Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Κρατική τηλεόραση και ΜΜΕ


Η κυβερνητική απόφαση για το «λουκέτο στην ΕΡΤ» και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς - στην πορεία - δεν είναι μια αποσπασματική ενέργεια, μια «ακραία» απόφαση, όπως την ονομάζουν ορισμένοι, όπως και οι κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που επιδιώκουν το ίδιο αποτέλεσμα (αναδιάρθρωση ΕΡΤ) με άλλον τρόπο (με ανοιχτή ΕΡΤ). Είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής, της πολιτικής που επιδιώκει έξοδο από κρίση, ανάκαμψη προς όφελος του κεφαλαίου. Γι' αυτό και το κύριο σήμερα είναι να οργανωθεί η πάλη για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης, να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η Υπουργική Απόφαση για την ΕΡΤ, να σταματήσουν οι απολύσεις.
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή δήλωσε «παρών», μπήκε μπροστά, κατέθεσε τροπολογίες στη Βουλή, συνέβαλε στην κινητοποίηση ταξικών σωματείων και άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων, διέθεσε το σταθμό και τις συχνότητες του «902», για να ακουστεί η φωνή των απεργών εργαζομένων της ΕΡΤ, αψήφησε τους εκβιασμούς και τις απειλές του κράτους και των μηχανισμών του, τις παρεμβάσεις της DIGEA για τη διακοπή του σήματος του «902». Ανοίγει αποφασιστικά το ζήτημα τι ΜΜΕ έχει ανάγκη ο λαός, ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να γίνουν πράξη.

Σαμαρά, ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ και όχι τα κέρδη του αφεντικού σου του κεφαλαιοκράτη

Για το άρθρο του Αντ. Σαμαρά στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Με ένα προκλητικό άρθρο στην «Καθημερινή» της Κυριακής, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, επιχειρεί να εμφανίσει την πραγματικότητα με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω, να υπερθεματίσει των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθεί η κυβέρνησή του υλοποιώντας τις απαιτήσεις των μονοπωλίων.
Ο Αντ. Σαμαράς είναι προκλητικός. Επιτίθεται ακόμα μια φορά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, εμφανίζοντάς τους ως «βολεμένους» επειδή αντιδρούν, τη στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά ότι στην ΕΡΤ οι περισσότεροι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό κ.λπ.) εργάζονται με ένα μέσο μισθό, έχοντας υποστεί τις ίδιες περικοπές με όλους τους άλλους εργαζόμενους, ενώ μια μικρή ελίτ διευθυντικών και άλλων στελεχών της επιχείρησης ΕΡΤ ΑΕ είναι οι …καλοπληρωμένοι και βολεμένοι από τις ίδιες τις αστικές κυβερνήσεις, για να διασφαλίζουν ακριβώς ότι η επιχείρηση θα εξυπηρετεί μέχρι κεραίας τις επιδιώξεις κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας.