Σελίδες

13 Ιουλ 2013

ΠΑΜΕ: Όλοι στην 24ωρη απεργία στις 16 Ιούλη και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια


Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη απεργία και τις συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί απευθύνει το ΠΑΜΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ., ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2013
Να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας θέλει σκλάβους.

Εκβιάζει το λαό


«Διαλέξτε: ή ΣΥΡΙΖΑ ή καταστροφή»!!!
Απερίφραστος ο εκβιασμός που αποτόλμησε ο Αλ. Τσίπρας απ' το βήμα του συνεδρίου του κόμματός του την περασμένη Τετάρτη. Αναλόγως δε του ακροατηρίου στο οποίο απευθυνόταν, ο εκβιασμός προσαρμοζόταν κατάλληλα. Γι' αυτό και το πλήθος των σχετικών διλημμάτων: «Μνημόνιο ή δημοκρατία», «Μνημόνιο ή εθνική ανεξαρτησία», «Δημοκρατική αναγέννηση ή δημοκρατική συρρίκνωση», «Κοινωνική δικαιοσύνη ή διαπλοκή», «Περηφάνια ή εθελοδουλεία»...
Στοχευμένος ο εκβιασμός που απηύθυνε στο ΚΚΕ: 'Η ενσωματώνεται και βάζει πλάτη για την αναρρίχηση του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό θώκο ή εξαφανίζεται! Εδώ, βέβαια, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει πριν καν παίξει το χαρτί των κάλπικων διλημμάτων. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της να καταφεύγει ολοένα και συχνότερα σε τέτοιες μεθόδους χειραγώγησης εργατικών - λαϊκών συνειδήσεων, δεν είναι τυχαία.

Μονόδρομος!


Από τη στιγμή εκδήλωσης της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος σήμανε συναγερμός και επιχειρήθηκε ο συντονισμός σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας των αναπτυγμένων καπιταλιστικά χωρών, ώστε να εξευρεθεί το ταχύτερο δυνατό «λύση».
Μια από τις πρώτες πράξεις θωράκισης του συστήματος ήταν να μη γίνεται λόγος για καπιταλιστική κρίση, αλλά για μια κρίση που αρχικά βαφτίστηκε ως «χρηματοπιστωτική», κατόπιν την παρουσίασαν ως «κρίση δανεισμού» και εν συνεχεία μεταβαπτίστηκε «κρίση χρέους». Πολλές εκδοχές με ένα και μόνο σκοπό: Να συσκοτιστούν οι ουσιαστικές αιτίες και ο πραγματικός χαρακτήρας της διεθνούς οικονομικής κρίσης που είναι κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, κρίση του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.