Σελίδες

22 Μαΐ 2013

ΠΑΜΕ: 23 Μάη συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα - Στην Αττική στην Ομόνοια στις 7 μ.μ.


Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και δεκάδες Σωματεία στις 23 Μάη καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν μαζική, αποφασιστική απάντηση στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση που επιδιώκουν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάθε εργατικού δικαιώματος. Να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Να αποφασίσουν συλλογικά σε κάθε τόπο δουλειάς παντού να μην παραχωρήσουν τη ζωή τους, να μην υποκύψουν, να μην γονατίσουν στις ορέξεις των μονοπωλίων.
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει:
«Καλούμε την εργατική τάξη να μην εγκαταλείψει τα δικαιώματά της. Να μην παραιτηθεί από τους σταθερούς όρους εργασίας, από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να πάρει τη ζωή της, το μέλλον της στα χέρια της για να μη ζήσει σε καθεστώς σύγχρονης σκλαβιάς.
Δεν υπολογίζουν τις ανάγκες μας. Η στάση των βιομηχάνων είναι προκλητική. Απαιτούν να μάθουμε να ζούμε με 500 ευρώ, να δουλεύουμε όσες ώρες έχουν ανάγκη τη μέρα, χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία. Μας θέλουν στη δουλειά με ψίχουλα, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους "άθλιους" να αναζητούμε διέξοδο στα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Παλιά την έλεγαν ΥΕΝΕΔ...

Δυο γερμανικές εφημερίδες έγραψαν την περασμένη βδομάδα για τον «νικητή» Σαμαρά και για τα «κότσια» του Σαμαρά. 
Ε, αυτό ήταν! Από εκεί και μετά ανέλαβε η ΕΡΤ, που στα παλιά χρόνια λεγόταν ΥΕΝΕΔ...

Ο κατακλυσμός για το «κοσμοϊστορικό» γεγονός κράτησε όλο το Σαββατοκύριακο. 
«Λίγωσαν» τα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης με τις «τιμές» των γερμανικών εφημερίδων και με την «αναγνώριση» που επεφύλαξαν στον (καλό μας) πρωθυπουργό. Που - σημειωτέον - πήρε μια χώρα στον γκρεμό και την έσωσε...

Αυτονόητο είναι ότι υποκλινόμαστε βαθιά τόσο στη διοίκηση της ΕΡΤ όσο και στη δημοσιογραφική δεοντολογία, το αισθητήριο και την αντικειμενικότητα των επιφορτισμένων να υλοποιήσουν τις εντολές της.

Κυνικές ομολογίες... αποκαλύπτουν τους πραγματικούς προσανατολισμούς

ΦΑΣΙΣΤΑΣ ή ΠΑΓΚΑΛΟΣ?
Για όσους διατηρούν και την ελάχιστη αμφιβολία πού αποσκοπεί το νομοσχέδιο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία καλό θα ήταν να διαβάσουν τη δήλωση του Θ. Πάγκαλου στο ρ/σ «Βήμα»: «Είμαι υπέρ της ύπαρξης ενός νομοσχεδίου που θα εμποδίζει την αποθέωση φασιστικών και αυταρχικών μεθόδων του παρελθόντος, εγκλημάτων, γενοκτονιών (...) Δεν θεωρώ όμως ότι πρέπει να διώκομαι επειδή μίλησα υπέρ του Χίτλερ. Πρέπει να διώκομαι όταν βγω και πω ότι το Αουσβιτς και το Νταχάου ήταν εκπαίδευση των Εβραίων για να εργάζονται καλύτερα και πιο τίμια, γιατί είναι κλέφτες και τοκογλύφοι. Τότε, πρέπει να με βάλει κάποιος στη φυλακή για να μάθω. Οπως και όταν έχεις τον Στάλιν δίπλα στο κρεβάτι σου (...) Το Γκούλαγκ είναι τόπος βασανισμού όπου εκτελέστηκαν χιλιάδες από τη σταλινική τρομοκρατία ή πέθαναν από την πείνα και το κρύο. Αυτά δεν λέγονται ούτε γι' αστείο. Και αν το είπε γι' αστείο ακόμα, αυτός που το είπε, πρόκειται περί κτήνους και ηλιθίου (...) Δεν είναι χιούμορ. Ο Μιχαλολιάκος όταν λέει "τι ωραίος που είναι ο Χίτλερ και έκανε σαπούνια τους Εβραίους" ή ο χρυσαυγίτης που λέει "το καλύτερο σαπούνι βγαίνει από το κομμούνι", τι είναι;

Η συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στη ΝΕΤ (VIDEO)




Συνέντευξη στην ΝΕΤ, παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας.
Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη, στην εκπομπή, "ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ".

Κατάντια και γελοιότητες... υπηρετών του συστήματος

Σύμφωνα με το νόμο του «σοσιαλιστή» κου Σημίτη που κατοχύρωσε την πορνεία ως επάγγελμα, οι Δήμοι χορηγούν τις άδειες λειτουργίας των οίκων ανοχής αφού προβούν πρώτα με τη συνδρομή εκπροσώπων της περιφέρειας, του αστυνομικού τμήματος και της υγειονομικής υπηρεσίας στον έλεγχο αν όλα λειτουργούν σύννομα(!) .