Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Κατεδαφίζουν τις εργασιακές σχέσεις - Χτυπούν τη νεολαία

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Αντίσταση στα μέτρα που θυσιάζουν στο κεφάλαιο τους νέους εργάτες
Με επαναλαμβανόμενες αντεργατικές ομοβροντίες η κυβέρνηση μετατρέπει σε ερείπια την αγορά εργασίας, κατεδαφίζει και την ελάχιστη νομοθετική προστασία των εργαζομένων, συμπιέζει και κάνει όσο γίνεται πιο φθηνή την τιμή της εργατικής δύναμης και ειδικά την εργασία των νέων.Με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα η κυβέρνηση προχωρά στη λήψη επιπλέον τριών μέτρων και εξοπλίζει ακόμα παραπέρα το οπλοστάσιο της εργοδοσίας.
Συγκεκριμένα:
1. Οι νέοι εργαζόμενοι από 18 έως 25 ετών θα αμείβονται με το 80% μόλις του κατώτερου μισθού, δηλαδή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Με βάση τα ισχύοντα θα αμείβεται με 592 ευρώ και αυτά μικτά. Το μέτρο αυτό στοχεύει στη δημιουργία μιας μεγάλης δεξαμενής εργατικής δύναμης φτηνής και απροστάτευτης, από την οποία το κεφάλαιο θα επανδρώνει τις επιχειρήσεις του, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά του και την κερδοφορία του. Η νέα γενιά, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης ρίχνεται στα τάρταρα. Η δεξαμενή αυτή θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς τους υπόλοιπους εργαζόμενους, μεγαλύτερους σε ηλικία που αμείβονται με τις κλαδικές συμβάσεις ή με βάση την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση. Γίνεται δηλαδή το όπλο για την υπονόμευση και κατάργηση και των κλαδικών και της Εθνικής Σύμβασης.

Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ


Οργανωμένοι σαν τάξη απέναντι σε τάξη.Τον καιρό που η κυβέρνηση ξεκίναγε την ιστορία με το «Μνημόνιο», επεδίωξε ταυτόχρονα να εμφανιστεί και σαν οσιομάρτυρας. Η εγκληματική προβοκάτσια στη «Μαρφίν» ήταν το μαύρο χαβιάρι στο ψωμί της.
Τώρα που η κυβέρνηση περνά στο «Μνημόνιο 2», εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας χτες στο «Mega» να προαναγγέλλει ότι θα υπάρχει θύμα από τις διαδηλώσεις!
Προσοχή! Η κυβέρνηση παίζει εξαιρετικά επικίνδυνο παιχνίδι.
Το οργανωμένο κίνημα οφείλει να την αντιμετωπίσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκανε ως τώρα: Οργανωμένα, οργανωμένα, οργανωμένα...

«Διανοούμενοι» χειροκροτητές του μνημονίου...
Με μια δημόσια διακήρυξη - ύμνο στον ευρωμονόδρομο που βούτηξε στη φτώχεια το λαό, 32 καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί, προσφέρουν το δικό τους μερτικό στην προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, δίνοντας μια ακόμη «πάσα» στα κόμματα του κεφαλαίου να διαχειριστούν με επιθετική συναίνεση την έξαρση της λαϊκής αγανάκτησης με τρόπο ανώδυνο για την πολιτική τους.
Ανάμεσα στους υπογράφοντες βρίσκονται ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ, καλλιτέχνες γνωστοί για τις φιλοκυβερνητικές τους απόψεις και ακαδημαϊκοί ταγμένοι στη συκοφάντηση του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Στη διακήρυξη με τον βαρύγδουπο τίτλο «Τολμήστε», εκφράζουν την αγωνία τους, επειδή «η ισότιμη ένταξή μας στην Ευρώπη, αναγκαία για την επιβίωση της 
Σχεδιασμένη συκοφάντηση του οργανωμένου κινήματος.Μια ακόμα προβοκάτσια ολκής ενάντια στο ΚΚΕ και το οργανωμένο ταξικό κίνημα προσπάθησε να στήσει χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, επιχειρώντας να συνδέσει την πολιτική δράση του Κόμματος και του ΠΑΜΕ με τα όσα έγιναν την περασμένη Τρίτη με τον αποκλεισμό βουλευτών μέσα στο κτίριο της Βουλής από διαδηλωτές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των αυτοαποκαλούμενων «αγανακτισμένων».
Μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, ζήτησε να γίνει συζήτηση στο Κοινοβούλιο για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, λέγοντας ότι «υπάρχουν πολιτικοί χώροι πίσω από ορισμένους που σηκώνουν και πετάνε πέτρες ή προπηλακίζουν», προσθέτοντας ότι «όλοι μας γνωρίζουμε ποιοι συγκροτούν αυτές τις ομάδες».

Θεατρινισμοί για την εκτόνωση της λαϊκής πίεσης...Με επιστολή τους προς τον Γ. Παπανδρέου ζητάνε εσωκομματική ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο και τη διαδικασία ψήφισής του.

Ενα ακόμη επεισόδιο στην εσωκομματική θεατρική παράσταση των δήθεν «διαφωνούντων» στο ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε χτες η υπογραφή 14 βουλευτών κάτω από ένα κείμενο με το οποίο ζητάνε από τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και τα θεσμικά όργανα της Βουλής, για να γίνει απολογισμός του ενός χρόνου από το μνημόνιο και να συζητηθούν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και 
η διαδικασία ψήφισής του.

Σκόπιμες κατασκευές αστών...Η προχτεσινή ενέργεια στη Βουλή κάποιων δήθεν αγανακτισμένων τροφοδότησε τα αστικά επιτελεία και το αστικό πολιτικό σύστημα με επιχειρήματα νέων εκβιασμών κατά του λαού. Γράφει, για παράδειγμα, ο γνωστός δημοσιολόγος των «Νέων»: «Στη χώρα μας συγκροτείται και διογκώνεται ένα αντικοινοβουλευτικό, αντιδημοκρατικό και κυρίως αντισυστημικό ρεύμα. Μετακινείται από τη Δεξιά στην Αριστερά. Είναι με την ίδια ευκολία απολίτικο και υπερπολιτικοποιημένο. Αποτελεί, όμως, μια εύφλεκτη ύλη ικανή να τινάξει στον αέρα τη δημοκρατία μας». Είχε προηγηθεί αντίστοιχη παρέμβαση υπουργών και βουλευτών της κυβέρνησης, της ΝΔ, του προέδρου της Βουλής, που αναφέρθηκαν στα γεγονότα μιλώντας για «κινδύνους που ενέχουν τέτοια φαινόμενα για την ίδια τη δημοκρατία μας», ότι «η συλλήβδην απαξίωση θεσμών και προσώπων υπονομεύει τον κοινοβουλευτισμό, ο οποίος αποτελεί εγγύηση που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες από τον ελληνικό λαό».

«... δάσκαλοι της νεολαίας νταντάδες... »«Τριάντα δύο άνθρωποι των γραμμάτων, της τέχνης και της επιστήμης», 
όπως τιτλοφορείται η είδηση, με χτεσινή επιστολή υπό τον τίτλο «Τολμήστε»,
απευθύνονται στον πολιτικό κόσμο καλώντας κυβέρνηση, κόμματα, φορείς, αλλά και την κοινωνία εν γένει, «να κάνουν το καθήκον τους» για τη «σωτηρία της χώρας» (πάλι η «σωτηρία της χώρας»),
υποδεικνύοντας ως οδηγό την επίδειξη πνεύματος «συναίνεσης», «ομοψυχίας» και «ευθύνης» από «όλους».
*
Πνευματικοί άνθρωποι, λοιπόν. 
Επομένως, να η πρώτη «απορία»:

Σήμερα όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.3 ΙΟΥΝΗ - ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα καλούνται σήμερα να δώσουν μαζικό «παρών» στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Να πούνε «όχι» στη βαρβαρότητα και να κάνουν βήμα συσπείρωσης στην κατεύθυνση ανάπτυξης της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Στη μάχη αυτή καλούν όχι μόνο το ΠΑΜΕ αλλά και η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΥ και όλοι μαζί από νωρίς σήμερα το πρωί οργανώνουν παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.
Μεταξύ των δραστηριοτήτων που θα γίνουν πριν τα συλλαλητήρια έχει προγραμματιστεί να γίνει συγκέντρωση στο Θριάσιο Νοσοκομείο στις 9 π.μ. από τη Γραμματεία Θριασίου του ΠΑΜΕ, τα Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου «ΜΑΣΙΝΑ», Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας και Ασπροπύργου, τους Συλλόγους Γυναικών Ελευσίνας και Ασπροπύργου.

Τι κίνημα χρειάζεται ο λαός...Είναι αυταπάτη να πιστεύει ο εργαζόμενος ότι οι κινητοποιήσεις στις πλατείες αρκούν για να τον απαλλάξουν από τα παλιά και νέα δεινά που του φόρτωσαν, δίχως κίνημα που να ξεκινάει και να ριζώνει στα εργοστάσια και στους κλάδους, σε κάθε τόπο δουλειάς, ενάντια στην τάξη των κεφαλαιοκρατών. 
Οταν δεν είναι ισχυρό το κίνημα στα εργοστάσια, οι όποιες κινητοποιήσεις δεν έχουν γερά πόδια.
Είναι αυταπάτη να πιστεύει ο εργάτης ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα διορθωθούν και θα γίνουν φιλολαϊκά κόμματα. 

Ζητούν αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών!

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»
Τη συγκεκριμένη πρόταση υπογράφει και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου!
Αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και νομιμοποίηση της κάνναβης προτείνει, όπως αναφέρεται στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Εκθεση της «Παγκόσμιας Επιτροπής για την Πολιτική Αντιμετώπισης των Ναρκωτικών», στην οποία συμμετέχουν διεθνείς προσωπικότητες και πρώην πρόεδροι λατινοαμερικανικών χωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Εκθεση υπογράφει και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.Θυμίζουμε άλλωστε πως παλιότερα είχε εκφράσει ανάλογες απόψεις για αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και ...μια «γλάστρα κάνναβης σε κάθε μπαλκόνι». Πρόκειται για μια επικίνδυνη πολιτική πρόταση που σήμερα αποκτά ιδιαίτερο βάρος, καθώς στοχεύει στην κάμψη κάθε αντίστασης των νέων της χώρας απέναντι στη βαρβαρότητα που βιώνουν.