Σελίδες

28 Αυγ 2011

ΣΕ ΟΞΥΝΣΗ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ



Από τα βαθιά αδιέξοδα της εφαρμοζόμενης βαρβαρότητας, μέσα από τις κραυγαλέες αντιφάσεις τόσο της πολιτικής τους όσο και του ίδιου του εκμεταλλευτικού συστήματος, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας επιχειρεί να βρει κάποια ακτίνα φωτός, τη διέξοδο για τα μονοπώλια, για την επάνοδό τους σε συνθήκες εντατικής κερδοφορίας, με το λαό τσακισμένο, τους εργάτες περισσότερο ευέλικτους, αναλώσιμους στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Το ενιαίο στρατηγικό σχέδιο περνάει από φωτιά και σίδερο ολόκληρη την γκάμα της ανθρώπινης ζωής. 
Κλιμακώνεται σήμερα από την καταστροφή υπερσυσωρευμένων κεφαλαίων για την ελεγχόμενη πτώχευση, στα νέα δάνεια και την ενεργοποίηση όλων των εφεδρικών εργαλείων και μηχανισμών στήριξης της πλουτοκρατίας,

Ο άδικος πόλεμος, η ιμπεριαλιστική δημοκρατία και ελευθερία και η άθλια αστική προπαγάνδα.



Πανηγυρίζουν οι αστοί που σφάζουν το λαό της Λιβύης με τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις. Επιβολή της δημοκρατίας το λένε. 
Της ιμπεριαλιστικής δημοκρατίας, που συμμαχεί με καθεστώτα σαν του Καντάφι όσο βολεύει τα συμφέροντα των μονοπωλίων. 
Οταν δεν τα βολεύει, οργανώνουν ως αντικαθεστωτικούς πρώην συνεργάτες του καθεστώτος για να τους επιβάλλουν με την ιμπεριαλιστική πολεμική μηχανή, δολοφονώντας το λαό.
Πράγματι, από την έναρξη τέτοιων γεγονότων σε χώρες της Βόρειας Αφρικής (Τυνησία, Αίγυπτος), αλλά και της Μέσης Ανατολής, (Μπαχρέιν και στη συνέχεια Συρία), η αστική προπαγάνδα σήκωσε κουρνιαχτό για τα ζητήματα δημοκρατίας και ελευθερίας χαρακτηρίζοντας τα συγκεκριμένα καθεστώτα ανελεύθερα, αντιδημοκρατικά, ολοκληρωτικά. 

Ο γαλλογερμανικός άξονας.



Το αποτέλεσμα της συνάντησης και της συνέντευξης Τύπου στις 16/8/2011 από την καγκελάριο της Γερμανίας 
Α. Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Ν. Σαρκοζί ήταν μια συνεπής ολοκλήρωση της ευρωενωσιακής πολιτικής επιβολής όπως τη θεωρούν και την ασκούν τα δύο κράτη. 
Στις δηλώσεις τους δεν υπήρχε ενδοιασμός προθέσεων. 
Ο γαλλογερμανικός άξονας εννοεί να θέλει την Ευρωπαϊκή Ενωση και κάθε κράτος - μέλος χωριστά ως τιμάριο στην άσκηση παγκόσμιας ανταγωνιστικής πολιτικής. 
Αυτό υποδηλώνει η αναγγελία θεσμικού οργάνου ελέγχου της οικονομικής και κυρίως δημοσιονομικής πολιτικής των κρατών - μελών. 

Θα παλέψουμε να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή του νόμου .



Ολόκληρη η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συζήτηση για το νόμο - πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση, την περασμένη Τετάρτη, στην ολομέλεια της Βουλής.


«Κυρίες και κύριοι Βουλευτές χτες ακούσαμε τον πρωθυπουργό να κατηγορεί το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα - δεν ξέρω αν έλεγε για ολόκληρο ή αν αναφερόταν μόνο στα πανεπιστήμια, μάλλον μόνο στα πανεπιστήμια - ως ένα σύστημα σοβιετοποιημένο, σοβιετικού τύπου, σοβιετικό μοντέλο που πρέπει να καταργηθεί.
Τι να σας πω; Είτε είναι μακριά νυχτωμένος ο πρωθυπουργός, είτε σκόπιμα αλλοιώνει την πραγματικότητα, την αντιστρέφει, προκειμένου με ιδεολογική τρομοκρατία - γιατί αυτή είναι σκοπιμότητα - να κάμψει σοβαρές, σημαντικές αντιδράσεις, έως και συντεχνιακές, που υπάρχουν στο χώρο του πανεπιστημίου.

Ανάπτυξη για το κεφάλαιο σημαίνει φτώχεια για το λαό.



Με το μανδύα του αποπροσανατολισμού, η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και την κλιμάκωση της βάρβαρης επέλασης που κορυφώνεται τους επόμενους μήνες από την εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου και της νέας δανειακής σύμβασης που ετοιμάζεται για τον Οκτώβρη. 
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στη ΔΕΘ στις 10 - 11 Σεπτέμβρη και τα επιτελεία του διαμορφώνουν ήδη το κλίμα για τη λαϊκή χειραγώγηση, με στόχο να διασκεδάσουν και να ενσωματώσουν τη συσσωρευμένη δυσαρέσκεια των λαϊκών στρωμάτων.
Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί η κάλπικη αίσθηση στους εργαζόμενους ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα, πέρα από αυτά του Μεσοπρόθεσμου. 

Η βαριοπούλα.



Οχι δεν αναφέρομαι, σύντροφοι, στο κωδικό όνομα της παράνομης στρατιωτικής οργάνωσης στην Τουρκία, που ούτως ή άλλως είχε στους στόχους της και τη χώρα μας. Ο τίτλος είναι ο πιο περιγραφικός που χρησιμοποιήσαμε ποτέ ως Κόμμα, για τα δυσβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα που πέφτουν πια σα δολοφονική βροχή πάνω στην καθεμιά και τον καθένα εργαζόμενο.
Ο τόπος, η κοινωνία στις ρίζες της, η οικονομία, το χώμα μας το ίδιο χτυπιούνται αλύπητα και σε μια κυνική αντιπαράθεση ταξικών συμφερόντων που θέτει πια τη λογική και την ατομική ή και συλλογική εμπειρία στο καυτό αμόνι των αναγκαστικών εξελίξεων.
Ο Εβρος καίγεται. Οπως και σχεδόν όλη η χώρα. Ομως, ο Εβρος καθόλου τυχαία. Η γεωστρατηγική σημασία της εκεί τάφρου που γίνεται από το στρατό - μαζί με τη γόνιμη επιχωμάτωση των αγροτικών εκτάσεων - σε κάποιους δεν άρεσε...

ΕΕ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ: Κλυδωνίζονται οι πρόσκαιροι συμβιβασμοί.



Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αντιπαραθέσεις στην Ευρωζώνη γύρω από τη διαχείριση της κρίσης, με αιχμή τον επιμερισμό της ζημιάς από την ελεγχόμενη ελληνική χρεοκοπία στα καπιταλιστικά κράτη - μέλη και στις μερίδες της πλουτοκρατίας. 
Στο πλαίσιο αυτό, εντείνονται οι ζυμώσεις και οι αντεγκλήσεις γύρω από την παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα στις χώρες - μέλη της Ευρωζώνης, προκειμένου να συμμετέχουν στο νέο δάνειο με βάση την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιούλη, αναδεικνύοντας και με αυτόν τον τρόπο τον πρόσκαιρο χαρακτήρα της απόφασης που δείχνει να κλυδωνίζεται εν μέσω κλιμακούμενων ανταγωνισμών.
Εν μέσω σκληρών αντιπαραθέσεων γύρω από τη συμφωνία Ελλάδας - Φινλανδίας για την παροχή εγγυήσεων, εκπρόσωποι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (η λεγόμενη ομάδα εργασίας του Γιούρογκρουπ) κλήθηκαν να συζητήσουν σε χτεσινή τηλεδιάσκεψη τη δυνατότητα παροχής μη χρηματικών εγγυήσεων από την Ελλάδα.

24η Αυγούστου να κηρυχτεί ημέρα Εθνικής συναίνεσης και αναγέννησης!



Αναδημοσίευση απο:Black Bedlam

Άνοιξε ο δρόμος της συναίνεσης!
Η Εθνική συναίνεση είναι γεγονός! 
Επιτέλους μπορούμε να ελπίζουμε!

Η επιδίωξη όλων των παραγόντων,των υψηλά ιστάμενων που καθορίζουν πλέον την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη και με μοναδικό  γνώμονα την"σωτηρία των λαών" είναι πραγματικότητα.
Δικαιώθηκαν οι προσδοκίες τους, δικαιώθηκαν οι αγώνες και οι προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση της επίτευξης  της  συναίνεσης, για την "σωτηρία" της οικονομίας, των πολιτών,  της ίδιας της χώρας.

Δικαιώνεται Ο Όλι Ρεν που απαιτούσε "πολιτική συναίνεση" χαρακτηρίζοντάς την
"ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας,όλων των πολιτικών δυνάμεων", τον περασμένο Μάιο.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ