Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010

Ανησυχούν τα αφεντικά τους, ανησυχούν και οι ίδιες οι «πόρνες» μήπως χάσουν το καλοπληρωμένο επάγγελμα της «πορνείας» τους

http://tasosnastos.blogspot.com/Είναι τουλάχιστον αστείο οι κατασκευαστές της «κοινής γνώμης» και οι «μήτρες» (ΜΜΕ) της «δημοκρατίας της βολιδοσκόπησης» (που καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας) να παραδίδουν μαθήματα στα ιστολόγια για πρωτοβουλίες διαδικτυακών δημοψηφισμάτων.
Είναι, βεβαίως, αστείο η θεωρητική και κοινωνική άγνοια ποικίλων δημοσιογραφικών «πορνών», να εμφανίζεται σαν «εγκυρότητα»: οι άμοιροι αγνοούν και το τι σημαίνει «δημοκρατία της βολιδοσκόπησης» και τι «εγκυρότητα» των μεθόδων της: Δημοσκοπήσεις εταιρειών… 
Τα «αστεία» όμως των δημοσιογραφικών «πορνών» δεν είναι αθώα: Ανησυχούν πάρα πολύ για την αυθόρμητη έκφραση των φιμωμένων στομάτων, τα οποία, μέσω των ιστολογίων ανοίγουν.
 
Ανησυχούν τα αφεντικά τους, ανησυχούν και οι ίδιες οι «πόρνες» μήπως χάσουν το καλοπληρωμένο επάγγελμα της «πορνείας» τους. Μήπως σε λίγο δεν θα τους έχει κανένας ανάγκη… 

ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΤΑΤΕΣ, συνεπώς, οι παρακάτω «ανησυχίες» που αναλύει το ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/08/blog-post_18.html Φαίνεται κάποιοι ανησύχησαν. Ολοσέλιδο ...αφιέρωμα της "Ελευθεροτυπίας" στη απαξίωση των διαδικτυακών δημοψηφισμάτων και πρωτοβουλιών συλλογής υπογραφών. 

Στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 14ης-15ης Αυγούστου 2010

Ο Μάρξ μάς τό 'χε πεί...


http://tasosnastos.blogspot.com/


# O παγκαλισμός είναι το ανώτατο στάδιο του παπανδρεϊσμού!!!

Αν διαβάζατε λίγο περισσότερο, δεν θα μένατε τώρα "κεχηνότες, ως αι μωραί παρθένοι»...[1]

Και συνεχίζει πιο κάτω ο Κάρολος (όχι ο Παπούλιας, ο άλλος):

# Ο παπακωνσταντινισμός είναι το ανώτατο στάδιο του αλογοσκουφισμού.

# Ο λοβερδισμός είναι το ανώτατο στάδιο του γιαννιτσισμού[2].

# Ο διαμαντοπουλισμός είναι το ανώτατο στάδιο του σκυλιανιδισμού.
αλλά και:

# Ο μαρινακισμός[3] είναι το ανώτατο στάδιο του κοκκαλισμού.

# Ο ντορισμός είναι το ανώτατο στάδιο του μητσοτακισμού.

# Ο σαμαρισμός είναι το ανώτατο στάδιο του αβερωφισμού[4].

# Ο φασισμός είναι το ανώτατο στάδιο του λαϊκισμού.
όμως...

# Ο γιωργακισμός είναι το κατώτατο στάδιο του ανδρεϊσμού.
όπως και...

# Ο κουβελισμός είναι το κατώτατο στάδιο του αλαβανισμού.
Χαρά ο Τσίπρας πού 'φυγαν όλα τα βαρίδια...

Τέλος... βρείτε και κάτι μόνοι σας...
Μην τα περιμένετε όλα από τον Μάρξ!!! [5]
--------------------
[1] Αυτό δεν είναι δικό μου. Από φίλο φιλόλογο τό έκλεψα.
[2] Αλλά και του πετραλισμού, μήν τό χαλάμε!
[3] Αυτός από παλιά βάζελος ήτανε και τον Παναθηναϊκό ήθελε να αγοράσει. Αλλά πάσχει από αχρωματοψία ο άνθρωπος και τά μπέρδεψε...
[4] Όχι του καραμανλισμού, όπως νομίσαν μερικοί άφρονες...
[5] Κι εμένανε...

Πηγή: ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ του http://atakataka.blogspot.com/

ΛΑΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ...

ΑΓΝΟΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ


   •ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ 
     ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ

   •ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΦΤΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, 
     ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
   
   •ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΔΕΚΤΕΣ ΜΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ 
     ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΩΝΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

   •ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ  
     BLOGS, FORUMS, ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.


  ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ 
  ΕΝ ΩΡΑ .....
  "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ" ΕΚΠΟΜΠΩΝ..

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2010, 19:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

http://tasosnastos.blogspot.com/
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ 2010 19:00,
 ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΡΗΝΙΚΑ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2009 ,ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ .
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ , ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ !
 ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ , ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ ! 
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !


Διαβάστε περισσότερα: http://kke4ever.blogspot.com/search?updated-max=2010-08-15T05%3A18%3A00%2B03%3A00#ixzz0x4qCwycL

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

http://tasosnastos.blogspot.com/
    Ο τουρισμός αναφέρεται άλλοτε ως η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας, άλλοτε ως το «καμάρι» της χώρας. Κι όμως πίσω από τη βιτρίνα μεγάλων αλλά και μικρών ξενοδοχείων και άλλων επιχειρήσεων, που απευθύνονται  σε τουρίστες, βασιλεύει η πιο άγρια εκμετάλλευση και η ανασφάλιστη εργασία. Συνθήκες ντροπής!
   Σχεδόν ο ένας στους δύο εργαζόμενους στα τουριστικά θέρετρα της χώρας εργάζεται «μαύρα», χωρίς ασφάλιση! Δεν είναι υπερβολές κάποιων αντικαπιταλιστών, αλλά προχθεσινή ανακοίνωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, που υπολογίζει το ποσοστό στο 40%. Πρόκειται για εργαζόμενους κυρίως σε εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, καφετέριες, πρατήρια υγρών καυσίμων και ξενοδοχεία.
Μάλιστα, η φαντασία των αφεντικών και των διαφόρων κυκλωμάτων για την υπερεκμετάλλευση της εργατικής δύναμης δεν έχει όρια. 

Το καινούργιο εμπόριο εργατικής σαρκός αφορά εργαζόμενους που εμφανίζονται ως δήθεν σπουδαστές σχολών τουριστικών επαγγελμάτων, που κάνουν τη μαθητεία τους και άρα πληρώνονται με περίπου 500 ευρώ το μήνα. 
Οι σχολές αυτές εμφανίζουν έδρα το εξωτερικό (Βαλκάνια ή Ανατολική Ευρώπη) και σύμφωνα με καταγγελίες σημαντικό ποσοστό από την εξευτελιστική αμοιβή του Ÿμαθητευόμενου παρακρατούν τα γραφεία που οργάνωσαν το κύκλωμα. Και δεν μιλάμε για μεμονωμένες καταστάσεις, αλλά μαζική προσφορά.
Έρχονται κι αυτοί να προστεθούν στους ανασφάλιστους, ελαστικούς, μαύρους, μετανάστες, αληθινά μαθητευόμενους από ΤΕΙ ή άλλες σχολές, στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που μοχθούν για να λάμψει ο ελληνικός τουρισμός και τα κέρδη των καπιταλιστών του κλάδου βεβαίως. 

Συνεπείς στη βαρβαρότητα


   "Στο μνημόνιο - που ήταν μία σύμβαση που έγινε πάνω στην ανάγκη μας να δανειστούμε - περιέχονται πολλές μεγάλες αποφάσεις οι οποίες είναι και επιλογή μας κυβερνητική και έχουν σχέση και με το πρόγραμμά μας. Δεν είναι κάποιοι όροι δανεισμού απλώς, έχει μέσα και πολιτικά ζητήματα τα οποία τα θέσαμε εμείς (...) Αρα, δεν πρόκειται να αποκλίνουμε από την τήρησή του". 
   
Αυτό δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνδιαμόρφωσε με την ΕΕ και το ΔΝΤ τα βάρβαρα μέτρα και τις ανατροπές που περιέχονται στο μνημόνιο.
   Οπως, μάλιστα, ξεκαθάρισε και ο Γ. Πεταλωτής, οι βασικές κατευθύνσεις του μνημονίου υπήρχαν και στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που το παίζουν διαφωνούντες και ισχυρίζονται ότι τάχα το μνημόνιο είναι «εκτός της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ», στόχο έχουν να εξαπατήσουν το λαό. Τον κορόιδευαν και συνεχίζουν να το κάνουν, αφού είναι οι ίδιοι που ψήφισαν το μνημόνιο μέσα στη Βουλή, όπως ακριβώς υπερασπίστηκαν προεκλογικά και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.
   Οσο για τα διάφορα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ που επιχειρούν να πείσουν ότι η τρόικα επιβάλλει τα μέτρα στην κυβέρνηση, την καλύτερη απάντηση την έχει δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας προ ημερών ότι τις «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα τις προωθούσαμε είτε υπήρχε, είτε δεν υπήρχε το μνημόνιο». Οι εργαζόμενοι μπορούν τώρα πιο καθαρά να δουν ότι οι αντιδραστικές αλλαγές του μνημονίου είναι μέρος των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που εφαρμόζονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού και επιταχύνονται με την κρίση, με στόχο να υπηρετήσουν τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου. Το ΠΑΣΟΚ είναι συνεπέστατο με την αντιλαϊκή ιδεολογία του. Γι' αυτό οι άνθρωποι του μόχθου έχουν κάθε συμφέρον να το εγκαταλείψουν, να ενισχύσουν το ΚΚΕ.

«Ρεαλισμός» τους είναι το χρήμα


http://tasosnastos.blogspot.com/
   Ξέροντας καλά ότι ο ελληνικός λαός κάθε άλλο παρά καλοβλέπει τη σύσφιξη των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έπιασαν από χτες δουλειά, επιδιώκοντας να εξωραΐσουν τη στρατηγική της πολιτικοστρατιωτικής προσέγγισης και να συγκαλύψουν τους κινδύνους που συνεπάγεται για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής η βαθύτερη ενσωμάτωση της χώρας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς
Κυρίαρχο επιχείρημα, όσων στηρίζουν την εμβάθυνση των σχέσεων με το κράτος του Ισραήλ, είναι ο «ρεαλισμός», ο οποίος - όπως ισχυρίζονται - πρέπει να χαρακτηρίζει την ελληνική εξωτερική πολιτική.
   Για ποιον ρεαλισμό μιλάνε; Είναι καθαρό ότι ο «ρεαλισμός» που τους ενδιαφέρει είναι αυτός της ντόπιας αστικής τάξης και των συγκυριακών και μακροπρόθεσμων συμφερόντων της. Αυτός ο «ρεαλισμός» είναι που επιβάλλει τη στενότερη συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ στον εμπορικό - επιχειρηματικό τομέα, κορωνίδα της οποίας είναι η πολιτικοστρατιωτική συνεργασία. Διαφημίζουν την αναιμική αύξηση των Ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα και την ίδια ώρα χώνουν κάτω από το χαλί το γεγονός ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Ιράν και απειλεί με πόλεμο το Λίβανο. Πολύ περισσότερο, κρύβουν ότι το κράτος - φονιάς δολοφονεί επί 50 και πλέον χρόνια τους Παλαιστινίους, κατέχοντας τα εδάφη τους και αρνείται το δικαίωμα ενός λαού να έχει τη δική του πατρίδα.
   Οι θιασώτες της πολιτικής του «ρεαλισμού» λένε πως αυτός προηγείται της ηθικής και συστήνουν ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να τα έχει καλά και με τους Αραβες και με τους Ισραηλινούς. Δηλαδή, και με το θύτη και με το θύμα, προκειμένου οι μπίζνες να εξελίσσονται ανεμπόδιστα. Προσπαθούν, ακόμα, να πείσουν ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί το ρήγμα στις σχέσεις Ισραήλ - Τουρκίας και να συσφίξει τις σχέσεις της με το πρώτο. «Ρεαλιστικό» για την αστική τάξη είναι να στοιχίζεται με τη μια ή την άλλη ισχυρότερη χώρα στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, προσδοκώντας να αποκομίσει οφέλη. Γι' αυτό, τα κυρίαρχα ΜΜΕ σιγοντάρουν τη στρατηγική της κυβέρνησης για βαθύτερη εμπλοκή στους ανταγωνισμούς που εξελίσσονται, για το ποια ιμπεριαλιστική δύναμη θα πάρει το πάνω χέρι σε περιφερειακό επίπεδο, με στόχο να εξυπηρετήσει σαν δύναμη κρούσης τους συνολικότερους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ.
   Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στους ΝΑΤΟικούς στρατούς κατοχής ανά τον κόσμο, έχοντας πληρώσει σκληρά στο παρελθόν τη στοίχιση της χώρας με τη μια ή την άλλη ανταγωνιστική μερίδα του παγκόσμιου κεφαλαίου. Αλλωστε, με τον ίδιο τρόπο που η πλουτοκρατία επιζητεί το «ρεαλισμό» στην προσέγγιση με το Ισραήλ, ζητάει και την απεμπόληση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, προκειμένου να προχωρήσουν οι ενεργειακές επιχειρήσεις με συνεκμετάλλευση. «Θεός» της είναι το χρήμα και το κέρδος. Αυτόν το «ρεαλισμό» επικροτούν τα αστικά ΜΜΕ και η κυβέρνηση, οδηγώντας το λαό πιο βαθιά στο τούνελ των επικίνδυνων σχεδιασμών και ανταγωνισμών στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ακόμη και με εμπλοκή σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς όπως π.χ. η συμμετοχή ελληνικού στρατού στο Αφγανιστάν. Να γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία να αντιπαλέψει ο λαός εμφανείς ή υποβόσκουσες μελλοντικές στρατιωτικές αναμετρήσεις, αντιπαλεύοντας τη δράση των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, την εξουσία τους στην Ελλάδα έως την ανατροπή τους.

Μετρούν την αρρώστια με το πόσο μειώνει τα κέρδη

http://tasosnastos.blogspot.com/
Τις συνέπειες που έχει ο καρκίνος στη μείωση της παραγωγικότητας εξετάζουν διάφοροι επιστήμονες και φορείς, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότεροι εργαζόμενοι νοσούν τόσο περισσότερο απειλείται η οικονομία. Συμπέρασμα λογικό, καθώς η ομαλή λειτουργία της παραγωγής έχει να κάνει και με το αν υπάρχουν αρκετοί και ικανοί (γι' αυτό και πρώτα απ' όλα υγιείς) εργαζόμενοι για να ενταχθούν σε αυτή. Ωστόσο, το θέμα είναι αν εξετάζεις τους εργαζόμενους ως απλά γρανάζια της παραγωγικής αλυσίδας (και άρα θες να μη χαλάνε γρήγορα και εύκολα γιατί η αντικατάστασή τους κοστίζει) ή ως εκείνους που ως παραγωγοί του πλούτου πρέπει να γεύονται κάθε πρόοδο από την ανθρώπινη εργασία.
Γιατί εκείνοι τους οποίους ξαφνικά έπιασε ο πόνος για τους καρκινοπαθείς δε μιλούν για τις συνθήκες εργασίας και ζωής που εκθέτουν τους εργαζόμενους καθημερινά σε αμέτρητους κινδύνους (συχνά μάλιστα και «αόρατους» αφού, π.χ., πόσες έρευνες γίνονται για να διαπιστωθούν οι συνέπειες των νέων πρώτων υλών στην υγεία; Οι επαγγελματικές ασθένειες δεν καταγράφονται). Επειτα, αν πραγματικά θέλουν γερούς εργάτες, ή εργάτες των οποίων τα προβλήματα υγείας θα αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά, γιατί δεν αντιδρούν στη σημερινή κατάντια των δημόσιων νοσοκομείων και καρκινολογικών κέντρων; Βέβαια, αν το έκαναν αυτό πώς θα άνοιγαν διάπλατα οι πόρτες ώστε οι καρκινοπαθείς να γίνονται καλοί πελάτες για τα μονοπώλια της Υγείας; Γιατί στον καπιταλισμό ο εργάτης δεν αντιμετωπίζεται παρά ως εργαλείο για να αυγαταίνουν τα πλούτη τους οι πολυεθνικές...

Η βαρβαρότητα του συστήματος αλά ... ιταλικά

   Τα φαινόμενα που συμβαίνουν πολύ συχνά σε χώρες όπως η Ινδία ή το Μπαγκλαντές, όπου φτωχοί εξαθλιωμένοι άνθρωποι αναγκάζονται να πουλάνε ζωτικά τους όργανα προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν έστω προσωρινά, φαίνεται ότι πλέον κάνουν την εμφάνισή τους και στον λεγόμενο ...αναπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο.
 Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του απελπισμένου 52χρονου άνεργου στην Ιταλία που μέσω του διαδικτύου αποφάσισε να βγάλει προς πώληση το νεφρό του προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που είχε. Στην αγγελία μάλιστα που δημοσίευσε ζητούσε ή 100 χιλιάδες ευρώ για το νεφρό του ή μια μόνιμη θέση εργασίας.
   Οπως αποκαλύφθηκε στην ανάκριση που του έγινε από την αστυνομία, που βρήκε την παράνομη αγγελία στο διαδίκτυο, όλα ξεκίνησαν το 2009 όταν απολύθηκε από την εταιρεία όπου εργαζόταν. 
Στη συνέχεια λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η ανεργία, διάλυσε την οικογένειά του ενώ κάθε προσπάθεια να βρει δουλειά ήταν μάταιη. Σε αυτή την απελπισία του οδηγήθηκε στην «προσφορά» του νεφρού του.
   Και στην περίπτωση των χωρών της Ασίας και στην περίπτωση του «αναπτυγμένου καπιταλισμού», στην κοινωνία που λειτουργεί με μοναδικό σκοπό το κέρδος, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα είναι αυτοί που πληρώνουν τα σπασμένα, και στην περίοδο της ανάπτυξης και στην περίοδο της κρίσης. Απλά τώρα και στην Ιταλία η συγκεκριμένη περίπτωση αποδεικνύει τη βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος, αλλά και το γεγονός ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με ατομικές λύσεις αλλά με συλλογική και οργανωμένη πάλη μέχρι την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

Λίστες συγκάλυψης και προκλητικής κοροϊδίας


http://tasosnastos.blogspot.com/
Κινήσεις εντυπωσιοθηρίας, με στόχο να θολώσει τα νερά για τη φορομπηχτική πολιτική και τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού

Μέρος του σχεδίου παραπλάνησης του λαού αποτελεί η υπερπροβολή μεμονωμένων περιπτώσεων «φοροδιαφυγής», στην οποία καταφεύγει κάθε τρεις και λίγο η κυβέρνηση, για να συγκαλύψει τη νόμιμη φοροασυλία που απολαμβάνει το κεφάλαιο και τη φοροεπιδρομή σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος.
Ο ντόρος που επιχειρεί να σηκώσει, με τη συνδρομή των πρόθυμων αστικών ΜΜΕ, έχει να κάνει ακόμα με την προσπάθεια να νομιμοποιηθούν η βάρβαρη αντεργατική πολιτική και τα νέα πακέτα που έχει στα συρτάρια της η κυβέρνηση.
Οι λεγόμενοι «ράμπο» που εξαπολύει το ΣΔΟΕ στα μικρομάγαζα, οι δήθεν λίστες φοροδιαφυγής, είναι το απόλυτα σαθρό «άλλοθι». Η συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων, η παραπέρα αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, αυτή τη φορά με όχημα τη μετάταξη εμπορευμάτων μαζικής λαϊκής κατανάλωσης από το λεγόμενο χαμηλό (σήμερα 11%) στο ψηλό συντελεστή ΦΠΑ (23%), οι παραπέρα αυξήσεις σε άλλους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, είναι οι ήδη διακηρυγμένοι στόχοι κυβέρνησης και τρόικας.
Μπροστά σ' αυτή τη σκληρή για το λαό πραγματικότητα, οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης βρίσκουν το θράσος να ανακοινώνουν διάφορες λίστες φοροδιαφυγής, με παράλληλο στόχο να συγκαλύψουν τα πραγματικά αίτια της καπιταλιστικής κρίσης.
Υστερα από διαδοχικές συναντήσεις που είχε τις προηγούμενες μέρες με τους επικεφαλής του ΣΔΟΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, έδωσε χτες στη δημοσιότητα λίστα με υποθέσεις φοροδιαφυγής σχετικά με απόκρυψη εισοδημάτων από «επιχειρηματικές αμοιβές».
Οπως προκύπτει, οι διαφυγόντες φόροι για το σύνολο των φοροφυγάδων που «εντόπισαν» φτάνουν δε φτάνουν στις 490.000 ευρώ! Πρόκειται δηλαδή για τον απόλυτο εμπαιγμό. Κοροϊδία αποτελούν και τα δήθεν ευρήματα της δεύτερης λίστας που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, με τα βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη 90 μεγαλοοφειλετών, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας, αξίας πολλαπλάσιας της οφειλής τους. Ομως, ακόμα και αυτά τα - ήδη γνωστά στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό - στοιχεία, αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.
Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να συντηρεί στην επικαιρότητα τέτοιου είδους «θέματα» με στόχο να συγκαλύψει τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον απόηχο της εντυπωσιοθηρίας με τις λίστες, η κυβέρνηση προωθεί το νέο φορολογικό νόμο, με τον οποίο εκχωρεί στους μεγαλοεπιχειρηματίες προκλητικά προνόμια και νόμιμους τρόπους ακόμη και για το ξέπλυμα κεφαλαίων που είχαν φυγαδεύσει στις τράπεζες του εξωτερικού.

Πόσο γρήγορα ξεκαθαρίζουν όλα...


Τελικά, δεν τους τα πήραν οι κομμουνιστές. Για δεκαετίες ο μέσος Αμερικανός έχει εκπαιδευτεί να φοβάται τους κομμουνιστές, που σύμφωνα με τη σχετική προπαγάνδα δε θα τους έπαιρναν μόνο τις περιουσίες αλλά και την περίφημη ελευθερία τους να πεθαίνουν από την πείνα, αλλά ελεύθεροι. Εχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν ακριβώς γιατί έκαναν όνειρό τους το όνειρο που τους φύτεψαν οι καπιταλιστές.
Αυτό που ψυχορραγεί στις ΗΠΑ δεν είναι κανένα όνειρο. Αυτό ποτέ δεν υπήρχε. Ηταν ένα προπαγανδιστικό χαρτί που παίχτηκε όσο ήταν αναγκαίο. Για χρόνια και χρόνια οι ΗΠΑ είναι μια χώρα με βαθύτατες ταξικές αντιθέσεις όπου η δυστυχία των πολλών ήταν και παραμένει η ευτυχία των λίγων. Στον καιρό της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης οι αντιθέσεις αυτές οξύνθηκαν στο έπακρο και ίσως ακόμα δεν έχουν φανεί τα χειρότερα.
Είναι ακριβώς από εκεί, από το προπύργιο του καπιταλισμού που έρχεται το καλύτερο μάθημα πως με τον καπιταλισμό ή παλεύεις για να τον ανατρέψεις, ή - αγρά ή γρήγορα - θα τον υποστείς στην πιο βάρβαρη εκδοχή του, γιατί σε συνθλίβει. Γιατί πάνω στη δυστυχία των όσο περισσότερων, στήνουν τρελό χορό τα κέρδη των όλο και λιγότερων (τέσσερις εταιρείες όλες κι όλες ελέγχουν τη παγκόσμια διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, αυτές καθορίζουν και την τιμή του σταριού με διάφορα προσχήματα - τώρα δήθεν με αφορμή τις φωτιές στη Ρωσία).
***
Πέτα στα σκουπίδια όλα όσα ακούς για τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, την κακή διαχείριση. Στο όνομά τους χτυπήθηκε κάθε δικαίωμα. Στο όνομά τους επιχειρείται και εδώ το χτύπημα πλατιών λαϊκών στρωμάτων, η βίαιη προλεταριοποίησή τους, έτσι που και εργατικό δυναμικό περισσότερο και φτηνότερο να υπάρχει και τα κέρδη να μοιράζονται ανάμεσα σε λιγότερους. Είναι νόμος, είναι αναγκαστικός. Δεν μπορεί να υπάρχει αύριο για τον καπιταλισμό

Ταξικό ζήτημα


Επενδύσεις ύψους 11 δισ. δολαρίων, για νέες ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων από «δεύτερο χέρι», πραγματοποίησαν από την αρχή του χρόνου οι Ελληνες εφοπλιστές. Παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, βρίσκονται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με μερίδιο 15% στον εμπορικό στόλο. Οι εφοπλιστές φοροαπαλλάσσονται. Η Εθνική Τράπεζα αγόρασε πρόσφατα το 20% της «Στοπάνσκα Μπάνκα» της ΠΓΔΜ και τώρα ελέγχει το 95% της συγκεκριμένης τράπεζας. Η κρίση δεν τους χτυπά όλους. Την ίδια ώρα που οι εφοπλιστές κάνουν τέτοιες επενδύσεις και οι τράπεζες εξαγορές, μειώνονται μισθοί και συντάξεις, έχουν «ξεπατώσει» το λαό στη φορολογία, αυξάνουν τις τιμές σε βασικά διατροφικά είδη όπως αλεύρι, ψωμί, ζυμαρικά, γάλα, κρέας, άλλα είδη αρτοποιίας, φουντώνει η ακρίβεια. Η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, οι υπηρεσίες Υγείας πουλούνται ακριβά και από το λεγόμενο δημόσιο σύστημα, αυξάνεται το ποσοστό των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που δεν έχουν πρόσβαση σ' αυτές. Τα μικρομάγαζα κλείνουν, οι φτωχοί αγρότες φυτοζωούν. Από το ξέσπασμα της κρίσης λέγαμε ότι χρήματα υπάρχουν στα σεντούκια των καπιταλιστών και στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών. Κρίση υπερσυσσώρευσης κερδών είναι. Η πολιτική αντιμετώπισης των ελλειμμάτων και των χρεών δεν αγγίζει τους καπιταλιστές και τον πλούτο τους. Είναι μια ατέρμονη αντιλαϊκή επίθεση-αφαίμαξη σε όφελος του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο δημιουργεί την κρίση αλλά την πληρώνει ο λαός. Βαθιά ταξικό ζήτημα και όχι «εθνικό», όπως το παρουσιάζει η αστική προπαγάνδα. Να γιατί πρέπει να πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Οργανωμένη λαϊκή πάλη ως την ανατροπή τους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.

Εδώ σας θέλω…
Εδώ να δω λεβεντιές…
Εδώ να χαρώ ζεϊμπεκές και τσάμικα…
Γιατί οι καιροί με τα τσιφτετέλια και τα κομματικά ξεκούδουνα, να τα ραίνουν γαρύφαλλα επάνω στα τραπέζια, πέρασαν…

Πάμε για τις πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές σε κατάσταση κατοχής από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τους ντόπιους συνεργάτες τους, πρώην σοσιαλδημοκράτες και νυν φιλελεύθερους (ή κάνω λάθος;) ΠΑΣΟΚΟΥΣ… και τους συνοδοιπόρους τους, του ΛΑΟΣ…

Πάμε με ένα σύστημα σχεδιασμένο με βάση το ζητούμενο των δημοσιονομικών περιστολών, που απαιτεί το ΔΝΤ και που θεωρητικά επιτυγχάνεται, σε ένα βαθμό, με την νέα αρχιτεκτονική της περιφερειακής διοίκησης της χώρας -που έγινε με τεχνική «Προκρούστη»…

Εκλογές που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να χαρακτηριστούν ΜΟΝΟ από την παραδοσιακή αρνητική ψήφο που επιφυλάσσει το εκλογικό σώμα στις δημοτικές εκλογές, προς το (εκάστοτε) κυβερνών κόμμα και τους υποψηφίους του…

ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ να χαρακτηριστούν ΜΟΝΟ από την αμηχανία και τον φόβο ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων λόγω της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους…

Αναμένεται να χαρακτηριστούν από την ΕΚΦΡΑΣΗ, «λόγω και έργω», της συσσωρευμένης ΛΑΪΚΗΣ ΠΙΚΡΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗΣ!!!
Μια οργή που διαπερνά οριζόντια το εκλογικό σώμα,