Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Νέο κρούσμα αστυνομικής «αντιμετώπισης» των ελλείψεων στα νοσοκομεία.Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, επιστρατεύονται οι αστυνομικές δυνάμεις απέναντι σε γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων για τη νοσηλεία ασθενών σε ράντζο, αποδεικνύοντας ότι τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης πάνε χέρι - χέρι με τον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό και την κρατική καταστολή.
Την προηγούμενη Παρασκευή προς Σάββατο 21 Μάη, στη γενική εφημερία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στις 4.30 το πρωί, εμφανίστηκαν δυο αστυνομικοί στους θαλάμους νοσηλείας για να ελέγξουν διευθύντρια του ΕΣΥ που εφημέρευε, επειδή νοσηλεύτηκε ασθενής σε ράντζο. Η Αστυνομία κατέφτασε στο νοσοκομείο, προκειμένου να ελέγξει το έργο των γιατρών μετά από καταγγελία γονιού του οποίου το παιδί νοσηλευόταν στο ράντζο. 

Η φιλολαϊκή εναλλακτική λύση...


Ταυτόχρονα με την ιδεολογική τρομοκρατία και τα εκβιαστικά διλήμματα περί χρεοκοπίας, τα κυβερνητικά στελέχη και οι εγχώριοι και ξένοι σύμμαχοί τους συνεχίζουν την πλύση εγκεφάλου με το σαθρό επιχείρημα της δήθεν ανυπαρξίας εναλλακτικής λύσης. 
«Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη οικονομική πολιτική», αποφάνθηκε (στο ΣΚΑΪ) 
ο Γ. Παπακωνσταντίνου. 
«Θα πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση του προγράμματος, γιατί πραγματικά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση», πλειοδότησε (στη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ») ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, Γ. Στουρνάρας. 

Να σωθεί ο λαός της Ελλάδας και όχι η πλουτοκρατία.

«Η θα αλλάξουμε ή θα πεινάσουμε», έλεγε τις προάλλες ο πρόεδρος του ΣΕΒ.«Απενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας» ζητάει απ' όποιο βήμα κι αν βρεθεί ο πρόεδρος της ΝΔ. Σε «εθνική συναίνεση» για «να σωθεί η χώρα» καλεί η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από τα άλλα αστικά κόμματα. 

Κίνημα "αγανακτισμένων": παρατηρήσεις και αντιπρόταση.


Κανείς δεν αρνείται το δικαίωμα και την επιθυμία του κόσμου να κατέβει στους δρόμους. Η σημερινή κίνηση των “αγανακτισμένων”, έρχεται ως αντανάκλαση των εξ αντανακλάσεως πάλι των ισπανικών κινητοποιήσεων της 15 Μάη, όπως καθιερώθηκε πλέον.
Μολονότι η “αγανάκτιση” μπορεί κι αυτή να αποτελεί κίνητρο, το ερώτημα είναι: τόσα χρόνια, από τη δεκαετία του 90 που άρχισε ο βιοτικός κατήφορος των Ελλήνων πολιτών, αγανάκτιση δεν υπήρχε; τώρα δηλαδή κορυφώθηκε; 
Η μήπως ή “επανάσταση” έγινε ένα trend, ένα πανηγύρι αγανάκτισης χωρίς πραγματικό πολιτικό στόχο; γιατί όλα αυτά για τα οποία υποτίθεται ότι θα διαμαρτυρηθούν οι “αγανακτισμένοι” προϊόν πολιτικής είναι και επομένως το “κίνημα” πολιτικούς στόχους πρέπει να βάλει, η απλά μπορεί να μη βάλει τίποτα και να γίνει μια μόδα που θα ξεφουσκώσει χωρίς να ενοχληθεί ιδιαίτερα το σύστημα.

Πίσω από το γερμανικό «θαύμα».Τα στοιχεία που καταφθάνουν διαρκώς από τη Γερμανία επιβεβαιώνουν πανηγυρικά ότι πίσω από το «οικονομικό θαύμα» κρύβεται η άγρια υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και η μαζική φτώχεια και εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων. 
Δεν έχουν περάσει λίγες μέρες από τότε που έγινε γνωστό ότι στην μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ που προβάλλεται μάλιστα ως «πρότυπο» για τις χώρες της ευρωζώνης, οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης που αμείβονται με 400 ευρώ το μήνα αυξάνονται αλματωδώς και πλέον ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια ανθρώπους και τώρα γίνεται γνωστό ότι οι συνταξιούχοι έχουν βουλιάξει στην εξαθλίωση. 

Ο ΛΑ.Ο.Σ. στο ρόλο του...Με μια κατάπτυστη Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. ζητά το λόγο επειδή το δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής αποφάσισε ομόφωνα τη μετονομασία ενός δρόμου στην πόλη από «οδό Λυδίας» σε οδό «Αρη Βελουχιώτη». 
Στο κείμενο της Ερώτησης ο Αρης Βελουχιώτης χαρακτηρίζεται «Δολοφόνος αθώων θυμάτων αλλά και αυτής της ίδιας της Εθνικής Αντίστασης την οποία οι ερυθρές συμμορίες του Βελουχιώτη προσπάθησαν να εξοντώσουν». 

Ο ρόλος της ΝΔ...Ακόμα κι αν δεν ήταν γνωστός ο χαρακτήρας του κόμματος της ΝΔ, το τι ακριβώς κρύβεται πίσω από τον «αντιμνημονιακό» και αντικυβερνητικό λόγο του κ. Σαμαρά προκύπτει αβίαστα μέσα από το συνδυασμό δύο όλο κι όλο τοποθετήσεων.
*
Η μία έγινε χτες στον ΣΕΒ, όπου ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στην τάξη τα συμφέροντα της οποίας εκπροσωπεί το κόμμα του, είπε το εξής απλό:
Οσα λέμε - τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ - είναι για να διατηρηθεί ο εγκλωβισμός 

Ωρα να μιλήσει και να δράσει οργανωμένα ο λαός.Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, για τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή
Για τη νέα επιδρομή κατά του λαού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
με ανακοίνωσή του, τονίζει:
«Μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επιδρομή που οδηγεί το λαό στην εξαθλίωση. Κανείς δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα τρομοκρατικά διλήμματα κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας. Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού! Τώρα είναι ώρα ευθύνης, ώρα συμμετοχής στην ταξική - λαϊκή πάλη και συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Για να σωθεί ο λαός, όχι η πλουτοκρατία και ο καπιταλισμός.

Συναγερμός για την υπεράσπιση της ζωής της λαϊκής οικογένειας.Πλατιά σύσκεψη διοργάνωσε χτες το ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών από σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες.

Συναγερμό για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισε κυβέρνηση - πλουτοκρατία - τρόικα και συναινούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, απευθύνει το ΠΑΜΕ. Και καλεί σε άμεση οργάνωση της πάλης για την προστασία της λαϊκής οικογένειας που δέχεται νέα, ακόμη σφοδρότερη επίθεση στα δικαιώματά της, στην ίδια της τη ζωή. Σ' αυτήν την κατεύθυνση και απαντώντας άμεσα στο νέο πόλεμο που κήρυξαν στη λαϊκή οικογένεια, χτες, το ΠΑΜΕ οργάνωσε σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών. Κρίσιμος σταθμός είναι τα συλλαλητήρια που συνδιοργανώνουν το Σάββατο ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, αλλά και η απεργία που έχουν προκηρύξει οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Τύπου - Χάρτου στις 2 Ιούνη για ικανοποιητικές κλαδικές ΣΣΕ, μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη.

Οργανωμένη αντεπίθεση.


Μιλώντας στο φυσικό ακροατήριό του, στη συνέλευση του ΣΕΒ, ο Γ. Παπανδρέου είπε χτες τη μισή αλήθεια απ' όσα ήδη ο κόσμος τα 'χει τούμπανο: "σε 19 μήνες κάναμε όσα δεν κάναμε επί πολλά χρόνια". Η πλήρης αλήθεια είναι ότι όλος ο βίος και η πολιτεία του ΠΑΣΟΚ κινείται στην ίδια γραμμή, εφαρμόζει την ίδια πολιτική (παίρνει από την εργατική τάξη και δίνει στο κεφάλαιο) με νέο στοιχείο ότι μεσούσης της καπιταλιστικής κρίσης οξύνει αυτήν την πολιτική, την κάνει ακόμα πιο επιθετική, έτσι που τα δικαιώματα των εργαζομένων να πιάσουν πάτο.


Σ' αυτήν την πολιτική θα επιμένει τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και όποιο άλλο εναλλακτικό κυβερνητικό σχήμα που τυχόν συγκροτηθεί από τις δυνάμεις που ξανά και ξανά έχουν κάνει καθαρό ότι ένα το κρατούμενο είναι ο καπιταλισμός, δύο το κρατούμενο είναι η εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας, δηλαδή της δυνατότητας των καπιταλιστών να συμπιέζουν όλο και περισσότερο την τιμή πώλησης της εργατικής δύναμης.

Τα δάνεια στους πλουτοκράτες, οι τόκοι στο λαό!Γιατί γίνονται όλα αυτά; Γιατί λεηλατείται ένας ολόκληρος λαός;
Τι κρύβεται πίσω από τη θρασύτατη επίκληση του «πατριωτισμού», εκ μέρους των πατριδοκάπηλων;
Τι εννοούν οι άρπαγες του λαϊκού ιδρώτα, όταν μιλούν περί «σωτηρίας» της χώρας;
Για ποιους είναι «αναγκαία» τα μέτρα - λαιμητόμος κατά εκατομμυρίων εργαζομένων;
Τι κρύβεται πίσω από την απειλή τους περί «χρεοκοπίας»;
Γιατί προστρέχουν σε δάνεια και σε άλλα δάνεια;
Υπάρχει έστω και κόκκος αλήθειας ότι από αυτά τα δάνεια πληρώνονται - τάχα - οι μισθοί του λαού;
*
Απαντούν τα ίδια τα έργα τους:

Το κομμουνιστικό κόμμα και οι νόμοι στον καπιταλισμό (μέρος 1ο).Μια συζήτηση που συχνά γίνεται ανάμεσα σε κομμουνιστές αφορά το ζήτημα της λεγόμενης “αστικής νομιμότητας”
Κατα πόσον ένα κομμουνιστικό κόμμα που δραστηριοποιείται μέσα στον καπιταλισμό πρέπει να “συμμορφώνεται” μ' αυτήν; ποια είναι η σωστή δόση νομιμότητας και ποια η σωστή δόση παρανομίας; 
ο Λένιν έλεγε “συνδυασμός νόμιμης και παράνομης δράσης” υπο οποιεσδήποτε συνθήκες.
Κατ' αρχήν, από μαρξιστική σκοπιά, οι νόμοι ενός κράτους είναι τμήμα του λεγόμενου εποικοδομήματος, είναι το δίκαιο που αντανακλά τα συμφέροντα της εκάστοτε κυρίαρχης τάξης. 
Στον καπιταλισμό η κυρίαρχη τάξη είναι η αστική, αυτή δηλαδή που χαρακτηρίζεται έτσι επειδή κατέχει στην ιδιοκτησία της τα μεγάλα, συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές είναι οι ατομικοί ιδιοκτήτες των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων, των εμπορευμάτων που βρίσκονται εκεί μέσα, των κτιρίων, των μεγάλων εργαλειομηχανών, των μεγάλων καραβιών.