Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Προεκλογικό επίδομα - φερετζές στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

Από το πολυδιαφημιζόμενο πρωτογενές πλεόνασμα που δημιουργήθηκε ματώνοντας τον Ελληνικό λαό και τα παιδιά του θα μοιράσει ο πρωθυπουργός της χώρας, όπως με περηφάνια ανήγγειλε, χωρίς να κοκκινίζει, το «κοινωνικό μέρισμα» των 500 ευρώ σε ένα εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, και στους ένστολους με μισθό κάτω των 1.500 ευρώ.
Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά ζουν στο όριο της φτώχειας.
Με εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα διαβιούν 914.873 οικογένειες, ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 26,9%, ενώ ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται σε 3.795.100 άτομα ή σε 34,6% του συνόλου του πληθυσμού, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) από την δειγματοληπτική Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών διαβίωσης.

Θ. Παφίλης: Δώρο στο κεφάλαιο η συμφωνία κυβέρνησης - τρόικας (VIDEO)Ένα ακόμα δώρο στο μεγάλο κεφάλαιο χαρακτήρισε τη συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
Από το βήμα της βουλής σημείωσε ότι ο λαός θα ζήσει μια νέα τραγωδία που δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα 500 εκατ. ευρώ χαρτζιλίκι σε όσους είναι στο κατώφλι της δυστυχίας και πρόσθεσε ότι η συμφωνία σηματοδοτεί την κλιμάκωση της απαίτησης των επιχειρηματικών ομίλων και του κεφαλαίου για πάμφθηνη εργατική δύναμη.

Επιστολή της Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 25η Μάρτη

Με επιστολή απευθύνεται η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές με αφορμή την 25η Μάρτη.
Ολόκληρη η επιστολή είναι η εξής:
«Είτε με "Ιερή Συμμαχία", είτε με Ευρωπαϊκή Ένωση, οι λαοί μπορούν να νικήσουν, όταν αποφασίσουν να σπάσουν τα δεσμά!
Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια,
Είναι καθήκον μας να συζητήσουμε μαζί σας για την επανάσταση του 1821, να συζητήσουμε μαζί σας τα διδάγματα από αυτήν. Να κουβεντιάσουμε μαζί σας μέσα κι έξω από την τάξη γι’ αυτά που δεν γράφουν τα σχολικά βιβλία. Γιατί δεν θέλουν να ξέρεις τι ήταν η επανάσταση του '21. Δε θέλουν να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα για το σήμερα. Η ιστορία όμως κι η αλήθεια της είναι και δική σου υπόθεση. Ένας τόπος θυσίας, μνημεία της αντίστασης του λαού μας, τότε και τώρα, όλα αυτά κάν’ τα αφορμή και ψάξε, ανίχνευσε την ιστορία. Είναι η δική σου κληρονομιά και τη χρειάζεσαι για το μέλλον σου. Ερεύνησε, μάθε! Η ιστορία δεν είναι απλά γεγονότα που πέρασαν. Τα συμπεράσματά από αυτήν είναι δρόμος για το αύριο. Το δικό σου αύριο.
Σου λέμε λοιπόν:

Συζήτηση με τον Σταύρο Τάσσο, υποψήφιο δήμαρχο Γλυφάδας (VIDEO)Στις εξελίξεις στην Ουκρανία, με την ενδοϊμπεριαλιστική κόντρα ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσίας, αναφέρθηκε ο Σταύρος Τάσσος, υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σεισμολόγος και πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, μιλώντας στο portal του «902.gr».

Γιατί το ΚΚΕ συμμετέχει στις Ευρωεκλογές αφού είναι ενάντια στην ΕΕ;

Ακριβώς επειδή το ΚΚΕ παλεύει για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή όλου του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική-λαϊκή εξουσία έχει σημασία να έχει ενισχυμένη παρουσία και στο Ευρωκοινοβούλιο και στο ελληνικό κοινοβούλιο. Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις, ούτε εξαρτήσεις από την ΕΕ και το κεφάλαιο.Το ΚΚΕ συμμετέχει στις ευρωεκλογές, όπως και στις βουλευτικές εκλογές, επιδιώκοντας την ενίσχυσή του, αξιοποιώντας και την εκλογή ευρωβουλευτών και βουλευτών για την προβολή των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, την ανάδειξη των εργατικών - λαϊκών προβλημάτων, την αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδιασμών που παίρνονται εις βάρος των εργαζομένων, συμβάλλοντας και έτσι στην έγκαιρη και άμεση οργάνωση της λαϊκής πάλης. Στηρίζοντας, στο μέτρο των δυνάμεών του, κάθε προσπάθεια ώστε να μπαίνουν εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση. Δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι αυτοί οι θεσμοί μπορούν να γίνουν φιλολαϊκοί, να γίνουν εργαλεία για τη διέξοδο υπέρ του λαού.