Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Οι αστοί τρομάξανε

Οι αστοί τρομάξανε


Και κάστρα φτιάξανε
Να κλείσουν τα παιδιά των εργατών
Μ' αυτοί με μια γροθιά
Σπάζουνε τα δεσμά
Τα κάστρα καταργούνε των αστών
Και μες το καρναβάλι
Οι αστοί την πάθαν πάλι
Ο Μπεζαντάκος μας άφησε γεια
Παντού τρεξίματα
Τελεγραφήματα
Νέα χτυπήματα απ' την εργατιά
Τον είχανε κλεισμένο
Διπλομανταλωμένο
Να τον δικάσουνε σε θάνατο
Μ' αυτός τρυπάει τον τοίχο
Χωρίς κανέναν ήχο
Και βρίσκουν κούτσουρα στο θάλαμο.
Στ' άχυρα ψάχνουνε
Ψύλλους για νάβρουνε
Ζητούν τον ένατο και τους οχτώ
Μ' αυτοί είναι μακρυά
Εβίβα βρε παιδιά
Ζήτω το κόμμα μας το εργατικό.

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Σ.Ε.Β.
Ο Συνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων μιλάει σε συγκέντρωση εργαζομένων και λεει όλη την αλήθεια

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!

Η Κυβέρνηση με μια νέα επιχείρηση «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» επιδιώκει να περάσει σε χρόνο ρεκόρ την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση κάθε δημόσιας κοινωνικής παροχής, την εγκαθίδρυση καθεστώτος απόλυτης εργοδοτικής τρομοκρατίας και καταστολής. Με το πολυνομοσχέδιο προωθούνται η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, της υγείας, της παιδείας, των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ, καταργούνται οι ΣΣΕ και αντικαθίστανται από ατομικές συμβάσεις αποικιακού τύπου, «απελευθερώνονται» οι απολύσεις. Αυξάνεται τρομακτικά η φτώχεια, η ανεργία και η ελαστική εργασία.

Αντιθέσεις και κολεγιές ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

Αυξάνουν οι πιέσεις στον ελληνικό και τους άλλους λαούς να αποδεχτούν να γίνουν δούλοι, για να ξεκολλήσει το κεφάλαιο από την κρίση.

   Κονδύλια ύψους 83 δισ. δολαρίων ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά η κυβέρνηση της Ισπανίας την επόμενη πενταετία, «για την τόνωση της βιομηχανίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας»,όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Βιομηχανίας.
Τα νέα μέτρα στόχο έχουν να αναθερμάνουν την οικονομία και εκτός από δαπάνες σε προγράμματα υποδομών, έρευνας και ανάπτυξης, περιλαμβάνουν ακόμα την απελευθέρωση των αγορών ενέργειας, χρήμα και άλλα προνόμια για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Τα χρέη (τους) είναι το πρόσχημα


ΠΑ-ΣΟΚ βαρβαρότητας!
Γράφει  ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, παρουσία του Κοινοτικού επιτρόπου Ολι Ρεν κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, πρότεινε όταν γίνεται λόγος για «χρέος» να αναφερόμαστε πλέον στο συνολικό εξωτερικό χρέος μιας χώρας και όχι μόνο στο δημόσιο χρέος.
 Και τούτο, όπως παρατήρησε, λόγω της διεθνούς τάσης
 τα χρέη των ιδιωτών να τα αναλαμβάνουν τα κράτη και 
οι κυβερνήσεις.
*
Συμφωνούμε απόλυτα!
Και συμφωνούμε (για την ακρίβεια:«υπερθεματίζουμε»!) 
γιατί η αποτύπωση της κατάστασης του συνολικού εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, τα χρέη δηλαδή προς τρίτες χώρες, 
όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα 
(τράπεζες, επιχειρήσεις κλπ.), αποκαλύπτει από μια ακόμα πλευρά την πολιτική απάτη 
στην οποία επιδίδεται το ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΕΙΑ:"ΣΤΟΧΟΣ Η ΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ"

Την παρέμβαση μελών του ΚΚΕ προκάλεσε η πρωτοβουλία εκπαιδευτικών του 3ου Λυκείου Π. Φαλήρου να παραστούν μαθητές του σχολείου σε προβολή ταινίας αντικομμουνιστικού περιεχομένου. Μέλη των Κομματικών Οργανώσεων της περιοχής επισκέφτηκαν χτες το σχολείο και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους προς τη διεύθυνση. Οι κομμουνιστές κατήγγειλαν τις προσπάθειες χειραγώγησης των συνειδήσεων από όπου κι αν προέρχονται, ενώ η διεύθυνση από την πλευρά της δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενο της ταινίας.

«Με τις πέτρες»!

«... έχουμε 31 δις ανείσπρακτους φόρους. Σας λέω ένα μικρό παράδειγμα: εάν εισπράξουμε ένα ποσοστό από αυτούς τους ανείσπρακτους φόρους, θα έχουμε τεράστια έσοδα, τεράστια οικονομία, νοικοκύρεμα».
(Γιώργος Παπανδρέου, συνέντευξη Τύπου, ΔΕΘ 13/9/2009).
Αυτά έλεγαν προεκλογικά.
Τι κάνουν; 
Σήμερα στη Βουλή, την ώρα που θα στέλνουν τους εργάτες στα κάτεργα, θα ψηφίσουν και τη διάταξη με την οποία τα 24 δισ. ευρώ από αυτούς τους ανείσπρακτους φόρους τα διαγράφουν (!) και τα χαρίζουν στους «φίλους» τους!
Τελικά, η μόνη δήλωση Παπανδρέου που με ασφάλεια μπορεί να μνημονεύεται, η μόνη που πραγματικά αξίζει να επιβεβαιωθεί, είναι εκείνη με την οποία προέβλεψε: «Θα μας πάρουν με τις πέτρες»!

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Κατηγορηματικό ΟΧΙ από το ΚΚΕ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος καταψήφισε το αντιδραστικό νομοθέτημα.
Κατηγορηματικό όχι στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο δήλωσε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, με τον εισηγητή του Γ. Ζιώγα να επισημαίνει ότι το σ/ν υιοθετεί τις κατευθύνσεις της ΕΕ, θέτοντας την κινηματογραφική παραγωγή υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της αγοράς. Υπερ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ.

Θέατρο εντυπώσεων και απειλές στους απεργούς απο τους σοσια...ΛΗΣΤΑΡΧΟΥΣ...

Με μοιρασμένους ρόλους, βουλευτές και υπουργοί προσπαθούν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια εντός των τειχών της κυρίαρχης πολιτικής.
Ευθεία επίθεση στις εργατικές κινητοποιήσεις εξαπέλυσε χτες για λογαριασμό της κυβέρνησης ο Θ. Πάγκαλος, την ίδια ώρα που στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ βρίσκονταν σε εξέλιξη ένα ακόμα θέατρο φραστικών αντεγκλήσεων, στο φόντο του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου, που ψηφίζεται σήμερα, σε μια προσπάθεια να ενσωματωθούν οι λαϊκές αντιδράσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει ακόμα και στην «πολιτική επιστράτευση» εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ, στην περίπτωση που κλιμακωθούν οι απεργίες. Αναφερόμενος σ' αυτούς τους απεργούς, ο Θ. Πάγκαλος, μιλώντας χτες σε συνέδριο του Ελληνορωσικού συνδέσμου, έκανε λόγο για«ισχυρές ομάδες εργαζομένων» που «μπορούν να κλείσουν το κέντρο της Αθήνας και στις τηλεοράσεις λένε ότι θα αγωνιστούν μέχρι θανάτου για τα 500 ή 100 ευρώ που αδίκως έχουν αποκτήσει».

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ... ΑΠΟ "ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΥΣ" σοσια...ΛΗΣΤΕΣ.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ καλύτερα να ...μη μιλάνε καθόλου οι «οργισμένοι» (εδώ γελάμε) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;
Σαφώς πιο τίμιο από το να στριμώχνονται για το ποιος θα καταγραφεί στους ασκούντες «άσφαιρη» κριτική στο περίφημο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Αν ευελπιστούν ότι θα τους δει με «καλό μάτι» ο ελληνικός λαός επειδή με ...μισόλογα αμφισβήτησαν την κοινοβουλευτική διαδικασία προώθησης του νομοσχεδίου και όχι το περιεχόμενό του, είναι προφανές ότι κάνουν λάθος.
Σε περίπτωση που ευελπιστούν ότι θα καταχωρηθούν (γενικά και αόριστα και μέσω φημολογίας) στους «διαφωνούντες», να γνωρίζουν ότι η προσπάθειά τους να «θολώσουν τα νερά» θα αποτύχει.
Αλλωστε - δυστυχώς γι' αυτούς - η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική και όποιος σηκώσει το χεράκι του σημαίνει ξεκάθαρα και χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ότι στηρίζει την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Εγκαταλείψτε τη ΓΣΕΕ

Σήμερα χιλιάδες εργάτες και εργάτριες κατεβαίνουν σε δρόμους και σε πλατείες, δίνουν τη μάχη για να περιφρουρήσουν και τα τελευταία εργατικά δικαιώματα που τους έχουν απομείνει, να κρατήσουν ζωντανές τις συλλογικές συμβάσεις, να αντισταθούν στην αντεργατική λαίλαπα. Στην αναμέτρηση αυτή έχουν απέναντί τους όχι μόνο τους κεφαλαιοκράτες, την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Δίπλα σε αυτούς και μαζί τους, στο ίδιο στρατόπεδο, δρουν και χτυπάνε τους εργάτες οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Βρίσκεται η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που και στην περίπτωση των συλλογικών συμβάσεων, αποδείχτηκε ο πιο πολύτιμος σύμμαχος κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας.

Η εγκατάσταση της ΦΡΟΝΤΕΞ στον Πειραιά

Με τη θετική ψήφο των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. ψηφίστηκε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η συμφωνία για την εγκατάσταση στην Ελλάδα του Επιχειρησιακού Γραφείου (ΕΓF) του ευρωενωσιακού οργανισμού FRONTEX στον Πειραιά. Αν η παρουσία του στην Ελλάδα είναι μία φορά απαράδεκτη (λόγω του κατασταλτικού, επεμβατικού χαρακτήρα του) η συμφωνία για την εγκατάσταση του ΕΓF είναι κατάπτυστη και αντίστοιχη των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί για τις αμερικάνικες βάσεις.
Ο FRONTEX είναι αστυνομικο-στρατιωτικός μηχανισμός καταστολής της μετανάστευσης στα εξωτερικά σύνορα των κρατών - μελών. Εμποδίζει τις εισροές μεταναστών «από περιοχές που υπήρξε ιμπεριαλιστική επέμβαση». Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα όπου εγκαθίσταται τέτοιο παράρτημα του FRONTEX, μετά από άοκνες προσπάθειες ΠΑΣΟΚ/ΝΔ. Η «Συμφωνία Εδρας» ήρθε προσχηματικά για κύρωση στην ελληνική Βουλή, εφόσον είχε υπογραφεί μεταξύ κυβέρνησης και FRONTEX ήδη από τις 2 Αυγούστου, ο FRONTEX ξεκίνησε να εγκαθίσταται την 1η Οκτώβρη στην έδρα του Λιμενικού Σώματος στον Πειραιά (ακτή Βασιλειάδη). Επικυρωμένη πλέον στη Βουλή από δυνάμεις του ευρωμονόδρομου προβλέπει τα εξής προκλητικά: 

Επικίνδυνοι.

«Δεν είναι τυχαίο που όλο και περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης δηλώνουν στις συζητήσεις τους ότι "όσο υπάρχουν ...το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ δεν φοβόμαστε, γιατί τα πράγματα θα κινούνται εντός πλαισίου"... 
Τρέμουν το καινούριο που αναζητά η κοινωνία, αλλά που ακόμα δεν έχει γεννηθεί... Γεμίζουν τις φυλακές με τους Ρομπέν των σουπερμάρκετ, που κλέβουν μακαρόνια και τα μοιράζουν στους φτωχούς, και τους εικοσάχρονους με τα καψούλια» («Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 12/12/2010).
 Πρόσφατα στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ», με αφορμή τον αποκλεισμό από το ΠΑΜΕ του υπουργείου Εργασίας ενάντια στο διάλογο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, μια δημοσιογράφος είπε ότι το ΠΑΜΕ δεν βάζει εμπόδια στην κυβέρνηση.