Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Μερικές σκέψεις για τις επιδιώξεις Ανδρουλάκη...

Φαντάζομαι θα είστε γνώστες , αν όχι είστε τυχεροί, του νέου πονήματος, κατασκοπικού αυτή τη φορά, του  Μίμη Ανδρουλάκη.
΄Οσοι από σας είστε 45-55 χρόνων θα είστε γνώστες ή  και αναγνώστες των περίφημων Βίπερ SAS. Ήταν τα κατεξοχήν αναγνώσματα στο στρατό. E, λοιπόν σε αυτό το μοτίβο κινείται το μυθιστόρημά του.
Η υπόθεση  του βιβλίου, με τίτλο “Ο κόκκινος κάβουρας” είναι η εξής:
Στα ανώτερα καθοδηγητικά κλιμάκια του ΚΚΕ υπάρχει ένας πράκτορας των Ελληνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών. Αυτός λοιπόν καταφέρνει να αναρριχηθεί μέχρι το αξίωμα του μέλους του Π.Γ. Ανακαλύπτεται και....
Είδατε που σας είπα ότι πρόκειται για κακέκτυπο μυθιστορήματος του Ζεράρ ντε Βιλιέ! 
Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με αυτή τη μπούρδα! Σε  διαφορετική χρονική στιγμή θα ήταν για γέλια. 
Γιατί όμως τώρα; 
Η εκδοχή του Ανδρουλάκη είναι η υπόσχεση στο Χαρίλαο να γράψει για το γεγονός μετά από 30 χρόνια. 
Άρα αφού το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται το 1983 , 2013-1983=30. Μάλιστα!
Προσωπικά θα έλεγα πως ο κύριος αυτός προσπαθεί να "πιάσει στασίδι" στη συζήτηση

Αλ. Τσίπρας: Λεφτά υπάρχουν...

Στις 14 Σεπτέμβρη του 2009 ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου έλεγε από το βήμα της ΔΕΘ την περιβόητη φράση «λεφτά υπάρχουν».
Βέβαια για να μην τον αδικούμε η συγκεκριμένη φράση είχε και συνέχεια στην οποία διευκρίνιζε ότι αναφέρεται στα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την αντιμετώπιση της αδιαφάνειας, της σπατάλης, της διαφθοράς και όχι σε καμία δήμευση της περιουσίας των καπιταλιστών.
Το βράδυ της Κυριακής ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ανέφερε από το βήμα της βουλής: «Με ρωτάτε, όμως, διαρκώς ''πού θα βρείτε τα λεφτά''». 
Αμέσως μετά έδωσε και την απάντηση, όπως οφείλει να κάνει κάθε κόμμα που θέλει να κυβερνήσει και σέβεται τον εαυτό του.

Ν. Σοφιανός : Χρειάζεται να συγκροτηθεί μια εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση (VIDEO)«Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να δούμε ποιος είπε την εξυπνότερη ατάκα», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στην συζήτηση που έγινε στη Βουλή.
Μιλώντας στο «MEGA», ξεκαθάρισε πως «το ζητούμενο σήμερα είναι να διαμορφωθούν όροι ώστε να υπάρχει ανασύνταξη μιας εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης που θα δυσκολέψει, θα αποσπάσει, θα δώσει ανάσες».

Κακοπαιγμένο θέατρο στη Βουλή... Ο Φώσκολος έφυγε νωρίς

Θα γελούσαν μέχρι και τα έδρανα αν ο λαός δεν βρίσκονταν στη μέση αυτού του θλιβερού θεάτρου σκιών. Πολιτικών σκιών. Απ' τη μια πλευρά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προκλητική, με την υπεροψία του διαχειριστή της πολιτικής εξουσίας που κερδίζει μέχρι στιγμής το (κοινοβουλευτικό) παιχνίδι και απ' την άλλη, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει ότι μπορεί καλύτερα, ως νέα σοσιαλδημοκρατία, να βγάλει τον τόπο απ' την κρίση. Προσωπικές αντιδικίες, γλώσσα απολίτικη και πεζοδρομιακή, κουτσαβακισμοί εκατέρρωθεν και ένας λαός πεταγμένος στον σκουπιδοτενεκέ της καπιταλιστικής αθλιότητας. 

Ο Σαμαράς να ζει σε άλλον κόσμο. Να βλέπει την κατάσταση ρόδινη (για τους κεφαλαιοκράτες είναι πράγματι ρόδινη, όχι για τους εργαζόμενους ασφαλώς). Οι αριθμοί του Στουρνάρα να ευημερούν σε βάρος της κοινωνίας, της εργατικής τάξης, των απολυμένων, των ανέργων. Προκλητικά κοστούμια με γραβάτες να υψώνουν το δάχτυλο και να μιλάνε για το success story των μεγαλοβιομηχάνων και των εφοπλιστών. Της διαπλοκής Κεφαλαίου και πολιτικής εξουσίας με θύμα εσένα και εμένα.