Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Αλλη η αγωνία του λαού...Υπέρτατος στόχος της κυβέρνησης, και της τρόικας, για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι πώς θα κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση, πώς δηλαδή θα υλοποιήσει τα βάρβαρα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 76 δισ. ευρώ και όχι μόνο. 
Από την άποψη αυτή, ο λαός δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες και πρέπει να ακούει βερεσέ τα αστικά ΜΜΕ και τα ακριβοπληρωμένα καθεστωτικά παπαγαλάκια, που, σε όλους τους τόνους και όλο το 24ωρο, «ανησυχούν» και «αγωνιούν», για το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει εγκαίρως να εξειδικεύσει τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αν θα ανασυντάξει τις δυνάμεις της και πάρει όλα τα «αναγκαία» μέτρα, για να αποφευχθεί τάχα η χρεοκοπία, αν θα πείσει τις αγορές και άλλα τέτοια πολλά. 

Ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για τα αυθαίρετα...Νομοθετική ρύθμιση για την είσπραξη των προστίμων από τα αυθαίρετα, ετοιμάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να μπει στα κρατικά ταμεία ένα ποσό γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ ως το 2013. 
Η υπουργός ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα», παραδέχτηκε ότι για το θέμα αυτό αναμένει την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών, ενώ παράλληλα επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να καλύψει με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μια ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική».

Η τρομοκρατία εναλλάσσεται με τη δημαγωγία...Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς θα έχει από σήμερα ο Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να εξειδικευτούν τα μέτρα ύψους 23 δισ. ευρώ, που περιέχονται στο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας». Στις πλάτες των εργαζομένων θα φορτωθούν ακόμα 4 δισ. ευρώ μετά και την επίσημη δημοσιοποίηση των στοιχείων του δημόσιου ελλείμματος για το 2010.
Μέσα στη βδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για να καθορίσει επακριβώς και «ποσοτικά» τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή στις 15 Μάη και θα ψηφιστεί στις αρχές Ιούνη. 
Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

Κανένας άοπλος σ' αυτόν τον πόλεμο...Παρότι δεν αντιπροσωπεύουν όλο το μέγεθος του πλούτου που συγκεντρώνεται στα ταμεία των μονοπωλίων, οι αναφορές στα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζονται επίσημα ως πλουτοκράτες, είναι ενδεικτικές για το γεγονός ότι με κρίση ή χωρίς κρίση σ' αυτό το σύστημα οι ισχυρότεροι αυξάνουν διαρκώς τον πλούτο που κατέχουν.
Το γεγονός ότι δίπλα τους υπάρχουν κι αυτοί από τους καπιταλιστές που χάνουν στον καιρό της κρίσης δεν αλλάζει το γεγονός ότι η κρίση δεν είναι ίδια για όλους, για αφεντικά και εργάτες. Ούτε το γεγονός ότι με κρίση ή χωρίς κρίση οι μόνοι που χάνουν διαρκώς είναι η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΕΝΓΚΕΛΣ: Δίκαιος μισθός για δίκαιη εργάσιμη ημέρα.Αυτό ήταν το σύνθημα του αγγλικού εργατικού κινήματος στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα χρόνων. Αυτό το σύνθημα προσέφερε καλή υπηρεσία την περίοδο της ανόδου των τρεντ-γιούνιον, ύστερα από την κατάργηση το 1824 των αισχρών νόμων για τις ενώσεις1, προσέφερε ακόμα καλύτερη υπηρεσία την περίοδο του δοξασμένου Χαρτιστικού Κινήματος, όταν οι Αγγλοι εργάτες πορεύονταν επικεφαλής της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης. 
Αλλά τα χρόνια αλλάζουν και πολλά απ' αυτά που ήταν καλά και αναγκαία πριν 50 ακόμα και 30 χρόνια, τώρα πάλιωσαν και θα είναι εξ ολοκλήρου άτοπα. 
Μήπως αυτό σχετίζεται και με το συγκεκριμένο παλιό, καθιερωμένο σύνθημα;
Δίκαιος μισθός για δίκαιη εργάσιμη ημέρα; Αλλά τι σημαίνει δίκαιος μισθός και τι σημαίνει δίκαιη εργάσιμη ημέρα; Πώς αυτά προσδιορίζονται μέσα από τους όρους στους οποίους ζει και αναπτύσσεται η σημερινή κοινωνία; 

Τι είναι και τι σημαίνει η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους.Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η λέξη «αναδιάρθρωση» έχει μπει στο καθημερινό πολιτικό λεξιλόγιο, αναπαράγεται συνεχώς από τα ΜΜΕ και συνδέεται με την υπόθεση του κρατικού χρέους. 
Γύρω από την αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους πλέκονται διάφορα σενάρια για την οικονομία και τις συνέπειες που θα έχει σ' αυτήν η αναδιάρθρωση. 
Είναι δε τόσο συχνή και επαναλαμβανόμενη αυτή η προπαγάνδα που δημιουργεί στις λαϊκές δυνάμεις δέος ή πιο σωστά καλλιεργεί μαζικά την ψυχολογία του φόβου των ανθρώπων μπροστά στο άγνωστο. 
Και αυτό γιατί η αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους συνδέεται με τη λεγόμενη χρεοκοπία της οικονομίας της χώρας, επομένως και τις άγνωστες αρνητικές, για τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, συνέπειες ως συνέχεια των σκληρών αρνητικών συνεπειών που βιώνει ήδη με την πορεία πτώχευσης του λαού.

Στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών.Οι εξελίξεις στη Συρία, όσο και αν πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για τα όσα μεταδίδουν μεγάλα αστικά ΜΜΕ, για τα ρεπορτάζ που δίνουν αφού οι πηγές είναι κατευθυνόμενες από τους ιμπεριαλιστές και κυρίως αμφιλεγόμενες, πρέπει να ιδωθούν υπό το πρίσμα του μεγάλου ανταγωνισμού και των αντιθέσεων που αναπτύσσονται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λιβύη. Πρέπει, επίσης, να μην ξεχνάμε το ιμπεριαλιστικό σχέδιο εκδημοκρατισμού δήθεν της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής με την ονομασία «Μεγάλη Μέση Ανατολή», που σημαίνει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σ' αυτές τις χώρες.

Γελοιότητες...Στα όρια της κανονικής γελοιοποίησης φτάνουν οι κυβερνώντες με τα διάφορα τερτίπια τους και στην αδιέξοδη προσπάθειά τους να καμουφλάρουν τις επαφές και τις συνεννοήσεις που κάνουν παρασκηνιακά για την αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους.
Οι ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών την προηγούμενη βδομάδα, με αφορμή το ηλεκτρονικό μήνυμα για επικείμενη αναδιάρθρωση, είναι και χαρακτηριστικές και αποκαλυπτικές. 
Το επίδικο e-mail, που προκάλεσε τη μήνη των κυβερνώντων, στάλθηκε από υπάλληλο της πολυεθνικής Citigroup και έλεγε ότι η Ελλάδα δε θα αντέξει την εξυπηρέτηση του χρέους της και θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή του, προσδιορίζοντας το χρόνο λήψης των αποφάσεων στις μέρες του Πάσχα.


Φορο-εξαπάτηση...«Φοροέλεγχοι με ονοματεπώνυμο - Στο στόχαστρο της Εφορίας ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες» («Νέα»), «Μαύρη λίστα με στόχο 10.000 επαγγελματίες - Τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο για τη φοροδιαφυγή» («Εθνος»). 
Στάχτη στα μάτια του λαού τα χτεσινά πρωτοσέλιδα του αστικού Τύπου, για τον «πόλεμο», που ξεκινά, τάχα για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατά της φοροδιαφυγής και των φοροφυγάδων. 
Πίσω από τον κουρνιαχτό που σηκώνουν γύρω από τον εικονικό «πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής», θέλουν να κρύψουν τον πραγματικό πόλεμο, δηλαδή τον πόλεμο της πλουτοκρατίας και των ξένων συμμάχων της κατά του λαού, που τους επόμενους μήνες θα κλιμακωθεί σε όλα τα μέτωπα. 

Αλλος ο στόχος του κεφαλαίου και άλλος του λαού...Ε, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ και τίποτε καλύτερο, ούτε τίποτε περισσότερο. 
Με το που επισημοποιήθηκε η εκτίμηση του ελλείμματος στο 10,5%, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ άρχισαν την κόντρα περί ...αποκλίσεων.
«Σας ξέφυγε ο στόχος κατά 15 δισεκατομμύρια» λέει η ΝΔ, «εσάς όμως σας είχε ξεφύγει κατά 30 δισεκατομμύρια» απαντάει το ΠΑΣΟΚ (όλο μαζί κάνει 45 δισεκατομμύρια, αλλά αυτό δεν τους απασχολεί. Αλλος πληρώνει...).
Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, είναι πως - ανεξαρτήτως των στοιχείων - κανείς από τους δύο δε βγήκε ...εκτός στόχου. 
Τουναντίον, πέτυχαν διάνα και συνεχίζουν να πετυχαίνουν.

Μεταπασχαλινές ιστορίες...Ανήλικα παιδιά, άσχετοι άνθρωποι, κατασκευασμένοι «ύποπτοι». Πάνω από 150 τέτοιοι «τρομοκράτες» βρέθηκαν από το 2001 στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο (σ.σ.: αυτό που «θα» έκλεινε ο Ομπάμα) όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα του Wikileaks και δημοσίευσαν οι New York Times.
*
Οι αμερικανικές αρχές γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι οι «ένοχοι» δεν είχαν καμία σχέση ούτε με Αλ Κάιντα, ούτε με Μπιν Λάντεν, ούτε με οτιδήποτε άλλο τους κατηγορούσε το μετά την 11η Σεπτέμβρη καθεστώς της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής χούντας.

Προσαύξηση του χρέους ίση με ένα... μνημόνιο!Γράφει:  ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Το έλλειμμα του 2010 μετρήθηκε στο 10,5%, μια μονάδα πάνω απ' όσο το υπολόγιζαν.
Το δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε από τα 298,6 στα 328,5 δισ. ευρώ και ανήλθε στο 142,8% του ΑΕΠ, από 126,8% την προηγούμενη χρονιά.
Το ΑΕΠ από 235 δισ. το 2009 έπεσε στα 230 δισ..
*
Πρόκειται για πραγματικό «κατόρθωμα» αν σκεφτεί κανείς ότι τούτες οι φοβερές επιδόσεις προέκυψαν παρότι οι κυβερνώντες «έστυψαν» τον ελληνικό λαό παντοιοτρόπως.

Ο λαός μπορεί...Οσο πληθαίνουν τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους, περί ελλειμμάτων και αδυναμίας της κυβέρνησης να επιβάλει τα αναγκαία, για την έξοδο από την κρίση, μέτρα σε όφελος του κεφαλαίου, τόσο πυκνώνει η προπαγάνδα περί εθνικής συνεννόησης, περί κυβερνήσεων συναίνεσης, περί εκλογών, για ισχυρή κυβέρνηση. Πράγματι, οι σημερινές εξελίξεις στην Ελλάδα θέτουν στην πρώτη γραμμή το γενικό πολιτικό ζήτημα. Αλλά δεν είναι η αλλαγή κυβέρνησης. Το ζήτημα είναι αν συμφέρει το λαό ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που θα φέρει νέο κύκλο κρίσης ή αν πρέπει να διαλέξει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο, τέτοιον που προτείνει το ΚΚΕ, προς μια κοινωνία όπου η κρίση και η εκμετάλλευση, η ανεργία και η ανασφάλεια θα αποτελούν παρελθόν. 

Φράουλες και αίμα Νο2.
Στα θερμοκήπια της φράουλας οι μετανάστες εργάτες γης δουλεύουν μέχρι εξοντώσεως και υπό την απειλή των όπλων.
Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη δουλεμπορικού κυκλώματος που «προμήθευε» τους μεγαλοφραουλάδες με μετανάστες εργάτες γης που δούλευαν μέχρι εξόντωσης υπό την απειλή όπλων,  δέχτηκαν επίθεση από ομάδα τραμπούκων μεγαλοκαλλιεργητή ο δημοσιογράφος του «Βήματος» Γιώργος Πουλιόπουλος και ο φωτορεπόρτερ Ιάκωβος Χατζησταύρου την ώρα που πραγματοποιούσαν ρεπορτάζ για τις άθλιες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών γης στις φραουλοκαλλιέργειες.

Αρνιέμαι, αρνιέμαι, ΑΡΝΙΕΜΑΙ!

Tha Simanoun Oi Kampanes - Mikis Theodorakis

Μάγκικο- Οι μπάτσοι

Παιδιά σηκωθείτε - Μαρία Δημητριάδη

Bandiera Rossa

Πάνος Τζαβέλλας-Ξυπνήστε

Οι αστοί τρομάξανε Πάνος Τζαβέλας (Μπεζεντάκος)

Μακρυά απ' τα ψέματα - Γιώργος Νταλάρας

Πάνος Τζαβέλας - Έντιμε άνθρωπε κυρ-Παντελή

ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ- Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ

Φασισμός

Οι Μοιραίοι - Γρ. Μπιθικώτσης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΣΟΛΟ ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ ΤΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ

Αφιερωμα - Νικος Βραχνας - Ταξιμι

Αφιερωμα - Νικος Βραχνας - Ο θερμαστης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΣΟΛΟ ΜΠΑΓΛΑΜΑΣ

Γιοβάν Τσαούς-Πέντε μάγκες στον Περαία

Η ΕΛΕΝΗ Η ΖΩΝΤΟΧHΡΑ ΓΙΟΒΑΝ ΤΣΑΟΥΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΥΒΟΠΟΥΛΟΣ

Jiovan Tsaous/Kavouras - ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΜΑΣ 1936 (Original)

Αντώνης Καλυβόπουλος ANTONIS KALYVOPOULOS - EIMAI PRESAKIAS (1935)

ΚΑΦΤΟΝΕ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΦΤΟΝΕ - Μ. Βαμβακάρη

Κώστας Ρούκουνας Κοντραμπατζήδες 1935

Κάτω στα λεμονάδικα Ρούκουνας Κώστας

Κωστας Ρουκουνας - Σαν πεθανω

Εργάτης Τιμημένος- Κώστας Ρούκουνας 1932

Εργάτης Τιμημένος- Κώστας Ρούκουνας 1932

Η ΚΡΙΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ 1934.wmv

Μίκη Θεοδωράκη: "Το σφαγείο"

Manos Loizos - To zeimbekiko tis Evdokia

Άϊντε Παιδιά-Πάνος Τζαβέλας Π.Α.ΜΕ