Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

ΕΠΩΝΥΜΩΣ


Τα τρισ. της πλουτοκρατίας

τα τέλη του 2008 και ενώ η οικονομική κρίση είχε προσλάβει διεθνείς διαστάσεις, η Ευρωπαϊκή Ενωση προχωρεί σε μία άνευ προηγουμένου στήριξη των τραπεζικών μονοπωλιακών ομίλων, χορηγώντας τους κρατικά κεφάλαια ύψους 2 τρισ. ευρώ! Σε χρόνο ρεκόρ, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τους κρατικούς προϋπολογισμούς ως μηχανισμούς στήριξής τους προκειμένου να μην καταρρεύσουν. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συμμετείχε στη... σταυροφορία διάσωσης του ελληνικού τραπεζικού κεφαλαίου, με 28 δισ. ευρώ. Αυτές οι ενέργειες σε συνδυασμό με τη διαχρονική πολύμορφη κρατική ενίσχυση του κεφαλαίου, τις φοροαπαλλαγές του, δημιούργησαν μία τεράστια αιμορραγία στους κρατικούς προϋπολογισμούς, που οδήγησε τα δημόσια ελλείμματα και χρέη στα ύψη. Περισσότερες από 10 χώρες της Ευρωζώνης εμφάνισαν το 2009 δημοσιονομικό έλλειμμα υψηλότερο του 10% του ΑΕΠ, ενώ σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ το δημόσιο χρέος της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως το 2012 θα αυξηθεί κατά 20 μονάδες!


αι ενώ τα τραπεζικά μονοπώλια, χάρη στις τεραστίων διαστάσεων κρατικομονοπωλιακές παρεμβάσεις, μας πετάνε σήμερα κατάμουτρα τα αποτελέσματα των κερδοφόρων ισολογισμών τους, οι ζημίες τρισεκατομμυρίων ευρώ, που μεταφέρθηκαν στους κρατικούς προϋπολογισμούς, οδήγησαν σε δημοσιονομική εκτροπή. Και εδώ αρχίζει η δεύτερη πράξη του δράματος, με τις επιθέσεις του «κερδοσκοπικού» κεφαλαίου - πρώτα στην Ελλάδα, ενώ ακολουθούν Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και πιθανόν Γαλλία - οι οποίες οδήγησαν στην εκτόξευση των σπρεντς... Μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδα, τα οποία είναι απότοκα της καπιταλιστικής κρίσης και των νόμων κίνησης του πλεονάζοντος χρηματιστικού κεφαλαίου, η αστική τάξη και τα κόμματά της, για να σωθούν, συναποφάσισαν με την τρόικα του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, μέσω της υπογραφής της επαίσχυντης συμφωνίας, να πληρώσει ο λαός.


ίδια «αρρώστια» εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες. Υπό τα νέα αυτά δεδομένα, στο έκτακτο ΕΚΟΦΙΝ, την προηγούμενη Κυριακή, αποφάσισαν τη δημιουργία μηχανισμού με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ για τη «στήριξη» χωρών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα. Το ταμείο θα διαθέτει κεφάλαια 720 δισ. ευρώ και θα χορηγεί δάνεια - με τοκογλυφικούς όρους - στις χώρες που απευθύνονται σ' αυτό, με σκοπό να αποπληρώσουν τους πιστωτές τους, δηλαδή τις τράπεζες. Με άλλα λόγια, ο μηχανισμός στήθηκε για να διασωθεί - για δεύτερη φορά - το τραπεζικό κεφάλαιο, καθώς μία πιθανή χρεοκοπία μιας χώρας θα είχε αποτέλεσμα οι πιστώτριες τράπεζες να χάσουν τα κεφάλαια που είχαν δανείσει.


Είναι εμφανές ότι το παιγνίδι με τα τρισ. ευρώ παίζεται στις πλάτες των λαών. Τη μία φορά, για να διασώσουν τις τράπεζες από την οικονομική κρίση. Την άλλη φορά, επειδή, λόγω των δημοσιονομικών ανισορροπιών και της ενδεχόμενης χρεοκοπίας κρατών της ΕΕ, οι τράπεζες θα έχαναν εκατοντάδες δισ. ευρώ. Και ταυτόχρονα συνεχίζουν εντατικά να παίρνουν αντεργατικά μέτρα για να κάνουν πιο φτηνούς τους εργάτες. Και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι οι κινήσεις αυτές θα οδηγήσουν σε νέα βαθύτερη και περισσότερο οδυνηρή κρίση.

Το ιστορικά ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα, για να επιζήσει, απαιτεί μεγαλύτερες στερήσεις και εξαθλίωση εκατομμυρίων εργαζομένων. Από την ίδια τη δυναμική των γεγονότων προβάλλει, με στοιχείο αναγκαιότητας, ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας, κοινωνικός και εργατικός έλεγχος, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Το μέλλον των εργαζόμενων λαών βρίσκεται στο νέο κόσμο, το σοσιαλιστικό.


Θανάσης ΚΑΝΙΑΡΗΣ

Ο φόβος της λαϊκής αντεπίθεσης

Αδιάψευστος μάρτυρας της απήχησης της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για έξοδο από την κρίση σε ρήξη με τα μονοπώλια, με ορίζοντα τη λαϊκή εξουσία, είναι η λυσσαλέα και οργανωμένη επίθεση που δέχεται από τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ.
Οταν υποχρεώνονται να αφιερώσουν τα κύρια άρθρα των κυριακάτικων εκδόσεών τους προκειμένου να συκοφαντήσουν τη δράση του ΚΚΕ, δε χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς ότι το ΚΚΕ μπαίνει στο στόχαστρο των «οργάνων» της πλουτοκρατίας, ακριβώς γιατί δεν μπαίνει στη λογική που θέλουν.
Γιατί συνεχίζει να προβάλλει την πολιτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων ως μοναδικής οριστικής διεξόδου από την κρίση, υπέρ του λαού.
Συνεχίζει να παλεύει ώστε να οργανωθεί ο λαός στη δική του συμμαχία, να ορθώσει το ανάστημά του.
Τα επιχειρήματά τους είναι αντάξια του φόβου που τους διακατέχει.
Τη στιγμή που εξαπολύουν την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος του λαού και σαρώνουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις δεκαετιών, έχουν το θράσος να κατηγορούν το ΚΚΕ για «ακραίες πράξεις» που τάχα «δοκιμάζουν τα όρια του νόμου». Επειδή ακριβώς καλεί το λαό να αγωνιστεί για τα δικά του συμφέροντα.
Τη στιγμή που παραβιάζουν οι ίδιοι το Σύνταγμα, όπως με το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα μετατροπής της «κύρωσης» της συμφωνίας με ΕΕ - ΔΝΤ σε απλή ενημέρωση, και το κάνουν όταν πρόκειται να αφαιρέσουν στοιχειώδη δημοκρατικά και εργασιακά δικαιώματα από το λαό, επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου φωνάζοντας με όλη τους τη δύναμη «το ΚΚΕ δεν σέβεται το Σύνταγμα»... Είναι σίγουρο ότι και αυτή τη φορά θα σπάσουν τα μούτρα τους.
Οι εργαζόμενοι, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις, δείχνουν πως έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να οργανώσουν το δικό τους μέτωπο, ότι η μόνη εναλλακτική λύση είναι η λαϊκή εξουσία.


ΑΠΟ ΤΗΝ 11 ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ:
Η απόδειξη της προβοκάτσιας από ιστοσελίδα που διαφημίζει ΛΑ.Ο.Σ. και φασιστοειδή

Ο Κ. Πλεύρης φιγουράρει σε περίοπτη θέση στην ίδια ιστοσελίδα. Μαζί με τους Αδωνι Γεωργιάδη, Αθ. Πλεύρη, βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ.
Η προβοκάτσια του ΛΑ.Ο.Σ. αποκαλύπτεται.
Ο Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ κάλεσε τους διαδηλωτές να εισβάλουν στη Βουλή και να την κάψουν. Την απάντησή του την πήρε. Είναι προβοκάτορας.

Η απόδειξη γι αυτό έρχεται και από μία ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, την www.thermopilai.org.

Αυτή η ιστοσελίδα έχει αναλάβει να προβάλλει εργολαβικά τις δραστηριότητες του ΛΑ.Ο.Σ. και διαφόρων άλλων φασιστοειδών, χρυσαυγιτών. Εχει βασικό μότο του το «Τιμή μας η πίστις στο Εθνος». Φιγουράρουν ανάμεσα σε άλλα, ομιλίες και δραστηριότητες του γνωστού φασιστοειδούς Κ. Πλεύρη, του Αθ. Πλεύρη, βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., του Αδωνι Γεωργιάδη, βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ.

Σε αυτή, λοιπόν, την ιστοσελίδα, υπάρχει ένα κείμενο κάποιου αγανακτισμένου (προφανώς χρυσαυγίτη ή οπαδού του ΛΑ.Ο.Σ.) επειδή το ΠΑΜΕ περιφρούρησε τη Βουλή και δεν άφησε τους συγκεντρωμένους να μπουν μέσα. Παραθέτουμε το κείμενο που αποκαλύπτει τι ακριβώς έχει γίνει.

Ο τίτλος του κειμένου είναι: «Απεργία της 5ης Μαΐου 2010. Η πορεία του απλού κόσμου... και η προσπάθειά χειραγώγησης από το ΠΑΜΕ».

Και το κείμενο γράφει:

«Τα παρακάτω γεγονότα δεν επιδέχονταν καμία αμφισβήτηση μιας και ο γραφών και η παρέα φίλων ήταν αυτόπτες μάρτυρες των όσων συνέβησαν σήμερα στην απεργία την 5 ΜΑΪΟΥ του 2010. Φτάσαμε στο Σύνταγμα περί της 12 το μεσημέρι, τότε κατέφθανε και η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια, με συνθήματα για την πλουτοκρατία, και τον εργάτη... τα γνωστά. Τα συνθήματα τα φώναζε μια μερίδα ανθρώπων που ηγούνταν της πορείας.

Με το πέρασμα του πρώτου μπλοκ του ΠΑΜΕ η πορεία που ακολουθούσε ήταν αραιή χωρίς νεύρο και παλμό, περνώντας μπροστά από το κοινοβούλιο και προχωρώντας προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός.


Το χτεσινό κείμενο της ιστοσελίδας που επιβεβαιώνει με κάθε λεπτομέρεια την προβοκάτσια του ΛΑ.Ο.Σ.
Ξάφνου έξω από την είσοδο του κοινοβουλίου ήταν καμιά δεκάρια άτομα και κοιτούσαν την πορεία. Ενα μέρος ανθρώπων που δεν ήταν του ΠΑΜΕ, τους αντιλήφθηκε και άρχιζε να βρίζει... Αλήτες, κλέφτες, Γα... τ. μ.... της Μ....., Προδότες, κτλ. Δεν χρειάστηκε πολύ η πορεία του ΠΑΜΕ "έσπασε" ο κόσμος κατευθύνθηκε προς αυτούς που έβλεπε να τον κοιτούν ήρεμοι έξω από το κοινοβούλιο.

Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, "Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε" μανιασμένο το πλήθος έβριζε ασυγκράτητα. Μέσα σε 10 λεπτά τα συνθήματα είχαν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας, έξαλλη η μάζα του κόσμου φώναζε συνθήματα όπως: "Να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή", "Πουτάνας Γιοι πολιτικοί", "Κουφάλες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες", "κλέφτες, Προδότες!". Το αίμα μας πλημμύρισε από οργή και τα μάτια όλων κοιτούσαν τα παράθυρα του κοινοβουλίου έτοιμα να κατασπαράξουν όπιον κοίταζε από μέσα.

Το ΠΑΜΕ κατάλαβε ότι έχανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο! Ξάφνου μια ομάδα 60 νεαρών με σημαίες του ΠΑΜΕ κρατώντας ο ένας τα χέρια του άλλου ήρθε και στάθηκε μπροστά από το πλήθος καταμήκος των δύο κουβουκλίων των Ευζώνων και κοίταγε όχι προς το κοινοβούλιο άλλα... καταπρόσωπο το μανιασμένο πλήθος. Οποτε ο κόσμος φώναζε τα παραπάνω συνθήματα το ΠΑΜΕ φώναζε ταυτόχρονα προσπαθώντας να σκεπάσει τα συνθήματα του κόσμου. Δεν άργησαν να ακούγονται διαμαρτυρίες από τους πολίτες "γιατί κοιτάτε προς εμάς... και όχι την βουλή". Ο κόσμος φώναζε στους νεαρούς "ρε οι εχθροί είναι μέσα στην βουλή γιατί κοιτάτε εμάς;"

Δεν άργησε να καταλάβει ο κόσμος ότι στάθηκαν μπροστά από αυτούς για να ελέγχουν την κατάσταση να μην τους ξεφύγει ο κόσμος και συμβεί κάτι μη ελεγχόμενο. Ο κόσμος δεν πτοήθηκε φώναζε μανιασμένα σκεπάζοντας τα συνθήματα του ΠΑΜΕ. Οι αρχηγοί των νεαρών φώναζαν "όλοι πίσω στην πορεία" οι νεαροί τώρα, κατέβηκαν από τα σκαλιά του Αγνώστου Στρατιώτη, και έσπρωχναν τον κόσμο πίσω "όχι ρε λέγανε κάποιοι εμείς θέλουμε ΕΔΩ!" Για μια στιγμή ο κόσμος έκανε πίσω, όμως κάποιοι έσκυψαν κάτω από μπλοκ των νεαρών και βρέθηκαν πάλι μπροστά κοιτώντας, τον κόσμο που σπρωχνόταν από το ΠΑΜΕ να επιστέψει στην προκαθορισμένη πορεία.

Αυτοί που πέρασαν μπροστά φώναζαν στον κόσμο να ξαναέρθει μπροστά. Ο κόσμος έσπασε το μπλοκ του ΠΑΜΕ και ξαναπήγε εκεί που ήταν. Το ΠΑΜΕ αποχώρησε φοβούμενο επεισόδιο με τον απλό κόσμο! Αυτό επαναλήφθηκε δύο φορές. Τότε άρχισε να ξαναφωνάζει με μανία ο κόσμος. Κάποιοι άρχισαν να τραγουδούν τον Εθνικό ύμνο, ο κόσμος ακολούθησε. Τα συνθήματα "να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή" "κουφάλες κουφάλες έρχονται κρεμάλες" με μεγαλύτερη ένταση. Κάποιοι μέσα απο την βουλή απο το παράθυρο του πάνω ορόφου κοίταζαν τον κόσμο και γελούσαν...

Το πλήθος εξαγριώθηκε και το σύνθημα δόθηκε "ΝΤΟΥ". Τότε περίπου 100 άτομα ανέβηκαν με μανία την δεξιά σκάλα του κοινοβουλίου προσπαθώντας να μπουκάρει στην βουλή! Τότε τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και ο κόσμος οπισθοχώρησε φωνάζοντας και βρίζοντας την αστυνομία. Περιττό να πούμε ότι ολόκληρη η πορεία κοιτούσε τα τεκταινόμενα, αφου είχε σταματήσει μπροστά στον κεντρικό δρόμο. Αυτά ήταν τα γεγονότα μέχρι της 2 η ώρα.

Εν κατακλείδι η προσπάθεια του ΠΑΜΕ να χειραγωγήσει τον κόσμο ήταν ολοφάνερη σε αυτούς που ήταν μπροστά. Ομως το σύνθημα "κουφάλες κουφάλες έρχονται κρεμάλες" απευθυνόταν προς όλους, να το έχουν υπόψη τους».

Το παραπάνω κείμενο από αυτόπτες δε χρειάζεται κανένα σχόλιο. Η προβοκάτσια που έστησαν τους γυρίζει μπούμερανγκ.


NASTOS A. MARKO
NASTOS A. MARKO

Είναι φανερό ποια Ακρόπολη προτιμούν


          Οι πολιτικοί εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων και τα παπαγαλάκια τους, που όρμηξαν προχτές στο ΚΚΕ για τα πανό της ανυπακοής στο Βράχο της Ακρόπολης,καταγγέλλοντας «ασέβεια» στο «μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», μάλλον θεωρούν διαφήμιση για το μνημείο και τη χώρα τη φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα ο «Ρ», δίπλα σ' αυτή της προχτεσινής κινητοποίησης.

Εξοπλιστικές δαπάνες Χορός δισεκατομμυρίων στις πλάτες του λαού

Απο την εφημερίδα "Oδηγητής":

Από τη μια, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ και την “προγραμματική” αντιπολίτευση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ λένε πως «δεν υπάρχουν λεφτά» και από την άλλη ο Πρωθυπουργός με κάθε ταξίδι που κάνει «για τη σωτηρία της χώρας» γυρίζει με μια παραγγελία νέων οπλικών συστημάτων. Τα υπέρογκα ποσά που δαπανούνται για την αγορά τους, αποδεικνύουν πως η προπαγάνδα για τα “ελλείμματα”, που τάχα τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι, είναι παραμύθι. Πέρα, βέβαια από το χορό δισεκατομμυρίων που στήνεται στις πλάτες του λαού, γίνεται εντονότερη και η πρόσδεση της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας και όχι μόνο.Τα χρήματα που δαπανά η χώρα μας, κάθε χρόνο σε εξοπλιστικά συστήματα και για τη συμμετοχή της στο “ειρηνευτικό” έργο του ΝΑΤΟ πραγματικά ζαλίζουν! Για τα εξοπλιστικά προγράμματα, που καμιά σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, οι πληρωμές με βάση τις παραλαβές που έγιναν το 2009 φθάνουν περίπου τα 3,16 δισ. ευρώ. Για το 2010, η δαπάνη προβλέπεται να μειωθεί ωστόσο η μείωση είναι πλασματική και αφορά σε κάποιες καθυστερήσεις παραλαβών.Τα “σούρτα-φέρτα” του Γιώργου Παπανδρέου σε Ευρώπη και ΗΠΑ προκειμένου να εξασφαλίσει τη “στήριξη” των ιμπεριαλιστικών κέντρων στα αντιλαϊκά μέτρα του ΠΑΣΟΚ συνοδεύτηκαν από νέες παραγγελίες και πιέσεις για αγορά οπλικών συστημάτων. Η πρώτη επίσκεψη Παπανδρέου στο Παρίσι συνοδεύτηκε με την επιβεβαίωση της παραγγελίας έξι γαλλικών φρεγατών “Φρεμ” για το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, συνολικού κόστους 2,5 με 3 δισ. ευρώ. Η Γερμανία και οι ΗΠΑ επίσης πιέζουν αντίστοιχα για αγορά μαχητικών αεροπλάνων (τα Γιουροφάιτερ που πουλά η Γερμανία κοστίζουν περίπου 100 εκ. εύρω το ένα!). Η Γερμανία εξασφάλισε επίσης την αγορά των υποβρυχίων που κατασκευάζονται στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά (μεταξύ αυτών και του γνωστού υποβρυχίου που γέρνει) αλλά και την αγορά νέων ενώ και η Ρωσία έχει παραγγελίες για άρματα μάχης από την προηγούμενη κυβέρνηση. Άρματα μάχης προσπαθεί να πουλήσει και η Γερμανία.

Η “θηλιά” στο λαιμό του ελληνικού λαού, σφίγγει ακόμα περισσότερο αν προσθέσουμε και τις δαπάνες “υπέρ ΝΑΤΟ”, που πληρώνει κάθε χρόνο ο ελληνικός λαός για το δολοφονικό έργο του ΝΑΤΟ, τη συντήρηση κατοχικών δυνάμεων. 91,5 εκατομμύρια ευρώ είναι περίπου ο φόρος “αίματος” που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2010.Υπέρογκα είναι και τα ποσά που δαπανούνται για τη συμμετοχή της χώρας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που πέρα από τις δαπάνες, αποτελούν και πηγή κινδύνων τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Συνολικά, η ετήσια δαπάνη για τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές αποστολές ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ! Συνολικά, πάνω από 2.100 φαντάροι και αξιωματικοί παίρνουν μέρος σε στρατούς κατοχής, ελέγχου και επεμβάσεων σε δεκάδες χώρες του κόσμου.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα συμμετέχει σε:

8 επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ σε Αφγανιστάν, Κοσσυφοπέδιο, ΠΓΔΜ, Αλβανία, Σομαλία

7 επιχειρήσεις της ΕΕ σε Αφγανιστάν, Γεωργία, Μολδαβία, Ουκρανία, Παλαιστίνη, Ιρακ και Ινδονησία

3 επιχειρήσεις στα πλαίσια του ΟΗΕ σε Λίβανο, Δυτ. Σαχάρα και Σουδάν

Επίσης, σε μόνιμη βάση, 4-5 μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται σε αποστολές εκτός ελληνικών συνόρων, ενώ μετά και τις επαφές Ομπάμα – Παπανδρέου, αναβαθμίζεται η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο του Αφγανιστάν. Συγκεκριμένα, το ελληνικό τάγμα που βρίσκεται στην ασιατική χώρα θα μετατραπεί από “ειδικής σύνθεσης” σε “εκπαιδευτικό τάγμα”, με τη συγκρότηση 3 εκπαιδευτικών ομάδων. Συνολικά, 58 είναι τα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που θα αναλάβουν την εκπαίδευση αντίστοιχων τμημάτων του αφγανικού στρατού, θα είναι δηλαδή ένα είδος “τεχνικών συμβούλων” που θα κατευθύνουν μάχιμες μονάδες του αφγανικού στρατού στα πολεμικά πεδία. Η δύναμη αυτή, με μία ακόμα μεγαλύτερη δύναμη υποστήριξής τους, θα απαρτίζουν το ελληνικό τάγμα το οποίο πλέον θα αλλάξει πλήρως χαρακτήρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η χώρα μας, είναι έτοιμη να συμμετάσχει και στην “αντιπυραυλική” ασπίδα των ΗΠΑ με την «σοβαρότητα και την επιφυλακτικότητα που απαιτείται» σύμφωνα με τον Ε. Βενιζέλο ενώ για την δύναμη που βρίσκεται στο Κόσοβο, ο ίδιος υποστήριξε στη Βουλή πως «διεκδικούμε τη συμμετοχή στην KFOR (η ΝΑΤΟική δύναμη στη χώρα) με ηγετικό ρόλο».

Η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, υπαγορεύεται από τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας, συμφέροντα εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά της εργατικής τάξης, που εγκυμονούν μόνο κίνδυνους για το λαό και για την ειρήνη στην περιοχή.

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο, πως η προπαγάνδα περί «χρεοκοπίας» και έλλειψης χρημάτων είναι παραμύθι. Άλλωστε, δίπλα στα δισεκατομμύρια για τα οποία ήδη γράψαμε πρέπει να προσθέσουμε και το “δωράκι” του 1 δις ευρώ που έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις πολεμικές βιομηχανίες. Αποδεσμεύονται έτσι τα χρήματα που είχαν καταθέσει ως εγγυήσεις για τη σωστή υλοποίηση των «αντισταθμιστικών ωφελημάτων» (την υποχρεωτική συμμετοχή κατά 40% ελληνικών βιομηχανιών στην υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων), παρά το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι όροι!

Το μάρμαρο καλείται να πληρώσει πάλι ο λαός ενώ το κεφάλαιο θα γιγαντώνει τα κέρδη του. Η εργατική τάξη και τα παιδιά της καλούνται να πληρώσουν την κρίση και τα περιβόητα “ελλείμματα”, με μειώσεις μισθών, την αύξηση του ΦΠΑ και σωρεία αντιλαϊκών μέτρων.

Για τη στρατευμένη νεολαία, η πολιτική αυτή μεταφράζεται σε περικοπές στις μονάδες που ξεκινάνε από το ρεύμα και το πετρέλαιο και φτάνουν ως τον οβελία! Τον προηγούμενο μήνα, άλλωστε, η κυβέρνηση άρχισε να καλλιεργεί το έδαφος για την περικοπή και των καταστάσεων επιβίβασης.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΙΤΑΛΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΚΕ

"Care compagne e cari compagni, seguiamo in questi giorni con grande apprensione le notizie economiche, politiche e sociali che giungono dalla Grecia, ma al tempo stesso vediamo con quale determinazione, coraggio e coerenza politica il KKE sia protagonista nella lotta politica e sociale che i lavoratori greci stanno producendo contro le folli politiche imposte dall'UE e dall'FMI ed accettate supinamente dal governo greco". E' quanto scrivono Francesco Francescaglia e Gianni Pagliarini, rispettivamente responsabile Esteri e Lavoro del PdCI - Federazione della sinistra.


"Lasciateci dire - continuano Francescaglia a Pagliarini - che siete un esempio di resistenza per tutti i lavoratori europei. Oggi, grazie a voi, possiamo dire che tutti i lavoratori europei devono fare come in Grecia. Le proteste, gli imponenti scioperi e le grandi mobilitazioni di questi giorni stanno spezzando il pensiero unico imposto dal neoliberismo e rendono chiari ai lavoratori di tutta Europa quali sono i rischi reali della crisi greca: l'adozione in tutti i paesi europei delle misure antisociali e antipopolari che sono state approvate in Grecia. Il capitale e la finanza internazionale, che sono i responsabili di questa crisi globale, pretendono oggi di dettare le soluzioni indicando le stesse ricette che hanno determinato la crisi. Così per il capitalismo la crisi diventa una grande opportunità per rilanciare, ancora una volta, l'ennesima ristrutturazione neoliberista, fatta di licenziamenti, eliminazione dei diritti, diminuzione dei salari e delle pensioni, privatizzazioni e smantellamento dei servizi pubblici. Ci dicono che non ci sono alternative, che servono interventi drastici per sanare i conti pubblici e far ripartire l'economia e così impongono scelte per cui a pagare i loro debiti sono sempre i lavoratori e la parte più debole della popolazione".

"Il 6 maggio - scrive il PdCI - uno dei maggiori quotidiani italiani, 'La Repubblica', ha intervistato Daniel Cohn-Bendit che ha affermato: "Sono ottimista sulle chance di Papandreu, e sulla possibilità che la società lo capisca. Shock come la violenza di queste ore alle volte sono salutari". Come sempre i rappresentanti di una certa sinistra opportunista, ex-rivoluzionari da salotto inevitabilmente finiti a sostenere il vecchio nemico, ci rivelano con chiarezza quali sono le strategie con cui il capitalismo persegue i suoi interessi: strumentalizzare il conflitto sociale per imporre le loro scelte.
Noi in Italia conosciamo bene questo modo di agire: attentati, morti e stragi per gettare nel panico la popolazione e determinare l'isolamento delle forze politiche che si battono per la trasformazione della società e il parallelo rafforzamento dei partiti di governo. In Italia l'abbiamo chiamata 'strategia della tensione', messa in pratica con il 'terrorismo di Stato' e, poi, con le grandi stragi mafiose fatte con la copertura del livello politico. Per questo comprendiamo cosa state vivendo dopo la tragica morte dei 3 dipendenti della banca di Atene e le ignobili accuse che vi sono state rivolte per cercare, senza successo, di indebolire la lotta del KKE".

"Noi dobbiamo opporci a questa escalation, dobbiamo contrastare l'ennesimo piano del neoliberismo che ricade sulle spalle dei lavoratori, dobbiamo lottare contro l'estensione indiscriminata di queste politiche agli altri paesi europei. Per questo, oggi più che mai, la vostra lotta è anche la nostra lotta.Voi ci avete lanciato un appello dall'acropoli del Partenone "popoli d'Europa sollevatevi!". Noi lo abbiamo fatto nostro. In questa fase la solidarietà internazionale dei comunisti è importante, ma deve trovare la capacità di concretizzarsi in azioni e lotte comuni. Per questo ci permettiamo di proporvi di organizzare una grande manifestazione dei comunisti e dei lavoratori europei, per affermare con chiarezza che i lavoratori europei non sono disposti a pagare la crisi e che non c'è possibilità di risolvere i fallimenti del capitalismo con questo modello di produzione e di economia. L'attacco portato ai lavoratori di un paese europeo dovrebbe oggi trovare una risposta forte da parte dei lavoratori degli altri paesi. Vi chiediamo di mettere a disposizione la vostra autorevolezza ed esperienza internazionale per chiamare a raccolta i lavoratori di tutta Europa per riaffermare, da comunisti, che la crisi non deve essere pagata dai ceti popolari e che l'unica soluzione possibile è la trasformazione di questa società e di questo modello di produzione. Vi ribadiamo il nostro sostegno - concludono Francescaglia e Pagliarini - e tutta la nostra fraterna solidarietà. Saluti comunisti".

NASTOS A. MARKO

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΕΞΑΡΤΗΤΩΝ Μ.Μ.Ε.

ΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ MARFIN BANK , ΟΠΟΥ 3 ΑΘΩΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟ 2010,

ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟ- ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΚΟ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ-ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ- ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΤΟ 1965 ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ....

ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ,
ΕΝΤΥΠΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ....
(ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΙΑΣΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ , ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ BLOGS),
•ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΑΝΟΗΤΟΙ" ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,
-ΑΣ ΔΙΔΑΧΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,
ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟΤΙΝΑΣΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ( ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ). ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΛΟΓΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ
ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ , ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ,, ΚΕΝΟΙ , ΑΔΕΙΟΙ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ''ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ'' Η "ΦΕΛΛΟΙ" , ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ
ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΦΥΛΛΑΝΕ ΠΟΔΙΕΣ ΚΑΤ..., ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΚΛΙΣΕΙΣ, ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΓΟΓΓΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΓΜΑ ΤΟ
"ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ""
ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ...
Για την πιο προσφατη ιστορια :

Η τραγωδία στο "Κ. Μαρούση" δυο δεκατίες νωρίτερα...

Επανάληψη της ιστορίας μπορεί να μοιάζει σε πολλούς η προσφατη τραγωδία στην Τράπεζα Marfin (δολοφονια 3 αθωων ανθρωπων),
η οποία έχει κοινά σημεία με τα δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αθήνα στις 10 Ιανουαρίου του 1991,
μια μέρα μετά τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα.

Την επαύριο της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, μικροεπεισόδια στις παρυφές διαδήλωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τη δολοφονική επίθεση
κατά του άτυχου καθηγητή από τον Ι. Καλαμπόκα, κατέληξαν σε πολύωρες συγκρούσεις νέων με τα ΜΑΤ.
Ένα από τα εκατοντάδες δακρυγόνα που ρίχτηκαν κατά των διαδηλωτών προκάλεσε πυρκαγιά στη διασταύρωση της οδού Θεμιστοκλέους με την Πανεπιστημίου,
στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα η οποία εξαπλώθηκε στο κτίριο του «Κ. Μαρούση».
Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες όμως δέχονται εξίσου επίθεση με χημικά και αναγκάζονται να υποχωρήσουν.

Όταν η πυρκαγιά σβήσει μετά τα μεσάνυχτα θα ανασυρθούν νεκροί από ασφυξία
ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανώλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης
κι ένα -αγνώστων στοιχείων μέχρι σήμερα- νεαρό άτομο.
Οι πορείες διαμαρτυρίας, καταλήψεις και συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής θα συνεχιστούν για τα επόμενα 24ωρα,
έως ότου ο τότε υπουργός Παιδείας Γιώργος Σουφλιάς θα ανακοινώσει ότι αποσύρονται τα νομοσχέδια που είχαν προκαλέσει εξαρχής την αντίδραση του κόσμου.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πλήθος επώνυμες καταθέσεις για την άνευ ορίου εκτόξευση χημικών από τις δυνάμεις καταστολής που προκάλεσε την πυρκαγιά,
η υπηρεσιακή ΕΔΕ έκλεισε την υπόθεση κάνοντας λόγο για «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς».
Αργότερα, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (3418/1997), η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε βομβιστική ενέργεια
και αποδόθηκε είτε σε ρίψη βόμβας μολότοφ από τους αναρχικούς είτε σε ρίψη δακρυγόνων με ειδικά τουφέκια από τους αστυνομικούς.

Οι σύγχρονοι Κουίσλινγκ και η ώρα της εξέγερσης

Οι σύγχρονοι Κουίσλινγκ και η ώρα της εξέγερσηςΤου Παναγιώτη Λαφαζάνη*
Βουλευτή και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, με το τέταρτο πακέτο μέτρων που προωθεί, κάτω από την «μπότα» της Ε.Ε. - ΔΝΤ, δεν προδιαγράφει μόνο μια σκληρή ταξική επιδρομή, αλλά επιχειρεί να γυρίσει τη χώρα δύο αιώνες πίσω και να επιβάλει ένα νέο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.

Τα μέτρα κοινωνικής και εργασιακής κατεδάφισης, που προωθούνται με την «κατοχική» επιβολή Ε.Ε. - ΔΝΤ, όχι απλώς θα επιδεινώσουν την οικονομική ύφεση στη χώρα, αλλά και θα προσδώσουν σε αυτή την ύφεση εφιαλτικές και μακρόχρονεςδιαστάσεις, ενώ είναι βέβαιον ότι θα διαλύσουν στην κυριολεξία ό,τι παραγωγικό έχει απομείνει στη χώρα και θα ολοκληρώσουν την παραγωγική ερημοποίηση του τόπου.

Η κυβέρνηση, μετατρέποντας τη χώρα σε κοινωνικό «νεκροταφείο», στην ουσία αποσαθρώνει και καταστρέφει το οικονομικό της μέλλον για δεκαετίες. Ο κοινωνικός μεσαίωνας είναι ταυτόχρονα και ο οικονομικός ενταφιασμός της Ελλάδας.


Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου παρέδωσε τη χώρα σε ένα νέο καθεστώς οικονομικής κατοχής και μετέτρεψε την Ελλάδα σε μισοαποικία, «μπανανία» και προτεκτοράτο των πιο τυφλών και αδίστακτων κύκλων της Ε.Ε., του ΔΝΤ και του χρηματιστικού κεφαλαίου.

Αυτή την ώρα δεν έχουμε απλώς μια σοσιαλφιλελεύθερη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση της πιο δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας, αλλά μια κυβέρνηση που καταργεί στην ουσία την πολιτική διαμεσολάβηση, μετατρέπεται σε απλή διαχειρίστρια των κεφαλαιαγορών και εκχωρεί απευθείας την εξουσία στο εγχώριο και κυρίως στο πολυεθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές χρηματιστικό κεφάλαιο.

Οι κ.κ. Όλι Ρεν, Ζαν Κλοντ Τρισέ και Ντομινίκ Στρος Καν, αντιπροσωπεύοντας τους πιο επιθετικούς και αντιδραστικούς κύκλους του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, αποτελούν τη νέα δεσποτική, ανεξέλεγκτη και ολοκληρωτική εξουσία στην Ελλάδα, την οποία χρησιμοποιούν ως το απόλυτο «πειραματόζωο» μιας νέας επιχείρησης ολοκληρωτικής κοινωνικής κατεδάφισης στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Με πυρήνα την κυβέρνηση έχει συγκροτηθεί στη χώρα μια ευρύτερη πολιτική ομάδα σύγχρονων «Κουίσλινγκ» της Κομισιόν, του ΔΝΤ και των κεφαλαιαγορών, η οποία όχι μόνο προωθεί υπαλληλικά τα μέτρα κοινωνικής εκθεμελίωσης, αλλά και υπερακοντίζει στην αναγκαιότητά τους.

Όσον αφορά το νέο καθεστώς «κατοχής», δεν έχουμε απλώς το «κακό» ΔΝΤ, το οποίο προσπαθεί να το συγκρατήσει η «μετριοπαθής» Ε.Ε. Η Ε.Ε. αποτελεί τον «εγκέφαλο», τον «οργανωτή» και «σχεδιαστή» της ελληνικής «κατοχής» και του επερχόμενου ελληνικού κοινωνικού «μεσαίωνα». Οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε., που «οργανώνουν» και «σχεδιάζουν» τον ελληνικό «κοινωνικό Καιάδα», έχουν επιλέξει τη «σιδερένια φτέρνα» του ΔΝΤ ως το έμπειρο αδίστακτο χέρι που θα κάνει τη «βρώμικη» δουλειά στην Ελλάδα.

Ανάλογη «βρώμικη» δουλειά, με εντολοδόχο την Ε.Ε., έκανε το ΔΝΤ σε μια σειρά κράτη - μέλη εκτός Ευρωζώνης όπως ηΡουμανία, η Ουγγαρία και η Λετονία. Κατέστρεψε και τις τρεις αυτές χώρες! Τώρα, με ακόμα πιο οδυνηρό και πολιτικά αδίστακτο τρόπο, προωθείται η καταστροφή μιας χώρας της Ευρωζώνης όπως η Ελλάδα.

Η Ε.Ε. αναδεικνύει στις σημερινές συνθήκες, με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο, το βαθύτατα αντιδραστικό καιαποκρουστικό της πρόσωπο. Επιβεβαιώνεται και στους πλέον κακόπιστους ότι η Ε.Ε. έχει εξελιχθεί σε έναν σκληρό αντιδραστικό υπερεθνικό μηχανισμό, που παρακάμπτει κάθε ίχνος δημοκρατικής νομιμοποίησης, προσηλωμένο να εκβιάζει και να κατευθύνει τα κράτη - μέλη της στην πιο ακραία κοινωνική βαρβαρότητα.

* Αυτή η Ε.Ε. δεν αλλάζει χαρακτήρα «εκ των έσω» ούτε μετασχηματίζεται με μεταρρυθμίσεις των απαράδεκτων Συνθηκών της.

* Αυτή η Ε.Ε. δεν μετατρέπεται από σκληρή ένωση των πιο ισχυρών και επιθετικών κεφαλαιακών μερίδων των κρατών - μελών της σε ένωση που θα λειτουργεί σε όφελος των εργαζομένων.

* Αυτή η Ε.Ε. χρειάζεται συνολική ανατροπή και ανατροπή των κυρίαρχων πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων σε κάθε χώρα - μέλος ως προϋπόθεση για να ανοίξουν νέοι και προοδευτικοί σοσιαλιστικοί δρόμοι.

Σε αυτή την αγωνιστική κατεύθυνση οφείλει να κινηθεί ο ελληνικός λαός το επόμενο διάστημα σε συντονισμό και συνεργασία με τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Η ευρωπαϊκή ενοποίηση ή θα γίνει κάτω από τις σημαίες της προόδου και του σοσιαλισμού ή δεν θα υπάρξει παρά μόνο ως ακραία αντίδραση.

Κυβέρνηση και κυρίαρχοι κύκλοι ισχυρίζονται ότι η παράδοση του ελληνικού λαού στο «σφαγείο» Ε.Ε. - ΔΝΤ αποτελεί μονόδρομο και ότι δεν υπάρχει, εδώ που φτάσαμε, εναλλακτικός δρόμος. Μετατρέπουν την παράδοση και «κατοχή» της χώρας σε μονοδιάστατη επιλογή.

Εναλλακτικός δρόμος

Όλη η ανθρώπινη ιστορία είναι γεμάτη από κατεστραμμένουςκαι «ανατιναγμένους» τέτοιους μονόδρομους. Η Ελλάδα είχε και έχει πολλαπλές εναλλακτικές λύσεις πέρα από το «σφαγείο» Ε.Ε. - ΔΝΤ.

Ακόμα και τώρα μια κυβέρνηση, που στοιχειωδώς θα ήθελε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας, θα έπρεπε να διεκδικήσει – έστω και για να αποκαλύψει πλήρως το αντιδραστικό πρόσωπο της Ε.Ε. – την άμεση χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με επιτόκια ανάλογα με αυτά που, με ενέχυρο τα δήθεν αφερέγγυα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου η τελευταία δανειοδοτεί τις εμπορικές τράπεζες (1%).

Μόνο μια Ε.Ε. και μια κυβέρνηση που είναι «θεραπαινίδες» των τραπεζών είναι δυνατόν να συνεχίζουν ή να καλύπτουν ένα καθεστώς που δανειοδοτεί, με χρήματα των λαών της Ευρώπης, χαριστικά και προνομιακά τις τράπεζες και αφήνει τα κράτη - μέλη να ληστεύονται και να λεηλατούνται από τις τελευταίες στις αγορές.

Ταυτόχρονα, μια κυβέρνηση που θα προάσπιζε στοιχειώδη συμφέροντα της χώρας θα έπρεπε να διεκδικήσει εδώ και τώρα την επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους με στόχο μια νέα ρύθμισή του, που θα διέγραφε σημαντικό μέρος του, θα μείωνε δραστικά τα επιτόκια του υπολοίπου, θα θεσμοθετούσε μια ευρεία περίοδο χάριτος και θα διεύρυνε τους χρονικούς ορίζοντες αποπληρωμής του.

Η επιλογή επαναδιαπραγμάτευσης - ρύθμισης του δημοσίου χρέους δεν είναι φυσικά ένας εύκολος και ανθόσπαρτος δρόμος. Είναι μια επιλογή σύγκρουσης με μεγάλα και κυρίαρχα διεθνή συμφέροντα, αλλά είναι και μια επιλογή μεγάλων συμμαχιών με λαούς και προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και σε όλο τον πλανήτη που επιδιώκουν ένα πιο δίκαιο κόσμο. Η διεκδίκηση της χώρας μας για επαναδιαπραγμάτευση - ρύθμιση του δημόσιου χρέους με τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορεί να γίνει αιχμή ενός γενικότερου αιτήματος για ευρωπαϊκή και διεθνή επαναδιαπραγμάτευση - ρύθμιση του δημόσιου χρέους, αφού η κρίση χρέους είναι ευρωπαϊκή και διεθνής και κινδυνεύει να πνίξει τις προοπτικές του πλανήτη.

Το αίτημα για επαναδιαπραγμάτευση - ρύθμιση του χρέους της χώρας μας δεν είναι μόνο δίκαιο, αλλά και απολύτωςρεαλιστικό και αναγκαίο. Ο ελληνικός λαός δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν. Το χρέος της χώρας το διαμόρφωσε μια πολιτική και οικονομική ελίτ. Και αυτό το χρέος δεν πήγε στην ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ούτε στην άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Από αυτό το χρέος επωφελήθηκε μια εγχώρια και διεθνής ολιγαρχία. Πέραν αυτών, αυτό το χρέος με το ύψος που έχει προσλάβει δεν μπορεί πλέον να αποπληρωθεί χωρίς να εξοντωθεί ο ελληνικός λαός και να ενταφιαστούν οι προοπτικές της χώρας.

Η επιλογή της διαπραγμάτευσης - ρύθμισης του χρέους με τα ως άνω χαρακτηριστικά, η οποία επιβάλλεται για λόγους στοιχειώδους δικαιοσύνης και ρεαλισμού, δεν πρέπει στη διεκδίκησή της να συνδεθεί με άλλες επαχθείς δεσμεύσεις για τη χώρα, ούτε φυσικά να γίνει με τυχόν όρους Ε.Ε. - ΔΝΤ. Αντίθετα, μια τέτοια διεκδίκηση διαπραγμάτευσης - ρύθμισης του χρέους πρέπει να γίνει η αφετηρία μιας νέας προοδευτικής ανορθωτικής και αναγεννητικής πορείας ανάπτυξης, παραγωγικής ανασυγκρότησης, απασχόλησης, κοινωνικής δικαιοσύνης και περιβαλλοντικής προστασίας για τη χώρα.

Παράλληλα, αυτή την ώρα γίνεται απόλυτα αναγκαία η άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών προκειμένου να ασκηθεί μια νέα χρηματοπιστωτική πολιτική η οποία θα δώσει ανάσα στη χώρα και θα υπηρετεί αποκλειστικά την αναπτυξιακή, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας. Η εθνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος πρέπει να είναι η αρχή για τον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο όλων των κρίσιμων και στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας όπως η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, τα δίκτυα, οι υποδομές κ.λπ.

Σ’ αυτές τις ιστορικές ώρες, μόνο ένας παράγοντας μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή: Ο ελληνικός λαός! Και ο ελληνικός λαός διαθέτει ένα μόνο μέσο για να το επιτύχει. Να βγει στους δρόμους και να σταματήσει να βλέπει από την τηλεόραση ή τον καναπέ τη λαιμητόμο που του ετοιμάζουν. Έρχονται ώρες που οι ίδιοι οι λαοί αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για το μέλλον τους. Αυτή είναι ξανά μια τέτοια ιστορική ώρα για τον ελληνικό λαό.

Οι μεγάλες, ενωτικές κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού και η καθολική λαϊκή εξέγερση μπορούν να αλλάξουν το κλίμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Να διαμορφώσουν νέα δεδομένα, να καταδείξουν ότι δεν υπάρχει μόνο το «ντόμινο» των αγορών, αλλά και το «ντόμινο» των λαϊκών εξεγέρσεων και τελικά να αποτρέψουν τον τραγικό μονόδρομο.

Η λαϊκή εξέγερση, σε στιγμές σαν τις σημερινές, μπορεί να αποτελέσει μαζί το μήνυμα, το μέσο και το περιεχόμενο μιας διαφορετικής επιλογής, που θα αποτρέψει το «σφαγείο» του ΔΝΤ και θα αναδείξει την ανάγκη μιας αλληλεγγύης, με όρουςαξιοπρέπειας και δικαιοσύνης, σε μια χώρα και σε έναν λαό που την αξίζουν και τη διεκδικούν! Εξέγερση τώρα απέναντι σε μια νέα «ιερά συμμαχία» και ένα νέο μεγάλο εθνικό και κοινωνικό μέτωπο ρήξεων και ελπίδας αποτελούν τη μόνησωτήρια προοπτική για ένα άνορθωτικό μέλλον της χώρας!

Η Αριστερά οφείλει αυτή την ώρα να δώσει όλες τις δυνάμεις της για αυτές τις ανατρεπτικές εξεγερτικές εξελίξεις.

Αυτή την ώρα μπορεί και πρέπει να αναληφθεί άμεσα μια μεγάλη και καρποφόρα πρωτοβουλία συνάντησης και διαλόγουόλων των αριστερών δυνάμεων για μια αναγεννημένη, συμπαραταγμένη Αριστερά, ικανή ξανά να πρωτοπορήσει σε τόλμη, ριζοσπαστικότητα και αξιοπιστία για μια καινούργια μεγάλη και σωτήρια κοινωνική ταξική συμμαχία, που θα φέρει το λαό στο προσκήνιο και θα υπηρετήσει, ταυτόχρονα με τα πιο ζωτικά συμφέροντα των εργαζομένων, την ίδια την υπόσταση και τα γενικά εθνικά συμφέροντα της χώρας.


* Σημεία από την ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Οικονομική κρίση - ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Ένωση - Αριστερή προοπτική» στις 30.04.2010


ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ....

Ο Παπακωνσταντίνου σφετερίζεται εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας!
(Το σκίτσο του Στάθη δημοσιεύτηκε στηνΕλευθεροτυπία)

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να «θωρακίσει» το οριακής συνταγματικότητας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με το οποίο επιτρέπει στον... εαυτό του να υπογράφει χωρίς την προηγούμενη έγκριση της Βουλής «κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή» με την Κομισιόν, τα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σφετερίζεται εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας!


Πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα:

1. Ο υπουργός Οικονομικών, ύστερα από την ψήφιση τουΝόμου 3845/2010, σύμφωνα με τον οποίο όλα τα μνημόνια ή συμφωνίες ή συμβάσεις που υπογράφει ο ίδιος με Κομισιόν, ΔΝΤ κ.λπ. «εισάγονται στην Βουλή για κύρωση», πέρασε στο νομοσχέδιο για τις περικοπές στα δώρα των συνταξιούχων μιατροπολογία, σύμφωνα με την οποία οι συμφωνίες αυτές θα πηγαίνουν στη Βουλή όχι για «κύρωση», αλλά για«συζήτηση και ενημέρωση».

2. Επιπλέον, αφού η Βουλή θα είναι πια ένας καταργημένοςκομπάρσος, οι συμφωνίες αυτές «ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους».

Για του λόγου το αληθές δείτε:

1. Τι ίσχυε με τον νόμο που ψηφίστηκε στην κοινοβουλευτική διαδικασία την Πέμπτη το βράδυ:


«4. Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα κράτη - μέλη της Ζώνης του Ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της προηγούμενης παραγράφου. Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγουμένου εδαφίου εισάγονται στην Βουλή για κύρωση».

2. Τι λέει η τροπολογία που κατατέθηκε χθες:


«Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου πρώτου του Ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α’), αντί της λέξης "κύρωση", τίθενται οι λέξεις "συζήτηση και ενημέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους"».

Αφού έγινε της τρελής από τη φασαρία που προκάλεσαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ, που τον κατήγγειλαν – ο καθένας με τους δικούς του τόνους – για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να αποφύγει ενστάσεις περί αντισυνταγματικότητας, προσπάθησε να βρει έναν συνταγματικό μανδύα για να καλύψει την ακύρωση του κοινοβουλίου.

Στην προσπάθειά του αυτή, όμως, διαπράττει ένα ακόμη μεγαλύτερο έγκλημα. Χθες, σε ώρα που οι περισσότερες σαββατιάτικες εφημερίδες έχουν ήδη κλείσει ύλη και τυπώνονται, όπως και κάποιες από τις κυριακάτικες, δημοσιοποιεί μια απίστευτη ανακοίνωση, η οποία, αφού επικαλείται το έκτακτο των συνθηκών και αίτημα των Ευρωπαίων, λέει ούτε λίγο ούτε πολύ τα εξής:

«Ενώπιον αυτής της κατάστασης και προκειμένου να διασφαλιστεί η εκταμίευση των αναγκαίων ποσών πριν την 19η Μαΐου, δηλαδή προκειμένου να διασφαλιστούν τα μείζονα εθνικά αγαθά που συνιστούν τη βάση και το σκοπό του νόμου 3845/2010, η Κυβέρνηση έλαβε την πρωτοβουλία να εισάγει στη Βουλή αναδιατύπωση της ψηφισμένης χθες διάταξης της παρ. 4 του πρώτου άρθρου του νόμου 3845/2010 με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Επιλέχθηκε η λύση της επανάληψης της ρύθμισης του ίδιου του άρθρου 36 παρ. 1 του Συντάγματος που διέπει τα σχετικά με τη συνομολόγηση συνθηκών, προβλέποντας ότι αυτές "ανακοινώνονται στη Βουλή με τις αναγκαίες διασαφήσεις". Προστέθηκε επίσης ρητά η αυτονόητη ρήτρα ότι οι δανειακές συμβάσεις ισχύουν και εφαρμόζονται από την υπογραφή τους, όπως συμβαίνει παγίως με όλες τις δανειακές συμβάσεις του Δημοσίου».

Ποιο είναι το εκπληκτικό; Ότι το άρθρο 36 του Συντάγματος ανήκει στο Mέρος Tρίτο «Οργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας», στο Τμήμα Β' «Πρόεδρος της Δημοκρατίας»και στο Κεφάλαιο Δεύτερο «Εξουσίες και ευθύνη από τις πράξεις του Προέδρου». Τι λέει, λοιπόν το άρθρο 36 στην παρ. 1;

«Άρθρο 36 (Διεθνής παραστάτης, διεθνείς συνθήκες)

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τήρηση οπωσδήποτε των ορισμών του άρθρου 35 παράγραφος 1, εκπροσωπεί διεθνώς το Κράτος, κηρύσσει πόλεμο, συνομολογεί συνθήκες ειρήνης, συμμαχίας, οικονομικής συνεργασίας και συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις και τις ανακοινώνει στη Βουλή, με τις αναγκαίες διασαφήσεις, όταν το συμφέρον και η ασφάλεια του Κράτους το επιτρέπουν».

Το υπουργείο Οικονομικών, στην ανακοίνωσή του, προσθέτει ότι:

«Όπως, όμως, τόνισε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, όπως είναι πολιτικά αναγκαίο και όπως προέβλεπε η αρχική διατύπωση του νόμου 3845/2010, όλες οι δανειακές και άλλες συναφείς συμβάσεις θα υποβληθούν για κύρωση στη Βουλή. Η πρώτη μάλιστα δανειακή σύμβαση θα κατατεθεί για κύρωση στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες».

Γιατί αυτή η προσθήκη; Ίσως διότι οι αμέσως επόμενεςπαράγραφοι 2 και 3 του ίδιου άρθρου 36 του Συντάγματος λένε:

«2. Οι συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις, και όσες άλλες περιέχουν παραχωρήσεις για τις οποίες, σύμφωνα με άλλες διατάξεις του Συντάγματος, τίποτε δεν μπορεί να οριστεί χωρίς νόμο, ή οι οποίες επιβαρύνουν ατομικά τους Έλληνες, δεν ισχύουν χωρίς τυπικό νόμο που τις κυρώνει.

3. Μυστικά άρθρα συνθήκης δεν μπορούν ποτέ να ανατρέψουν τα φανερά».

Έτσι ο Παπακωνσταντίνου ισχυρίζεται ότι θα περάσει από τη Βουλή τις συμβάσεις για κύρωση, «όπως προέβλεπε η αρχική διατύπωση του νόμου 3845/2010», η οποία όμως έχει απαλειφθεί. Άρα, ακόμη κι αν περάσει τις παρούσες, κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει με τις επόμενες, αφού ο νόμος, ύστερα από τη χθεσινή τροπολογία, δεν τον υποχρεώνει.

Ωστόσο η αιτιολόγηση του κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, για το οποίο όλη η αντιπολίτευση – πλην της Ν.Δ.! – κατήγγειλε την κυβέρνηση, παραμένει στον αέρα, αφού ο υπουργός Οικονομικών σφετερίζεται εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε κανένα σημείο του άρθρου το οποίο επικαλείται ο Παπακωνσταντίνου δεν αναγνωρίζεται παρόμοια αρμοδιότητα για υπουργό!

Οι απορίες που δημιουργεί η όλη μεθόδευση είναι προφανώς πολλαπλές και τεράστιες, όμως το πολιτικό συμπέρασμαείναι προφανές και αυτονόητο: Με ταχύ βηματισμό η κυβέρνηση αυτή, ύστερα από απαίτηση των επιτηρητών της χώρας, απαξιώνει και απενεργοποιεί το ίδιο το κοινοβούλιο.

Φαίνεται ότι κάποια πρόσφατα δημοσιεύματα, που έβαζαν θέμααναστολής ή αλλαγής άρθρων του Συντάγματος, μάλλον μας προϊδέαζαν για το ότι η κυβέρνηση επρόκειτο να αρχίσειεπικίνδυνα παιχνίδια με το Σύνταγμα και τους κορυφαίους θεσμούς της Δημοκρατίας. Μόνο που, αδέρφια, πάει πολύ να ενδύεται ο Παπακωνσταντίνου εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πλέον είναι προφανές ότι κινούμαστε σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια...ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ MARFIN BANK

καταγγελια εργαζόμενης στη ΜΑΡΦΙΝ

"Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης.


● Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.

● Το συγκεκριμένο κτίριο δε ...
διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.


● Κανένα κατάστημα της τράπεζας δε διαθέτει προσωπικό εκπαιδευμένο στην αντιμετώπιση πυρκαγιών. Ούτε καν στη χρήση των λιγοστών πυροσβεστήρων. Η διοίκηση προφασίζεται πάντα το κόστος και δεν κάνει ούτε στοιχειώδεις κινήσεις για να προφυλάξει το προσωπικό.


● Ποτέ δεν έχει γίνει άσκηση εκκένωσης οποιουδήποτε κτιρίου από τους εργαζόμενους της τράπεζας ούτε έχει γίνει σεμινάριο από πυροσβέστες, ώστε να δοθούν οδηγίες για τέτοιες καταστάσεις. Οι μόνες ασκήσεις που έχουν γίνει στη Mafrin Bank είναι για σενάρια τρομοκρατικών ενεργειών και διαφυγή των μεγάλων κεφαλιών της τράπεζας από τα γραφεία τους.


● Το συγκεκριμένο κτίριο δεν είχε ειδική πρόβλεψη για φωτιά, παρόλο που λόγω η κατασκευή του είναι πολύ ευαίσθητη κάτω από τέτοιες συνθήκες και παρόλο που ήταν γεμάτο με υλικά από πάνω μέχρι κάτω. Υλικά που παίρνουν φωτιά πολύ εύκολα, όπως χαρτί, πλαστικά, καλώδια, έπιπλα. Το κτίριο αυτό αντικειμενικά είναι ακατάλληλο για χρήση σαν τράπεζα λόγω της κατασκευής του.


● Καμία ομάδα προσωπικού ασφαλείας δεν έχει γνώση πρώτων βοηθειών και πυρόσβεσης, παρόλο που πρακτικά του ανατίθεται με προφορική εντολή κάθε φορά να προστατέψει το κατάστημα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι καλούνται να γίνουν πυροσβέστες και σεκιούριτι ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε κ.Βγενόπουλου.


● Τα στελέχη της τράπεζας απαγόρεψαν κάθετα και κατηγορηματικά στους εργαζόμενους να φύγουν, παρόλο που οι ίδιοι το ζητούσαν επίμονα από νωρίς το πρωί, ενώ επέβαλλαν στους εργαζόμενους να κλειδώσουν τις πόρτες και επιβεβαίωναν συνέχεια τηλεφωνικά το κλείδωμα του κτιρίου. Όποιος φύγει να μην έρθει αύριο για δουλειά, ήταν η μόνιμη απειλή. Τους έκλεισαν ακόμα και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να μην επικοινωνούν με τον έξω κόσμο.


● Εδώ και μέρες επικρατεί πλήρης τρομοκρατία στην τράπεζα σχετικά με τις κινητοποιήσεις, με την προφορική προσφορά "ή δουλεύεις ή απολύεσαι".


● Οι δύο αστυνομικοί της ασφάλειας που δουλεύουν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τις ληστείες δεν εμφανίστηκαν σήμερα, παρόλο που τα στελέχη είχαν υποσχεθεί προφορικά ότι θα τους φέρουν εκεί.

Επιτέλους κύριοι, κάντε την αυτοκριτική σας και σταματήστε να περιφέρεστε παριστάνοντας τους σοκαρισμένους. Είστε οι υπεύθυνοι για αυτό που έγινε σήμερα και σε κάποιο ευνομούμενο κράτος (σαν κι αυτά που κατά καιρούς χρησιμοποιείτε σαν παράδειγμα από τηλεοράσεως) θα ήσασταν ήδη κρατούμενοι για τις παραπάνω πράξεις. Με δόλο έχασαν τη ζωή τους οι συνάδερφοί μου σήμερα. Δόλο της τράπεζας και του κ.Βγενόπουλου προσωπικά, που έδωσε εντολή, όποιος δε δουλέψει να μην έρθει αύριο στο γραφείο."

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....

ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΟΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟ 1965 ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΥΛΑ....

ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ
ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΕΝΤΥΠΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ....
(ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΙΑΣΕΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ , ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΩΝ BLOGS,
ΑΠΛΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΑΝΟΗΤΟΙ" ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΣ ΔΙΔΑΧΤΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΟΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟΤΙΝΑΣΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ

Η τραγωδία στο "Κ. Μαρούση" δυο δεκατίες νωρίτερα...

Επανάληψη της ιστορίας μπορεί να μοιάζει σε πολλούς η χθεσινή τραγωδία στην Τράπεζα Marfin, η οποία έχει κοινά σημεία με τα δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αθήνα στις 10 Ιανουαρίου του 1991, μια μέρα μετά τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα.

Την επαύριο της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, μικροεπεισόδια στις παρυφές διαδήλωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τη δολοφονική επίθεση κατά του άτυχου καθηγητή από τον Ι. Καλαμπόκα, κατέληξαν σε πολύωρες συγκρούσεις νέων με τα ΜΑΤ. Ένα από τα εκατοντάδες δακρυγόνα που ρίχτηκαν κατά των διαδηλωτών προκάλεσε πυρκαγιά στη διασταύρωση της οδού Θεμιστοκλέους με την Πανεπιστημίου, στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα η οποία εξαπλώθηκε στο κτίριο του «Κ. Μαρούση». Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες όμως δέχονται εξίσου επίθεση με χημικά και αναγκάζονται να υποχωρήσουν.

Όταν η πυρκαγιά σβήσει μετά τα μεσάνυχτα θα ανασυρθούν νεκροί από ασφυξία ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης κι ένα -αγνώστων στοιχείων μέχρι σήμερα- νεαρό άτομο. Οι πορείες διαμαρτυρίας, καταλήψεις και συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής θα συνεχιστούν για τα επόμενα 24ωρα έως ότου ο τότε υπουργός Παιδείας Γιώργος Σουφλιάς θα ανακοινώσει ότι αποσύρονται τα νομοσχέδια που είχαν προκαλέσει εξαρχής την αντίδραση του κόσμου.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πλήθος επώνυμες καταθέσεις για την άνευ ορίου εκτόξευση χημικών από τις δυνάμεις καταστολής που προκάλεσε την πυρκαγιά, η υπηρεσιακή ΕΔΕ έκλεισε την υπόθεση κάνοντας λόγο για «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς». Αργότερα, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (3418/1997), η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε βομβιστική ενέργεια και αποδόθηκε είτε σε ρίψη βόμβας μολότοφ από τους αναρχικούς είτε σε ρίψη δακρυγόνων με ειδικά τουφέκια από τους αστυνομικούς.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ , ΤΟΛΜΑΣ ΟΜΩΣ....

Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει συσσωρευμένος τεράστιος πλούτος κι εμείς πρέπει πάλι να πληρώσουμε για χρέη που ποτέ δεν δημιουργήσαμε.Τα ταμεία είναι άδεια αλλά και οι τσέπες μας επίσης. Ποιοι έχουν τέλος πάντων τα λεφτά;

Ας δούμε ορισμένα παραδείγματα:
- Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας εισόδημα (των εργαζομένων) δεν αυξήθηκε καθόλου.

- 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο... εξωτερικό. Μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα ‘ναι.

- Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις το 2009, 10
δις το 2008 και 11,3 δις το 2007. Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις. Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκ.

Δήμιοι,
γερμανοτσολιάδες,
προβοκάτορες,
αντιεξουσιαστές,
φασίστες,
μπάτσοι.
Τι κοινό έχουν;
Μα όλοι τους φοράνε κουκούλα γιατί δεν έχουν... «καθαρό πρόσωπο»,