Σελίδες

13 Νοε 2012

«Βουρ» στον γκρεμό!


 «Ηταν θετικό το αίσθημα που δημιουργήθηκε στους χιλιάδες πολίτες (...) όταν διαπίστωσαν ότι διαδήλωναν από κοινού όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς (...) Τα παραπάνω, αυτονόητα για εμάς του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, δίνουν μια θετική ώθηση στην αναγκαία σύγκλιση και την κοινή δράση "από τα κάτω" όλων των αγωνιζόμενων λαϊκών δυνάμεων (...) Σε άλλο μήκος κύματος κινείται συστηματικά η ηγεσία του ΚΚΕ, με καθημερινές δηλώσεις μέσα κι έξω από τη Βουλή (...) Αναρωτιέται κανείς για το αν η ηγεσία του ΚΚΕ κατανοεί (...) ότι μια τέτοια γραμμή ακραίου σεχταρισμού βοηθάει στη μακροημέρευση αυτής της παραπαίουσας, αλλά και άκρως επικίνδυνης πολιτικής τρόικας που συγκυβερνά». (Ν. Βούτσης, «Αυγή της Κυριακής», για τις απεργιακές συγκεντρώσεις της περασμένης Τετάρτης).

Αμεση η απάντηση των εργατών σε τραμπούκικη επίθεση από Χρυσαυγίτη σε μετανάστη


Υποδειγματική αντίδραση από τους εργάτες και τη Σωματειακή τους Επιτροπή που σταμάτησαν τη δουλειά και απομόνωσαν τον τραμπούκο

Νέα τραμπούκικη επίθεση Χρυσαυγίτη σε βάρος εργάτη μετανάστη σημειώθηκε, αυτή τη φορά, στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου το περασμένο Σάββατο.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου, χρυσαυγίτης εργαζόμενος γρονθοκόπησε εργαζόμενο μετανάστη, μέλος του σωματείου της Ενωσης Ιδιωτικών υπαλλήλων μέσα στο εργοστάσιο όπου και οι δύο εργάζονταν. Μάλιστα, το περιστατικό, όπως καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σημειώθηκε με την ανοχή του εργοδηγού της βάρδιας ο οποίος βρισκόταν στον ίδιο χώρο.
Υποδειγματική ήταν η αντίδραση των εργαζομένων στο εργοστάσιο: επιτόπου κινητοποιήθηκαν συνάδελφοί του και με την άμεση παρέμβαση της Σωματειακής επιτροπής του κλαδικού συνδικάτου αλλά και όλων των εργαζομένων της βάρδιας, η παραγωγή «πάγωσε», ο τραμπούκος απομονώθηκε.

Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη ξεκινά τη λειτουργία του ο “902.gr” το ειδησεογραφικό πόρταλ του ΚΚΕ


Από την Παρασκευή 16 Νοέμβρη, δίπλα στο “Ριζοσπάστη” και το ραδιόφωνο του “902”, παίρνει τη θέση του στη μάχη της καθημερινής ενημέρωσης από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού και της νεολαίας, το ειδησεογραφικό πόρταλ του ΚΚΕ: ο “902.gr”.

Η ιστοσελίδα ετοιμάστηκε χάρη στο μεράκι και την εθελοντική δουλειά μελών του Κόμματος και στα ίδια “υλικά” θα στηριχτεί και η λειτουργία της: Στη συμβολή των μελών, αλλά και των οπαδών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.