Σελίδες

15 Φεβ 2014

20+1 λόγοι για ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές του Μάη

«Είναι το τέλος κάθε εγκλήματος. Δεν είναι παραφροσύνη, μα το τέλος της παραφροσύνης. Δεν είναι χάος. Μα η τάξη. Είναι το απλό. Που είναι δύσκολο να γίνει» έγραφε ο Μπ.Μπρεχτ στο «Εγκώμιο στον Κομμουνισμό». 
Κατά τη διάρκεια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης των τελευταίων πέντε χρόνων είδαμε και το έγκλημα και την παραφροσύνη και το χάος. Τα ζήσαμε –και τα ζούμε– σε τέτοιο βαθμό, που ακόμη και κάποιον που δεν θέλει να είναι κομμουνιστής δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια να μην είναι πια κομμουνιστής, να αντιληφθεί δηλαδή το απλό, που είναι δύσκολο να γίνει. 
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι όσοι νιώθουν στο πετσί τους τα δεινά της κρίσης, ακόμη και αν δεν συμφωνούν σε όλα με τη μαρξιστική-λενινιστική ιδεολογία, δεν έχουν πλέον πολλά περιθώρια να μην συνταχθούν με το ΚΚΕ και την πολιτική του πρόταση.


Γι' αυτό, λοιπόν, επιχειρούμε σε τούτο το άρθρο να εξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαίο να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ στις επερχόμενες διπλές εκλογές (αυτοδιοίκηση-ευρωεκλογές) του Μάη. 
Σε μια εκλογική μάχη με ξεκάθαρα πολιτικό χαρακτήρα, στην οποία ο λαός καλείται να επιλέξει μεταξύ πολλών κομμάτων αλλά ουσιαστικά μεταξύ μόνο δύο πολιτικών προτάσεων: αυτήν του ΚΚΕ και αυτήν όλων των υπόλοιπων. Χρειάζεται δυνατό, επομένως, ΚΚΕ σε ευρωβουλή, περιφέρειες και δήμους:

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες - Νέο συλλαλητήριο την Κυριακή στη Νίκαια (VIDEO )



Αποφασισμένοι να εντείνουν τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοιενάντια στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Στη Νίκαια το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γενική συνέλευση του μπλόκου, αφού προηγήθηκε σύσκεψη των εκπροσώπων από τα χωριά της περιοχής. Αποφασίστηκε:
Να γίνει νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο μπλόκο της Νίκαιας την Κυριακή 16 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι. Καλούν σε μαζική συμμετοχή εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νεολαίους, ΕΒΕ, γυναίκες προκειμένου να εκφραστεί η λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα τους. 

Θ. Παφίλης : «Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Το πλυντήριο των πάντων» (VIDEO)



Στο κατάμεστο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στην Αργυρούπολη, μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και χαιρέτισε ο Θοδωρής Λιάπης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης.
Ο Θανάσης Παφίλης κάλεσε το λαό να βγάλει συμπεράσματα από την πείρα του και να ενισχύσει παντού το ΚΚΕ για να ισχυροποιηθεί η Λαϊκή Συμμαχία και μέσα από αυτή η λαϊκή αντιπολίτευση.

Ν. Σοφιανός: «Η απάντηση στους φασίστες είναι το ισχυρό ΚΚΕ παντού» (VIDEO)



Σε συγκέντρωση των Οργανώσεων του 1ου Διαμερίσματος Α΄ Αθήνας, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Φλεβάρη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε στα «πονηρά σενάρια» που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες και φέρνουν τη Χρυσή Αυγή κυριολεκτικά «από το πουθενά» στο δεύτερο γύρο των εκλογών για το Δήμο Αθηναίων.

Οι χασάπηδες της ΑΥΓΗΣ

Οι χασάπηδες
«Ήρθαν και άλλαξαν τα πάντα χωρίς να γνωρίζουν τίποτα. Αυτή δεν είναι δουλειά χειρουργού, διότι ο χειρουργός γνωρίζει από ανατομία και ξέρει να διορθώσει, είναι δουλειά χασάπηδων γιατί βάρεσαν στο ψαχνό».
 Οι παραπάνω δηλώσεις του Ισπανού ευρωβουλευτή Αλεχάνδρο Σέρκας έγιναν με αφορμή την έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τα μνημόνια που εφαρμόστηκαν σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρο.
Και με αυτόν τον τρόπο κατηγόρησε την τρόικα για «μνημειώδη λάθη που κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό στις 4 μνημονιακές χώρες».

  
Η ΑΥΓΗ της αριστεράς και η νύχτα των εργαζομένων
Για όποιον δε θυμάται, ο συγκεκριμένος μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ο «χασάπης» των εργασιακών σχέσεων, αφού η έκθεσή του, η περιβόητη, «Έκθεση Σέρκας» [σημ. Μποτίλιας: Στις 16 και 17/12/2008, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε την έκθεση Σέρκας, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ] για την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεων,

Η σκληρή αλήθεια για τους αστούς και τους οπορτουνιστές «για το ρόλο και τη δράση της τρόικας»

Του Γ. Τούσσα*
Η Έκθεση της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου "για το ρόλο και τη δράση της τρόικας", που συνδιαμορφώθηκε και υπερψηφίστηκε χτες, 13 - 2 - 2014, από τον μεγάλο αντιλαϊκό συνασπισμό του Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλδημοκρατών, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τη χυδαία αυτή φάρσα που έστησε το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου για να κοροϊδέψει και να εξαπατήσει τους εργαζόμενους, ενόψει των ευρωεκλογών.
Τα αστικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν την έκθεση ως δήθεν καταδίκη της τρόικας, ενώ "η Αυγή" και ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν γιατί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει δήθεν ότι η τρόικα έδρασε "ως χασάπης προκαλώντας κοινωνικό τσουνάμι", χρησιμοποιώντας δηλώσεις του εισηγητή της έκθεσης, Ισπανού σοσιαλδημοκράτη Α. Σέρκας.