Σελίδες

5 Μαΐ 2012

Άϊντε Παιδιά

Για να γίνει ο κόσμος άνω-κάτω!




Αν αύριο αγνοήσουμε τις ατάκες, τα παχιά λόγια, τα ψέματα, τους εκβιασμούς, την μόδα, και (επιτέλους) ψηφίσουμε με βάση την ουσία, τους

Τα αμορτισέρ του συστήματος : ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ»


Το ψήφισμα της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσής τους μνημείο υποταγής των εργαζομένων στο κεφάλαιο
Τον πολύτιμο ρόλο που έχουν αναλάβει για την υπονόμευση των εργατικών αγώνων και την προώθηση των αντεργατικών σχεδιασμών επιβεβαιώνουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ), ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ΑΠ (ΣΥΡΙΖΑ). Οι θέσεις και η δράση τους αποκαλύπτει την ανάγκη οι εργαζόμενοι να τις απομονώσουν, για να αποδυναμωθούν οι σύμμαχοι που έχει η εργοδοσία μέσα στο εργατικό κίνημα.
Να ποιες είναι οι θέσεις τους στο ψήφισμα των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης που έκαναν από κοινού ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ (εμφανίστηκε με πολιτικά πανό και μπλοκ) στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα.
  • Μιλάνε για «μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας που εκφράζονται με συνεχείς περικοπές μισθών/ημερομισθίων...».
Πίσω από τη φράση κρύβεται μια ολόκληρη λογική: ότι το πρόβλημα με την πολιτική που κόβει μισθούς και μεροκάματα είναι ότι είναι «μονόπλευρες», δηλαδή ότι δεν επιβάλλεται λιτότητα και στις επιχειρήσεις. Ετσι καλλιεργούν την αυταπάτη ότι μέσα σε συνθήκες κυριαρχίας των κεφαλαιοκράτων είναι δυνατόν να παρθούν μέτρα εναντίον τους, αλλά και ότι είναι δυνατόν ταυτόχρονα να προστατεύονται και τα συμφέροντα των εργαζομένων και τα συμφέροντα των επιχειρήσεων.

Κοίτα ρε, που μου 'σκασε γαμπρός σκανταλιάρης και πρωθυπουργός...


...Και εκεί που έβλεπα τηλεόραση αποκοιμήθηκα... 
΄Ισως να έφταιγε η ζέστη, οι αδιάφορες δημοσκοπήσεις τους, τα χημικά που έριχναν οι «δυνάμεις καταστολής» Πρωτομαγιάτικα και έμπαιναν από το παράθυρο του σπιτιού μου, μπορεί και ο Πρετεντέρης με την Σία Κοσιώνη που προσπαθούσαν να με πείσουν ότι εγώ φταίω για τα χάλια της οικονομίας, αλλά και ο Λοβέρδος, που έψαχνε επίμονα τη μάνα μου η οποία είχε ζητήσει να κάνει εξέταση ούρων και ο υπουργός υγείας ήθελε να τη στείλει σε αντάλλαγμα διακοπές στη Μύκονο...
Ίσως πάλι να φταίει η εμμονή του Αντωνάκη να ξεκινήσει τώρα την «κάθαρση», ή ο Γκούφη, που αφού έλυσε το οικονομικό πρόβλημά του(!!!), πήγε στη Κίνα ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να λύσει το δημογραφικό τους πρόβλημα. 
Η Διαμαντοπούλου που ορκίζεται νύχτα μέρα ότι η δωρεάν παιδεία είναι μονόδρομος και ότι θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις να το καταλάβουν και oι ευρωπαίοι εταίροι μας. 
Ο Τσίπρας που θέλει ντε και καλά να γίνει γαμπρός ή έστω πρωθυπουργός της Αριστεράς του. Ο Αντωνάκης με τον Ευάγγελο

Τι σημαίνει «αριστερή κυβέρνηση»;


Το αποκαλύπτει η λεγόμενη «κόκκινη κυβέρνηση» της Δανίας των σοσιαλδημοκρατών και της «Κοκκινοπράσινης Συμμαχίας», αδελφού κόμματος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και από κοινού στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Στα προεκλογικά παραπλανητικά συνθήματα αυτών των κομμάτων σημειώνονταν, προβάλλοντας ως υπεύθυνη για την αντιλαϊκή πολιτική τη «νεοφιλελεύθερη διαχείριση», υπόσχονταν: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση με πρόγραμμα επενδύσεων κι όχι περικοπών. Πρώτο μας μέλημα η αντιμετώπιση της ανεργίας, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Ιδού τα έργα και οι ημέρες τους:
  • Κατάργηση της πρόωρης σύνταξης που μπορούσαν να πάρουν οι εργαζόμενοι στα βαρέα επαγγέλματα, που από χρόνια έχουν αποχαρακτηριστεί, αφού συμπλήρωναν το 62ο έτος της ηλικίας τους. Το κανονικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης είναι τα 67 χρόνια σήμερα και θα ανεβαίνει αναλογικά με την αύξηση του μέσου όρου ζωής. Ετσι, με βάση τους υπολογισμούς, όσοι σήμερα είναι κάτω των 10 χρόνων θα πάρουν σύνταξη στα 73,5, ανεξάρτητα του τι επάγγελμα θα ασκήσουν.
  • Νέες μεγάλες φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα των ...επενδύσεων.

«Νέο» ΠΑΣΟΚ ή λαϊκή συμμαχία ανατροπής;

Οι υπερφίαλες, αυτάρεσκες και συνάμα κωμικές διακηρύξεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα «οι δυνάμεις του πλούτου, της διαπλοκής, της τραπεζοκρατίας ενώθηκαν και σήμερα και έχουν ένα μόνο αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ και έναν μόνο εφιάλτη, την κυβέρνηση της Αριστεράς» είναι εντελώς διαφορετικές με την πραγματικότητα. Η πλουτοκρατία κάθε άλλο παρά ανησυχεί και πολύ περισσότερο φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση της Αριστεράς που επαγγέλλεται. Αντιμετωπίζει με ειρωνικά μειδιάματα και κατανόηση τους φραστικούς λεονταρισμούς και το βερμπαλισμό του, ενώ δεν λείπουν και σχέδια για ενδεχόμενη «αξιοποίηση» μιας τέτοιας κυβέρνησης της Αριστεράς, στα πρότυπα του «παλαιού» ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό από την άποψη αυτή το χτεσινό ρεπορτάζ της «Καθημερινής» με τον εύληπτο τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ με ρητορική Ανδρέα Παπανδρέου του '80», που εντοπίζει

Μερικά από τα "καλύτερα" του Αλέξη

Σχόλιο αναγνώστη του blog:


Μερικά από τα "καλύτερα" του Αλέξη του νέου εκλεκτού του κεφαλαίου.
Ή όπως είχε πει B.I. Λένιν
-----------------------------
“Όταν σε χειροκροτούν οι εχθροί σου, ψάξε να βρεις ποιο λάθος έχεις κάνει”
------------------------------

Εκλογές 2012 ANT1 22/04/2012.
O εκπρόσωπός του ΣΥΝ Μπαλάφας τόνισε ότι είναι υπέρ του Ευρώ και της ΕΕ
Στο 15:00 του VIDEO από το site του ΑΝΤΕΝΑ WEB TV
http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=ih7_tr_j_sz_j_z_m%3d


"Επιχειρηματικότητα - σταθερό επενδυτικό περιβάλλον - ασφάλεια"
Μια κυβέρνηση της αριστεράς έχει ανάγκη από βιομήχανους και επενδυτές

Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, Β’ Αθήνας με το ΚΚΕ, έχει τη δική του σημαντική ιστορία και συνεισφορά στους λαϊκούς αγώνες…


Για την κοινή γνώμη, που κατευθύνουν τα ΜΜΕ με τους εργολάβους, ο γιατρός βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου, είναι “άγνωστος”...
Κι όμως, δεν είναι "νέος" και ουρανοκατέβατος στο Λαϊκό Κίνημα...
Στέλεχος του αντιδικτατορικού κινήματος στην Ιταλία και του ελληνικού φοιτητικού κινήματος. Στέλεχος της ΚΝΕ κι αργότερα του ΚΚΕ, έδωσε τις μάχες εναντίον της χούντας και μετά τη μεταπολίτευση εναντίον της δεξιάς, με συνέπεια.
Η παρουσία του στα έδρανα του ΚΚΕ στη βουλή, δεν ήταν “διακοσμητική”. Η πολιτική, ιδεολογική του κατάρτιση, η συνέπεια του ήταν...
έκπληξη για τους «πολιτικούς του σωλήνα», κι όχι για όσους τον γνώρισαν στο μετερίζι κοινών αγώνων, έστω από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους της ευρύτερης αριστεράς!
Συγχαρητήρια Νίκο, “αδιόρθωτε” αγωνιστή και οραματιστή! 

ΠΑΣΟΚ: Φουλάρει αντιλαϊκά από τις 7 του Μάη


ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Ως εφαλτήριο για την κλιμάκωση του ταξικού πολέμου εναντίον των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων και «όχημα» για τη νομιμοποίηση των νέων βάρβαρων μέτρων εντός και εκτός μνημονίου, φιλοδοξεί να μετατρέψει τις κάλπες της Κυριακής το ΠΑΣΟΚ.
Με μοναδικό μετεκλογικό στόχο τη συγκρότηση μιας «ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας» στη βάση μιας «προγραμματικής συμφωνίας» ανάμεσα στα αστικά κόμματα και όλες τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, για να επιβάλει τα σφαγιαστικά μέτρα του Ιουνίου, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ρίχτηκε με λύσσα στις λαϊκές συνειδήσεις, εκβιάζοντας με το κινδυνολογικό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή».
Ο Ευ. Βενιζέλος και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με ακατάσχετη ψευδολογία, κάλπικες υποσχέσεις και ωμούς εκβιασμούς, επιδίωξαν μέχρι την τελευταία στιγμή να υφαρπάξουν την ψήφο του λαού. Το ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή, έθεσε σαν διακύβευμα της επόμενης μέρας των εκλογών την πιστή εφαρμογή του μνημονίου και την εξασφάλιση μιας «ισχυρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας» σε συνεργασία με τη ΝΔ και τους υπόλοιπους πρόθυμους.
Το δεύτερο μνημόνιο που συνυπέγραψαν με την τρόικα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν είναι

Η Εντολή κι η Λεοντή


Νάτη πάλι μπροστά η κάλπη. Δεν είναι μήτε ύψωμα που πρέπει να καταληφθεί, αλλά δεν είναι και μια στάση που την προσπερνάς λες και σ' αυτήν θα ξαποστάσεις. Οι ρωγμές στο κουτί που ρίχνεται το ψηφοδέλτιο, είναι καμιά φορά και ίσως ανέκαθεν σ' αυτόν τον τόπο, λάθος προάγγελος λάθος σεισμού. Φανφάρες και μεγάλα λόγια. Μεγάλα πιστόλια κι άσφαιρες υποσχέσεις. Το όλον σύστημα τα δίνει όλα, τα σχεδιάζει όλα, τα εγγυάται όλα περί τη νομή και κατοχή της πραγματικής εξουσίας με λεοντή τη διακυβέρνηση.
Σε τούτες τις εκλογές ειπώθηκε κι έγινε αποδεκτό από την πείρα και τα βάσανα από την αγωνία για το αύριο και την αθλιότητα του παρόντος πως «είμαστε σε πόλεμο». Κι αυτή είναι η μόνη γενικώς παραδεκτή αλήθεια από το ιστορικό πολιτικό υποκείμενο που λέγεται και είναι ο λαός. Κι έγινε συνάμα δυστυχώς αποδεκτό, πως αυτός ακριβώς ο λαός εξαφανίστηκε όλο το προηγούμενο διάστημα όποτε αρθρώθηκε έστω και μισός πολιτικός κι όχι επικοινωνιακός παρελκυστικός λόγος. Τι «κοινωνικοί εταίροι», βαφτίστηκε. Τι «κοινωνία» και «ομάδες» έπαιξαν με ξεφούσκωτη μπάλα το παιχνίδι της κερκίδας των ελεγκτών προεκλογικής κυκλοφορίας. Τι «συντεχνίες» πραγματικές και ανύπαρκτες αντάμα χρησιμοποιήθηκαν ή συκοφαντήθηκαν ως υπεύθυνες για την επελθούσα και την επερχόμενη καταστροφή. Μυαλά κολλήθηκαν στα κάγκελα και κάγκελα ξηλώθηκαν σε πυροτεχνηματικές απελευθερώσεις από μια θεσμοθετημένη μιζέρια.

Δεν τους ανήκει τίποτα

1. Εκεί που ετοιμαζόμασταν σαν τον Χαΐλντερλιν να πετάξουμε όλους τους Θεούς από πάνω μας, έρχονται οι Αριστεροί και μας ζητούν όχι μόνο να μοιραστούμε μαζί τους την εξουσία, αλλά προτείνουν - οι υποκριτές - σε ρόλο πρωθυπουργού την Αλέκα Παπαρήγα.
2. Το εμπόριο της Αριστεράς και όλων των αμφιταλαντευόμενων μικροαστών απαιτεί μια θέση στον κύκλο της εξουσίας. Για πρώτη φορά οι Αριστεροί δεν αντιφάσκουν, δεν πειραματίζονται, ούτε μελαγχολούν. Προκάλεσαν έτσι μια συζήτηση που ξεπέρασε τα όρια κάθε λογικής. Θέμα η δική τους κυβέρνηση. Οσοι έλαβαν μέρος στην κουβέντα ήταν ήδη χρόνια μαρμαρωμένοι, αλλοτριωμένοι μέχρι τα έσχατα, είχαν καταποντιστεί και το μόνο που τους απόμεινε ήταν η εξουσία. Για ποια εξουσία; Γι' αυτό το έγκλημα; Γι' αυτήν την απάτη; Ενα ακόμη χαρακτηριστικό της παρακμής είναι το εμπόριο της Αριστεράς, γιατί μεταθέτει τις ευθύνες του, γίνεται απολογητής της εξουσίας, την οποία θεωρεί προϋπόθεση για κάθε εξέλιξη. Πρόκειται για τυπική συμπεριφορά όσων επιθυμούν να ξεφύγουν από τον εαυτό τους και δεν το καταφέρνουν.

Ιδού η καινούργια κυβέρνηση της Αριστεράς...


Τι είναι η ενότητα της Αριστεράς; (ΣΥΡΙΖΑ)




O Tσίπρας πρωθυπουργός, ο Καμμένος υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Κουβέλης υπουργός Εξωτερικών, η Κατσέλη υπουργός Οικονομικών, ο Καστανίδης υπουργός Δικαιοσύνης, ο Χρυσοχοϊδης υπουργός Αμύνας και ο Γεωργαλάς υπουργός Τύπου!!!

Κάποτε η λέξη Αριστερός σήμαινε λαϊκός επαναστάτης. Στη συνέχεια αγωνιστής,

ΣΥΡΙΖΑ όπως ΠΑΣΟΚ: Επιστροφή στο 1985!!!!!!!!!!

Ύπουλοι καιροσκόποι
Η υποκρισία και ο ύπουλος καιροσκοπισμός της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν όρια.
Χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να εμποδίσουν και να αποσπάσουν ψήφους από το ΚΚΕ.
Όπως την δεκαετία του 1980 στελέχη του ΠΑΣΟΚ με την καθοδήγηση του "αντιστασιακού" υπουργού Βαγγέλη Γιαννόπουλο γύριζαν με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στο χέρι και διέδιδαν, ότι το ΚΚΕ στηρίζει και ψηφίζει ΠΑΣΟΚ, έτσι σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο

ΑντιΚΚΕ βρωμιές από το σταθμό του ΣΚΑΪ


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωση για την επίθεση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο ΚΚΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σημειώνει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το δελτίο των 7 του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, για απαράδεκτη, εχθρική και δημοσιογραφικά αντιδεοντολογική στάση απέναντι στο ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, αναφερόμενο σε δήθεν εκτιμήσεις κομματικών επιτελείων, άρα και του ΚΚΕ, εμφάνισε ως επιδιωκόμενο κρίσιμο ποσοστό για το ΚΚΕ το 10%, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση που αυτό δεν

Τι θα κάνουν απέναντι στο κεφάλαιο;


Ολα τα κόμματα, από τη ΝΔ ως τον ΣΥΡΙΖΑ, λένε στο λαό ότι μετεκλογικά ο αγώνας θα γίνει μόνο σε ένα επίπεδο, στα όργανα της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και στο ΔΝΤ. Ο καθένας από αυτούς προβάλλει τον εαυτό του σαν τον πιο ικανό διαπραγματευτή στα παζάρια με την τρόικα και σαν τέτοιοι υπόσχονται ότι θα του λύσουν τα προβλήματα, θα βελτιώσουν τάχα τη ζωή του, θα τον βγάλουν από το αδιέξοδο, αρκεί να τους εμπιστευθεί. Επί της ουσίας, λένε ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι και εκμεταλλευτές του λαού, δεν υπάρχουν καπιταλιστική εργοδοσία, μονοπώλια, τράπεζες, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι και ισχυροί μεσάζοντες, αλυσίδες μεγάλων καταστημάτων στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο, δεν υπάρχουν μεγαλοεργολάβοι και μεγαλοεξαγωγείς.
Αλλοι μιλάνε ώρες για την πρόθεσή τους να διαπραγματευτούν με ισοδύναμα μέτρα την πτώχευση του λαού και άλλοι αμολάνε αερολογίες ότι αν κυβερνήσουν, θα καταργήσουν τα μνημόνια, χωρίς να θίξουν τα μονοπώλια και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Κανένας όμως από αυτούς που μιλάνε για αντιμνημονιακές κυβερνήσεις δε λέει πώς θα υποχρεώσει τα μονοπώλια σε όλους τους κλάδους να καταργήσουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς πείνας, τις ατομικές