Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

Αναμορφωμένο σχήμα με αντιλαϊκές περγαμηνές


ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στελέχη δοκιμασμένα στην εφαρμογή και την υπεράσπιση της στρατηγικής του μνημονίου συνθέτουν το «νέο» Υπουργικό Συμβούλιο

Την αναμόρφωση του κυβερνητικού επιτελείου, ώστε πιο αποτελεσματικά να καθοδηγήσει τις αντιλαϊκές ανατροπές και την νέα επίθεση σε βάρος του λαού, επιδιώκει ο πρωθυπουργός με τον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε χτες τα ξημερώματα.
Ταυτόχρονα, ο προπαγανδιστικός χειρισμός των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, σηματοδοτεί μια νέα απόπειρα εξαπάτησης, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των λαϊκών στρωμάτων, με στόχο να μπουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της πολιτικής που υπαγορεύει το μεγάλο κεφάλαιο.
Η «ανακύκλωση» προσώπων στην κυβέρνηση και η είσοδος στο Υπουργικό Συμβούλιο «δοκιμασμένων» στελεχών προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπηρετεί την καλύτερη προσαρμογή στην εφαρμογή του αντιδραστικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως αποτυπώνεται στο «επικαιροποιημένο» μνημόνιο.

Καμιά ανοχή


   Βρήκαν πάλι θέμα τα αστικά ΜΜΕ για αποπροσανατολισμό του λαού. 
Κυβερνητικός ανασχηματισμός. Τα παρασκήνια, ο χαρακτήρας του, τα πρόσωπα κλπ. Βεβαίως είναι είδηση, αλλά το μαγείρευαν κάμποσο καιρό τα αστικά επιτελεία. Για έναν και μόνο λόγο. 
Η άγρια αντιλαϊκή πολιτική ξεσήκωσε αγώνες. Η συνέχισή της μπορεί να τροφοδοτήσει νέους. 
Οι ανησυχίες των αστών για την κυβέρνηση και το αστικό πολιτικό σύστημα και οι δυσκολίες του να χειραγωγεί λαϊκές δυνάμεις στην αέναη εντεινόμενη καπιταλιστική βαρβαρότητα, ήταν έκδηλες. 
Τα αδιέξοδα της πολιτικής τους στη διαχείριση της κρίσης και των χρεών, προκαλούν φόβο. Μια μορφή εκτόνωσης είναι και ο ανασχηματισμός. Αλλά η πολιτική που θα εφαρμόζει η ανασχηματισμένη κυβέρνηση θα είναι βαθιά αντιδραστική. 
   Αναζητήθηκαν, λοιπόν, πρόσωπα ικανά να την εφαρμόζουν απαρέγκλιτα και ταυτόχρονα να μπορούν να ξεγελούν το λαό. Η πολιτική που οδηγεί το λαό στη χρεοκοπία δεν είναι αποτέλεσμα λαθών ή κακού συντονισμού της κυβέρνησης, ούτε αριθμού υπουργείων ή ονομασίας τους. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων. 
   Να κλείσει ο λαός τ' αυτιά του σ' αυτήν την κοροϊδία. 
   Να αλλάξει το συσχετισμό δύναμης προς όφελός του, με όπλο την πάλη και την ψήφο στις εκλογές του Νοέμβρη. 
   Καμιά εμπιστοσύνη και ανοχή στην αναπαλαιωμένη βάρβαρη κυβέρνηση. 
   Να εμπιστευτεί τη δύναμή του, να οργανώσει τη συμμαχία του, 
για αντεπίθεση - ανατροπή.