Σελίδες

9 Ιουλ 2021

Το ΚΚΕ το έβλεπε – Εσύ το άκουσες;

Τις προάλλες ήταν η επέτειος του δημοψηφίσματος. Μία μέρα μετά, “το Όχι αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ΝΑΙ”, όπως θα έλεγε και ένας τροβαδούρος της αυλής του Καραμανλή. 

Κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα, κάποιοι έπεσαν σε κατάθλιψη, κάποιοι έπεσαν στην παγίδα και ξεγελάστηκαν ή απλώς έζησαν το δικό τους “σύντομο καλοκαίρι” και τη γλυκιά αυταπάτη τους ως το τέλος.

Κάποιοι άλλοι όμως γνώριζαν καλά τι θα ακολουθήσει, γιατί είχαν τα σωστά εργαλεία και το κατάλληλο όργανο για να το προβλέψουν. Δεν είναι μαγική σφαίρα, ούτε το φλιτζάνι του καφέ, αλλά το όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ. Αρκούσε έστω μια απλή ματιά στα πρωτοσέλιδα…

Υπεργολάβοι του Ελληνικού...

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε και με τα δυο χέρια τη Σύμβαση για το Ελληνικό, υπερασπιζόμενος και ό,τι «κουβαλάει» μαζί της. Προπάντων, στηρίζοντας την πολιτική που παραδίδει στο μεγάλο κεφάλαιο και το τελευταίο στρέμμα ελεύθερης έκτασης στην πυκνοκατοικημένη Αττική, για να το μετατρέψει σε κερδοφόρα επιχείρηση, με τουρισμό υψηλού εισοδήματος και πολυτελείς κατοικίες, με μαρίνες για γιοτ και απλησίαστες παραλίες, με ιδιωτικά πάρκα, ναούς του τζόγου για γεμάτα πορτοφόλια και εμπορευματοποίηση της αναψυχής. Αυτός είναι ο πυρήνας του επιχειρηματικού σχεδίου αξιοποίησης του Ελληνικού, ενταγμένου στο χωροταξικό για την Αττική, που θέλει το παραλιακό μέτωπο μια αθηναϊκή «ριβιέρα», την οποία ο κάτοικος της πόλης, που ασφυκτιά σε λίγα τετραγωνικά και σε περίκλειστα αστικά πάρκα, θα την «απολαμβάνει» όπως ακριβώς και ο τουρίστας: