Σελίδες

23 Ιουν 2013

Να σαρώσει ο λαός παλιούς και νέους σωτήρες


Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ της συγκυβέρνησης για τον τρόπο που μεθοδεύτηκε το λουκέτο στην ΕΡΤ, συμβάλλει στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Η ΝΔ αξιοποίησε το ζήτημα της ΕΡΤ για να κάνει σινιάλο στα αστικά επιτελεία μέσα κι έξω από την Ελλάδα ότι είναι η δύναμη που μπορούν να εμπιστευθούν στην αποφασιστική προώθηση των αναδιαρθρώσεων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την κρίση.
Από την πλευρά τους, το ΠΑΣΟΚ και κυρίως η ΔΗΜΑΡ αξιοποίησαν τη διαφωνία τους στον τρόπο εφαρμογής της απόφασης για την ΕΡΤ για να θέσουν συνολικότερο ζήτημα λειτουργίας της συγκυβέρνησης. Ζήτησαν να αναβαθμιστούν στη διακυβέρνηση και να επικαιροποιηθεί ή μεταξύ τους προγραμματική συμφωνία, σαν όρος για να διατηρηθεί η κυβερνητική συνοχή. Μετά από τρεις διαδοχικές συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών, η ΔΗΜΑΡ απέσυρε τελικά τα στελέχη της από τη συγκυβέρνηση, συνεχίζει όμως να τη στηρίζει, όπως η ίδια λέει.

Η κατά ΣΥΡΙΖΑ Βραζιλία... και η πραγματικότητα για το λαό

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλώνουν στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας, μην έχοντας προφανώς αντιληφθεί ότι ζουν σε έναν επίγειο παράδεισο, όπως περίπου παρουσίαζε τη χώρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του εκεί, τον περασμένο Δεκέμβρη. Εγκωμιάζοντας τον βραζιλιάνικο καπιταλισμό, ο Αλ. Τσίπρας εγκωμίαζε στην πραγματικότητα την ασύλληπτη φτώχεια, στην οποία λαθροβιεί ο λαός, που είναι η άλλη όψη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και των αμύθητων κερδών του.

Τα παραδείγματα, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για να στοιχειοθετήσει την ψευδαίσθηση του φιλολαϊκού καπιταλισμού, καταρρέουν σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα. 

ΕΡΤ: Θυσία για χάρη της DIGEA των μεγαλοκαναλαρχών και του «ψηφιακού μερίσματος»

DIGEA

Την περασμένη Τετάρτη, 19 Ιούνη, ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), αναφορικά με τον «Περιορισμό του Αριθμού των Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής και τη Διαδικασία Χορήγησής τους». 
Πίσω από αυτόν τον ακαταλαβίστικο για τους πολλούς τίτλο κρύβεται η διαδικασία με την οποία μεθοδεύεται η παράδοση για τα επόμενα 15, τουλάχιστον, χρόνια του πλήρους ελέγχου και της οικονομικής εκμετάλλευσης των ψηφιακών συχνοτήτων στους μεγαλοεπιχειρηματίες που κατέχουν τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. Και, βέβαια, η διαδικασία αυτή έχει άμεση σχέση με τον όχι τόσο ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ.

Η δυναμική αναγκαιότητα της εξόδου

1. Η άρνηση του Ολοκαυτώματος εκ μέρους του κρετίνου Κασιδιάρη άφησε για μία ακόμη φορά τις μωρές παρθένες της πολιτικής με ανοιχτό το στόμα. Ενώ ο κόσμος χάνεται μέσα στην απόγνωση, οι πολιτικές σκιές του Τσίπρα και του Σαμαρά, υπηρετώντας το ίδιο θεώρημα διαφημιστικής προέλευσης, προσπαθούν με αντι-ναζί φρασεολογία να στηρίξουν την υπόθεσή τους, που παραπαίει. 
Ευεξήγητη είναι η προσήλωσή τους στο ν' ανεβάσουν τους νεοναζί στο πάλκο, προτρέποντάς μας έτσι να στραφούμε στα πουρνάρια και να ξεχάσουμε την ταπεινωτική σχέση μας με τους εταίρους. 
Κρύβονται αδέξια πίσω από τους χρυσαυγίτες, αδιαφορώντας αν εκείνοι πυκνώνουν τις γραμμές τους. Τι είδους πολιτικές καριέρες είναι αυτές που ξεπηδάνε από μια άνευ προηγουμένου περιφρόνηση για τον κόσμο, η οποία συνοδεύεται από την πεποίθηση πως, παρότι περνάμε μια οξεία αντιευρωπαϊκή κρίση, η θέση μας είναι σαν του πεθαμένου στον τάφο του. 
Δεν τίθεται ζήτημα εξόδου, ούτε κατά διάνοια, από τους δύο:

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»


Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 23ης Ιούνη:
  • «Πάλη για την ανατροπή της αίτιας που γεννά τους πολέμους», η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής Ανατολικής Μεσογείου και Περσικού Κόλπου.
  • Το ΚΚΕ, το Διαδίκτυο και οι παραδοχές των μυστικών υπηρεσιών.
  • Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στη συγκυβέρνηση.
  • ΚΝΕ: Η πρωτοβουλία για τα μαχητικά Αθλήματα.
  • Συνέντευξη με τον Κεμάλ Οκουγιάν.
  • Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Στο στόχαστρο της κυβέρνησης.
  • Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο ΚΝΕ: Στη Σούδα της Κρήτης στις 5 Ιούλη.