Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

H "Δεξια" της..."Δεξιας" !

Η "δεξια" .. και μάλιστα η φασιστοδεξια..
κυβερνά και κυβέρνησε από αρχής συστάσεως του Ελληνικού κράτους..

Προβάλλει την παλαιά της κοπή του πατρίς-θρησκεία-οικογένεια του "έθνους¨ κ.λ.π όταν αύτη ήταν η παράταξη που το ξεπούλησε ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑΣ, 3 ΦΟΡΕΣ!! (μικρασια-κατοχη-κυπριακό) ..
......για να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο.
αυτό του υπηρέτη των ξένων ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ.

 "ΌΦΕΛΟΣ" το οποίο καρπώνονταν την εποχή που ονειρεύονται και θέλουν τώρα να ξαναφέρουν. Την εποχή που... "γαμ..αν και έδερναν"!

Με το στειλιάρι  του χιτη, τη φάλαγγα του ΕΣΑτζή, το "ματι" του χαφιε. την καθημερινη «επίσκεψη» του χωροφύλακα...
όταν..
Μόνον δεξιός και μάλιστα με δράση (εγκληματίας , χαφιές, βασανιστής) διοριζόταν στο στρατό και στα Σωμ. Ασφαλείας, και το Δημόσιο.

...όταν για να ανοίξεις μαγαζί έπρεπε να περάσεις από τον κομματάρχη τους για να το εγκρίνει,

Το μνημόνιο έχει ξεπεραστεί. Ζήτω το μνημόνιο!..

«Το μνημόνιο έχει ξεπεραστεί - και αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν για την Ελλάδα. Δεν ανταποκρίνεται πλέον ούτε στις ανάγκες, ούτε στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».
«Εδώ και τώρα έχουμε ανάγκη από ένα ευρύτερο εθνικό σχέδιο ανόρθωσης, που να ξεπερνά τον στενό κορσέ του μνημονίου. Εχουμε ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που να γράφει "Ελλάδα" στην ούγια!».
«Η κοινωνία μας έχει ξεπεράσει το δίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο. Αυτό που θέλει είναι να μην καταστραφεί. Σωτηρία ζητούν οι πολίτες - όχι αδιέξοδα μέτρα, ούτε εύκολες καταγγελίες. Δεν καλούμαστε σήμερα να επαναδιαπραγματευτούμε το μνημόνιο, αλλά το εθνικό μας μέλλον».
(Αποσπάσματα από δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλου, στις 30 Ιούλη 2012)
Τι να υποθέσει κανείς από τις θέσεις του προέδρου του ΣΕΒ για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα; Οτι οι μεγάλοι επιχειρηματίες, με

Χρήσιμα ιστορικά διδάγματα


Η ιμπεριαλιστική Ευρώπη βυθισμένη στη διαρκούσα οικονομική κρίση ξύνει τα νύχια της για κάθε δυνατότητα πολεμικής επέμβασης με επικεντρωμένο το βλέμμα στην αιμορραγούσα Συρία. Τροφοδοτεί τους λεγόμενους αντικαθεστωτικούς με κάθε είδους πολεμικό υλικό, ως την ύστατη στιγμή που θα επιτεθεί η ίδια. Το διεθνές πολεμικό κλίμα αυξάνει επικίνδυνα με την παρουσία ρωσικών και ΝΑΤΟικών στόλων. Ας στρέψουμε τη θύμησή μας στο διεθνές πολιτικό κλίμα πριν το 1989, πριν την ανατροπή και διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης από μια χούφτα προδοτών με πλοκάμια σε όλη την έκτασή της διεφθαρμένης κρατικής γραφειοκρατίας και τις παραβιάσεις των νομοτελειών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Θα διαπιστώσουμε διεθνείς συνθήκες σαν σε κάποιον άλλο πλανήτη. Η συμμαχία ιμπεριαλιστικών κρατών υπήρχε και τότε κραταιά, με κύριο φορέα το ΝΑΤΟ. Εκείνο που δεν υπάρχει σήμερα είναι η κραταιά δύναμη που συσπείρωνε γύρω της τα κράτη των εργατολαϊκών Δημοκρατιών. Ηταν η Σοβιετική Ενωση. Το αντίπαλο δέος απέναντι στο ΝΑΤΟ, που διασφάλιζε την παγκόσμια ισορροπία ειρήνης.
Η χώρα της εργατικής Οκτωβριανής Επανάστασης στην οποία έστρεφε το βλέμμα του κάθε κράτος, χώρα και λαός που απειλούνταν ή ζούσε την ιμπεριαλιστική επιβολή. Πολλοί μιλούσαν για τις λαθεμένες πλευρές της πολιτικής της. Ακριβώς μια χώρα γέννημα της επανάστασης ακολουθείται για πολύ χρόνο από τα κακά του προηγούμενου εκμεταλλευτικού καθεστώτος. Γι' αυτό ακριβώς είναι μια ζώσα επανάσταση.

Μπούσουλας η ταξικά ανυποχώρητη πάλη


Μια βδομάδα μετά την αναστολή της απεργίας των χαλυβουργών και τους όρκους της κυβέρνησης στο «δικαίωμα στην εργασία» κάθε μάσκα έχει πέσει. Κυβέρνηση - Μάνεσης και κρατικός μηχανισμός σε αλληλοσυμπληρούμενους ρόλους κάνουν καθαρό ότι στόχος τους ήταν και παραμένει το τσάκισμα των εργατών, ειδικά του ταξικού τους σωματείου. Εξι νέες απολύσεις καθαρά τρομοκρατικές ήρθαν να ενισχύσουν την επιδίωξη του Μάνεση να μετατρέψει το εργοστάσιο σε γαλέρα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης υποβίβασε το θέμα σε νομικό, παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες για να βρούν το δίκιο τους οι εργάτες στη δικαιοσύνη, στελέχη της οποίας όμως (εισαγγελείς), σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου στον υπουργό, με φρενήρεις ρυθμούς μετέχουν στη μηχανή που έχει στηθεί για να τρομοκρατηθούν οι εργάτες.
Η επιχείρηση τρομοκράτησης συναντά τη σθεναρή αντίσταση των εργατών που συσπειρωμένοι στο Σωματείο τους και με διαρκή την έκφραση ταξικής αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, δίνουν τη μάχη τόσο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους όσο και για την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστεί στην καλλιέργεια αυταπατών εφησυχασμού στο λαό,


Επιβεβαιώνει τα όριά του στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και του «ευρωμονόδρομου»
Σταθερά στη γραμμή απενοχοποίησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συνολικά του καπιταλιστικού συστήματος, με χρέωση των αδιεξόδων του συστήματος στα μνημόνια και το νεοφιλελευθερισμό και ταυτόχρονα καλλιέργεια αυταπατών εφησυχασμού στο λαό, κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό επιβεβαιώνεται και μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τα νέα κυβερνητικά μέτρα.
Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα της σχετικής ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος με διαγραφή μέρους του και απευθείας δανεισμό από την ΕΚΤ, για δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος, ανάπτυξη και αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των εργαζομένων». Θέτει καθαρά τα όριά του, που αρχίζουν και τελειώνουν στον στρωμένο με αγκάθια για το λαό ευρωμονόδρομο. Μιλάει για «ευρωπαϊκή λύση του χρέους», η οποία αν ποτέ υπάρξει, πράγμα απίθανο, έχει τόση σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα, όσο και τα βάρβαρα μέτρα που την συνοδεύουν.

Αποδέσμευση από την ΕΕ μονομερής διαγραφή του χρέους


Στην απόλυτη επικαιρότητα βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων - δανειακής σύμβασης - εφαρμοστικών νόμων και μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις και θα φέρουν σε πέρας την αποστολή τους να υπηρετήσουν πιστά το στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου στην Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να πληρώσει ο λαός τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης προκειμένου να διασωθεί η πλουτοκρατία και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλίων, έστειλαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, εγκρίνοντας ομόφωνα την άμεση εφαρμογή του νέου πακέτου μέτρων που εξαθλιώνουν το λαό. Παράλληλα, προκειμένου να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα κλιμακώνουν τους εκβιασμούς και την ιδεολογική τρομοκρατία, ενώ σε προκαθορισμένους ρόλους οι εταίροι της κυβέρνησης εμπαίζουν ξεδιάντροπα το λαό αναπαράγοντας το παραμύθι της επαναδιαπραγμάτευσης, το οποίο προβάλλουν και τα άλλα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα.

Ορολογία θερινής νυκτός


Μεσούντος του θέρους γίνονται και λέγονται στην Ελλάδα όλα όσα δύσκολα θα προφέρονταν κι ακόμη δυσκολότερα θ' ακούγονταν. Και περνάνε για πράματα και θάματα που κανένας δε θα μπορεί να ισχυριστεί το φθινόπωρο, λόγου χάριν, ότι δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε, δεν έμαθε. Οχι, δε μιλάω σύντροφοι για τα απαίσια τρομοκρατικά μέτρα της τρόικας κι άλλα τέτοια καλά πλασαρισμένα σε ιθαγενείς ως μοιραία διαδικασία επιβίωσης στο κελί της ευρωστρούγκας. Μεσ' το κατακαλόκαιρο και τη φωτιά στα μπατζάκια των αγανακτισμένων, αυτών που φώναζαν «να καεί το μπορντέλο η Βουλή» και τώρα μπήκαν μέσα και κάνουν τις κότες που δεν ανακατεύονται με τα πίτουρα αλλά τα μοιράζουν φιλανθρωπικά στους δούλους της πολιτικής τους, στήνεται ένα ολόκληρο καινούριο λεξιλόγιο για να διακιολογηθούν τα επικείμενα εγκλήματα. Αυτά που απ' την Ελλάδα έως τη Συρία κι απ' τη Μαδαγασκάρη έως το ξεχασμένο Σουδάν ετοιμάζονται ν' ανοίξουν ως μέτωπα πολέμου αμέσως μετά τις αμερικάνικες εκλογές.
Προσοχή χρειάζεται σε κάτι πληροφοριούλες που ...χάνονται σκόπιμα πίσω από γιγάντια γεγονότα, όπως η διαγραφή νεοδημοκράτη βουλευτή πάλι με αφορμή τις φλυαρομπουρδολογίες στα κοινωνικά δίκτυα.