Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

«Τσακίζουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!»

Ανακοίνωση του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ          
Το τελευταίο διάστημα με αφορμή την επίσκεψη στελεχών της Χρυσής Αυγής στο νομό Λάρισας άνοιξε ξανά η συζήτηση για τον φασισμό-ναζισμό, για τον χαρακτήρα και τον ρόλο που παίζει σήμερα η συγκεκριμένη οργάνωση. Είναι σημαντικό να προβληματιστείς, να βγάλεις συμπεράσματα γιατί παλεύοντας οργανωμένα μπορούμε να βάλουμε τέλος στην εγκληματική δράση της ΧΑ, να εξαλείψουμε την οποιαδήποτε επιρροή και ανοχή στις απάνθρωπες θεωρίες της, αυτές του λεγόμενου εθνικοσοσιαλισμού, του ρατσισμού, του φυλετισμού και αντισημιτισμού, τον αισχρό αντικομμουνισμό της. 
Μην ξεχνάς, υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα, υπάρχει πείρα, σκέψου:
1. Οι λαοί ιδιαίτερα της Ευρώπης και της χώρας μας, όπως και ο Λαός της περιοχής μας έζησαν τις θηριωδίες του ναζισμού και των ντόπιων συνεργατών του στη διάρκεια ιδιαίτερα του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Ξεχωρίζουμε την μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, την τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού, της ΕΣΣΔ, των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ.

Η Λιάνα Κανέλλη «ξεσκίζει» τον ναζιστο...μπουμπούκο Άδωνι (Audio)

)

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη βάζει στη θέση του το προκλητικό μπουμπούκι της συγκυβέρνησης, υπουργό υγείας και γυρολόγο των κομμάτων της (άκρο)δεξιάς Άδωνι Γεωργιάδη. 

Guest Star συμμετοχή: Stalin.

Εκπομπή: Πρωϊνό ΑΝΤ1, 11.3.2014.


Revolution Now!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ... ***

Ο Βάρναλης για τα «υβρίδια» του συστήματος

Πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του έκανε αναφορά στους στίχους του «Οδηγητή», του ποιήματος του κομμουνιστή Κώστα Βάρναλη, λέγοντας ότι:
 «Δεν είμαστε σπορά της τύχης, ούτε υβρίδια του σάπιου συστήματος». 
Το αν είναι «υβρίδια του συστήματος» το δείχνουν οι ομιλίες του Τσίπρα στα αμερικανικά think tanks, οι αξιώσεις των βιομηχάνων που τις υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, οι όρκοι υποταγής στην ΕΕ και στο ΣΕΒ.
Σπορά της τύχης σίγουρα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Είναι σπορά του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, στο οποίο δίνει εξετάσεις για να κάτσει στο σβέρκο του λαού, για να πάρει την κυβερνητική κουτάλα.


Όσο για την επίκληση στίχων του Βάρναλη, να τους θυμίσουμε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ίδιος ποιητής είχε γράψει και τους παρακάτω στίχους:

Μ. Παπαδόπουλος: Η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, η αιτία της αντιλαϊκής επίθεσης (VIDEO)«Η αιτία της αντιλαϊκής επίθεσης δεν είναι ούτε το ύψος του χρέους, ούτε το βάθος της κρίσης» τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» διευκρίνισε ότι «η αιτία είναι να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών ομίλων απέναντι σε ανταγωνιστές».

Σχέδιο Μάρσαλ


Όποιος αναφέρεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο λεγόμενο “Σχέδιο Μάρσαλ”, θα πρέπει να παίρνει υπόψη του τα εξής :


1. Το “σχέδιο Μάρσαλ” έχει να κάνει με την … “βοήθεια” που αποφάσισε να δώσει ο Πρόεδρος των ΕΠΑ Χάρι Τρούμαν, στα κράτη της Ευρώπης (καθώς και στην Τουρκία) που ήθελαν – οι ηγεσίες τους, φυσικά – να ανήκουν στη Δύση, κόντρα στην Σοβιετική Ένωση !


2. Βασικοί στόχοι ήταν :
 α. Η, μετά τον Β΄Π.Π., αναστήλωση των επιχειρήσεων εκείνων που πλήγησαν, έτσι ώστε να συνεχίσουν την κυριαρχία τους στις χώρες της Ευρώπης.
 β. Το χτύπημα των λαϊκών κινημάτων, κυρίως του Κομμουνιστικού Κινήματος.

3. Μέσω αυτής της … “βοήθειας”, το αμερικανικό κεφάλαιο μπόρεσε να εδραιώσει την κυριαρχία του, την εξουσία του, στην μεταπολεμική Ευρώπη.