Σελίδες

14 Μαΐ 2019

Από το «σιδηρούν παραπέτασμα» του ΣΥΡΙΖΑ, στον «σταλινοφασισμό» του αντάρσυου Θ. Μεγαλοοικονόμου

Μεγαλο...-Συριζο-Ανταρσυος...

Το αίμα νερό δεν γίνεται


Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου έγραψε στην Εφ.ΣΥΝ. Θα μου πείτε πού αλλού; Κι άλλοι γράφουν. Λίγοι βέβαια, αλλά δεν μπορεί ο πάσα ένας να αρθογραφεί στην «ανεξάρτητη» ΕΦ.ΣΥΝ. που καταφέρνει να ρίξει στην ανεργία την Αυγή. Ο Θ. Μεγαλοοικονόμου, καθώς είναι της Ανταρσύα, ζει ένα δράμα. Του ‘κατσε το δίλημμα, από τον «Κοκό» ή την «Κική» τι να διαλέξει. Βλέπετε η Ανταρσύα κατάφερε στο δήμο της Αθήνας να… ακροβολιστεί κατεβάζοντας δύο ψηφοδέλτια. Τηρουμένων των αναλογιών πρόκειται για σπάνιο κατόρθωμα, κάτι σαν την διάσπαση του ατόμου. Αν και κάποιοι αναφέρονται σε δόλιο σχέδιο για να περικυκλώσουν τους άμοιρους Αθηναίους.
Τελικά διάλεξε την «Κική» (Ντίνα Ρέπππα). Ο «Κοκό» είναι ο πολύς Κωνσταντίνου που καλούσε σε βομβαρδισμό της Συρίας και κάνει διάφορα καραγκιοζιλίκια, κάτοχος ΜΚΟ, σύντροφος και ομογάλακτος του κου Μεγαλοοικονόμου και της κας Ρέππα, μα και αντίπαλός τους. Ολίγον σχιζοφρενικό αυτό αλλά…

Πετάει ο γάιδαρος;

Είπα σ’ ένα ΣΥΡΙΖΑΙΟ για το κατόρθωμα του ναιναίκου πρωθυπουργού τους να υπογράψει για τα 30 χρόνια από τότε που “οι λαοί της Ευρώπης γκρέμισαν το σιδηρούν παραπέτασμα”, τη μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Κι αυτός με κάρφωσε με τα βέλη της περαιτέρω ανοησίας:
“Αν δεν ήταν ο Τσίπρας, θα είχε γίνει πόλεμος με την Τουρκία”.
Τα τύμπανα του μυαλού μου, ο συναγερμός «ηλίθιας ατάκας» κι οι καμπάνες του ορθολογισμού μου… χτύπησαν πένθιμα. Κι όμως. Το άκουσα καλά. Στ’ αλήθεια το είπε. Κι είναι και μορφωμένος ΣΥΡΙΖΑΙΟς. Δε θα σας πω όμως το όνομα, γιατί δεν θέλω να προσβάλω κανέναν.