Σελίδες

30 Ιαν 2013

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ενάντια ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ




Στο ταξικό μίσος με το οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την εργατική τάξη, απαντάμε με γενικό ξεσηκωμό σε λίγες ώρες, στις 8 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως.


Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.


Η εργατική τάξη δίνει τη δική της απάντηση.

ΕΛΕΕΙΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΟΥΒΕΛΗΣ - ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΠΡΩΤΟ.. ΚΛΑΣΕ... ΤΣΙΡΑΚΙΑ
ΤΗΣ  ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
Η κυβέρνηση δείχνει τα δόντια και την πυγμή της απέναντι στον πραγματικό της αντίπαλο: Στην εργατική τάξη και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. 
Αφού χτες ο υπουργός εργασίας ουσιαστικά κατηγόρησε όλους μα όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους αυτής της χώρας ότι «έτρωγαν» από το ασφαλιστικό χωρίς να κάνουν τίποτα, ότι δεν ήταν εργαζόμενοι αλλά πελάτες, σήμερα τους επιτέθηκε και έμπρακτα: Σπασμένα κεφάλια, σωματικές βλάβες, χημικά, συλλήψεις. 
    Σήμερα το πρωί εργαζόμενοι, εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων, μέλη ΔΣ και πρόεδροι σωματείων και ομοσπονδιών, διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο εργασίας και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό, αντιδρώντας στις χτεσινές προκλητικές δηλώσεις του για το ασφαλιστικό. 

Αυτός δεν δέχτηκε την αντιπροσωπεία που αποτελούνταν από εκπροσώπους ομοσπονδιών–συνδικάτων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. 
Αντίθετα, έστειλε τους μπράβους του και επιτέθηκαν στην αντιπροσωπεία που βρισκόταν στο χώρο πριν από το γραφείο του υπουργού. 
Έστειλε επίσης μέσα στο κτίριο τα ΜΑΤ που έσπασαν μια πόρτα για να περικυκλώσουν και να προσάγουν τους συνδικαλιστές.

Προκλητικές δηλώσεις των γκεμπελίσκων της συγκυβέρνησης για να δικαιολογήσουν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ


Τη βία, την καταστολή και την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων με σκοπό να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» η πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων, υπερασπίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΣίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την κινητοποίηση δεκάδων συνδικαλιστών στο υπουργείο Εργασίας και την απαράδεκτη καταστολή της από τη συγκυβέρνηση.
Επιχειρώντας να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλώνει ότι «όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία, που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους. Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση».
Προκλητικότατα, για να δικαιολογήσει τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ, ο Σίμος Κεδίκογλου δε διστάζει να καταφύγει σε απαράδεκτα ψέματα, κάνοντας λόγο για «επιδρομή στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας, για υλικές καταστροφές και απειλές εναντίον του», που «στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα», όπως ισχυρίζεται.

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ;;;


Ως γνωστό το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.

Όπου επί γης μυρίζεται κέρδη, ορμάει.

...Πατρίδα του κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή, εντός απάντων των συνόρων.

...Πατρίδα του οι αγορές, εντός απάντων των συνόρων.

...Πατρίδα του οι κυβερνήσεις «του», εντός απάντων των συνόρων.

...Πατρίδα του οι πληθυσμοί, εντός απάντων των συνόρων.

...Πατρίδα του ο ιδρώτας και το αίμα απάντων των εργαζομένων.



Κι αφού όλα είναι ...πατρίδα τού μεγάλου κεφαλαίου, δικαίωμά του να τα διαφεντεύει.

Δικαίωμά του να τα κουρσεύει!

Δικαίωμά του να τα τινάζει και στον αέρα άμα γουστάρει.

ΚΚΕ: Καταγγέλλει την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις και προσαγωγές συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ


Τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του τονίζει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό. Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές.

«Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες»




Συντεταγμένοι με αλυσίδες βγήκαν από το Υπουργείο Εργασίας οι δεκάδες συνδικαλιστές που έχουν προσαχθεί από την αστυνομία, εν μέσω δυναμικής συγκέντρωσης των εργαζομένων, και αυτή την ώρα μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα «μάτια» των Αμερικάνων...


Είναι προφανές ότι ο Αλ. Τσίπρας και το κόμμα του πέρασαν τις πρώτες εξετάσεις που έδωσαν στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Άλλο τόσο προφανές είναι όμως ότι αυτές δεν ήταν οι τελευταίες. Ακολουθούν κι άλλες για να λάβει την «πιστοποίηση» ότι αποτελεί δύναμη ικανή να διαχειριστεί την αστική εξουσία.
Τα συμπεράσματα απ' την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ ρέουν άφθονα. Απ' τα όσα είπε, όσους είδε επισήμως και όσους είδε ανεπισήμως (μεταξύ αυτών μεγαλοεπιχειρηματίες, γενναίους χρηματοδότες του Δημοκρατικού Κόμματος).
Έχει όμως αξία να δούμε τι λένε γι' αυτόν και το κόμμα του οι «οικοδεσπότες» του. Οι επικεφαλής λοιπόν του Brookings που τον κάλεσαν στις ΗΠΑ (Μπ. Ανθολις και Ντ. Λομπάρντι) λένε γι' αυτόν:
- Έκανε «προσπάθεια να πείσει το αμερικανικό κατεστημένο ότι δεν αποτελεί ανατρεπτική δύναμη και δεν