Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Δήλωση αποχώρησης μελών και στελεχών της Νέας Σποράς


Λάβαμε και προωθούμε στη βάση του μπλοκ το εξής ηλεκτρονικό μήνυμα.
Όλοι εμείς, η σιωπηλή ανώνυμη πλειοψηφία που αποτελεί τη βάση της νέας σποράς, γράφουμε αυτή την επιστολή για να καταγγείλουμε ανοιχτά το καθοδηγητικό της σώμα, που λυμαίνεται την ομώνυμη ιστοσελίδα κι αξιοποιεί τη διαχείρισή της, για να υπηρετήσει τους δικούς της σκοτεινούς σκοπούς.

Αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε ανοιχτά την ηγεσία της νέας σποράς για την εγκατάλειψη του κομματικού φραξιονισμού με πολιτικές αρχές και τη σταδιακή διολίσθηση σε ένα στείρο φραξιονισμό, χωρίς αρχές και περιεχόμενο. Μία πορεία που άρχισε με την εμφάνιση του ιστολογίου, σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για το κόμμα, που δε βοήθησε τη βάση του να δει θετικά την κίνησή μας και να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα.

Παγκόσμιος ο χαρακτήρας της καπιταλιστικής κρίσης


Πυκνώνουν τα συμπτώματα που επιβεβαιώνουν τον παγκόσμιο χαρακτήρα της καπιταλιστικής κρίσης και ταυτόχρονα τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα προσπαθούν να θωρακίσουν τα δικά τους συμφέροντα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία θα αντιμετωπίσει τους επόμενους μήνες «θυελλώδεις καταστάσεις» εξαιτίας της κρίσης χρέους της Ευρώπης. «Δεν νομίζω, είπε, ότι οι Ευρωπαίοι θα αφήσουν το ευρώ να ολισθήσει, γι' αυτό όμως θα πρέπει να κάνουν ορισμένα αποφασιστικά βήματα. Περνάω πολύ χρόνο προσπαθώντας να βρω μαζί τους μια λύση, το ίδιο κάνει και ο Τιμ Γκάιτνερ».
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τ. Γκάιτνερ είχε προχτές στη Γερμανία συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε, ενώ πρόκειται να συναντηθεί και με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο υπουργοί τονίζεται η δέσμευση τόσο από την ΕΚΤ όσο και από τις κυβερνήσεις Γερμανίας και Γαλλίας να γίνει «ό,τι είναι δυνατό» για την υπέρβαση της κρίσης στην Ευρωζώνη. Οι δύο υπουργοί έδωσαν «εύσημα» σε Ιρλανδία και Πορτογαλία για την πορεία των προγραμμάτων τους και συζήτησαν την κατάσταση σε Ιταλία και Ισπανία, οι οποίες «προχωρούν σε εκτενείς δημοσιονομικές και δομικές μεταρρυθμίσεις», ενώ εντύπωση προκαλεί ότι δεν έκαναν καμία δημόσια αναφορά για την Ελλάδα.

Τ' αφεντικά προστατεύουν


ΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΙ αυτή η αστυνομία! Δεν μπορούν λέει να βρουν προσωπικό για να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα στις γειτονιές. Μέχρι και ιδιωτικούς «σεκιουριτάδες» στη Βουλή σκέφτονται να βάλουν...
Φυσικά το... γιατί υπάρχει εγκληματικότητα στις γειτονιές δεν απασχολεί κανέναν, ούτε στην αστυνομία αλλά ούτε και στην κυβέρνηση.
Οτι - δηλαδή - έχει να κάνει με τo οργανωμένο έγκλημα, που σημαίνει πολύ χρήμα για τα μονοπώλια, όπως για παράδειγμα η προώθηση των ναρκωτικών, άλλες μαφιόζικες μπίζνες, είναι ψιλά γράμματα...
Οσο για το αστυνομικό προσωπικό, δεν πάει καν το μυαλό τους στο να περιορίσουν τους αστυνομικούς και τους ΜΑΤατζήδες που φυλάνε τους βιομήχανους τύπου Μάνεση και χτυπάνε απεργούς εργάτες.

ΜΑΝΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ


Με εξώδικα και προκλήσεις επιχειρεί να επιβάλει καθεστώς τρομοκρατίας
Το όργιο τρομοκρατίας από την εργοδοσία εντείνεται

Με εξώδικα, λεκτικές προκλήσεις από πρώην απεργοσπάστες και διευθυντικά στελέχη, τρομοκρατία και αυθαίρετες εντολές για ανάθεση καθηκόντων άσχετα με την ειδικότητά τους, προσπαθεί ο ιδιοκτήτης της «Χαλυβουργίας Ελλάδας» Ν. Μάνεσης να κάμψει το φρόνημα των μελών του ΔΣ του Σωματείου «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και αρκετών άλλων εργατών που πρωτοστάτησαν στον 9μηνο απεργιακό αγώνα.
Συγκεκριμένα, από την πρώτη στιγμή που μπήκαν για δουλειά, η εργοδοσία συνέχισε τις προσπάθειές της - με την ίδια παταγώδη αποτυχία - για την απομόνωση των μελών του ΔΣ του Σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και προσωπικά του προέδρου της Γ. Σιφωνιού από το σύνολο των εργαζομένων του εργοστασίου. Αρχικά, απαγόρευσε στα μέλη του ΔΣ να περιοδεύσουν στους