Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ...

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ... ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΓΕΥΣΗ...

Η κυβέρνηση ῾διαβουλεύεται᾽ με τους Εργαζόμενους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης...

Ο ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Σποτάκι ΠΑΣΟΚ για εκλογές.

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»


Προμελετημένο έγκλημα που ήταν ζήτημα χρόνου
Ενας εργαζόμενος με καμένα σωθικά που χαροπαλεύει, ένας ακόμα με καμένο κορμί και δύο τραυματισμένοι, ο απολογισμός του νέου εργοδοτικού εγκλήματος
Ο,τι απέμεινε από τα ρούχα του 54χρονου εργαζόμενου που χαροπαλεύει
Σε ένα πύρινο κολαστήριο, με 70 τόνους καυτής λάβας μετάλλου να εκτοξεύεται από το γερανό που το μετέφερε και κατέρρευσε όταν έσπασε συρματόσχοινο κατακαίγοντας δύο εργαζόμενους και τραυματίζοντας ακόμα δύο, μετατράπηκε χτες το πρωί το χαλυβουργείο - κάτεργο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» - ιδιοκτησίας Μάνεση - στον Ασπρόπυργο.
Η εργοδοσία «χτύπησε» πάλι με ένα νέο προμελετημένο έγκλημα, στέλνοντας έναν εργαζόμενο στο νοσοκομείο να χαροπαλεύει με καμένο κορμί και όλα του τα σωθικά και έναν ακόμα επίσης καμένο σε κρίσιμη κατάσταση.
Αυτές είναι οι συνέπειες της πολιτικής που στηρίζει την «ανταγωνιστικότητα» με κάθε τρόπο, με εργοστάσια όπου οι εργάτες δουλεύουν με πλημμελή συντήρηση μηχανημάτων και ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας, γιατί πολύ απλά «κοστίζουν» και μειώνουν τη μεγάλη κερδοφορία της επιχείρησης! Οι εργαζόμενοι δίνουν άμεση απάντηση στο «ατύχημα» με 4ωρη στάση εργασίας 6.30 με 10.30 σήμερα το πρωί, μετά από απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου.
Το χρονικό
Ηταν περίπου 7.30 το πρωί όταν στο γερανό που μετέφερε λιωμένο μέταλλο για χύτευση (ήταν περίπου στη μέση της διαδρομής) έσπασε το συρματόσχοινο, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει κυριολεκτικά και 70 τόνοι καυτής λάβας να εκτοξευτούν σε όλο το χώρο. Μόλις 5 με 6 μέτρα πιο πέρα οι δύο εργαζόμενοι καθάριζαν μια μεταλλική λεκάνη η οποία χρησιμοποιείται για να χύνεται εκεί το λιωμένο μέταλλο και στη συνέχεια από τρύπες που έχει στον πάτο διοχετεύεται σε καλούπια. Το καυτό μέταλλο έπεσε πάνω στους δύο εργαζόμενους οι οποίοι κυριολεκτικά λαμπάδιασαν, όπως και όλος ο χώρος ο οποίος μετατράπηκε σε κόλαση και χρειάστηκε πάνω από μία ώρα στην Πυροσβεστική για να σβήσει τη φωτιά.
Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν οι δύο εργαζόμενοι, ο Γιώργος Τσακαράκης, 54 ετών, πατέρας τριών παιδιών και ο Πάρης Ιμανούμ, 35 ετών (μόλις δύο βδομάδες στη δουλειά), πριν καλά - καλά ξεκινήσει η

Εργατοπατέρες του μνημονίου


Πώς συμβιβάζεται ένας συνδικαλιστής που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί τους εργαζόμενους που πλήττονται άγρια από τα βάρβαρα μέτρα της αντιλαϊκής πολιτικής του μνημονίου να συμμετέχει σε ένα ψηφοδέλτιο που υπερασπίζεται το μνημόνιο και εγγυάται νέα αντεργατικά μέτρα; Μπορεί το ερώτημα να είναι εύλογο αλλά δεν ισχύει όταν πρόκειται για τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Τρανή απόδειξη η συμμετοχή του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ Κ. Παπαντωνίου και του πρώην προέδρου της ΟΛΜΕ Κ. Μανιάτη στο ψηφοδέλτιο του Γ. Σγουρού ως αντιπεριφερειάρχες. Μπορεί το μνημόνιο που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να πετσόκοψε τους μισθούς και τα επιδόματα των εργαζομένων στο δημόσιο κατά 20-25%, να πάγωσε τους μισθούς για την επόμενη τριετία, να ανατρέπει τα πάντα στις συντάξεις, να φέρνει νέα μεγάλη μείωση στους μισθούς με το ενιαίο μισθολόγιο, μπορεί η κυβέρνηση να προαναγγέλλει απολύσεις εργαζομένων κ.ο.κ., όμως αυτό καθόλου δεν πτοεί τους πράσινους συνδικαλιστές που μπαίνουν στην πρώτη γραμμή για τη «νομιμοποίηση» της πολιτικής του μνημονίου... Η αλήθεια είναι όμως ότι οι συνδικαλιστές δεν είναι διχασμένες προσωπικότητες. Ο,τι έκαναν ως εργατοπατέρες στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν και ως υποψήφιοι του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια πολιτική συνεχίζουν να υπηρετούν. Δεν πρόκειται όμως να ξεγελάσουν κανέναν εργαζόμενο, που έτσι και αλλιώς εδώ και καιρό τους έχουν πάρει χαμπάρι.

Σαφάρι στις παροχές υγείας


   Μετά τη λεηλασία των συντάξεων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οργανώνει το σαφάρι στις ήδη υποβαθμισμένες παροχές υγείας. Είχαν προηγηθεί δραματικές περικοπές στους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και στους ασφαλισμένους άλλων ταμείων, που έφτασαν μέχρι το σημείο να μη χορηγούν τα ειδικά παπούτσια σε διαβητικούς, γιατί είναι ακριβότερα απ' τον ακρωτηριασμό!
   Κι όσο κι αν προσπάθησαν να αναστηλώσουν επικοινωνιακά την απάνθρωπη πολιτική τους, εκείνο που επιβεβαιώνουν με τις επιλογές τους είναι ότι οι πολιτικές ...ακρωτηριασμού των παροχών θα γενικευτούν. Και ο κύβος ερρίφθη στη χτεσινή σύσκεψη του Συμβουλίου Παροχών Υγείας (ΣΥΣΠΥ), στην οποία συμμετείχαν οι διοικητές και οι πρόεδροι των ασφαλιστικών οργανισμών. Αποφασίστηκε ότι όλα τα Ταμεία θα παρέχουν ενιαίο πακέτο παροχών υγείας. Δηλαδή εκείνο το ελάχιστο που θα περιορίζει τις δαπάνες και θα υποτάσσεται στους στόχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το μνημόνιο. Κι αυτό το πακέτο θα αγοράζεται απ' τους λεγόμενους παρόχους υπηρεσιών υγείας. Δηλαδή από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς. Μ' άλλα λόγια δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, ιατρεία ΙΚΑ και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων θα απαρτίζουν το λεγόμενο δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, (ΠΦΥ),που θα πουλά υπηρεσίες υγείας στο λαό. Ταυτόχρονα καθορίζεται πλαφόν για το ύψος των παρεχόμενων υπηρεσιών με βάση το κόστος, που σημαίνει ότι αν κάποιος εργαζόμενος ξεπεράσει το πλαφόν γιατί έχει περισσότερες ανάγκες, θα βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού ούτε το ασφαλιστικό ταμείο του θα του παρέχει τις αναγκαίες γι' αυτόν υπηρεσίες υγείας. Ετσι και ο δημόσιος τομέας, τα ασφαλιστικά ταμεία, πουλούν υπηρεσίες, επομένως η κάλυψη των λαϊκών αναγκών συνοδεύεται με ένταση της εμπορευματοποίησης και την ασύδοτη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία.

Πάντως, ο υπουργός έκανε και πρόβλεψη: Μέχρι τα Χριστούγεννα - λέει - θα έχουν πέσει οι τιμές. Τέρμα και τελεία.ΕΥΤΥΧΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και μας εξήγησε γιατί υπάρχει ακρίβεια στην αγορά. Γιατί τόσο καιρό δεν μπορούσαμε να το εξήγήσουμε...
Τα προϊόντα λοιπόν είναι ακριβά γιατί ...δεν υπάρχει καταναλωτικό κίνημα! Γιατί δεν μπαίνουμε βρε παιδί μου στον κόπο να «οργανωθούμε» εμείς οι καταναλωτές όπως σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Δηλαδή... πάλι εμείς φταίμε. Η ακρίβεια δεν έχει να κάνει με την έμμεση φορολογία, δεν έχει να κάνει με την απελευθέρωση των αγορών, δεν έχει να κάνει με τα κέρδη των βιομηχάνων!
Και βέβαια, δεν έχει καμία δουλειά με τη ...μείωση των μισθών. Την σχέση αυτών των δύο (μισθών και τιμών) για κάποιο περίεργο λόγο σε αυτή τη χώρα δεν την εξετάζει κανείς. Δε θεωρείται σημαντική βρε παιδί μου.
Πάντως, ο υπουργός έκανε και πρόβλεψη: Μέχρι τα Χριστούγεννα - λέει - θα έχουν πέσει οι τιμές. Τέρμα και τελεία.
Σε περίπτωση όμως που δεν πάνε έτσι τα πράγματα (γιατί οι τιμές δε θα πέσουν, σας βεβαιώνουμε γι' αυτό) να του στέλνουμε τους λογαριασμούς από τα ψώνια στο υπουργείο να πληρώνει τη διαφορά;
ΩΣΤΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ της ανεργίας συζήτησε χτες ο πρωθυπουργός με τους αρμόδιους υπουργούς Απασχόλησης και Ανάπτυξης. Και βέβαια, εστίασαν στα περίφημα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Εμείς πάλι, γιατί έχουμε την εντύπωση ότι το μόνο που στην πραγματικότητα συζήτησαν είναι το πώς θα τα βολέψουν ώστε να εξαγοράσουν τίποτε ψήφους ενόψει των εκλογών της τοπικής διοίκησης;
Γιατί ...κάτι πρέπει να λένε κι αυτοί οι δύστυχοι που έχουν για υποψήφιους δημάρχους. Χρειάζονται κανένα «ψιλό» για να τάξουν ένα δυο πράγματα. Πώς αλλιώς θα γίνει;
Λέτε εμείς να είμαστε κακόπιστοι απέναντι στην ειλικρινέστατη και διαφανέστατη κυβέρνησή μας;

Με οδηγό τη συσσωρευμένη εμπειρία


Από το «μνημόνιο γιατί χανόμαστε», περάσανε τώρα στους «κινδύνους πολιτικής αστάθειας αν δεν πετύχει το μνημόνιο». Κι από κοντά καθημερινά τα άρθρα για την ανάγκη τα κόμματα «να στηρίξουν με συνέπεια καθαρές πολιτικές εξόδου από την κρίση» (στο άθλημα εναλλάσσονται καθημερινά το «Βήμα» και η «Καθημερινή»).
Κατανοητή η αγωνία της αστικής τάξης, αλλά όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν αγωνία των εργαζομένων. Γιατί ακριβώς τόσο αυτή η πολιτική που υπήρχε πριν το μνημόνιο όσο και τα μέτρα που αποφασίστηκαν για να μείνουν και μετά το μνημόνιο είναι ενάντια στην εργατική τάξη.
Στον αστικό Τύπο, πέρα από τα «σεντόνια» των πολιτικών σελίδων όπου το απόλυτο τίποτα συναγωνίζεται τον μαζικό αποπροσανατολισμό ως προς το περιεχόμενο της έννοιας «ενημέρωση», στις πίσω σελίδες κυκλοφορούν κάτι ειδήσεις που όσο κι αν φιλτράρονται δείχνουν την καθημερινότητα αυτής της πολιτικής. Το πώς δηλαδή κάθε μέρα φροντίζει να εξυπηρετεί τη βασική ανάγκη του κεφαλαίου να αυξάνει τα κέρδη του, να μεγεθύνεται, όχι γενικά και αόριστα, αλλά ακριβώς εκεί που ήδη λειτουργεί ως μονοπωλιακό κεφάλαιο. Παραδείγματα:

Ζητούν δουλειά και τους μισθούς τους και τους απάντησαν με εισαγγελείς και ΜΑΤΜε επέμβαση των ΜΑΤ πήγε η κυβέρνηση να σπάσει την απεργία των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ που απέκλεισαν από χθες την Ακρόπολη. Αφού έριξαν χημικά σε εργαζόμενους και δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός, άνοιξαν τα κάγκελα με πριόνι και επειδώθηκαν σε άγριο κυνήγι εργαζομένων μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, τηρώντας την "ιερότητά" του προφανώς. Απ' όσο ξέρουμε συνέλαβαν τελικά δύο. Οι εργαζόμενοι, που έχουν τη συμπαράσταση και των μόνιμων οι οποίοι πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας σε ένδειξη αλληλεγγύης, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν.
Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ του  tvxs:

Τώρα (11:30) οι μαθητές στο Σύνταγμα για τους “εκσυγχρονισμούς” των αμερικανών “σοφών” στην Παιδεία της Άννας και του ΓΑΠ!... Και… σε λίγο το φοιτητικό κίνημα μπροστά στις ευθύνες του!

sibilla - σίβυλλα: Τώρα (11:30) οι μαθητές στο Σύνταγμα για τους “εκσυγχρονισμούς” των αμερικανών “σοφών” στην Παιδεία της Άννας και του ΓΑΠ!... Και… σε λίγο το φοιτητικό κίνημα μπροστά στις ευθύνες του!


Να θυμηθούμε ότι οι μαθητές δεν τσιμπάνε από “επικοινωνιακές” φούσκες των ανόητων διαφημιστών του μνημονίου και τις...
 αμερικάνικες μαλακίες των υπό κατηγορία στη χώρα τους «καθηγητών» που επέλεξαν να σώσουν την Παιδεία!

Η λύση στη λαϊκή εξουσία για λαϊκή κατοικία


«Ανίσχυρη να περιγράψει την κατάσταση στον τομέα της οικοδομικής δραστηριότητας είναι δυστυχώς η λέξη "κρίση". Κι αυτό καταγράφεται ιδιαίτερα έντονα την περίοδο που διερχόμαστε, μια και παραδοσιακά το φθινόπωρο γίνονταν οι περισσότερες αγοραπωλησίες. Αλλοτε αυτά. Σήμερα η οικοδομή και η αγορά ακινήτων εμφανίζουν εικόνα κατάρρευσης. Οι αριθμοί που καταγράφουν τη σχετική πραγματικότητα είναι αποκαλυπτικοί: πάνω από 150.000 σπίτια είναι απούλητα εδώ και τέσσερα χρόνια, 1.000 οικοδομικές επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν να βάλουν λουκέτο μέσα στο 2010, 100.000 εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά και άλλοι 300.000 αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να βρεθούν στην ίδια θέση, 80% κάτω είναι η οικοδομική δραστηριότητα την τελευταία πενταετία και πεσμένες κατά 10% οι τιμές σε σχέση με πέρυσι (...) έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι κοινωνικο-οικονομικές εξελίξεις την τελευταία διετία, μάλλον θα ήταν αδύνατο να ήταν διαφορετική η σημερινή πραγματικότητα. Πρώτα και πάνω απ' όλα, η αβεβαιότητα από τη γενικότερη κρίση δεν επιτρέπει στη μέση ελληνική οικογένεια όχι μόνο να προγραμματίσει, αλλά ούτε καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο ενός τόσο σοβαρού οικονομικού ανοίγματος όπως είναι η αγορά κατοικίας (...) δεν είναι ευοίωνες οι προοπτικές της οικοδομικής δραστηριότητας για το άμεσο, τουλάχιστον, μέλλον» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

Καρατζαφέρης: Και δεδηλωμένος (πλέον) φορέας του ψεύδους!


«Εθνικόν είναι ό,τι συμφέρει το έθνος, είτε είναι αλήθεια, είτε είναι ψέματα»!
*
Πρόκειται για το νέο καρατζαφέρειο απόφθεγμα το οποίο εκσφενδονίστηκε ανερυθρίαστα, με όλο το στόμφο που αρμόζει στη χυδαιότητα του εκφασισμού.
*
Τι είπε, λοιπόν, στην ουσία, ο «πατριώτης» Καρατζαφέρης που συνυπογράφει μειώσεις μισθών και «απελευθέρωση» των απολύσεων;
Οτι η άρχουσα τάξη μας και τα πολιτικά της εξαπτέρυγα χρησιμοποιούν κάθε λογής ψέμα, το οποίο μεταβαπτίζουν σε «εθνική αλήθεια»!
Οτι μετέρχονται κάθε λογής φαυλότητας, την οποία αποδίδουν σε λόγους «εθνικού χρέους»!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


Ο Γ. Σγουρός, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Αττική, τιμήθηκε με ολόκληρο τρισέλιδο αφιέρωμα στα «ΝΕΑ» του περασμένου Σαββάτου. Πώς και τι λέει στις περιοδείες του. Π.χ. στις διαμαρτυρίες ενός συνταξιούχου για τα μέτρα της κυβέρνησης ότι «εγώ είμαι εδώ για να μαζεύω τα σκουπίδια μαζί με τον δήμαρχο» κι ότι πρέπει «οι πολίτες να καταλάβουν ότι είναι αυτοδιοικητικές εκλογές αυτές». Αποσιωπά ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει πως το εκλογικό αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στην Ελλάδα θα μετρήσει και στην ΕΕ. Οτι οι εκλογές αυτές έχουν πολιτικό χαρακτήρα καθώς δήμοι και περιφέρειες αποτελούν θεσμούς του κράτους των μονοπωλίων, οι αρμοδιότητές τους περιλαμβάνουν την προώθηση σε τοπικό επίπεδο της στρατηγικής υπέρ του κεφαλαίου, κατεύθυνση που εξυπηρετεί ο «Καλλικράτης» (τον οποίο στηρίζει ο Σγουρός). Οτι δήμοι και περιφέρειες καλούνται να στηρίξουν την καπιταλιστική κερδοφορία σε Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία, να διαχειριστούν αναπτυξιακά σχέδια υπέρ του κεφαλαίου, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, να προωθήσουν τα σχέδια επιχειρηματικής αξιοποίησης φιλέτων γης. Κατευθύνσεις όπου πρέπει να εναντιωθούν οι εργαζόμενοι. Αξιομνημόνευτη και η εξής απάντηση Σγουρού στις διαμαρτυρίες για το Μνημόνιο: «Εχετε δίκιο. Οργή λαού, φωνή Θεού. Και εγώ ως εργαζόμενος είμαι κατά του Μνημονίου, πού θα βρίσκαμε όμως τα λεφτά; Δεν υπήρχε άλλη λύση».
***
Ο Α. Γεωργιάδης, υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ. για την Περιφέρεια Αττικής, που υπερψήφισε το Μνημόνιο,

Ενοχοποιούν εργαζόμενους


Η κυβέρνηση βρήκε νέο πεδίο επίθεσης στους εργαζόμενους, με αφορμή τα ελλείμματα στις ΔΕΚΟ. Προπαγανδίζει μαζί με τα αστικά ΜΜΕ πως αυτά οφείλονται στη διαφθορά και το ρουσφέτι στους εργαζόμενους, μιλώντας για μισθούς 40.000 ευρώ. Η κυβέρνηση συναθροίζει τους μισθούς των μάνατζερ που οι κυβερνήσεις διόριζαν, των διοικητικών συμβουλίων, των διευθυντικών στελεχών με αυτούς των απλών εργαζομένων για να προβοκάρει τους εργαζόμενους ότι τάχα έπαιρναν υπέρογκους μισθούς και να τους αναθεματίσει για τα ελλείμματα, στρέφοντας τους υπόλοιπους εργαζόμενους εναντίον τους, όταν: Η πολιτική απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης, των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, άνοιξε το δρόμο διαπλοκής των ΔΕΚΟ με τα μονοπώλια, ντόπια και ξένα, άρα και για τη διαφθορά, τη ρεμούλα, το χρηματισμό των κομμάτων εξουσίας (π.χ. Μαντέλης, Τσουκάτος του ΠΑΣΟΚ που χρηματίστηκαν από τη «Ζήμενς» για δουλειές του ΟΤΕ. Και ποιος ξέρει για πόσες άλλες ΔΕΚΟ, γιατί ακούστηκε και για ΟΣΕ και για ΗΛΠΑΠ κλπ.). Βολική προπαγάνδα για «ξεκάρφωμα» της κρατικής και κυβερνητικής χρηματοδότησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, προκειμένου να κερδοσκοπούν τα μονοπώλια, η οποία δημιούργησε τα τεράστια ελλείμματα και χρέη. Τα ρουσφέτια στους εργαζόμενους τα έκαναν χειραγωγώντας τους, αλλά είναι χυδαία η προσπάθεια ενοχοποίησής τους για να βγάλουν λάδι την πολιτική τους. 

Με "κίνηση ΜΑΤ" άνοιξε η Ακρόπολη - Χημικά και συμπλοκές μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτώνΣκηνές ντροπής διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στην Ακρόπολη, όπου σημειώνονται επεισόδια μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και διαμαρτυρόμενων συμβασιούχων, που έχουν κάνει κατάληψη στο χώρο από την Τετάρτη (13/10). Λίγο πριν, οι άνδρες των ΜΑΤ, έχοντας πάρει εντολή "εκκαθάρισης", κατάφεραν να "ξεκλειδώσουν" τον αρχαιολογικό χώρο και να μπουν στο εσωτερικό του. Μάρτυρες της κατάστασης είναι δεκάδες τουρίστες, που φωτογραφίζουν τα διαδραματιζόμενα.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, προκύπτει ότι έγιναν ήδη αρκετές προσαγωγές, ενώ κατά το "ξεκλείδωμα" του χώρου, η κατάσταση ξέφυγε για λίγο από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών εναντίον των διαδηλωτών.
Ένας απεργός συμβασιούχος, οδηγήθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Οι περίπου 40 διαμαρτυρόμενοι παρέμειναν μάλιστα στην είσοδο του μνημείου της Ακρόπολης κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αναμένεται να συνεδριάσουν εντός της ημέρας, προκειμένου να αποφασίσουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.
Την Τετάρτη (13/10) ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ν. Γύζης, μετέβη στο χώρο, προκειμένου να πειστούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να αποχωρήσουν.

Με κεντρικό σύνθημά τους “δε θα πληρώσουμε εμείς τα λάθη τους”, οι συμβασιούχοι ζητούν μόνιμη και σταθερή εργασία, άρση του περιορισμού του 24μηνου για όλες τις ειδικότητες του ΥΠΠΟΤ, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και άμεση τοποθέτηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και μη απόλυση των έκτακτων υπαλλήλων.

"Το υπουργείο διαθέτει 4.000 κενές οργανικές θέσεις'', δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Έκτακτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, Ν. Χασομέρης, τονίζοντας πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχισθούν έως το τέλος του μηνός, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.