Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Στόχος είναι το ίδιο το σύστημα και όχι η βιτρίνα του

 Αποδέσμευση από την ΕΕ και η εξουσία στο λαό
-- Κυρία Παπαρήγα, το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν διάφορες πρωτοβουλίες που αυτοπροβάλλουν ως ακηδεμόνευτες, ακομμάτιστες, εθνικές, όπως το «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών» του Μίκη Θεοδωράκη. Ποια είναι η γνώμη σας γι' αυτά τα κινήματα; Κατά πόσο συμβάλλουν στη ριζοσπαστικοποίηση και την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος.

"Όταν θέλει ο λαός...δεν σε σώζει ούτε και ο στρατός.."

 Στιγμιότυπο από την άσκηση.
Στρατός επιτίθεται κατά «διαδηλωτών»
που κρατάνε πανό που γράφει PEACE
(ειρήνη). Ακολουθούν στη συνέχεια
τεθωρακισμένα που εκκαθαρίζουν την
περιοχή!
Η άσκηση - επίδειξη ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων αντιμετώπισης διαδηλώσεων και καταστολής πλήθους, που έγινε στις 3 και 4 Φλεβάρη 2011 στην Αργυρούπολη Κιλκίς, στο πλαίσιο του «σεμιναρίου» των «Σχηματισμών Μάχης» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τις στοχεύσεις και το περιεχόμενο ανάλογων ασκήσεων που έγιναν και στο παρελθόν.Οι εικόνες από την άσκηση, που κυκλοφόρησαν ευρέως, ξεσκεπάζουν τα όσα ετοιμάζονται από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία σε βάρος των λαών και κάνουν σκόνη αυτά που κατά καιρούς λέγονται, με αφορμή τέτοιες ασκήσεις, ότι τάχα αφορούν στην προετοιμασία των «ειρηνευτικών αποστολών» του εξωτερικού για την παροχή «ανθρωπιστικής βοήθειας» σε περιοχές κρίσεων. 

Τ.Ε.Ε. : ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ...


Περίσσεψαν οι τακτικισμοί του ΤΕΕ τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη αλλά καθαρή πολιτική θέση για την υπεράσπιση των ελάχιστων αμοιβών των μελετών ιδιωτικών και δημοσίων έργων και την καταδίκη του Νομοσχεδίου της «απελευθέρωσης» δεν πήρε. Το ΤΕΕ, με Δελτίο Τύπου στις 4 του Φλεβάρη δήλωσε ότι ο Πρόεδρος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ζήτησε την απόσυρση μόνο του άρθρου 7 του Νομοσχεδίου (για τους Μηχανικούς), σηματοδοτώντας την αποδοχή του Νομοσχεδίου και την άρνηση έκφρασης αλληλεγγύης και συνέργειας με τους άλλους πληττόμενους κλάδους,

ΚΕΡΑΤΕΑ:όργιο τρομοκράτησης των κατοίκων

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Κερατέας έχει προκαλέσει η πρωτοφανής σε βιαιότητα αστυνομική επιχείρηση σε βάρος τους το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Προχτές, οι δυνάμεις καταστολής επιδόθηκαν σε ένα όργιο τρομοκράτησης, μπαίνοντας ακόμα και σε σπίτια κατοίκων, χρησιμοποιώντας χημικά, για να κάνουν ελέγχους με πρόσχημα κάποιον εμπρησμό σε καντίνα της αστυνομίας στην περιοχή.

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ...


Ρυθμίσεις προς όφελος του κεφαλαίου στον κλάδο των κατασκευών.
Στη λογική της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης στον κλάδο των κατασκευών της χώρας, κινείται το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος εκπόνησης μελετών και εκτέλεσης δημοσίων έργων, καθώς και της σύστασης της λεγόμενης Αρχής Ελέγχου Μελετών και Εργων που παρουσίασε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο σε δεύτερη ανάγνωση ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας και το οποίο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός, ενώ σπεύδει να ικανοποιήσει την παραγγελία των μεγαλοεργολάβων για την ποινικοποίηση της άρνησης πληρωμής των διοδίων,

Τηλε-στρατοδίκες...«Επισκεφτήκατε τους καταληψίες στο υπουργείο Υγείας;» ρωτούσε και ξαναρωτούσε με το γνωστό ύφος του τηλε-στρατοδίκη η παρουσιάστρια του βραδινού δελτίου του «Μέγκα» τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλο και έχοντας δεδομένη την απάντηση, προχωρούσε στο ζητούμενο συμπέρασμα: «Αρα νομιμοποιείτε την κατάληψη»! 
Το ζήτημα δεν είναι βέβαια η «αποκάλυψη» της υποκριτικής και «δίγλωσσης» στάσης της ηγεσίας της ΝΔ απέναντι στους καταληψίες γιατρούς, αλλά η ιδεολογική τρομοκρατία που επιχειρείται από κυβέρνηση, πλουτοκρατία και αστικά ΜΜΕ σε βάρος συνολικά των απεργιακών κινητοποιήσεων. 

Οταν ο δημοσιολόγος αυτοαποκαλύπτεται...


« Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ διαμαρτύρεται διά του "Ριζοσπάστη" και της "Αυγής" επειδή, λέει, κάποιοι βάζουν στο ίδιο τσουβάλι εκδηλώσεις κοινωνικής ανυπακοής (όπως το κίνημα κατά των διοδίων) και απλές τραμπούκικες πρακτικές (όπως η επίθεση των χουλιγκάνων στο Θέατρο Τέχνης).
Ο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", μάλιστα, ανακάλυψε και "ενιαίο κέντρο που κινεί τέτοια νήματα" - για να τους διευκολύνω: η έδρα του βρίσκεται στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνιας (ΗΠΑ)...
ΚΑΝΟΝΙΚΑ, με ανοησίες δεν ασχολείσαι».
Αυτά γράφει ο γνωστός δημοσιολόγος του ΔΟΛ Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ. 
Αλήθεια τι τον πείραξε; Και αφού λέει ότι δεν ασχολείται με ανοησίες, τελικά γιατί γράφει γι' αυτό που χαρακτηρίζει ανοησίες; Ανόητος δεν είναι.

Η έγνοια τους είναι για το κεφάλαιο...ΠΑΛΙ ΜΑΣ ...κατάλαβε τι πονηροί που είμαστε ο πρωθυπουργός και έκανε την ανάλογη δήλωση στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Δεν είναι ώρα για συντεχνιακούς ή ατομικούς εγωισμούς», αλλά «πρέπει να βάλουμε το συλλογικό συμφέρον πάνω από το ατομικό».
Τι να κάνει ο δυστυχής; Του δώσανε να κυβερνήσει μια χώρα με ...εγωιστές κατοίκους που κοιτάνε το πορτοφόλι τους και καταστρέφουν την Ελλάδα. Ε, προσπαθεί κι αυτός να μας βάλει λίγο μυαλό. Αλλά πού εμείς.
Γι' αυτό φαίνεται κι εκείνος ο ταξίαρχος της αστυνομίας στις Σέρρες αποφάσισε να απαγορεύσει τις συναθροίσεις! Αφού δεν καταλαβαίνουμε με το καλό, τέτοια μας χρειάζονται...
Διότι έχουμε ένα «συλλογικό συμφέρον» να υπερασπίσουμε, πώς να το κάνουμε; Αυτό που επιτάσσει να κόβονται οι μισθοί και να πηγαίνουν στα 400 ευρώ και την ίδια στιγμή να φοροαπαλλάσσονται οι εφοπλιστές και να παίρνουν δισ. οι τραπεζίτες.

ΛΑ.Ο.Σ. όπως Γκαίμπελς...


Το περασμένο Σάββατο ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης έκανε μια δήλωση, την οποία στη συνέχεια αναδιένειμαν ως ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. Φέρει τίτλο «Για το τεστ της τρόικας στην οικονομία», αλλά δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την τρόικα, ούτε με την κυβέρνηση και την αντιδραστική της πολιτική που στηρίζει και ενισχύει ο ΛΑ.Ο.Σ. Η ανακοίνωση, που, υποτίθεται, βγήκε για την τρόικα, αναφέρεται εξ ολοκλήρου στο ...ΚΚΕ, με τη μόνη μέθοδο της προβοκάτσιας, που εργολαβικά έχει αναλάβει με την τακτική και τη δράση του ο ΛΑ.Ο.Σ, ως χυδαία αντικομμουνιστική δύναμη. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: «Οι μόνοι που δείχνουν να συμμορφώνονται απολύτως με το πνεύμα της τρόικας είναι οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ, που και απολύσεις έκαναν, και αναπροσαρμογές μισθών».

Ηταν ... διαβασμένος...


   Ο αστυνομικός διευθυντής των Σερρών, υπέγραψε στις αρχές της βδομάδας απόφαση για την απαγόρευση της «κίνησης και στάθμευσης γεωργικών μηχανημάτων» και απαγόρευση «κάθε δημόσιας, υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας», αγροτών επί της εθνικής οδού Λευκώνα- Προμαχώνα, για το τριήμερο 9-11 Φλεβάρη.
Εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ είναι ο άνθρωπος, θα πει κάποιος, εντολές της κυβέρνησης εκτελεί, τους «νόμους» εφαρμόζει ως όργανο του κράτους και εκδίδει απαγορευτικές ντιρεκτίβες. Πάντα οι μηχανισμοί της καταστολής βρίσκονται στο πλευρό της κυρίαρχης τάξης και πάντα στέκονται απέναντι στα δίκαια λαϊκά αιτήματα.

Εκ πεποιθήσεως...


Ολα αυτά που κάνει η κυβέρνηση «δεν είναι επιβολή ούτε της τρόικας, ούτε κάποιας ανώτερης δύναμης. Είναι ακριβώς πεποίθηση, είναι ιδεολογία μας ότι πρέπει να γίνουν», δήλωσε ο κ. Πεταλωτής, ο οποίος σπανίως επιδεικνύει τέτοια έφεση στην αλήθεια.
*
Αυτή τη φορά, όμως, ήταν κάτι παραπάνω από ειλικρινής. Ο,τι κάνει η κυβέρνηση δεν το κάνει γιατί κάποιοι της το «επιβάλλουν».
Το κάνει, όπως ορθά - κοφτά μάς ξεκαθάρισε ο κύριος υπουργός, διότι η κυβέρνηση το θέλει. Το πράττει, διότι η κυβέρνηση το επιθυμεί. Και το διαπράττει, διότι η κυβέρνηση το ασπάζεται.
Ούτε «στρατηγός» να ήταν, που λέει ο λόγος, ο Πεταλωτής. Από εκείνους που τα λένε «τσεκουράτα». Τόσο «στακάτα» μάς τα είπε τα «νέα».

ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ...


Οσοι είδαν το βίντεο από τη στρατιωτική άσκηση που έγινε στο Κιλκίς για την αντιμετώπιση διαδηλωτών, βεβαιώνουν πως σε ορισμένες πλευρές της η άσκηση τίποτα δεν είχε να ζηλέψει από αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην Κερατέα. Στο Κιλκίς, ο στρατός χτυπούσε εικονικούς στόχους, ενώ στην Κερατέα η Αστυνομία ασκείται επί πραγματικών στόχων.
Ο διευθυντής της «Καθημερινής» έγραψε ήδη για τρόμο μπροστά σε μια κρίση που θα απλώνεται από τον Προμαχώνα ως την Κερατέα και το κέντρο της Αθήνας.
Το σίγουρο είναι πως η κυβερνητική πολιτική έχει βάλει απέναντί της το σύνολο του εργαζόμενου λαού. Το κάνει, βέβαια, αριστοτεχνικά.

Ο Γκαιμπελίσκος Μπούλης ξαναχτυπά...

Κλιμακώνει η κυβέρνηση την επίθεση σε όποιον αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική της με συκοφάντηση των αγώνων και απειλές. 
Διαφημίζοντας τις φιλομονοπωλιακές ανατροπές που προωθούνται στην Υγεία και στις συγκοινωνίες, ο Γ. Πεταλωτής (μπούλης) έκανε ξανά χτες λόγο για «συντεχνίες που ξεβολεύονται» και παρουσίασε τις απεργίες είναι σαν έργο «όσων επενδύουν στη δημιουργία αναστάτωσης και χαοτικών καταστάσεων».
Για να δημιουργήσει μάλιστα εντυπώσεις, ισχυρίστηκε αυθαίρετα και προκλητικά ότι απέναντι στους απεργούς«είναι όλη η ελληνική κοινωνία ( ο Γκαίμπελς στο μεγαλείο του), το κοινωνικό σύνολο που βλέπει επιτέλους με κόπο και με αγώνα κάτι να αλλάζει».Ο Γ. Πεταλωτής (συγχρονος Γκαιμπελς), βάφτισε «προστασία του δημοσίου συμφέροντος» τις απειλές για καταστολή και την κυβερνητική προσπάθεια να καλλιεργήσει κλίμα «κοινωνικού αυτοματισμού»,

ΑΙΓΥΠΤΟΣ...

Εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι συνέρρευσαν πάλι στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο της πρωτεύουσας, πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων 15 ημερών με ένα βασικό αίτημα: Αμεση αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ, αλλά και του συνόλου του καθεστώτος του. Μεγάλο μέρος του κόσμου εμφανιζόταν αποφασισμένο να παραμείνει στην πλατεία, ενώ ένα μικρό τμήμα, αργά το βράδυ, κατευθυνόταν προς το Κοινοβούλιο με στόχο να πραγματοποιήσει εκεί καθιστική διαμαρτυρία.
Οι συγκεντρωμένοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, αλλά και προερχόμενοι από ποικίλα στρώματα της αιγυπτιακής κοινωνίας και από την επαρχία,απέρριψαν κατηγορηματικά «την κοροϊδία», όπως έλεγαν, Μουμπάρακ και της

Κατάρρευση ολόκληρου του κοινωνικού συστήματος...


Την ανησυχία και το φόβο που διακατέχει ισχυρούς κύκλους της πλουτοκρατίας για την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου παλλαϊκού ταξικού κινήματος που θα αμφισβητεί την πολιτική και την εξουσία του κεφαλαίου, το αστικό πολιτικό σύστημα, εκφράζει στο προχτεσινό πρωτοσέλιδο θέμα της η «Καθημερινή». Κάτω από τον εύγλωττο τίτλο «Πληθαίνουν οι εστίες έντασης» αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των γιατρών, φαρμακοποιών, εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, των αγροτών, επισημαίνοντας ότι «οι εστίες έντασης», όπως με ταξική εμπάθεια αποκαλεί τους αγώνες διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων και εργαζομένων, «προκαλούν αμηχανία στην κυβέρνηση, η οποία διαπιστώνει ότι οι αλλαγές που προωθεί συναντούν υπέρμετρες αντιδράσεις».

Η Επανάσταση του 1821 και η παραχάραξή της...


Αναδημοσίευση απο : ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ
Mε αφορμή το ξαναγράψιμο της ιστορίας της επανάστασης του 1821 από τον skai, αναδημοσιεύω ένα άρθρο  του Τηλέμαχου Λουγγή. 

Σχεδόν πάντα, αλλά ιδιαίτερα στις μέρες που ζούμε, έχω την εντύπωση ότι το νοητικό, το γνωστικό οξυγόνο που χρειάζεται ο κόσμος που συντρίβεται ανάμεσα σε τόσους αλλεπάλληλους καταιγισμούς από νοητικά υποπροϊόντα μόνο ο Μαρξισμός μπορεί να το προσφέρει. Ολόκληρος ο λεγόμενος δυτικός αστικός πολιτισμός, κάποτε λαμπρός, σήμερα δεν έχει πια να δώσει παρά βία και όλο και περισσότερη φτώχεια και αθλιότητα. Ο τρόπος που σκέφτεται και δρα μια ολόκληρη κοινωνική τάξη βρίσκεται σε άμεση σχέση με το ιστορικό στάδιο που διανύει η τάξη αυτή. Η βαθιά ιστορική παρακμή της αστικής τάξης στο στάδιο του μονοπωλιακού καπιταλισμού, τη σπρώχνει σε μια όλο και πιο πρωτόγονη και βάρβαρη αυτοάμυνα, σε μια όλο και μεγαλύτερη στάση εχθρότητας προς την τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων σε όλες τις χώρες που μεταβάλλονται με όλο και ταχύτερους ρυθμούς σε αληθινούς σκλάβους της μισθωτής εργασίας που κι αυτή καταντάει απρόσιτη πολυτέλεια.