Σελίδες

28 Μαρ 2012

Ο «αντιμνημονιακός» μπαχτσές του Καζάκη


Ολα τα έχει ο μπαχτσές του επονομαζόμενου «Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου» (ΕΠΑΜ) του οικονομολόγου Καζάκη, ο οποίος, την περασμένη Κυριακή, εξέδωσε «αντιμνημονιακή» - όπως ο ίδιος λέει - εφημερίδα. Κάθε αράδα επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας την ορθότητα της κριτικής που ασκεί το ΚΚΕ στη συστηματική προσπάθεια πολιτικών και άλλων κύκλων να αθροίσουν ετερόκλητες μεταξύ τους δυνάμεις κάτω από τον τίτλο «αντιμνημονιακοί». Στόχος τους είναι να διαμορφώσουν πλαστά κριτήρια στο λαό για τη στρατηγική που υπηρετεί η κάθε δύναμη, να συγκαλύψουν τον ταξικό χαρακτήρα της αστικής πολιτικής και διαχείρισης και να καλλιεργήσουν αυταπάτες ότι με επιδερμικές αλλαγές στην πολιτική διαχείριση, χωρίς ριζικές ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας και της (καπιταλιστικής) οικονομίας, ο λαός μπορεί να βγει κερδισμένος από την κρίση και να ευημερήσει. Ολοι τους, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές και επιδιώξεις, συγκλίνουν σε αναλύσεις περί «κατοχής» της Ελλάδας από τη Γερμανία και «υποτελών πολιτικών», διαγράφοντας με μια μονοκοντυλιά την αλληλεξάρτηση των καπιταλιστικών οικονομιών σε συνθήκες έντασης της διεθνοποίησης, σε συνδυασμό με την ανισομετρία στην καπιταλιστική ανάπτυξη, που προϋπήρχε και οξύνεται με την κρίση, αλλά και το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας συναποφασίζουν στο πλαίσιο της ΕΕ τις πολιτικές που εφαρμόζονται.
***
Η εφημερίδα του Καζάκη είναι αποκαλυπτική για τα παραπάνω. Σταχυολογούμε

Να τους κόψουμε το βήχα


Με τις όψιμες κοκορομαχίες τους τα κόμματα που συναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου επιχειρούν να κρύψουν κάτω από το χαλί τα επόμενα μέτρα σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης, αυτά στα οποία έχουν συμφωνήσει και καταλήξει σε συνεργασία με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Τώρα είναι που ετοιμάζονται να απογειώσουν τη μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη εγκληματική τους πολιτική. Να προχωρήσουν στη διάλυση του μισθού και της σύνταξης, των εργατικών δικαιωμάτων που απέμειναν, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να φέρουν νέα απάνθρωπα χαράτσια και φόρους, να τσακίσουν την όποια κρατική «δαπάνη» που ακόμη τρεμοπαίζει στα πόδια της και που ταυτόχρονα έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες.
Τα μονοπώλια θέλουν ακόμη φθηνότερη, περισσότερο ευέλικτη την ανθρώπινη εργασία. Με τις 6 αλλεπάλληλες επικαιροποιήσεις του αρχικού μνημονίου τους επιτέθηκαν με μέτρα όπως τις τρανταχτές ανατιμήσεις σε ΦΠΑ, την απογείωση των φόρων σε μισθούς και συντάξεις, την επιβολή νέων, κάθε είδους χαρατσιών στο λαϊκό εισόδημα, στην κατοικία και την κατανάλωση. Για τη συνέχεια βάρεσαν στο ψαχνό: Συρρίκνωσαν και νομοθετικά τους κατώτατους μισθούς, διέλυσαν τις προσδοκίες ζωής των νέων για τους οποίους ψήφισαν ακόμη χαμηλότερα,

Ρατσιστικό ντελίριο


Σε απάνθρωπο παραλήρημα επιδίδονται τελευταία στελέχη των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ. εναντίον όσων μεταναστών παραμένουν στη χώρα. Πλειοδοτούν στο ρατσιστικό παροξυσμό επιζητώντας: Να καλύψουν τις ευθύνες που στο ακέραιο φέρουν για τον εγκλωβισμό στην Ελλάδα χιλιάδων μεταναστών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Να αποπροσανατολίσουν το λαό από τη μήτρα της δυστυχίας του - την πολιτική του ευρωμονόδρομου που συνδιαμόρφωσαν και πιστά υπηρετούν. Το κατιτίς να πουν για να εμφανιστούν τάχα διαφοροποιούμενοι ο ένας από τον άλλον. Πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη από συγκεκριμένα στρώματα του πληθυσμού.
Αρχές του Μάρτη, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης απευθυνόμενος στη Βουλή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πρότεινε «όποιος ληστής μπαίνει στο σπίτι ή την επιχείρησή σου, να μπορείς να τον πυροβολείς»! Ζητούσε από την κυβέρνηση «να καθαρίσετε την Αθήνα». Προέτρεπε: «Ο στρατός εγκαταλείπει στρατόπεδα. Βάλτε τους λαθρομετανάστες στα στρατόπεδα, και εκεί θα τρώνε ένα πιάτο φαΐ αν παράγουν». Προειδοποιούσε ότι «μόλις έρθουμε στα πράγματα θα τους διώξουμε όλους». Ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης πλειοδοτούσε: «Οποιος μπαίνει σε

Υπάρχει διέξοδος


Καθώς τα εκβιαστικά διλήμματα προς την κάλπη θα φουντώνουν θα δυναμώνει και το δήθεν επιχείρημα ότι «δεν υπάρχει άλλη διέξοδος» παρά οι «θυσίες» που πρέπει να υποστούν οι εργαζόμενοι «για να μπορέσει να ορθοποδήσει η οικονομία και να μπούμε και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης». Τα λαϊκά στρώματα, βομβαρδίζονται από το δήθεν ρεαλισμό της υποταγής. Τα κόμματα του κεφαλαίου, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ., τα διάφορα παρακλάδια τους, παλιότερα και νέα, καλούν το λαό να «κάτσει στα αυγά του» γιατί η ΕΕ και το ευρώ είναι μονόδρομος. Από τη δική τους σκοπιά και με ουτοπικές και ανεδαφικές προτάσεις οι δυνάμεις του οπορτουνισμού - ΔΗΜΑΡ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - καταλήγουν επίσης στο μονόδρομο της ΕΕ με την προσθήκη ότι αυτή θα γίνει καλύτερη... αν απαλλαγούμε από το νεοφιλελευθερισμό.
Ομως, η όποια διέξοδος έχει συγκεκριμένο ταξικό περιεχόμενο. Η διέξοδος δεν είναι ίδια για τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες και τους καπιταλιστές (βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους). Αυτό που ζούμε σήμερα είναι η διέξοδος που συμφέρει τους κεφαλαιοκράτες, ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές από την κρίση και να διαμορφώσουν τις συνθήκες για να διατηρήσουν και να διευρύνουν την κερδοφορία τους. Γι' αυτό η κατακρεούργηση των εργατικών λαϊκών

Να κοπεί το «χέρι» των δημίων


Τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ που συγκεκριμενοποιούν τις επόμενες βδομάδες τα κλιμάκια της τρόικας που έπιασαν ξανά δουλειά στα υπουργεία, πρέπει να αποτελέσουν βασικό κριτήριο της ψήφου των λαϊκών στρωμάτων. 
Στην πραγματικότητα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο: μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα, φάρμακα, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, σχολεία, θα ισοπεδωθούν. 
Τα νέα μέτρα, συνέχεια βέβαια των «παλαιών», είναι ορισμός της καταστροφής της ζωής του λαού. 
Είναι το ίδιο το χάος. 
Οι πρόσφατες εκθέσεις του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν αφήνουν περιθώρια για ψευδαισθήσεις.

«Αρχιτεκτονική» Γκουαντανάμο!!!


Η λεπτομερής καταγραφή των μέτρων φρούρησης και περίφραξης των στρατοπέδων κράτησης των μεταναστών που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση είναι από μόνος του ένας επιπλέον λόγος που δικαιώνει το κάλεσμα του ΚΚΕ
ο λαός να αντισταθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.
*
Διαβάζοντας τα εν λόγω μέτρα, που ανακοίνωσαν η συγκυβέρνηση και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., δυσκολεύεται κανείς να μη σκεφτεί ότι ο όλος προγραμματισμός τους είναι προφανώς επηρεασμένος από την
«αρχιτεκτονική» του Γκουαντανάμο,
την οποία φιλοδοξούν να δημιουργήσουν στην ελληνική εκδοχή του και μάλιστα με την ίδρυση 30 στρατοπέδων «φυτεμένων» σε όλη τη χώρα.

Πολιτική αλητεία!


Η αθλιότητά τους δεν έχει όριο.
Ποτέ δεν είχε. 
Τώρα, προεκλογικά, φτάσαμε να παρακολουθούμε:
  • Τον ένα κυβερνητικό εταίρο, τον ίδιο που λέει ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε» και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «κοπρίτες», να θυμάται τις «ανάγκες για προσλήψεις» σε τομείς του δημοσίου.
  • Τον άλλο κυβερνητικό εταίρο να κατηγορεί (τον... κυβερνητικό του εταίρο) για «προεκλογική ψηφοθηρία», για «κομματικά ρουσφέτια» και να υπόσχεται πως αν αναδειχτεί αυτοδύναμος στις εκλογές, τότε θα κάνει εκείνος τις... προσλήψεις, αλλά με «αξιοκρατία»!
*
Πρόκειται για πολιτική αλητεία της χαμηλότερης

Η «αντιμνημονιακή» Νέα Δημοκρατία...


«Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και στη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία».
*
Το παραπάνω απόσπασμα περιέχεται στην προς «εταίρους» και «δανειστές» επιστολή του Αντώνη Σαμαρά
(σ.σ.: ναι, ναι, πρόκειται για την επιστολή που ...δεν θα έστελνε, όπως άλλωστε και το Μνημόνιο, το οποίο