Σελίδες

10 Ιουλ 2011

Ποιος και γιατί δημιουργεί το κρατικό χρέος.


Μόνο στο ψέμα και στην παραχάραξη της αλήθειας στηρίζεται η προπαγάνδα της κυβέρνησης, που προσπαθεί να ενοχοποιήσει τις λαϊκές μάζες για τα ελλείμματα του Δημοσίου και το κρατικό χρέος. 
Τα ελλείμματα και το χρέος είναι φρούτο σύμφυτο με τις εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής και απόλυτα απαραίτητο στο καπιταλιστικό κράτος, προκειμένου να χρηματοδοτεί, με διάφορους τρόπους, τους εκπροσώπους της οικονομικής ολιγαρχίας να κάνουν κερδοφόρες τοποθετήσεις των κεφαλαίων τους. 

ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ: «Παιδιά» του καπιταλισμού και της κερδοσκοπίας.


  • Τους επέβαλαν παγκοσμίως μεγάλες πολυεθνικές, ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί και συνασπισμοί κρατών, όπως η ΕΕ.
  • Εκτιμήσεις και πορίσματα, ανάλογα με το βαλάντιο και τα συμφέροντα των μεγάλων πελατών.
Η επιζητούμενη «εμπιστοσύνη των αγορών» αποτελεί εδώ και ενάμιση χρόνο τον μπούσουλα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. 
Το λέει σε όλους τους τόνους ο Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι μόνον όταν ανακτηθεί αυτή η εμπιστοσύνη, θα είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μπορέσει να εξασφαλίσει νέα δάνεια. 
Ωστόσο, την πρόσβαση στις αγορές για νέα δάνεια μπορούν να την προσφέρουν μόνον οι οίκοι αξιολόγησης, οι οποίοι τις τελευταίες βδομάδες καταγγέλλονται από την ΕΕ ότι παρεμποδίζουν τα σχέδια διαχείρισης των κρατικών χρεών σε χώρες - μέλη της Ενωσης. 
Αν τα πράγματα είναι έτσι, τότε τι μπορεί να συμβαίνει; Ποιες είναι οι «αγορές» και ποιοι οι «οίκοι αξιολόγησης»; Τι διαφορές έχουν μεταξύ τους;

Η χώρα Ελλάς και ο χώρος Ελλάς.


Μέσα σε 4 χρόνια, σε μια χώρα 16 εκατομμυρίων κατοίκων, πούλησε, ξεπούλησε 14.000 ανατολικογερμανικές επιχειρήσεις. 
Ηταν η διαβόητη «Treuhand», το ταμείο - εταιρεία των αποκρατικοποιήσεων της ενοποίησης των Γερμανιών. 
Είχε υπολογίσει 900 δισ. δολάρια κέρδος και άφησε πίσω της 172 δισ. δολάρια ζημία. 
Αφησε, όμως, και 2.500.000 ανέργους (σε πληθυσμό 16 εκατ.), αποβιομηχάνισε τεράστιες περιοχές και χρέωσε στην «αριστερά» τη δολοφονία του επικεφαλής της εταιρείας, Ρόβεντερ...
«Μικρές ιστορίες» μεγάλων αλλαγών, στον αιματοβαμμένο χώρο της Ευρώπης που αμέσως μετά επένδυσε στο αίμα των Βαλκανίων, τις Χάγες κι όλα αυτά τα ...δημοκρατικά που άρχισαν με το Μάαστριχτ το 1993, τα εθνοκαθαρμένα προτεκτοράτα στην πόρτα μας, το ευρώ κι άλλα χαμένα «επιτεύγματα» στο ζυμωτήρι της παμπάλαιης νέας τάξης καπιταλιστικών πραγμάτων.

Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες ...



Αναδημοσίευση απο : γλόμπινγκ
Τελικά η κυβέρνηση έχοντας συναίσθηση της κρίσιμης κατάστασης των Ελλήνων εργαζομένων, αποφάσισε να προωθήσει την μείωση των φορολογικών συντελεστών ... των επιχειρήσεων 
Σε άρθρο της "φιλολαϊκής" εφημερίδας Καθημερινή, το οποίο παραθέτουμε στην συνέχεια, φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει η καλοκουρδισμένη αστική δημοσιογραφική μηχανή της χώρας. 
Απο την μια παραθέτει την εξωφρενική αυτή είδηση, την οποία δεν μπορεί φυσικά να κρύψει, απο την άλλη όμως προσπαθεί να καλμάρει τους αναγνώστες της (όσοι δηλαδή απο αυτούς ανήκουν σε χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα), με την αντιπαράθεση του δήθεν εξορθολογισμού των φοροαπαλλαγών, οι οποίες φυσικά ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ τις επιχειρήσεις, αλλά φυσικά πρόσωπα.

Παράλληλα μας ενημερώνει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να συλλέξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη απο μεγαλοοφειλέτες, με τα αποτελέσματα της "προσπάθειας" αυτής να είναι ήδη γνωστά απο πριν ... 

Υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης που μπορεί να βελτιώσει τη ζωή του λαού.


Συνέντευξη στην εφημερίδα «Metro» παραχώρησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 
Ακολουθούν οι απαντήσεις της Αλέκας Παπαρήγα στα ερωτήματα της συνέντευξης.
Για τα μέτρα και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης
Αυτό που ισχυρίστηκε το ΚΚΕ από την αρχή είναι ότι με το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και όσα ακολουθούν, οδηγούν το λαό σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, σε μόνιμη εξαθλίωση, ώστε να είναι ελεγχόμενη και όσο γίνεται περιορισμένη η χρεοκοπία, δηλαδή η καταστροφή των συσσωρευμένων κεφαλαίων που έχουν μεγαλοβιομήχανοι, τραπεζίτες και άλλοι μεγαλοκαπιταλιστές απ' την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Γι' αυτό, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα, εμείς είπαμε ότι το μνημόνιο πέτυχε τους στόχους του και τώρα φέρνουν το επόμενο για να ολοκληρώσει το έργο.