Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

Θανάσης Παφίλης: " Αν πεινούσατε, αν πεθαίναν τα παιδιά σας επειδή δεν έχουν νερό τι θα κάνατε; Θα μένατε στη χώρα; Αυτός είναι ο κόσμος σας! "
taxikiantepi8esi

Η διαφορά


Αστοί αναλυτές γράφουν πλέον ευθέως: για να γίνει η προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα πρέπει να ξηλωθούν τα πάντα.
Η ομολογία εξηγεί και τη σφοδρότητα με την οποία διεξάγονται ορισμένες πολιτικές αντιπαραθέσεις με αφορμή τη «διαφθορά» αυτές τις μέρες ανάμεσα σε δυνάμεις που ενώ γενικά δε διαφωνούν με την ΕΕ, συμφωνούν επίσης ότι πρέπει να μη διαταραχτεί η καπιταλιστική τάξη πραγμάτων, έχουν όμως διαφορές ως προς τις προτεραιότητες, αφενός γιατί πασχίζουν να εμφανίσουν αυτά τα μέτρα και αυτή την πολιτική με μέθοδο που να αμβλύνει τις λαϊκές αντιδράσεις, αφετέρου ανάλογα και τα ειδικά οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπούν.
***
Ολοι τους, από τον Σαμαρά που δηλώνει πως θα πάρει μόνος του την ευθύνη να προωθήσει τα μέτρα, ως τον Βενιζέλο που πασχίζει να δείξει «κοινωνικό πρόσωπο» και από τον Κουβέλη που βάζει «κόκκινες γραμμές» κάτω από την φαρδιά πλατιά υπογραφή των μέτρων, ως τον Τσίπρα που βεβαιώνει πως αυτός

Οπαδοί του κυβερνητισμού ...


«Με δεδομένα πως η πραγματοποίηση ενός συνολικού ενδιάμεσου στόχου προοδευτικής διεξόδου, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής εξουσίας, της κυριαρχίας της ΕΕ και των πολυεθνικών είναι εντελώς παράλογος, είναι η απάτη που υποτάσσει όχι μόνο την επαναστατική συνείδηση αλλά και τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης, αλλά και πως είναι δύσκολο, ακόμα και να το φανταστεί σήμερα κανείς, πως με τους σημερινούς συσχετισμούς μπορεί να επιβάλει τη σοσιαλιστική αναδιοργάνωση της κοινωνίας. Με αυτά ως δεδομένα, οφείλουμε το κυβερνητικό ζήτημα να το αντιμετωπίσουμε θετικά μέσω ενός άμεσου προγράμματος εργατικών στόχων που θα επιβάλλονται με τον σύγχρονο επαναστατικό αγώνα της εργατικής πλειοψηφίας, θα συνδέονται με την αναγκαιότητα της επανάστασης και της κυβερνητικής εξουσίας, θα συνοδεύονται από την αποδεικτική κατάθεση - επαγγελία της σύγχρονης κομμουνιστικής κοινωνίας ως στοιχείο ενότητας και όχι διχασμού των αγωνιζόμενων. Διαφορετικά, η κομμουνιστική και επαναστατική Αριστερά θα κινδυνεύει να συνθλιβεί ως περιττή κι ο λαός για απροσδιόριστο διάστημα να γονατίσει» (εφημερίδα «ΠΡΙΝ», 23/9/2012). Τι λένε;

Απάντηση του ΚΚΕ σε δημοσίευμα του «Enikos.gr»


Με τον τίτλο «Ολοι ήξεραν», η ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Enikos.gr», ιδιοκτησίας Ν. Χατζηνικολάου, δημοσίευσε χτες εξώδικη ενημερωτική επιστολή του Γιώργου Ζωγραφάκη, επιχειρηματία και πρώην συνεταίρου του Γιάννη Καρούζου, προς τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, με «κοινοποίηση προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο ή ενδιαφερόμενη αρχή».
Ο Γ. Ζωγραφάκης ήταν εκείνος που, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real News», σε ενημερωτική επιστολή του προς το ΣΔΟΕ, κατήγγειλε ότι ο όμιλος Καρούζου είχε αναλάβει το «ξέπλυμα» χρημάτων που έπαιρναν πρώην υπουργοί από μίζες και στη συνέχεια την αποστολή τους στο εξωτερικό. Αλλα στοιχεία που παρατίθενται στο ίδιο δημοσίευμα της εφημερίδας, εμπλέκουν στην υπόθεση τους Μεϊμαράκη, Λιάπη και Βουλγαράκη.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος στον ΑΝΤ1 για την λίστα του ΣΔΟΕ & Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
1. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ όπως έχει ήδη τοποθετηθεί δημόσια, ζητά την δημοσιοποίηση των ονομάτων των πολιτικών προσώπων για τα οποία διενεργείται έλεγχος από το ΣΔΟΕ καθώς επίσης και την ταχύτατη διενέργεια του ελέγχου. Κανένας λόγος δεν συντρέχει που να εμποδίζει την δημοσιοποίηση ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη τακτική των επιλεκτικών διαρροών που εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.

Οι τρόικες «ταΐζουν» το χρέος!


Το 2009 το δημόσιο χρέος ήταν στο 126,8% του ΑΕΠ.
Φέτος
- μετά από τρία χρόνια αδιάκοπης βαρβαρότητας, μετά από δύο μνημόνια, μετά από διαρκείς εφαρμοστικούς, από μεσοπρόθεσμα και από μακροπρόθεσμα μέτρα λεηλασίας, μετά από χαράτσια, φοροληστείες και «κουρέματα» -
το χρέος αναμένεται να κλείσει στο 164,9% του ΑΕΠ!
Κι όμως, ο κατήφορος δε σταματάει εδώ.
Μόλις χτες ο «οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης»

Δηλαδή δεν είναι φασίστες;;;;;ΕΜΕΙΣ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΣΥΚΑ, ΣΥΚΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΑΦΗ, ΣΚΑΦΗ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ...

ΕΣΑ, Ες-Ες, ξετσιπωσιές

«Χρυσή Αυγή», τεύχος 44, Απρίλιος 1989
Προχτές, ο εκπρόσωπος του ναζιστικού μορφώματος που κοσμεί την αστική δημοκρατία στο αστικό κοινοβούλιο,
δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του συνθήματος... «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία»!
*
Υπενθυμίζουμε:
*
1) Ο «φυρερίσκος» αυτής της χιτλερικής γκρούπας, πριν γίνει «φυρερίσκος», ήταν επικεφαλής της νεολαίας της ΕΠΕΝ.

Μέτρα που δεν αφήνουν κανέναν και τίποτα όρθιο


«Ως εδώ!» με τις θυσίες για την πλουτοκρατία πρέπει να φωνάξει ο λαός για να σωθεί
Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται η κατάθεση στη Βουλή του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2013, χρονιά στην οποία σκοπεύουν να φορτώσουν στο λαό το μεγαλύτερο βάρος από τα προβλεπόμενα μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ. Τα 10,5 δισ. ευρώ καρατομούνται από τα κάθε είδους κρατικά κονδύλια που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες, ενώ ακόμη 3 δισ. ευρώ υπολογίζουν να αρπάξουν από την παραπέρα διόγκωση των αντιλαϊκών φόρων και από τα άλλα χαράτσια. Σύμφωνα, μάλιστα, με ορισμένες πληροφορίες, το μέγεθος της φοροεπιδρομής που θα εξαπολυθεί ενάντια στα λαϊκά στρώματα θα υπερβαίνει κατά πολύ τη μαζική λεηλασία εισοδημάτων που παρατηρήθηκε με τα φετινά εκκαθαριστικά.
Οι εργατοϋπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, όλοι οι συνταξιούχοι (περίπου 2,8 εκατομμύρια), 1 εκατ. σημερινοί δικαιούχοι κοινωνικών - προνοιακών επιδομάτων, οι εργαζόμενοι στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, φτωχομεσαίοι αγρότες, τα λαϊκά νοικοκυριά, έχουν να αντιμετωπίσουν τη βαρβαρότητα των μονοπωλίων.
Κοντά στα 8 δισ. ευρώ έχουν υπολογίσει τις παραπέρα «εξοικονομήσεις», από αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν «σκληρό πυρήνα», δηλαδή από μισθούς, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα.
Συγκεκριμένα:

ΑΠΟΡΡΙΨΤΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ σωτηρίας της πλουτοκρατίας


Σφαγιάζουν άγρια και κοροϊδεύουν ασύστολα το λαό
Συμφώνησαν στα μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ και ψάχνουν τρόπο να τα πλασάρουν

Με οργανωμένο σχέδιο χειραγώγησης του λαού και ελέγχου των λαϊκών αντιδράσεων συνοδεύουν οι κυβερνητικοί εταίροι και τα αστικά επιτελεία το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ, που βαθαίνει τη χρεοκοπία της λαϊκής οικογένειας, για να σωθεί το κεφάλαιο απ' την κρίση. Η βασική αγωνία και επιδίωξη των κυβερνητικών εταίρων, όπως προέκυψε από τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι πώς θα λανσάρουν τα εξοντωτικά μέτρα, στα οποία έχουν καταλήξει, αν και στις δηλώσεις τους λένε ότι έχουν συμφωνηθεί μόνο «οι βασικοί άξονες».
Προκειμένου να περάσουν τις πρωτοφανούς αγριότητας ανατροπές με τις μικρότερες λαϊκές αντιδράσεις, οι κυβερνητικοί εταίροι ετοιμάζουν για περιτύλιγμα

Την επιθυμία τους για πραγματικότητα...

«Μικρότερο και μόνο του το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια» καγχάζει ο τίτλος του «ρεπορτάζ» της χτεσινής «Αυγής»! 
Τώρα, βέβαια, οι δεκάδες χιλιάδες απεργοί που βρέθηκαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, μία κατά γενική ομολογία - ακόμα και αστικών μέσων ενημέρωσης - απ' τις μαζικότερες των τελευταίων ετών, δεν περίμεναν την «Αυγή» να τους πληροφορήσει για τον όγκο της διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν, δίνοντας παλικαρίσια μάχη για την επιτυχία της τις προηγούμενες μέρες και την περιφρούρησή της απ' τα χαράματα στις πύλες εργασιακών χώρων.
Δεν είναι, όμως, μόνο ως προς τον όγκο της συγκέντρωσης που η «Αυγή» προβάλλει την επιθυμία της για πραγματικότητα, κατακρεουργώντας την ίδια την πραγματικότητα. 
Εδώ ταιριάζει για την «Αυγή» και το ΣΥΡΙΖΑ το «όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». 
Ισχυρίζεται όμως ταυτόχρονα ότι η «μικρή» συγκέντρωση είναι «ενδεικτική ίσως και των εσωτερικών προβλημάτων που έχει προκαλέσει στο ΚΚΕ το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα»... 
Δεν τους κακίζουμε, αυτά γνωρίζουν απ' το κόμμα τους, αυτά θέλουν να