Σελίδες

5 Οκτ 2011

ΛΑ.Ο.Σ. Κόμμα σε ειδική αποστολή.

Μονοπώλιο οι κυβερνητικές ... ειδήσεις



Τα κυβερνητικά ...μονοφωνικά κεντρικά δελτία ειδήσεων κυριάρχησαν κατά την καλοκαιρινή περίοδο τόσο στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς όσο και στην κρατική τηλεόραση. 
Για ακόμη μία φορά με συστηματικό τρόπο και κατ' επανάληψη τα κανάλια παραβιάζουν κατάφωρα την πολιτική πολυφωνία και την ισότιμη προβολή των κομμάτων, καθώς οι μεγαλοκαναλάρχες αποκλείουν κατ' επιλογή τις φωνές και τις απόψεις που ενοχλούν. 

Λαθροχειρίες και ψέματα...



Μπερδεύοντας σκόπιμα τα μήλα με τα πορτοκάλια, ο Πρετεντέρης στο «Βήμα» της Κυριακής 2/10/2011, επιχειρεί να παρουσιάσει το ΚΚΕ σαν κόμμα της συντήρησης, που υπερασπίζεται πλευρές της καπιταλιστικής οικονομίας, κόντρα στις αρχές και την ιδεολογία του. 
Τσουβαλιάζει το ΚΚΕ με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ό,τι άλλο κινείται στην - κατ' εκτίμηση του αρθρογράφου - «αριστερά», για να πει ότι, μαζί μ' αυτούς, το Κόμμα «αντιτίθεται στη φορολόγηση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας (αυτό θα πρέπει να αποτελεί παγκόσμια αριστερή πρωτοτυπία!), υπερασπίζεται την πιο ακραία φαυλοκρατία στα Πανεπιστήμια, βολεύεται με τα προνόμια των βουλευτών και την ανεξέλεγκτη δημόσια χρηματοδότηση των κομμάτων, χαϊδεύει τους δημοσίους υπαλλήλους που η ίδια (σ.σ. η "αριστερά") παραδέχεται ότι διορίστηκαν ως επί το πλείστον με φαυλοκρατικές και πελατειακές διαδικασίες και η ίδια διαπιστώνει ότι συγκροτούν ένα αντιπαραγωγικό και αναχρονιστικό δημόσιο, αντιστρατεύεται τη μετατροπή των αδειών ταξί σε δημόσιο αγαθό και την κατάργηση της μαύρης αγοράς που έχουν στήσει οι ταξιτζήδες, 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ: Επιταχύνει τη συγκεντροποίηση στις κατασκευές.



Διατάξεις που έχουν ως βασικό στόχο να επιταχυνθεί η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου στον κλάδο των κατασκευών περιέχει το νομοσχέδιο για το νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών που από χτες συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και προβλέπει ότι ο έλεγχος των αδειών θα φύγει από τις Πολεοδομίες και θα περάσει σε ιδιώτες.

Προβοκατόρικο και κατάπτυστο δημοσίευμα.



Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Κοκκινιάς - Κορυδαλλού - Ρέντη του ΚΚΕ για χτεσινό δημοσίευμα της «Αυγής»
Με αφορμή χτεσινό προβοκατόρικο και κατάπτυστο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΥΓΗ», που κατηγορεί ότι το ΚΚΕ σε συνεργασία με ακροδεξιούς προπηλάκισαν χρήστες έξω από τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, το Σαββάτο 1 Οκτώβρη(!), η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς - Κορυδαλλού - Ρέντη του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Παρά τον πηχυαίο τίτλο της ΑΥΓΗΣ και την προσπάθειά της να "δέσει" την ιστορία της με την ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ, κάνει μια τρύπα στο νερό. Οχι μόνο γιατί η ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ δεν αναφέρεται σε κανένα πολιτικό κόμμα, πόσο μάλλον στο ΚΚΕ, αλλά και γιατί ο αποκλεισμός της μονάδας του ΟΚΑΝΑ που οργάνωσαν γονείς του 6ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Νίκαιας δε συναντιέται πουθενά με τις θέσεις και την πρακτική του ΚΚΕ.

Επιστολή άνεργου πατέρα...



Οι άνθρωποι του μόχθου έχουν αξιοπρέπεια και παλεύουν.
Επιστολή άνεργου πατέρα που πετάνε το παιδί του έξω από τη Σπουδαστική Εστία Καλαμάτας.
Γράφω αυτή την επιστολή για να κάνω γνωστό και να καταγγείλω το γεγονός ότι στη Σπουδαστική Εστία της Καλαμάτας πετάνε σπουδαστές έξω από τα δωμάτια. Δεν γράφω για να λύσω μόνο το πρόβλημα του γιου μου, άλλωστε στις σημερινές συνθήκες η ατομική λύση πέθανε, αλλά για να απευθυνθώ και να μιλήσω στους συμφοιτητές του που τους πετάνε κι αυτούς έξω από τα δωμάτιά τους, στις οικογένειές τους, σε κάθε λαϊκή οικογένεια που στενάζει όπως στενάζει κι η δική μου.

Σκόπιμη διασπορά φόβου και ψευτοδιλημμάτων.




Νέοι εκβιασμοί, νέα τρομοκρατικά διλήμματα και στο βάθος νέα μέτρα.
Αυτό προκύπτει από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομίας για τα αποτελέσματα του Γιούρογκουπ, μετά και την αναβολή της συνεδρίασης του ίδιου οργάνου στις 13 Οκτώβρη, για την εκταμίευση της έκτης δόσης από το δάνειο της τρόικας, η οποία μετατίθεται για τα μέσα Νοέμβρη.
Δικαιολογώντας την απόφαση του Γιούρογκρουπ να μην πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύνοδος στις 13 Οκτώβρη, ο Ευ. Βενιζέλος επικαλέστηκε «την έκθεση της τρόικας, η οποία θέλουμε να είναι όχι απλά και μόνο η βάση της έκτης δόσης, αλλά και η βάση για τη θέση σε εφαρμογή του νέου προγράμματος, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης Ιουλίου». 
Πάντα κατά τον ίδιο, «το ζητούμενο δεν είναι η 6η δόση, είναι η εφαρμογή πολύ σημαντικότερων αποφάσεων. 

Ινδιανία...



Το διαβεβαίωσε ο κ. Παπανδρέου μόλις του είπαν ότι η τρόικα πρότεινε 
(σ.σ.: αφού του ίδιου δεν του είχε περάσει από το μυαλό...) 
την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων:
«Δεν θα γίνουμε Ινδία»!
*
Πράγμα που σημαίνει - το διαβεβαιώνουν τα «αντικειμενικά», «πλουραλιστικά», «έγκυρα» ΜΜΕ που ζητούσαν μια ώρα αρχύτερα την ψήφιση του μνημονίου -
ότι ο κ. Παπανδρέου έχει βάλει «κόκκινες γραμμές»!
*
Γνωστό!
Σαν εκείνη την «κόκκινη γραμμή» ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

Ο προϋπολογισμός τους τα λέει όλα!



Tο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012 που παρουσίασε η κυβέρνηση των «αντιεξουσιαστών», ανάμεσα στα πολλά «σοσιαλιστικής» κατευθύνσεως μεγέθη περιλαμβάνει και τα εξής:
*
1) Μέτρα φοροεισπρακτικά και άλλα που, όπως προβλέπει το προσχέδιο, αποτιμώνται σε 11 δισ. ευρώ.
*
2) Την ίδια ώρα, στο ίδιο προσχέδιο, καταγράφεται ότι μόνο για τόκους ο ελληνικός λαός καλείται εντός του 2012 να πληρώσει προς κάθε λογής τοκογλύφους, κερδοσκόπους, ομολογιούχους, ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες, περίπου 18 δισ. ευρώ.
*
Τι σημαίνουν αυτά:

Οι αστοί τρομάξανε.




Oi astoi tromaxane Panos Tzavelas

Μπεζεντάκος

Άϊντε Παιδιά-Πάνος Τζαβέλας Π.Α.ΜΕ.



ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΦΙΛΟΣ JOHN TRIPS,ΟΠΩΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ FB...
Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ!!! 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ,ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ...
ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ
ΑΙΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!

Συγκεντρώσεις για τη μεγάλη απεργιακή μάχη.


Για σήμερα, Τετάρτη, μέρα απεργίας σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, έχουν προγραμματιστεί οι εξής απεργιακές συγκεντρώσεις:
  • Αθήνα, 10.30 π.μ., πλατεία Ομόνοιας
  • Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
  • Βόλος, 11 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
  • Τρίκαλα, 10 π.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2012...



Ισοπεδώνουν τη λαϊκή οικογένεια με νέα μέτρα 11 δισ. ευρώ.



Με δεδομένα τα αδιέξοδα στην αστική διαχείριση της κρίσης, τα οποία αποτυπώνονται και στις εκτιμήσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών για τους ρυθμούς κατρακύλας του παραγόμενου ΑΕΠ, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας προαναγγέλλει την παραπέρα σφοδρή κλιμάκωση με ομοβροντία από νέα αντιλαϊκά μέτρα, με στόχο τη σωτηρία των μονοπωλίων.
Μετά και τις συνεννοήσεις με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της τρόικας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες στη Βουλή το «προσχέδιο» κρατικού προϋπολογισμού για το 2012, με τα νέα, αρχικά προβλεπόμενα μέτρα, σε συνέχεια αυτών που ήδη πήραν ή που πρόκειται να εφαρμόσουν στο επόμενο τρίμηνο, μέχρι φέτος το Δεκέμβρη, να ξεκινούν πάνω από τα 11 δισ. ευρώ.