Σελίδες

17 Απρ 2012

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ δίνει στη δημοσιότητα τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος σε όλη την επικράτεια.

Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ απαρτίζονται από εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, φοιτητές και σπουδαστές, συνταξιούχους.

Είναι στελέχη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος που δραστηριοποιούνται στο ΠΑΜΕ και άλλα εργατικά σωματεία. Στελέχη του αγροτικού κινήματος (ΠΑΣΥ) και άλλων συλλόγων της αγροτιάς, συνδικαλιστές των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) και άλλων ενώσεων. Νεολαίοι αγωνιστές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), γυναίκες μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ). Στελέχη του κινήματος των εκπαιδευτικών, του κινήματος κατά του πολέμου, του πολιτισμού, για την προστασία του περιβάλλοντος και εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση. Ακόμα, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των λαϊκών επιτροπών αγώνα.

Από τους συνολικά 424 υποψήφιους συμμετέχουν για πρώτη φορά σε συνδυασμούς του ΚΚΕ οι 212, δηλαδή το 50%.

Οι γυναίκες υποψήφιοι είναι 150, αριθμός που υπερβαίνει την προβλεπόμενη από τον εκλογικό νόμο ποσόστωση του 1/3.

Η ηλικιακή σύνθεση των ψηφοδελτίων είναι η εξής:
25 - 39 χρόνων: 35,3%
40 - 49 χρόνων: 26,3%
50 - 59 χρόνων: 31,6%
60 - 69 χρόνων: 6,3%
70 και άνω χρόνων: 0,5%

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές

Ευχές.


Χρόνια πολλά,
Να είμαστε γεροί και δυνατοί για να ξεμπερδέψουμε με όλα αυτά τα κοράκια που πετούν από πάνω μας. Να έχουμε θέληση και πάθος να αναμετρηθούμε οριστικά με τα ανδρείκελα του μνημονίου, τους υποτελείς σε τρόικα και ΔΝΤ, τον κάθε υποταγμένο βουλευτάκο και πολιτικάντη.
Να είμαστε αποφασισμένοι και συνειδητοποιημένοι ότι τίποτα δεν αλλάζει από μόνο του, χωρίς τόλμη και ισχυρή προσπάθεια, χωρίς οργάνωση, μέθοδο, προνοητικότητα, αξιοποίηση της εμπειρίας των παλαιότερων. Να γνωρίζουμε τι θέλουμε και τι επιδιώκουμε εμείς, αλλά και τις επιδιώξεις του αντίπαλου. Να έχουμε αντίπαλο, που να είναι σοβαρός και ισχυρός για να γινόμαστε και εμείς σοβαροί και ισχυροί. Να μην θεωρούμε αντίπαλο τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που έφαγε παράνομα εκατομμύρια, γιατί υπάρχουν άλλοι, που τρώνε δισεκατομμύρια, νόμιμα. Να μην γίνουμε όχλος που χαίρεται με τα γιαούρτια στο κεφάλι του Άδωνη, αλλά συνειδητοποιημένος λαός, που τελειώνει οριστικά με τους εκπροσώπους της καταστροφής.
Να θέλουμε τα δύσκολα και να κοπιάζουμε γι αυτά, και όχι τα εύκολα και τα εύπεπτα. Να αναγνωρίζουμε τις παγίδες, τα ψέματά τους, τις φούσκες τους, τις πονηριές τους, είτε προέρχονται απευθείας από τους υποτελείς, είτε από τους παπαγάλους τους, σε παράθυρα και τραπέζια στρογγυλά. Να τους δημιουργούμε συνεχώς πανικό.

Επαναστάτες Καφενείου!


MY CRAZY CREATIONS

Ιταλία: Η καπιταλιστική κρίση, τα αντιλαϊκά μέτρα και… οι "αριστεροί" διαχειριστές της βαρβαρότητας



Η Ιταλία είναι μια μεγάλη καπιταλιστική δύναμη που συμμετέχει στο G-8, σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. 
Τα μονοπώλιά της παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρωζώνη, στη Μεσόγειο και ευρύτερα, παίρνουν ενεργό μέρος στον έλεγχο των πηγών και των δρόμων της ενέργειας. Αυτή όμως η ισχυρή θέση που κατέκτησε η Ιταλία στη σκακιέρα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών δεν ήταν καθόλου …αναίμακτη. Χτίστηκε με τον ιδρώτα και το αίμα των εκατομμυρίων Ιταλών και μεταναστών εργατών. Όλη την τελευταία εικοσαετία, σε φάση μάλιστα ταχύρρυθμης καπιταλιστικής ανάπτυξης, οι αστικές κυβερνήσεις (κεντροδεξιές και κεντροαριστερές) καταδίκασαν τον εργαζόμενο λαό στη φτώχεια και την εκμετάλλευση και ταυτόχρονα εξασφάλισαν την κερδοφορία του κεφαλαίου. Το εργατικό κίνημα αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων καθώς δεν κατάφερε να αποκρούσει ή να καθυστερήσει τις αντιλαϊκές

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές, δημοσιογράφοι και... "σταρλετίτσες". ΜΑΥΡΙΣΤΕ τα κόμματα της showbiz!

Για τα κόμματα του «δικομματισμού» οι εκλογές ήταν πάντα θέμα εντυπώσεων. Η μάχη δινόταν για την εικόνα. Η συνταγή παλιά και επιτυχημένη. Επικοινωνιολόγοι και διάφοροι άλλοι «ειδικοί» σχεδίαζαν την προεκλογική εκστρατεία κομμάτων και προσώπων. Αναλάμβαναν να παραπλανήσουν το λαό με τεχνητά διλήμματα, συγκαλυμμένους εκβιασμούς, κατασκευάζοντας δήθεν διαφορές μεταξύ των δυο «μεγάλων» κομμάτων. Προέβαλαν  ασήμαντους ανθρώπους σαν «σοβαρούς»  και «άξιους» πολιτικούς. Κατάφερναν μέχρι τώρα να εγκλωβίζουν το λαό και να τον κατευθύνουν προς την κάλπη με τους δικούς τους όρους. Η πλύση εγκεφάλου μέσω της εικόνας έφερνε τα επιθυμητά, για τα κόμματα του κεφαλαίου, αποτελέσματα. Σημαντική θέση στο «παιχνίδι» αυτό κατείχαν πάντοτε οι προβεβλημένοι από τα ΜΜΕ –λόγω της δουλειάς τους αλλά και όχι μόνο γι’ αυτό- «επώνυμοι» και άνθρωποι του lifestyle.