Σελίδες

27 Δεκ 2020

Σύντροφοι, ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ!

 Σημαδιακά Χριστούγεννα 1991, η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο υποστέλλονταν από την κορυφή του Κρεμλίνου και το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο – η ταξική πατρίδα κάθε εργάτη  λύγιζε κάτω από το βάρος της αντεπανάστασης.

Σάββατο, 28 Δεκέμβρη του 1991 το 5231 φύλλο  του Ριζοσπάστη

Το ιστορικό πρωτοσέλιδο

🔻 Η σοβιετική κόκκινη σημαία δεν κυματίζει πλέον στους τρούλους του Κρεμλίνου. Η υποστολή της σφράγισε με δραματικό και ταυτόχρονα συμβολικό τρόπο το τέλος της 74χρονης πορείας του πρώτου στον κόσμο σοσιαλιστικού κράτους.
🔻 Για μια στιγμή οι δείχτες των ρολογιών έμειναν ακίνητοι σημαδεύοντας την κρίσιμη στιγμή. Οι καρδιές πολλών εκατομμυρίων εργατών σ’ όλο τον κόσμο σταμάτησαν να χτυπούν. αναμετρώντας το μέγεθος των απωλειών.
▪️ Και ενώ ο Μπ. Γιέλτσιν εγκαθίσταται στο Κρεμλίνο, κάτοχος πλέον και των πυρηνικών κωδίκων, δυναμώνει η παγκόσμια ανησυχία για τις παραπέρα εξελίξεις στην πρώην Σοβιετική Ένωση, για τις σοβαρές συνέπειες που αυτές θα έχουν στις

Σεραφείμιος μπακαλική, ποιμαντορικές παρλαπίπες, σκοταδισμός και γκεμπελισμός

 Λένε ότι απευθύνονται στο ποίμνιο ως ποιμένες. Αλλά ορισμένοι δεν
μπορούν να κρύψουν ότι συμπεριφέρονται σαν εκκλησιαστικοί “μαυρογιαλούροι” που απευθύνονται σε “πρόβατα”. Για του λόγου το αληθές πάμε να δούμε το νέο “θαύμα” του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.
 

Ενα “θαύμα” θράσους που συνετελέσθη λες και δεν ήταν ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος ή ο Αναστάσιος Αλβανίας ή ο Μητροπολίτης Κατερίνης, που δοκιμάστηκαν από τον κορωνοϊό. Λες και ο Μητροπολίτης Καστοριάς δεν δοκιμάζεται αυτή την ώρα από τον ιό. Λες και δεν “έφυγε” από τον κορωνοιό ο Μητροπολίτης Λαγκαδά. Λες και από Σερβία μέχρι Ουκρανία δεν πέθαναν Ορθόδοξοι ιεράρχες από την πανδημία. Λες και στο Άγιο Όρος δεν μπήκαν σε καραντίνα 6 Μονές…

Στην Ποιμαντορική Εγκύκλιό του για τα Χριστούγεννα 2020,

Προς «σερίφη» Χρυσοχουντίδη...

 Η κυβέρνηση και ο υπουργός της, απασχολημένοι καθώς είναι

  • να κουνάνε το δάκτυλο στο λαό,