Σελίδες

5 Απρ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Η κρυφή γοητεία του οπορτουνισμού ή αλλιώς «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»


«Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγομπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα», 'Αβρααμ Λίνκολν.

Η ανάδειξη του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η εκτίναξη των εκλογικών του ποσοστών κατά τις εκλογές του 2012 υπήρξε αποτέλεσμα δύο αλληλένδετων μεταξύ τους παραγόντων: Της λαϊκής αγανάκτισης και απογοήτευσης από τη μια και, απ' την άλλη, των αυταπατών που συνειδητά έσπειρε και σπέρνει. Λειτουργώντας ουσιαστικά ως προστατευτική ασπίδα ενός τραυματισμένου συστήματος – αυτό του αστικού καπιταλιστικού κατεστημένου της χώρας – ο ΣΥΡΙΖΑ απορρόφησε κάθε δυνατότητα λαϊκής αντεπίθεσης. Ακινητοποίησε το μαζικό εργατικό λαϊκό κίνημα, σαγηνεύοντας με κενές περιεχομένου αριστερίστικες ρητορείες το μικροαστικό ένστικτο των δοκιμαζόμενων απ' την καπιταλιστική κρίση μαζών.

Ο Αλέξης Τσίπρας – ο «φέρελπις πολιτικός» της Ευρώπης, αυτόν που «τρέμει το κατεστημένο της ΕΕ», ο επίδοξος «φονιάς του Ευρώ» - έχτισε και χτίζει μεθοδικά το προφίλ του «ριζοσπάστη», του «σύγχρονου επαναστάτη» που αποτελεί την δήθεν εναλλακτική λύση στην σημερινή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Η ριζοσπαστικότητα, παρ' όλα αυτά, του κυρίου Τσίπρα και του κόμματος του σταματούν εκεί όπου αρχίζουν οι αντιφάσεις και η προφανής επιχείρηση του να σπείρει αυταπάτες στο λαό. Αυταπάτες που σχετίζονται με τον εξωραϊσμό του Καπιταλισμού, με τη φιλολαϊκή έξοδο απ' την κρίση χωρίς ρήξη με το κεφάλαιο και τα μονοπώλια, με την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, με το νέο μείγμα πολιτικής που υπόσχεται.

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ...

Η ίδια η πράξη αποδεικνύει τους πραγματικούς σκοπούς του ΣΥΡΙΖΑ και στα των συνεργασιών (με ποιον και για ποιο σκοπό) και στην ενότητα (με ποιον και για ποιον σκοπό).

Το πρόσφατο παράδειγμα της σύμπλευσης και της συνεργασίας της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Αυτόνομη Παρέμβαση) με τη ΔΑΚΕ (ΝΔ) και την παράταξη «ΕΜΕΙΣ» (πρώην ΠΑΣΚΕ), προκειμένου να αποκλειστεί η δεύτερη δύναμη (η ΔΑΣ, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) από το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αποδεικνύει ότι: Η ενότητά για την οποία μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενότητα με τους εργοδότες και τους άλλους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας. Τα «ήθη» του είναι αυτά της καταπάτησης της θέλησης των χιλιάδων εργαζομένων.
Οι συνεργασίες του είναι με εκείνες τις δυνάμεις που εργάζονται για την εξυπηρέτηση των

ΣΥΡΙΖΑ: Πέντε σημεία ήταν και πέρασαν...


Τα «μίνιμουμ» προγράμματα είναι εξαιρετικά δημοφιλή στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, αν πρόκειται να διαμορφώσουν τις απαραίτητες συμμαχίες και συνεργασίες, χειραγωγώντας και το λαό, για την υλοποίηση του «μάξιμουμ» δικού του προγράμματος, που δεν είναι άλλο απ' τη διαχείριση της οικονομίας και της εξουσίας των μονοπωλίων, με διακηρυγμένο στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους.
Την τελευταία πενταετία κατέθετε από μία τουλάχιστον πρόταση κατ' έτος για συμμαχία απ' τα πάνω, π.χ., Ενότητα της αριστεράς, τρίτος πόλος, αντιδεξιό μέτωπο (χάριν του οποίου το ΠΑΣΟΚ είχε βαφτιστεί δύναμη της «δημοκρατικής αντιπολίτευσης»), αντικυβερνητικό μέτωπο, συνάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς και δυνάμεων απ' το σοσιαλιστικό χώρο, πλατιά προοδευτική αντιμνημονιακή συστράτευση, συνάντηση δυνάμεων της αριστεράς, του ΠΑΣΟΚ και της λαϊκής δεξιάς για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας και τελευταία, λίγο πριν τις εκλογές του 2012, η κυβέρνηση της αριστεράς.

Η "καταδίκη" της Χ.Α. από τα κανάλια και την τρόικα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Στημένο σκηνικό από τη Χ.Α. χθες στη Βουλή.
Η Χ.Α. βλέποντας να αντιμετωπίζει μια δημοσκοπική "κρίση" έβαλε σε δράση τη μόνη αποτελεσματική πολιτική που διαθέτει. Τον τσαμπουκά. 
Με λίγα λόγια σπας ένα ποτήρι, πετάς 2-3 βρισιές, και μετά κάνεις περιοδεία στα κανάλια με το ριάλιτυ "Ο αντισυστημικός".
Την άλλη μέρα συνεχίζεις ακάθεκτος τη στήριξη των εφοπλιστών και άλλων συμπαθών "λαϊκών" ομάδων που με τη σειρά τους σου επιστρέφουν τη συμπάθεια.

Σκηνές απείρου κάλους εκτυλίχθηκαν λοιπόν, ανάμεσα σε Βενιζέλο και Κασιδιάρη με βρισιές να εκτοξεύονται κι από τις 2 μεριές.

Κάτω απ' τη δική μας σημαία

Μετά την προχτεσινή διακήρυξη της Παγκόσμιας Τράπεζας για το τέλος της φτώχειας, ήρθε χτες και η διαβεβαίωση του Μπαρόζο για το τέλος της κρίσης!

Τι ήταν να το πει; Πήρε φόρα κι ο Σαμαράς και ανήγγειλε ότι στο τέλος του 2013 ύφεση τέλος!

Από κοντά: Πανηγύρια στον αστικό Τύπο: Πάνω το επιχειρηματικό κλίμα, πάνω το χρηματιστήριο, ως και η απασχόληση παρουσίασε, γράφουν, θετικό ισοζύγιο.

Κάπου εδώ, όμως, τελειώνει το όνειρο.

Την καλή εικόνα είχε φροντίσει να χαλάσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, που δήλωσε ότι όχι μόνο δε βλέπει ανάκαμψη, αντίθετα βλέπει διάσπαση της Ευρωζώνης και ζήτησε επειγόντως νέα μέτρα.