Σελίδες

26 Δεκ 2012

2013. "Έτος αλληλεγγύης" προς το καπιταλιστικό σύστημα!!!


Τις μέρες αυτές οργιάζει σε όλο τον κόσμο η εκστρατεία «πανανθρώπινης αλληλεγγύης» προς το καπιταλιστικό σύστημα με προκάλυμμα την αλληλεγγύη προς τους πολύ φτωχούς και αποκλεισμένους. 
Έχουν στρατευθεί  σ’ αυτήν τα μέσα ενημέρωσης, οι οργανισμοί, τα κράτη, οι προπαγάνδες, οι πατριάρχες, οι ιεράρχες τα Ιερατεία, οι δήμαρχοι, οι «ακτιβιστές», οι ρεφορμιστές, οι σύλλογοι της κοινωνίας και της γειτονιάς, οι ΜΚΟ, οι offshore, οι εφοπλιστές,  κυρίες Ελπίδες, ποδοσφαιριστές, μοντέλα, πόρνες πολυτελείας κ.α. ... 
Στόχος τους να πείσουν τα εκατομμύρια των λίγο και λιγότερο φτωχών να μοιράσουν λίγα από τα υπάρχοντα τους στους πολύ φτωχούς. Σκοπός: να μοιραστεί η φτώχεια και να βουλώσουν στόματα και επαναστατικές ιδέες στη γέννα τους, χωρίς το σύστημα να ξοδέψει ούτε ευρώ. Με τα λεφτά των άλλων!

Οι δυνατότητες συσπείρωσης της Λαϊκής Συμμαχίας


Η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή συμμαχία μπορεί να συσπειρώσει εκατομμύρια εργαζόμενους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες και νέους που πλήττονται από την βαναυσότητα της εξουσίας των μονοπωλίων.
Και οι λόγοι για αυτή τη συσπείρωση είναι πολλοί μα πάνω από όλα είναι αντικειμενικοί. Είναι συμφέρον αυτών των στρωμάτων να συμπράξουν και να συμμαχήσουν με την εργατική τάξη γιατί μόνο έτσι θα καλύψουν τις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους, μόνο έτσι θα βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους και θα απολαμβάνουν τον πλούτο που παράγουν, συμβάλλοντας στην κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας.
Αυτό ακριβώς είναι που φοβούνται όμως και οι αστοί αλλά και οι οπορτουνιστικές δυνάμεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς, το άρθρο της Αυγής την Κυριακή 16/12, όπου αναφέρει πως: “Το ΚΚΕ θέλει να συμμαχήσει με τον εαυτό του”.

Spiegel:Λιτότητα και για Γερμανία θέλει ο Σόιμπλε


Ένας ένας πέφτουν. Ακόμα και η λεγόμενη ατμομηχανή της Ευρώπης περιμένει τη σειρά της για να βυθιστεί στην κρίση. 
Και μένει ο λόγος του Μάρξ δικαιωμένος στους αιώνες.
Αναδημοσίευση από euro2day.gr
Η γερμανική κυβέρνηση υπόσχεται εν όψει των εκλογών υψηλότερες παροχές για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, αλλά ο υπουργός Οικονομκών Β. Σόιμπλε διαθέτει κρυφή ατζέντα περικοπών, ώστε να αντιμετωπίσει μια πιθανή εξασθένηση της οικονομίας, σύμφωνα με το Spiegel.Όπως σημειώνει το περιοδικό, η γερμανική κυβέρνηση κινείται σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.
Τα στελέχη του κεντροδεξιού συνασπισμού ετοιμάζουν σχέδια για την ενίσχυση των επιδομάτων για τις οικογένειες, 
τους συνταξιούχους και τους μακροχρόνια ανέργους, σε μια προσπάθεια να "καλοπιάσουν" τους ψηφοφόρους εν όψει των εκλογών.
Ωστόσο, την ίδια ώρα, οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Οικονομικών προετοιμάζονται για ένα εντελώς 
διαφορετικό σενάριο.
Με το σενάριο αυτό, η επόμενη κυβέρνηση, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο καγκελάριος και ποια θα είναι τα κόμματα που θα βρίσκονται στην εξουσία, δεν θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τις δαπάνες.