Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Απο μικρό κι' απο χαζό μαθαίνεις την αλήθεια...

(Ταμήλος vs Καπιταλισμού)

"Πάνω από 1.5 εκατομμύριο Έλληνες είναι άνεργοι. Αυτό δεν μπορεί να το λύσει το κράτος. Δεν έχουμε κομμουνιστικό καθεστώς για να είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε δουλεία και ένα πιάτο φαΐ στον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση για τα επόμενα πέντε χρόνια το κράτος να ασκήσει κοινωνική πολιτική μέσω προσλήψεων. Πρέπει πρώτα να ορθοποδήσουμε και να αποκτήσουμε ξανά την αξιοπιστία μας" δήλωσε ο κύριος Ταμήλος.


Ο βουλευτής της ΝΔ Μιχαήλ Ταμήλος - προφανώς άθελα του - είπε μια μεγάλη αλήθεια. 

Ότι το ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ τους κράτος δε μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας. 
Όχι τώρα, μέσα στην ίδια του την κρίση. 
Ποτέ δε μπόρεσε και ποτέ δεν θα μπορέσει.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ θα μεταδώσει το «902.gr» την εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ στο ΣΕΦ

Απευθείας θα μεταδώσει το «902.gr» στις 6.30 μ.μ. τη μεγάλη πολιτική και πολιτιστική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να τιμήσει τα 95χρονα του Κόμματος. 
Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«95 χρόνια ΚΚΕ, 1918 - 2013. Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε».
Θα ακολουθήσει συναυλία με έργα του Μίκη Θεοδωράκη που θα ερμηνεύσουν οι Μαρία Φαραντούρη, Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Λέκκας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ Με το ίδιο «σκονάκι» στις εξετάσεις των επιχειρηματικών ομίλων

Αξίζει τον κόπο η ανάγνωση των ομιλιών που εκφώνησαν στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αστικής διαχείρισης, οι οποίοι έδωσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στο λαό να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Οι συγκυβερνώντες αρχηγοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν διαβασμένοι στις εξετάσεις των επιχειρηματικών ομίλων, διαγωνιζόμενοι ενώπιόν τους για το ποιος διαθέτει το καταλληλότερο μείγμα διαχείρισης της εξόδου απ' την κρίση, ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της καπιταλιστικής οικονομίας.
Κάθε δεύτερη λέξη τους και μια δέσμευση για την προσήλωσή τους στο στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης με δοσμένες τις σαρωτικές ανατροπές στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και συναποδοχή όσων ακόμα απαιτηθούν για την επίτευξη του στόχου. 

Η «Καθημερινή», η καπιταλιστική κρίση και ο αντικομμουνισμός

Φωτογραφία από την Αμερικάνικη Ύφεση - πάμφτωχη οικογένεια
στην Οκλαχόμα εν έτει 1935.
Το 2009 όμως την εμφάνισαν ως φωτογραφία από την Ουκρανία,
σε επίσημη έκθεση στη Σεβαστούπολη,
με θέμα τον ουκρανικό λιμό των '32-'33!!!
Στις 28/11/2013 ο κ. Στ. Κασιμάτης της «Καθημερινής» αποφάσισε -για μια ακόμη φορά- να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους», αποκαθιστώντας την «αίσθηση του μέτρου» σχετικά με τα περί «ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα του Μνημονίου» και καταρρίπτοντας το «μύθο» πως ο σοσιαλισμός είχε στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Πώς; Μα, ξεθάβοντας από το βούρκο της Ιστορίας τον περιβόητο «σταλινικό λιμό της Ουκρανίας», στηλιτεύοντας μάλιστα τα άλλα αστικά ΜΜΕ, που, με αφορμή τη συγκεκριμένη «επέτειο», δε δημοσίευσαν ανάλογα «αφιερώματα». Ακολούθως, ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» αναπαράγει όλη την «κλασική» αντικομμουνιστική - φασιστική προπαγάνδα γύρω από το θέμα, για το πώς δήθεν το απάνθρωπο κομμουνιστικό καθεστώς της ΕΣΣΔ