Σελίδες

17 Ιουν 2013

Το χειροκρότημα που με τσάκισε


Δεν με ενοχλεί και τόσο αυτό που είπε χτες στο Ναύπλιο ο πρωθύ: "...να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να φτιάξουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης που δεν θα εξαρτάται από δανειστές και δανεικά". Βέβαια, γνωρίζω άριστα πως ο πρωθύ είναι αδύνατον να αναφέρει έστω μία χώρα που δεν εξαρτάται από "δανειστές και δανεικά", αλλά έχω συνηθίσει να ακούω μαλακίες από τα χείλη του.

Δεν με ενοχλεί και τόσο ούτε το άλλο που είπε χτες στο Ναύπλιο ο πρωθύ, πως τάχατες "...δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους". Κι ας ξέρω πως αυτό το κωλοσύστημα που υπηρετεί με συνέπεια, στηρίζεται πάνω σε βολεμένους, τους οποίους εξαγοράζει με προνόμια. Βλέπετε, έχω συνηθίσει να ακούω παπαριές από τα χείλη του.

To BBC, «παράδειγμα προς μίμηση» του ΣΥΡΙΖΑ και η αποκατάσταση της αλήθειας


O Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του σε πρόσφατη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ, αναφερόμενος στην βασική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ σημείωσε συγκεκριμένα: «Εμείς οραματιζόμαστε ένα μοντέλο κοντά στο BBC, δηλαδή μια δημόσια τηλεόραση που θα ασκεί τεκμηριωμένη κριτική στην κυβέρνηση. Ενώ η εσωτερική τρόικα οραματίζεται ένα μοντέλο σύγχρονης ΥΕΝΕΔ, που θα λιβανίζει την κυβέρνηση και θα ασκεί λογοκρισία στην αντιπολίτευση».
Ο Αλ. Τσίπρας επικαλείται το βρετανικό BBC ως παράδειγμα, όμως ποια είναι η αλήθεια;
Το BBC είναι ο μεγαλύτερος ραδιοτηλεοπτικός φορέας στον κόσμο σε επίπεδο προσωπικού (23.000). Χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από την άδεια τηλεθέασης που πληρώνεται από τα νοικοκυριά και ανέρχεται σε 145 λίρες το χρόνο ανά νοικοκυριό (που παρακολουθούν το τηλεοπτικό πρόγραμμα ανεξαρτήτως μέσου). 

ΝΔ - ΟΝΝΕΔ: στυγμιότυπα επαναστατικής... ομΕΡΤάς, αξιοπρέπειας, αρετής και φιλοπατρίας ...


Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. Το συνέδριο ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Δε θα σταθούμε αναλυτικά σε όσα είπε. Θα σχολιάσουμε μόνο κάποια αποσπάσματα με τη βοήθεια μερικών φωτογραφιών, γνωστών σε όλους όσοι έχουν δει τι σημαίνει ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ ιδιαίτερα στα Πανεπιστήμια...
Είπε μεταξύ άλλων ο Σαμαράς:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ DIGEA ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥ 902

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ εγγραφο οδηγιων  της Digea για τον τροπο απαντησεων σε πιθανες ερωτησεις για το κοψιμο του σηματος της ΕΡΤ και του 902.
Είναι χαρακτηριστική η τελευταία παράγραφος του κειμένου γραμμένη με κεφαλαία: 

" ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ DIGEA ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.
ΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΩ  (sic) 2106838700"

Τι θέλουν να αποφύγουν οι υπεύθυνοι της DIGEA και κρύβουν τα ονόματα τους και την διεύθυνση τους;
Μήπως αντιδράσεις πολιτών;
Η σπουδή τους να μην ξεφύγει προς τους πολίτες κανένα στοιχείο τους  φαίνεται από το γεγονός ότι δεν διάβασαν μια δεύτερη φορά το κείμενο πριν το στείλουν και έτσι δεν διόρθωσαν την λέξη - ρήμα ΤΗΛΕΦΩΝΩ με το σωστό ΤΗΛΕΦΩΝΟ ..
Τι θέλετε να κρύψετε  κύριοι της DIGEA;

Δειτε το αποκλειστικο ντοκουμεντο:

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο αλληλεγγύης αύριο Δευτέρα στην πλατεία Αγ. Παρασκευής στις 7 μ.μ.


Σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και των άλλων δημόσιων οργανισμών, που με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πετιούνται στο δρόμο, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αύριο Δευτέρα 17/6 στις 7 μ.μ., στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, τους εργαζόμενους της Αττικής, τα σωματεία και τη νεολαία.
«Με ενιαίο αγώνα να απαιτήσουμε την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Τώρα είναι ώρα οργάνωσης της πάλης, αντίστασης απέναντι στην πολιτική που μας πετάει στο δρόμο, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και την ανέχεια», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.