Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στο «ACTION 24» (VIDEO)«Έχουμε την αποκλειστικότητα να έχουμε καταγγείλει,να μην αναγνωρίζουμε και να μην εμπλεκόμαστε στην "κατασκευή" ΜΚΟ», ανέφερε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ACTION 24» σημείωσε ότι οι ΜΚΟ δεν αποτελούν ελληνική πατέντα, αλλά ευρωπαϊκή.
Στην παρέμβασή του κατήγγειλε ότι μια σειρά λειτουργίες του δήμου και του δημοσίου περνάνε σε ιδιώτες και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. «Αυτή τη στιγμή γίνεται χοντρό πανηγύρι με τις ΜΚΟ στην παιδεία, στα εκπαιδευτικά προγράμματα, στην υγεία, σε ζητήματα διαχείρισης ακραίας φτώχειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εχθροί και «φίλοι» των αγροτών

Με αφορμή την προχτεσινή μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση των αγροτών στην Αθήνα, έπιασαν «στασίδι» διάφοροι αρθρογράφοι, για να επιτεθούν στον αγώνα τους, ή για να παραστήσουν τους φίλους τους. Τόσο οι μεν, όσο και οι δε είναι επικίνδυνοι. Αλλά οι αγρότες έχουν αποκτήσει πείρα. Η «Καθημερινή», σε άρθρο της, παρουσιάζει τους αγρότες καλοζωισμένους, που «μέσα σε λίγες δεκαετίες (...) από φτωχό και ρακένδυτο τμήμα του πληθυσμού εξελίχθηκαν σε κακομαθημένη συντεχνία. Χάρις στα φάρμακα, στα λιπάσματα, στην άρδευση και στα μηχανήματα που πολλαπλασίασαν παραγωγή και παραγωγικότητα, αλλά χάρις επίσης στις επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ανοχή και υποχωρητικότητα διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στα παράλογα αιτήματα, τις μεθοδεύσεις και παρανομίες, τις απειλές και κινητοποιήσεις τους (...) Τώρα οι αγρότες απαιτούν πάλι τα πάντα (...) Δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους για την περιουσία τους και τα έσοδά τους ούτε να κρατούν στοιχειώδη βιβλία, θέλουν επιδοτήσεις, τιμές και γενικά να αποτελούν μία ειδική κατηγορία πολιτών χωρίς καμία υποχρέωση και με όλα τα προνόμια». Πολλά από αυτά που αναφέρει ο αρθρογράφος της «Καθημερινής»

Τροπολογία της ΚΟ του ΚΚΕ για την ανακούφιση των ασφαλισμένων σε ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ

Τροπολογία για την άμεση ανακούφιση των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Με την τροπολογία το ΚΚΕ ζητά:
  • Να μην επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και όσα έχουν επιβληθεί να διαγραφούν.
  • Να απαγορεύεται κάθε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των ασφαλισμένων.
  • Να θεωρούνται χωρίς καμία προϋπόθεση τα βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Οι υπόλοιποι 1.655.017 τι έγιναν ρε παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ ;

Η δυναμική... αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ του 27%...
Αυτό ήταν το ποσοστό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, το οποίο μεταφράζεται σε 1.655.022 ψήφους. 
Από τότε έχουμε ακούσει εκατοντάδες φορές τα στελέχη του να μιλάνε για "την πιο δυναμική αντιπολίτευση", να λένε ότι "τους τρέμει" η κυβέρνηση, ότι μπαίνουν μπροστά "στους λαϊκούς αγώνες που θα φέρουν την ανατροπή" κλπ. 
Δεν είναι της ώρας να σχολιάσουμε το περιεχόμενο που δίνουν στις παραπάνω έννοιες.
Προχθές, λοιπόν, χιλιάδες αγρότες βρέθηκαν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν. Στο πλευρό τους ήταν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ, όπου πρωτοστατούν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι γκάφες (VIDEO)Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι γκάφες.
Δείτε το βίντεο. 

«Σιδηρούν παραπέτασμα»...

 H Ουκρανία σπαράσσεται. Ορισμένες σκόρπιες σκέψεις (ίσως όχι και τόσο σκόρπιες...):
  1) Ο τίτλος του άρθρου ήταν: «`Η τώρα ή ποτέ για την Ουάσιγκτον». Ιδού μερικά αποσπάσματα:
«Ο αμερικανικός στόχος στην Ουκρανία και τις άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες είναι να επιβάλουν τον έλεγχό τους στους πλουτοπαραγωγικούς πόρους αυτών των χωρών (...). Η ελίτ της Ουάσιγκτον βλέπει όλον τον κόσμο όπως ο πρώην πρόεδρος Ρίγκαν έβλεπε τη Λατινική Αμερική (...). Οι μέθοδοι του ψυχρού πολέμου εξακολουθούν λίγο πολύ να χρησιμοποιούνται (...). Την ώρα που ξεκινούσε η "βελούδινη επανάσταση" του 1989 ήμουν ο ίδιος βαποράκι, που μετέφερα βαλίτσες σε διαφωνούντες στην Ανατολική Ευρώπη με περιεχόμενο δεκάδων χιλιάδων δολαρίων. Έχω λοιπόν μια καλή ιδέα για το πόσα πολλά χρήματα και πόση ξένη βοήθεια χρειάστηκαν ώστε να ξεκινήσουν οι "αυθόρμητες επαναστάσεις" που εγκαθιστούσαν την "εξουσία του λαού" (...). Εάν η Ουκρανία γλιστρήσει στην τροχιά του ΝΑΤΟ, τότε η Ρωσία θα χάσει την πρόσβαση στις ναυτικές της βάσεις στη Μαύρη Θάλασσα και οι διαδρομές των ρωσικών πετρελαιοαγωγών και αγωγών αερίου θα περνούν από εδάφη που οι ΗΠΑ θα ελέγχουν πλήρως (...). Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο δυνατό αβαντάζ πριν οδηγηθούν στην ανάγκη όπως ο Κάιζερ πριν από 80 χρόνια να αναφωνήσουν: "`Η τώρα ή ποτέ"».

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΥΓΗ: Τόνοι λάσπης και γκεμπελίστικης βρώμας εναντίον του ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΣ
Η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ και της «Αυγής» στο βούρκο του ψεύδους δεν έχει όριο. Προκειμένου να επιτεθούν στο ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή» επιστρατεύουν κατά κύριο λόγο το μότο της γκεμπελίστικης προπαγάνδας, «πες πες ψέματα κάτι θα μείνει». Ξεπερνούν ακόμα και την κοινή λογική, εκθέτοντας την ίδια την «Αυγή» και τους συντάκτες της, αποδεικνύοντας την πρεμούρα τους να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ.
Σήμερα, η «Αυγή» αναπαράγει τη βρώμικη συκοφαντία (που από προχτές είχε σπεύσει να δημοσιεύσει το portal του ΣΥΡΙΖΑ, left.gr) περί δήθεν διαγραφής «σχεδόν ολόκληρης της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ στην Κόνιτσα».
Αυτό το έκανε η «Αυγή», σήμερα δηλαδή: Δύο μέρες μετά τη διάψευση της συκοφαντίας από την Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας. 
Μία μέρα μετά την διάψευση της συκοφαντίας από την ίδια την Κομματική Οργάνωση Κόνιτσας με ανακοίνωση της. 
Τη στιγμή που ακόμα και όσα ΜΜΕ αναπαρήγαγαν τη συκοφαντία σε βάρος του ΚΚΕ, τα «μαζεύουν».