Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Η μοναρχία, το ΚΚΕ, ο Πορτοσάλτε και το Zombie Wedding.

Αναδημοσίευση από REDFLY PLANET
Τρεις αντι-καπιταλιστές ακτιβιστές οι οποίοι ετοίμαζαν ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο "Zombie Wedding" - RIGHT ROYAL ORGY – RUMPY PUMPY AND GUILLOTINES, στο οποίο ουσιαστικά θα "εκτελούσαν" δια της γαλλικής μεθόδου της γκιλοτίνας, τον πρίγκηπα Ανδρέα, συνελήφθησαν απο τις βρετανικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως διαβάζουμε στην Guardian (διαμέσω του aformi.gr) :

... οι παραπάνω συντελεστές του θεατρικού έργου, συνελήφθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα του Lewisham. Αξιωματικοί συνέλαβαν τον καθηγητή Chris Knight, ηγετικό μέλος της ομάδας G20 Meltdown, έξω από το σπίτι του στο Brockley, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο γύρω στις 18:15, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.
Επίσης συνελήφθησαν οι σύντροφοι του Knight,  Camilla Power και Πάτρικ Macroidan, ο οποίος ήταν ντυμένος σαν δήμιος, είπε ο ακτιβιστής Mike Raddie, του βόρειου Λονδίνου, που ήταν μαζί τους.

«Υπερθέρμανση» στην Κίνα, «υποθερμία» στις ΗΠΑ.Μεγαλώνουν και βαθαίνουν οι αντιθέσεις μεταξύ των μεγάλων καπιταλιστικών δυνάμεων στην προσπάθεια να βγουν από την κρίση με τις μικρότερες για την κάθε μια ζημιές. Ετσι, η καταστροφή ενός μέρους του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, που είναι η προϋπόθεση για το ξεπέρασμα της κρίσης, γίνεται αντικείμενο σκληρής αντιπαράθεσης.
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ έκθεσή του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ασία θα είναι φέτος και του χρόνου κοντά στο 7%, με την Κίνα και την Ινδία να καταγράφουν τις υψηλότερες επιδόσεις.

Απειλεί το Ισραήλ μετά την ενδο-παλαιστινιακή συμφωνία.Με κάθε δυνατό τρόπο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της η ισραηλινή ηγεσία απέναντι στη συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παλαιστινιακών οργανώσεων, η οποία ανακοινώθηκε προχτές μετά από μήνες άκαρπων επαφών μεταξύ «Χαμάς» και «Φατάχ». 
Επιπλέον, Ισραηλινοί αξιωματούχοι, εμμέσως πλην σαφώς, κατέστησαν σαφές ότι, για άλλη μια φορά, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να υποσκάψουν τη συμφωνία αυτή, που επισήμως θα υπογραφτεί πριν τις 10 Μάη στο Κάιρο.

Αναφορά στο σμυρναίικο τραγούδι, δημιούργημα μοναδικού μουσικού ύφους.«Τα τουμπελέκια δεν αργούν, κιθάρες, μαντολίνα/ κόψες, σαντούρια και βιολιά - δε λείπουνε κι εκείνα/ κι' ο φωνογράφος κάποτες με μια βραχνή φωνή/ σκορπάει τα μεράκια του απ' το φαρδύ χωνί/ και τότες παίρνει πια φωτιά, που φτάνει κι ως στα νέφη/ της εξοχής το παρτιντί, το γλέντι και το κέφι.../ Αρχίζουν τον καρσιλαμά - χορεύει εκεί όποιος θέλει/ κάθε χορό κεμπάρικο - γερλίσιο - τσιφτε-τέλι/ ζεϊμπέκικο, χασάπικο, χτυπάνε τσουπανάκια/ και ξεχειλά τόση χαρά, που σβήνει τα μεράκια.../ Οι αμανέδες αντηχούν, τραγούδια και καντάδες, που τραγουδούν ούλοι μαζί με τσι τραγουδιστάδες./ Δε λείπουν τα ρεμπέτικα, πόχομε τόσο πλούτο/ και που μυρίζουν μαχαλά τση Σμύρνης, σαν ετούτο...» 

Παντοτινός ποιητής της επαναστατικής εξύψωσης του ανθρώπου.


Εκατόν δύο χρόνια από τη γέννηση του αταλάντευτου κομμουνιστή δημιουργού Γιάννη Ρίτσου
«Να λείπεις, δεν είναι τίποτα να λείπεις.
Αν έχεις λείψεις για ό,τι πρέπει
θα είσαι για πάντα μέσα σε όλα εκείνα
που για αυτά έχεις λείψει.
Θα είσαι για πάντα μέσα σε όλο τον κόσμο».
Η αγωνιστική, ανθρώπινη και δημιουργική μεγαλοσύνη του Γιάννη Ρίτσου αποτελεί δεδομένο αδιαμφισβήτητο. Το έργο του συνδέθηκε με το εργατικό και λαϊκό κίνημα της χώρας μας σε όλες σχεδόν τις ιστορικές περιόδους. Η ριζοσπαστική διαμαρτυρία του αταλάντευτου κομμουνιστή, του διεθνιστή, του ποιητή της Ρωμιοσύνης και της παγκόσμιας Ειρήνης, ενάντια στον πόλεμο, στον καπιταλισμό και στην αστική ηθικολογική υποκρισία, τον καταξίωσαν παντοτινό ποιητή της επαναστατικής εξύψωσης του ανθρώπου.
Είτε με την ποίησή του, είτε με την ενεργό πολιτική δράση του, πάντα έλεγε ανοιχτά και θαρραλέα την άποψή του. Με τον καθαρό καταγγελτικό του λόγο απευθυνόταν στη συνείδηση των ελεύθερων και επαναστατημένων ανθρώπων. Υπήρξε σε όλη του τη ζωή μια σθεναρή και ανυποχώρητη φωνή, υπερασπιστής των καταπιεσμένων και των θυμάτων της αλαζονείας. Στο μεγαλύτερο μέρος του έργου του, εξυμνεί την επανάσταση, την επαναστατική συμπεριφορά, το μεγαλείο των κοινωνικών αγώνων: «Οχι γονατιστός / ολόρθος ανυψώνω την ακμαία / προσευχή μου/... αγιασθήτω τ' όνομα του Ανθρώπου /... αγιασθήτω η Ενάρετη Ειρήνη επί Γης και εν Υψί / στοις...».

Το Facebook: Όλη η αλήθεια...

Αναδημοσίευση από ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το αίμα τους κόκκινη γραμμή - κριτήριο παντοτινό...«Ηταν Δευτέρα. 
Ηταν Πρωτομαγιά του 1944. 
Και το ημερολόγιο έλεγε πως ο ήλιος θα 'βγαινε στις 5.33΄... 
Από την Κυριακή κιόλας το ρολόι της ζωής για 200 παλικάρια είχε αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση». 
Εκατόν εβδομήντα ήταν πρώην κρατούμενοι της Ακροναυπλίας και οι υπόλοιποι πρώην εξόριστοι στην Ανάφη, όλοι κομμουνιστές. 
Τους είχε παραδώσει στο γερμανικό στρατό κατοχής η δικτατορία του Μεταξά. 
Η εκτέλεσή τους αποφασίστηκε με πρόσχημα το θάνατο ενός Γερμανού στρατηγού στη διάρκεια ενέδρας των ανταρτών στους Μολάους στις 27 Απρίλη του 1944.

Για την Εργατική Πρωτομαγιά 2011 .
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σύντροφοι εργάτες και εργάτριες, 
Ελληνες και μετανάστες, νέοι και νέες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας,


Αυτή την κρίσιμη Πρωτομαγιά είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, στο φόβο και στη μοιρολατρία. 
Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να αντιστρέψει τη σημερινή κατάσταση. 
Από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα πρέπει να ακουστεί μυριόστομο: Καμιά θυσία για τους εκμεταλλευτές μας. Ταξική αφύπνιση, ενότητα και οργάνωση παντού.

Η νεκρή πριγκίπισσα της χωματερής.Την εργατική φετινή Πρωτομαγιά, όπως κι όσο έχει φροντίσει το μιντιακό κατεστημένο παγκοσμίως, θα πρέπει να τη θυμούνται δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι ως στέμμα σε προφυλακτικά, καπάκια καμπινέδων, σακούλες εμετού με το πριγκιπικό ζεύγος!!! 
Γι' αυτό παντρεύονται Παρασκευή τα πιτσούνια. 
Για να χωνεύσω το Σαββατοκύριακο τα υπολείμματα του καρακιτσαριού εκατοντάδες χιλιάδες λοβοτομημένοι εργαζόμενοι που προτιμούν τις άμαξες και τα άλογα - τα ποτισμένα με αντιδιουρητικό και αντιχεστικό για να μην αφοδεύσουν κατά την τελετή - από τον Αμερικανό πασχαλινό κούνελο του πλανηταρχικού τσίρκου. 
O! Tempora! Ο! Mores!
Τι καιροί, τι ήθη! Αρκετά με τις αηδίες. 
Είναι πολύ το αίμα και πολύς ο κόπος για ν' αντέξει ακόμα και η στήλη μου κάτι παραπάνω από μερικές αράδες.

Τα όρια της παραγωγής και η καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων.Μία από τις μεγαλύτερες διαστροφές του συστήματος, με τις οποίες μας καλούν να συμβιβαστούμε, είναι η περιοδική καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας, επειδή μέσα από αυτήν την καταστροφή, εξασφαλίζεται η κερδοφορία του κεφαλαίου και της άρχουσας τάξης, συνολικά. 
Μας καλούν, στην πραγματικότητα, να αποδεχτούμε πως είναι φυσιολογικό, την ώρα που αυξάνεται ο πλούτος που παράγει η κοινωνία και εκσυγχρονίζονται οι διαδικασίες παραγωγής, την ίδια ώρα να χρειάζονται περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων, κατάργηση των λεγόμενων κοινωνικών παροχών και ραγδαία υποβάθμιση των συνθηκών ζωής του λαού. 

Εμπόδιζαν τα άλογα να χέσουν!
Ομολογώ ότι αυτό με πείραξε πιο πολύ απ όλα σε τούτο το βασιλικό γάμο. Κάνανε λέει ενέσεις καταστολής στα άλογα για να μην ξεφύγουν από την διάταξη της βασιλικής πομπής και προ παντός να μην ανασηκώσουν την ουρά και χέσουν καθ οδόν βασιλιάδες και πρίγκιπες, πρωθυπουργούς και πάσης φύσεως σελέμπριτις ελεεινής μορφής, καθώς και χιλιάδες ηλίθιους και κρετίνους που επονομάζονται λαός και διαγκωνίζονται στις άκρες των δρόμων για να χειροκροτήσουν το θλιβερό θέαμα.. Φανταστείτε δηλαδή που καταντήσαμε..
Να εμποδίζουν τα πιο όμορφα, ερωτικά και περήφανα ζώα, τα άλογα, να χέσουν!

ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ: ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.Απο : celin
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Γεια σας. Με λενε Γιωργο Γεωργιου. 

Διαβαζω τοσον καιρο τα πυρινα αρθρα των μπλογκερς και δεν αντεξα αλλο, ηρθε η στιγμη να παρεμβω. Το ενα σας ξυνιζει, το αλλο σας βρωμαει. Δε μπορω να σας καταλαβω καθολου.
Τωρα, η νεα μοδα ειναι να τα βαζετε με τον Αντιπροεδρο, επειδη σας χαρακτηρισε ακροδεξιους εκβιαστες και ζητησε την αρση της ανωνυμιας σας. Ε, λοιπον; Ποιο ειναι το κακο; Γιατι να μη βαλετε εκει πανω δεξια το ονοματακι σας, να ξερουμε κ εμεις με ποιον εχουμε να κανουμε; Εγω δηλαδη, γιατι σας ανεφερα με το καλημερα, το ονομα μου;
Ενταξει, προφανως εγω δε διατρεχω κανενα κινδυνο απο το Καθεστως, γιατι το δικο μου μπλογκ,αν θα ειχα, θα εγλειφε ολη μερα τους ορχεις του Καθεστωτος. 

Ελλείψεις ακόμα και σε υλικά κρίσιμα για την ασφάλεια των νοσηλευομένων.Σε ελλείψεις ακόμα και υλικών που είναι «κρίσιμα για την ασφάλεια των νοσηλευομένων» έχει οδηγήσει τα δημόσια ιδρύματα Υγείας η πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία νοσοκομείων, που προσπαθούν να αλληλοκαλύψουν τρύπες με ...δάνεια του ενός προς το άλλο.
Την ίδια στιγμή, ξεκινά νέος κύκλος εκβιασμών από τους επιχειρηματίες της Υγείας, καθώς ο Σύνδεσμος Επιστημών και Υγείας (οι εταιρείες μέλη του προμηθεύουν τα νοσοκομεία με κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων) προχωρά από τη Δευτέρα, 2 του Μάη, σε τριήμερη προειδοποιητική αναστολή παραδόσεων υλικών προς τα δημόσια νοσοκομεία, πιέζοντας για την εξόφληση των χρεών τους.