχετικό θέμα υπήρχε κάπου στα ψιλά των κυριακάτικων εφημερίδων.
Οι τράπεζες μυρίστηκαν κρέας και με μια ταυτόχρονη καμπάνια κινούνται με στόχο να πείσουν στο επόμενο διάστημα όσους περισσότερους μπορούν να υπογράψουν συμβόλαια για συντάξεις γήρατος. Εκτιμούν, γράφουν τα σχετικά ρεπορτάζ, ότι το νέο Ασφαλιστικό θα σπρώξει πολλούς σ' αυτήν την αγορά.
Προσθέστε σ' αυτά τα δύο δεδομένα ορισμένα ακόμα στοιχεία της πραγματικότητας: 1.300 μένουν χωρίς δουλειά κάθε μέρα στη χώρα μας. Σαν συνταξιούχος που ζει στην εξαθλίωση, δηλαδή με 590 ευρώ το μήνα μπαίνει στην αγορά εργασίας το νέο παιδί. Ούτε με 200 ευρώ δεν καθαρίζει με τη ΔΕΗ μια οικογένεια. Τα δημοτικά ιατρεία παρουσιάζουν μια ασυνήθιστη κίνηση καθώς όλο και περισσότεροι ανασφάλιστοι καταφεύγουν σ' αυτά. Το ίδιο και τα διαφόρων λογιών συσσίτια.

«τσάμπα μαγκιά»

Κι όλα αυτά
(κινδυνολογία, καταστροφολογία, διλήμματα, «πατριδοκαπηλία»)
για να πέσει κατά 10 μονάδες το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ από τις βουλευτικές του 2009
και να δει ο κ. Παπανδρέου τον εκλεκτό του στην Αττική, τον κ. Σγουρό, να λαμβάνει το θριαμβευτικό 24% των ψήφων!
   Α, ναι, είχαμε και κείνη την... απειλή για εκλογές. 
Τι να ήταν άραγε; 
Μια ακόμα... μαεστρική «μπλόφα» ή ένας ακόμα «σταράτος» λόγος που μετατράπηκε σε «τσάμπα μαγκιά»;
Οπως και να έχει, η δήλωση - «γυροβολιά» του πελιδνού κ. Παπανδρέου για το αποτέλεσμα των εκλογών, ήταν σαφής: Πέραν του γεγονότος ότι ... «νίκησε η Τοπική Αυτοδιοίκηση» (!), ουδεμία αμφιβολία υπάρχει πως
όταν η πραγματικότητα πάει κόντρα με τις επιθυμίες ορισμένων, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα (όπα!)...

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...

«Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» λέει μια λαϊκή παροιμία. 
Κάπως έτσι μοιάζει η τοποθέτηση του πρωθυπουργού που «ποίησε την ανάγκη επιθυμία» ότι ο λαός στηρίζει την προσπάθειά του να μας αλλάξει εντελώς τα φώτα την ώρα που έχασε 1.200.000 ψήφους, την ώρα που το μοναδικό κόμμα που είχε άνοδο και μάλιστα μεγάλη σε ψήφους και ποσοστά είναι το ΚΚΕ. «Ο λαός επιβεβαίωσε ότι θέλει να συνεχιστεί η προσπάθεια» είπε, «συνεχίζουμε και αλλάζουμε», δηλαδή προχωράμε στις αλλαγές υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών και στις ανατροπές σε βάρος του λαού. «Ψήφος αντοχής» στο ΠΑΣΟΚ λένε πρωτοσέλιδα στο πρώτο τους θέμα και τα χθεσινά «Νέα». Είναι δε χαρακτηριστικό το επιχείρημα που πρόβαλαν διάφοροι αναλυτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι η αποχή είναι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος που δεν το καταψήφισαν αφού απείχαν, δηλαδή δεν ψήφισαν άρα και αυτοί στηρίζουν το κυβερνητικό έργο.

Η μεγάλη άνοδος του ΚΚΕ σηματοδοτεί ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ευρύτερων λαικών δυνάμεων

Πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών στα τοπικά κρατικά όργανα των περιφερειών και των δήμων
Icon
  • Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στήριξε το ΚΚΕ, απέσπασαν χιλιάδες νέες ψήφους. Το Κόμμα είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τις δυνάμεις του σε ψήφους και ποσοστά. Διευρύνεται ο αριθμός εκείνων που κρίνουν θετικά εκτιμήσεις και θέσεις του ΚΚΕ, ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την εναλλακτική πολιτική μας πρόταση, αναγνωρίζουν τον αγωνιστικό πολιτικό ρόλο του.
  • Σημειώνεται μεγαλύτερη αύξηση στα μεγάλα αστικά κέντρα, στις μεγάλες περιφέρειες, στις εργατικές, λαϊκές περιοχές με οξυμένα προβλήματα στους μικρούς επιχειρηματίες και αγρότες, εκεί δηλαδή που υπάρχουν αυξημένες προϋποθέσεις να διαμορφωθεί και να αποκτήσει γερά θεμέλια το κοινωνικοπολιτικό μέτωπο συμμαχίας της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά.