Σελίδες

20 Απρ 2019

Μοιραία Αναγκαιότητα *

1. Ευρισκόμενος στο κέντρο μιας απάτης, περιτριγυρισμένος από μεγαλόπνοα σχέδια και υποσχέσεις, χάριν των οποίων οι δύο αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων αλληλο-εξευτελίζονται, ο πολίτης έχει αναγορευτεί σε φορέα γενικής περιφρόνησης. Αυτοσχεδιάζει μόνος πώς θα τα καταφέρει. Ετσι, η περιφρόνηση γίνεται μια υγιής κατάσταση απέναντι σε σκουπίδια που τα παρουσιάζουν σαν διαμάντια οι καθ' ολοκληρίαν απατεώνες, ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

2. Με δεδομένο ότι οι τράπεζες πιστεύουν χαρούμενες ότι είναι ανίκητες, τώρα διακηρύττουν ξετσίπωτα ότι στο διηνεκές θα εξασφαλίζουν περισσότερα οφέλη χάρη στην υποταγή των Ευρωπαίων ηγετών. Δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια στις μεταξύ τους συναντήσεις. Ο κακόμοιρος Ευκλείδης Τσακαλώτος πιστεύει ότι διατηρεί μια συνομιλία μαζί τους και,

Το νέο ανέκδοτο του Τσίπρα: Η «απώθηση» του ΔΝΤ

Τη βδομάδα που μας πέρασε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας προσωπικά επιχείρησαν να προωθήσουν την αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως τη νέα μεγάλη επιτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Η «νέα πίστα» είναι το νέο αφήγημα του πρωθυπουργού, που αναφέρεται τόσο στην αποπληρωμή κάποιων από τα δάνεια προς το ΔΝΤ όσο και στους μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, που υπερβαίνουν «ακόμα και της Γερμανίας».

Βασικός προπαγανδιστικός άξονας είναι ότι το ΔΝΤ αποτελεί τον «βασικό πυλώνα» της μνημονιακής πολιτικής στην Ελλάδα. Ισχυρίζονται πως η λεγόμενη πολιτική των μνημονίων οφείλεται στο ΔΝΤ - και μάλιστα όχι γενικά στο ΔΝΤ, αλλά στο «ΔΝΤ του Στρος Καν».