Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΣΟΚ...


ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,
ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ;


ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ 
ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ;;;
ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ;
ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΩΡΟ 
ΝΑ ΨΟΦΑΓΑΝ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΚΙΑ;;;

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.
ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
ΑΣ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ...


ΣΠΟΤ ΚΚΕ

Τηλεοπτικό σποτ του ΚΚΕ που κάνει αναφορά στην καπιταλιστική οικονομική κρίση. Κάνει τις εκτιμήσεις του που οδηγείται ο εργαζόμενος λαός, ποιο είναι το μέλλον που περιμένει τα λαϊκά στρώματα και παράλληλα δείχνει ποιοι είναι ωφελημένοι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

ΘΕΣΕΙΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΣΥΝ Αλλη (;) μια πρόταση διαχείρισης του καπιταλισμού


ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ


Στις 28/11 το «Εθνος» δημοσίευσε συνέντευξη του Π. Λαφαζάνη, επικεφαλής της τάσης «Αριστερό Ρεύμα» του ΣΥΝ. Ανάμεσα σε άλλα, ο Π. Λαφαζάνης ανέφερε: «Προοδευτικοί και σοσιαλιστικοί μετασχηματισμοί σε μια χώρα της ευρωζώνης δεν μπορούν να συνυπάρξουν με τα ακραία νεοφιλελεύθερα μονεταριστικά δόγματα που κυριαρχούν στο πλαίσιο του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (...)
Μια χώρα που θέλει να ακολουθήσει ένα νέο προοδευτικό, σοσιαλιστικό δρόμο χρειάζεται μια νομισματική πολιτική που να ευνοεί την ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την απασχόληση. Χρειάζεται τον έλεγχο στην κίνηση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων. 

Η Ελλάδα του Αλέξη.

   Ηταν σαν σήμερα, δύο χρόνια πριν: 6 Δεκέμβρη 2008. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ο φονιάς αστυνομικός δολοφονεί το παιδί κάνοντας επίδειξη «μαγκιάς».
   Ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευριπίδης Στυλιανίδης, βρίσκεται σε γλέντι, όπου μαθαίνει την είδηση, αλλά δεν κρίνει τη δολοφονία του μαθητή περιστατικό άξιο να τον κάνει να διακόψει τη διασκέδασή του.
   Από την επόμενη μέρα η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και οι μεγάλες πόλεις της χώρας παίρνουν φωτιά - μεταφορικά και κυριολεκτικά. Δεκάδες χιλιάδες μαθητές ξεχύνονται αυθόρμητα στους δρόμους και πολιορκούν τα αστυνομικά τμήματα των συνοικιών τους, πετώντας με μίσος νεράντζια, πέτρες και μπουκάλια νερού στους αστυνομικούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ καταποντίζεται στις συνειδήσεις των Ελλήνων, όπως θα αποδειχθεί στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν δέκα μήνες αργότερα. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος που λαμπαδιάζει στις φλόγες μεταδίδει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι καίγεται η ψυχή της Ελλάδας.

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 17:00


Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο  (ΠΑΜΕ)
Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ)
Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ)
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)
Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 17:00
                                   
                                                                                                         Αθήνα 4/2/2010
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑ
          Καλούμε όλο τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, τις γυναίκες να ενώσουν μαζί μας τη φωνή τους για να ακουστεί δυνατά ότι ο πρόεδρος του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του διεθνούς κεφαλαίου και των τοκογλύφων, ο σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας είναι ανεπιθύμητος για το λαό.
          Να διαδηλώσουν ότι ο ελληνικός λαός ούτε συναινεί ούτε υποτάσσεται στη βάρβαρη πολιτική που αποφάσισαν μαζί κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ και που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για να στηρίξει τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας και του διεθνούς κεφαλαίου.

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ

   Η επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν και του Επιτρόπου της ΕΕ Όλι Ρεν στην χώρα μας γίνεται σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση των μεγαλοεπιχειρηματιών και της κυβέρνησης με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ απέναντι στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο:
- Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την μείωση των ήδη χαμηλών μισθών.
- Την ταυτόχρονη προώθηση της παράτασης του εργάσιμου χρόνου χωρίς πληρωμή υπερωριών, την κατάργηση του πενθημέρου και της Κυριακάτικης αργίας.
- Τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ.
- Την μείωση των μισθών των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων με το ενιαίο μισθολόγιο που ετοιμάζεται.

Ούτε να τους φτύσεις......


Μονοπαραταξιακό προεδρείο, λέει,έχει η ΓΣΕΕ.
 Οι υπόλοιποι συνεργάτες ΔΑΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ , αποχώρησαν.
Η ΔΑΚΕ "επαναστάτησε" για τη στάση 
Παναγόπουλου στις επαφές με ΣΕΒ.
 Τσ! Τσ! Τσ!
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ "με αίσθηση ευθύνης" απέναντι στις δραματικές εξελίξεις αποχωρεί μέχρι....το επόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ. 
Μέχρι τότε βλέποντας και κάνοντας. 
Μπορεί και να επανέλθει για το συμφέρον των εργαζομένων πάντα.
Τι να πει κανείς.

Παραπληροφόρηση διεθνών ΜΜΕΤη μεγάλη ανθρωπιστική μάχη εναντίον της χολέρας στην Αϊτή, τη δίνει η ταξιαρχία των Κουβανών γιατρών.
ΚΑΝΕΝΑ από τα διεθνή ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών) δεν κάνει αναφορά στη μάχη της Κούβας, που σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της ανθρωπιστικής προσπάθειας!
Όλα τα ΜΜΕ, εναρμονισμένα με τη μαμά αμέρικα, μιλούν για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις… αγνοούν τις δημόσιες ευχαριστίες του αρμοστή του ΟΗΕ για τη χολέρα στην Αϊτή… τις ευχαριστίες προς τον κομαντάντε Φιντέλ…
Ειδικά το "έγκυρο" CNN, εμφανίζει ως ισπανό τον κουβανέζο γιατρό…
Τα συμπεράσματα...
δικά σας…