Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Ποιον υπηρετούν;


Κάποιοι που αυτοαποκαλούνται «Ελληνες Πολίτες» έστειλαν χτες σε όλα τα κόμματα της Βουλής ένα εξώδικο προς τους βουλευτές τους, με το οποίο απαριθμούν τις ανατροπές του μνημονίου και τους προειδοποιούν για τυχόν ποινική τους δίωξη, λόγω παραβίασης του Συντάγματος. 

Δεν βαρέθηκαν το ίδιο θέατρο ;


Άντε πάλι !
Τα ίδια και τα ίδια, αφού πλέον όλος ο κόσμος τους έχει καταλάβει !

Στο Σύνταγμα, ΠΑ”ΣΟ”Κ εναντίον ΠΑ”ΣΟ”Κ – εντάξει, μεταμφιεσμένοι οι μεν σε “ΜΑΤ”, οι άλλοι σε “κουκουλοφόρους”! – ξαναέπαιξαν το γνωστό θεατρικό έργο “επεισόδια”, αφού φυσικά ειδοποιήθηκαν τα κανάλια να τραβήξουν τα σχετικά πλάνα.
Όλα στο βωμό της … ενημέρωσης και της … αντικειμενικότητας !

Αρκεί, να μην δείξουν τίποτα από τις Μεγάλες Κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ !

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ.Η επιβολή του φριχτού αντιλαϊκού «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» προκειμένου να συνεχίσει ο δανεισμός του ελληνικού κράτους για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους, συνοδεύεται από την εκβιαστική προπαγάνδα ότι δε θα μείνουν άδεια μόνο τα κρατικά ταμεία, αλλά θα αδειάσουν και τα ταμεία των λαϊκών νοικοκυριών. 
Ακόμη περισσότερο τρομοκρατούν το λαό με τη «χρεοκοπία» προκειμένου να υποταχθεί στο μονόδρομο της πολιτικής του «Μεσοπρόθεσμου», να κάνει δική του υπόθεση την αντιμετώπιση του κρατικού χρέους που προκάλεσαν οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους. 

Πάμε ... στοίχημα;H θαυμάσια αυτή υπόθεση των στημένων αγώνων αποδεικνύει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι
«οι εγκληματικές συμμορίες στο ποδόσφαιρο - στη χώρα μας και παντού - είναι γέννημα του ποδοσφαίρου των επιχειρήσεων και της κερδοσκοπίας, που είναι σάπιο ως το μεδούλι και δεν υπάρχει τρόπος να εξυγιανθεί».
*
Μα γιατί «παντού», διαμαρτύρονται ορισμένοι. Δε φταίει ούτε η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού (σ.σ.: «επαγγελματοποίηση» τη λένε), ούτε η δράση των επιχειρήσεων στο χώρο του αθλητισμού. Η σαπίλα - υποστηρίζουν - είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο.

«Μεσοπρόθεσμο» των τοκογλύφων...


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ, εγγραφή 31/3/2011) οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια διαμορφώνονται ως εξής:
2013: 37 δισ. ευρώ
2014: 56 δισ. ευρώ
2015: 39 δισ. ευρώ
Σύνολο: 132 δισ. ευρώ
*
Σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση, εκείνη του υπουργείου Οικονομικών της 13/3/2011 - εκδόθηκε με αφορμή την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της τρόικας - οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας, όσον αφορά λήξεις ομολόγων και έντοκων γραμματίων του δημοσίου, διαμορφώνονται ως εξής: 

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ» .Αίτημα για τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο του «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» κατέθεσε χτες στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, 
η οποία μετά την ομιλία του εισηγητή του Κόμματος, Ν.Καραθανασόπουλου, αποχώρησε από τη συζήτηση και θα επανέλθει όταν θα γίνει η ψηφοφορία, που είναι προγραμματισμένη για αύριο. Ταυτόχρονα, λόγω του ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αποτελεί στην κυριολεξία λαιμητόμο κατά του λαού, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζήτησε η ψήφισή του να γίνει με 180 ψήφους.

Η κυβέρνηση εκβιάζει με «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς».Αθλια τρομοκρατική προπαγάνδα από τον Θ. Πάγκαλο και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Συμπυκνώνοντας την εκβιαστική προπαγάνδα που το τελευταίο διάστημα εκτοξεύουν στις λαϊκές συνειδήσεις τα επιτελεία των αστών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έθεσε το Σάββατο το αισχρό ψευτοδίλημμα «Μεσοπρόθεσμο ή τανκς», με στόχο η πλουτοκρατία και τα κόμματά της να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού στην εξόντωσή του. 
Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», ο Θ. Πάγκαλος έδωσε συνέχεια στην τρομοκρατική προπαγάνδα περί «εκτροπής», για να πείσει ότι οι αντιλαϊκές ανατροπές εντός και εκτός του «Μεσοπρόθεσμου» είναι μονόδρομος για το λαό, αλλιώς θα έρθει το χάος.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος για το Μνημόνιο ΙΙΠαιδιά σηκωθείτε...Παιδια σηκωθειτε - Μαρια Δημητριαδη
Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους

Ετσι κι' αλλιως η γη θα γινει κοκκινη ...Στίχοι: Wolf Birman
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη


Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη
Ή κόκκινη από ζωή ή κόκκινη από θάνατο
Θα φροντίσουμε εμείς γι'αυτό
Έτσι πρέπει να γίνει
Έτσι θα γίνει

Οδηγίες προς απεργούς απο ΣΚΑΪ και Πορτοσάλτε ...Χαίρομαι ιδιατέρως όταν αφρίζουν οι δημοσιοκάφροι του ΣΚΑΙ απέναντι σε κάποια οργανωμένη κινητοποίηση. 
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την σημερινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και τα πανό στην Ακρόπολη. Είναι δεδομένο ότι το ΣΚΑΙ αναφέρεται στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ, μόνο όταν πρόκειται να το εντάξει στο αστικό προπαγανδιστικό του οπλοστάσιο και όταν το χρησιμοποιεί στην αναζωπύρωση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας.

Στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, τα τσιράκια του εφοπλιστή φοροφυγάδα Αλαφούζου, αφού περιέλουσαν με διάφορους χαρακτηρισμούς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μας έδειξαν 3 ολόκληρους τουρίστες, που δυσαρεστήθηκαν απο την θέα 200 κομμουνιστών που διαμαρτύρονται για την κλεμμένη μας ζωή (χουντόμουτρα και μικροαστοί υπάρχουν εξάλλου παντού).