Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013

Θ. Παφίλης: Ανήθικος ο ισχυρισμός ότι το ΚΚΕ δεν παλεύει για τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων (VIDEO)
Ο ισχυρισμός ότι το ΚΚΕ δεν ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα και τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό είναι ανήθικος. Είναι ενάντια στο ίδιο το γεγονός ότι οι κομμουνιστές βρίσκονταν και βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή των αγώνων για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων.
Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε ο Θ. Παφίλης στη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον δημοσιογράφο Τάκη Σέγκο στον τηλεοπτικό «902».

Γιάννενα: Σε συλλαλητήριο για την τρομοκρατική απόλυση στην «Πίνδος» καλεί το ΠΑΜΕ Την Τρίτη, στις 19.00


Σε συλλαλητήριο ενάντια στην απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις και την τρομοκρατία στους εργασιακούς χώρους και με αίτημα να ανακληθεί εδώ και τώρα η τρομοκρατική απόλυση στην εταιρεία «Πίνδος», καλεί τους εργαζόμενους η Γραμματεία Ιωαννίνων του ΠΑΜΕ, αύριο Τρίτη, στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο.
Την περασμένη Παρασκευή, η εργοδοσία της «Πίνδος» προχώρησε στην απόλυση της Αλίκης Γιώτη, εκλεγμένης από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων στην Επιτροπή που συνέστησαν. Όπως κατήγγειλε το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Ιωαννίνων, «η απόλυση είναι εκδικητική κι έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι παρακάμπτοντας το εργοδοτικό σωματείο πήραν την υπόθεση στα χέρια τους εκλέγοντας επιτροπή για να διεκδικήσουν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και να αποτρέψουν τη μείωση των μισθών τους, που μεθοδεύει η εργοδοσία μαζί με το εργοδοτικό σωματείο και την ομοσπονδία συνεταιριστικών υπαλλήλων».
Την επαναπρόσληψή της, εκτός από το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών,ζητούν επίσης τα σωματεία Οικοδόμων,