Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΡΒΗΓΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”
Αναφορά στα κόμματα, στα κινήματα και στα έντυπα της Άκρας Δεξιάς ανά ευρωπαϊκή χώρα, με τα οποία μοιράζεται κοινές αρχές, κάνει στο μανιφέστο του 

ο 32χρονος ακροδεξιός, Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ, 
που σκόρπισε το θάνατο στη Νορβηγία.
Ανάμεσα σε αυτά, στο μανιφέστο των 1.500 σελίδων, βρίσκονται ο ΛΑ.Ο.Σ. και η Χρυσή Αυγή.Το χρονικό μιας μεγάλης ληστείας...Κοντά στα δύο τρισεκατομμύρια δολάρια «έκλεψε» το κεφάλαιο από τους Αμερικανούς εργάτες το 2009, μόνο από την αλλαγή του συστήματος χορήγησης των αυξήσεων. 
Τον υπολογισμό έκανε ο καθηγητής του μεξικάνικου Πανεπιστημίου Zacatecas, Τζέιμς Σάιπερ.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ το μέγεθος της κλοπής, ο καθηγητής Σάιπερ σύγκρινε το σημερινό μισθό ενός εργάτη με το μισθό που θα έπαιρνε αν ίσχυε το σύστημα των αυξήσεων ανάλογα με την αύξηση της παραγωγικότητας.
Στην ανάλυσή του, ο Σάιπερ επισημαίνει ότι μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο επικράτησε στις ΗΠΑ το μοντέλο των αυξήσεων με βάση την αύξηση της παραγωγικότητας. Αυτό το μοντέλο καταστρατηγήθηκε απ' τη δεκαετία του '70, επί Ρίγκαν. Από τότε μέχρι σήμερα, τα ποσοστά των μισθολογικών αυξήσεων είναι μικρότερα απ' τα ποσοστά αύξησης της παραγωγικότητας.
Ο υπολογισμός έγινε ως εξής:

Μόνο δεινά από τη λυκοσυμμαχία...«Ο,τι διαθέτουμε εμείς οι Γερμανοί για τη σταθερότητα θα το πάρουμε πολλαπλώς πίσω», δήλωσε με έμφαση μετά τη Σύνοδο της ευρωζώνης η 
Α. Μέρκελ και ασφαλώς ξέρει πολύ καλά 
τι λέει. 
Ο προσωρινός συμβιβασμός που έγινε στην ευρωζώνη έχει τη «δική της» σφαγίδα, καθώς διασφαλίζει πρώτα και κύρια τα συμφέροντα των γερμανικών μονοπωλίων και από τη σκοπιά αυτή οι όποιες υποχωρήσεις έγιναν είναι πρόσκαιρες και με το βλέμμα στη διασφάλιση των στρατηγικών συμφερόντων τους. 

Εκθεση του Α. Τάσσου στη Σκιάθο.

«4 Δεκέμβρη 1944»


Εκθεση έργων του κορυφαίου χαράκτη - ζωγράφου Α. Τάσσου, πραγματοποιείται στη Σκιάθο, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, στο Μπούρτζι, και θα διαρκέσει έως τις 7 Αυγούστου. 
Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για το νησί, καθώς δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν το μεγάλο Ελληνα χαράκτη, ο οποίος με το έργο του συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνους που σφράγισαν - και ως προς τη μορφή και ως προς το περιεχόμενο - την ελληνική Τέχνη του 20ού αιώνα.
Ο Α. Τάσσος (Αναστάσιος Αλεβίζος, 1914-1985) υπήρξε κορυφαίος ζωγράφος-χαράκτης, με διεθνή ακτινοβολία. 

"Πράσινη ανάπτυξη" ή "πράσσειν άλογα";
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ απο : Cogito ergo sum
Μας έχει φάει τ' αφτιά ο πρωθυπουργός με την "πράσινη ανάπτυξη". 
Δηλαδή, έχει που μας τα τρώει πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός. 
Εγώ δεν θέλω να είμαι κακοήθης, σαν εκείνους που υποστηρίζουν ότι δεν ξέρει τι λέει. Ούτε θέλω να δείξω συνωμοσιολογικά χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί τον όρο "πράσινη ανάπτυξη" ίσα-ίσα για να ενεργοποιήσει υπέρ του εκείνους τους ψηφοφόρους οι οποίοι έχουν αυξημένες περιβαλλοντικές ανησυχίες. 
Εγώ εμφορούμαι από άλλες ιδέες και πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός μας ξέρει πολύ καλά τι λέει. 
Μόνο που θεωρώ ότι ψιλοχέστηκε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. 

Το εργατολαϊκό κίνημα να απαντήσει...Το ευρωενωσιακό κεφάλαιο της ευρωζώνης ανέλαβε να στείλει την ελληνική αστική τάξη στον ...παράδεισο. 
Η στήριξη του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος, δηλαδή του ελληνικού χρηματιστικού κεφαλαίου, έγινε δεδομένη. 
Ομως, δεν έγινε δεδομένος ο κατά περίπτωση τρόπος της στήριξης. 
Προτίμησε να αφήσει ανοιχτή την πληγή για να θυμίζει ότι η κλίνη του Προκρούστη είναι πάντα διαθέσιμη. 
Προηγήθηκε η άφιξη της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, στην Αθήνα με υποσχέσεις στήριξης. Από αυτό δεν πρέπει να ένιωσαν καλά οι ευρωτσιφούτηδες.

«Φιλί ζωής» στο κέρδος...«Ο τουρισμός προσφέρει αυτή τη στιγμή το "φιλί της ζωής" στην ελληνική οικονομία, αλλά και σε χιλιάδες εργαζόμενους που θα ήταν αλλιώς άνεργοι», αποφαίνεται στο προχτεσινό κύριο άρθρο η «Καθημερινή», αναπαράγοντας το γνωστό μύθο ότι τάχα ο τουρισμός είναι «η πραγματικά βαριά βιομηχανία της Ελλάδος», όπως την αποκαλεί η εφημερίδα του εφοπλιστή Αλαφούζου, καλώντας τους πάντες και τα πάντα να υποταχθούν στον «ιερό» αυτό σκοπό και πάνω απ' όλα να σταματήσει κάθε απεργιακή κινητοποίηση και οι διαδηλώσεις. 

"Φάε το φαΐ σου, σαν παιδί της Αιθιοπίας θα γίνεις..."Για να γράψω αυτό το κείμενο, πήρα αφορμή απ' την ανάρτηση της Έλβα “για ένα μικρό Σομαλό”που κοντεύει να πεθάνει το ίδιο και η οικογένειά του ολόκληρη απ' την ξηρασία, αλλά κι απ' το άρθρο του Ριζοσπάστη της περασμένης Πέμπτης με τίτλο “ο εφιάλτης της πείνας και η ιμπεριαλιστική υποκρισία” (http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6360244).
Όταν ήμουν μικρό παιδί, τη δεκαετία του 80, άμα δεν έτρωγα όλο τα φαγητό μου με απειλούσαν ως εξής: “σαν παιδί της Αιθιοπίας θα γίνεις”. 

Σκέψεις και διδάγματα με αφορμή τα 31 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.


Το μνημείο που ενόχλησε τους
οπορτουνιστές στο Πάντειο.  
 


Φέτος συμπληρώνονται 31 χρόνια από τη δολοφονία της 19χρονης ΚΝίτισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, φοιτήτριας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Οι φετινές εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη της συντρόφισσας 
Σ. Βασιλακοπούλου αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία μπροστά στον πόλεμο που έχουν κυρήξει το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και τα κόμματά του απέναντι στην εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.
Η εργατική τάξη και τα παιδιά της, τιμάνε τους νεκρούς τους και συνεχίζουν. Τώρα τους καλούμε να συμπορευτούν με το Κόμμα τους, το ΚΚΕ, σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη του επόμενου διαστήματος.