Σελίδες

1 Απρ 2011

stage το χρονικό του αγώνα....


Στις 18 Μάρτη 2010, συζητήθηκε στη Βουλή η πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΚΚΕ ενάμιση μόλις μήνα μετά τις εκλογές, ζητώντας πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σ' αυτή τη βάση, το ΚΚΕ πρότεινε: Τη μονιμοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί στο δημόσιο τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που στην πράξη παρέχουν εξαρτημένη εργασία στο δημόσιο τομέα, ανεξάρτητα από τον τυπικό χαρακτηρισμό της, την κατάργηση των προγραμμάτων stage και τη μονιμοποίηση όλων των απασχολουμένων στο δημόσιο τομέα μέσα από τα προγράμματα αυτά, την κατάργηση της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο, στους ΟΤΑ, στα ΝΠΔΔ, στις ΔΕΚΟ και άλλες επιχειρήσεις που ελέγχει άμεσα ή έμμεσα το δημόσιο.

Αυτομόληση του Λίβυου ΥΠΕΞ, ενώ οι πράκτορες «αλωνίζουν»

 Καθώς συνεχίζεται το σφυροκόπημα του λιβυκού λαού, έρχονται στο «φως» και διάφορες υπόγειες διαδρομές των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της χώρας
TΡΙΠΟΛΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Το πώς, τα γιατί, αλλά και η επόμενη μέρα από την αποσκίρτηση του, πάλαι ποτέ, στενού συνεργάτη του Μουαμάρ Καντάφι, του υπουργού Εξωτερικών Μούσα Κούσα, κυριάρχησαν, χθες, στις ειδήσεις σχετικά με τη Λιβύη. Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ «φούντωναν» οι συζητήσεις για το κατά πόσον έχουν, ήδη, αναπτυχθεί στη Λιβύη άνδρες της CIA, προκειμένου και να εκτιμήσουν τις δυνατότητες των αντικαθεστωτικών και τα περιθώρια εκπαίδευσης και εξοπλισμού τους, προοπτική, όμως, που συνεχίζει να διχάζει τους «προθύμους ανθρωπιστές» της συμμαχίας που σφυροκοπά το λιβυκό λαό.

Συνεκπαίδευση Στρατού - Αστυνομίας ενάντια στον εχθρό λαό

Τα επικίνδυνα σχέδια συζητήθηκαν χτες σε κυβερνητική σύσκεψη και προωθούνται με το πρόσχημα της «εξοικονόμησης πόρων»
Κοινή εκπαίδευση Στρατού και Αστυνομίας, κοινές τεχνικές βάσεις μεταξύ των δυο σωμάτων και «εξορθολογισμό» των προμηθειών τους, μέσω της χρήσης «κοινών μέσων» (!) προωθεί η κυβέρνηση, με πρόσχημα την «εξοικονόμηση δαπανών» και με πραγματικό στόχο την ισχυροποίηση και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των κατασταλτικών μηχανισμών, σε βάρος του εχθρού λαού.
Τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε χτες στη Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλου, Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, Εξωτερικών Δ. Δρούτσα, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Αμυνας, Π. Μπεγλίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν «συνέργειες» μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων προκειμένου -όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές- να «μειωθούν οι προϋπολογισμοί» τους. Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την «περιστολή δαπανών», κάνει ένα ακόμα θαρραλέο βήμα για τη θωράκιση των κατασταλτικών μηχανισμών, στους οποίους, εκτός από τα Σώματα Ασφαλείας, ενσωματώνει πιο ενεργά πλέον και τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας.

ΚΕΡΑΤΕΑ Νέα εγκληματική επιδρομή των ΜΑΤ

Το πλέον αυταρχικό πρόσωπο έδειξε χτες η κυβέρνηση με βίαιη επιδρομή αντρών των ΜΑΤ στο μπλόκο των κατοίκων του Λαυρίου, για να εμποδίσει τον αγώνα τους ενάντια στην κατασκευή χωματερής στο Ομβριόκαστρο. Ηταν λίγα λεπτά πριν από τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν μια κλούβα της αστυνομίας στάθμευσε λίγα μέτρα από το μπλόκο όπου βρίσκονταν 10 κάτοικοι.
Μια διμοιρία με τουλάχιστον 27 άνδρες των ΜΑΤ εισέβαλε ξαφνικά μέσα στα δύο καταλύματα που υπάρχουν και ξυλοκόπησε μέχρι αναισθησίας κατοίκους και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, ενώ βρισκόταν μέσα στο κατάλυμα ένας κάτοικος λιπόθυμος! Συνολικά τραυματίστηκαν 5 κάτοικοι από τους οποίους ο ένας νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» και οι υπόλοιποι 4 έφυγαν από το Κέντρο Υγείας Λαυρίου με ράμματα και κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος. Η εγκληματική ενέργεια της αστυνομίας δείχνει ότι δεν λογαριάζουν πλέον ούτε τις ανθρώπινες ζωές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου για τη δημιουργία στην περιοχή ΧΥΤΑ και εργοστασίου που παραπέμπει στην καρκινογόνα καύση.

Mαξιμαλισμός και εξτρεμισμός.


Ο μαξιμαλισμός ήταν μια τάση του Ιταλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που ιδρύθηκε από τον Τζατσίντο Μενότι Σεράτι το 1919. Η μαξιμαλιστική τάση ισχυριζόταν ότι ήθελε να υλοποιήσει τους «μέγιστους» αντικαπιταλιστικούς και επαναστατικούς στόχους  του σοσιαλισμού, εξακολουθώντας στην ουσία να κινείται εντός του ρεφορμιστικού και κοινοβουλευτικού πλαισίου.
Το 1921, κατά τη διάρκεια του 17ου συνεδρίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η σύγκρουση μεταξύ της μαξιμαλιστικής τάσης και της κομμουνιστικής τάσης αποτέλεσε την αφορμή για τη διάσπαση του Λιβόρνο, που οδήγησε στη δημιουργία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας.
Ο Αντόνιο Γκράμσι, μας άφησε ένα κείμενο για το μαξιμαλισμό, που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του και στις σημερινές συνθήκες.

ΜΑΤ : Υπηρέτες των συμφερόντων του κεφαλαίου...

ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Προστασίας του Πολίτη συμπεριφέρονται στην Κερατέα σαν να βρίσκεται η περιοχή σε εμπόλεμη κατάσταση.
Γιατί αν παραθέσουμε αυτά που έχουν κάνει οι αστυνομικές δυνάμεις εκεί πέρα (τραμπουκισμοί, τραυματισμοί, εισβολές σε σπίτια, προσβλητικές συμπεριφορές), μόνο «προστασία του πολίτη» δε θυμίζουν.
Και δεν είναι θέμα συμπεριφοράς των ΜΑΤ, αλλά το ότι εφαρμόζουν μια συγκεκριμένη πολιτική αντίληψη. 
Αυτή που λέει ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αντιδρά και να αμφισβητεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Εκεί είναι, βλέπετε, το όλο κόλπο. 
Τίποτε δε γίνεται για το «κοινό καλό», όπως θέλουν να το παρουσιάσουν οι κυβερνώντες. 
Για να πάει στους ιδιώτες η άκρως κερδοφόρα δραστηριότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων, γίνεται.
Και να ξέρετε ότι μιλάμε για πολλά λεφτά. 

Δήμαρχος να σου πετύχει...

Προκλητικός ο δήμαρχος Ιωαννιτών Φίλιππας Φίλιος. 
Στον απόηχο της επέμβασης των ΜΑΤ την περασμένη Δευτέρα απέναντι στους συμβασιούχους, εξέφρασε (σε συνέντευξή του) την «έμπρακτη συμπαράσταση» που παρείχε από την αρχή της θητείας της η νέα δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ. 
Σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση του γιαννιώτικου λαού για την απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ μπροστά από το Δημαρχείο, που εξακολουθούν να το φυλάσσουν, ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ επιδίωξε να ρίξει ούτε λίγο ούτε πολύ το φταίξιμο στους συμβασιούχους, που... δεν είδαν στη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ «το μοναδικό τους συμπαραστάτη».

ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ...

Με τον δημοσιολόγο Παπαδημητρίου του ομίλου Αλαφούζου, δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. 
`Η ότι δεν παρακολουθεί την πολιτική του ΚΚΕ ή ότι δεν την καταλαβαίνει. 
Και αυτά, σε συνδυασμό με το δηλωμένο αντικομμουνισμό του, τού βγάζουν φαιδρή προπαγάνδα. 
Ετσι χτες στον τηλεοπτικό «ΣΚΑΪ», με αφορμή τη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα ότι είναι αναπόφευκτη η ελεγχόμενη χρεοκοπία, σχολίασε : «Αν δεν ήξερα ποια είναι η κυρία Παπαρήγα θα έλεγα ότι είναι παπαγαλάκι. Οτι είναι γκούρου (δεν ξέρω ποιο είναι το θηλυκό του γκουρού). Ο Λένιν έλεγε ότι πες μου ποιον συμφέρει αυτό που λες να σου πω τι λες». 
Αφήνουμε στην άκρη το «λενινισμό» που γράφει, του καφενείου είναι, δεν τον σώζει. 

Κάθετος ο διαχωρισμός...




«Πρότυπο ανταγωνιστικής γεωργίας» είναι η καλλιέργεια της φράουλας στη Μανωλάδα, αποφάνθηκε χτες ο Παπανδρέου. Τι γνώμη να 'χουν άραγε οι χιλιάδες αλλοδαποί εργάτες που ματώνουν για τους καπιταλιστές που εμπορεύονται το «κόκκινο διαμάντι»;
***
Λένε πως άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς μην περιμένεις να το κάνουν άλλοι. Στην περίπτωση της Λιβύης δεν ισχύει. Οι τύποι με τα «Ντάτσουν», που παρουσιάζονται ως «εξεγερμένοι», έχει αποδειχτεί πια καθαρά πως άλλο ρόλο παίζουν. Γι' αυτό και οι συνεχείς εκκλήσεις τους «ρίξτε βόμβες να φύγει ο Καντάφι», που έχουν πια αλλάξει σε «μπείτε μέσα, δεν μπορούμε μόνοι μας». Με απόλυτο τρόπο αποκαλύφθηκε χτες πως παίζουν το ρόλο του λαγού γι' αυτό που μένει να γίνει. Στην καλύτερη των περιπτώσεων χρησιμοποιούνται ως προκάλυψη για τους πράκτορες που αλωνίζουν, όπως βεβαιώνει ο αμερικανικός Τύπος.

Οπερ έδει δείξαι...


Λόγος αξιωματικός.
Περισπούδαστος.
«Βαρύς» κι ασήκωτος μέσα στη σαρκοβόρα του κομψότητα.
Διατυπωμένος με ύφος θεατρικής «ανορθοδοξίας» για να καμουφλάρεται η κατακτητική του έπαρση.
Λόγος που υποδύεται την αυθεντία καταφεύγοντας στον ...αυθεντικό εξυπνακισμό.
Που η σχέση του με το «εμείς» είναι μόνο το «εμείς» της μεγαλειότητας, σε συσκευασία κοινωνικής (αυτο)κριτικής.
Ενας λόγος που για «λούφα και παραλλαγή» καμώνεται τη λογοτεχνική καλλιέργεια, ώστε να φιγουράρει σαν τάχα «αντικειμενικός».

(Δεν) υπάρχει σάλιο!


«Τα ψέματα τελειώσανε!»
(Πρωταπριλιά, σήμερα...)
«Να πούμε όλη την αλήθεια για την οικονομία», δήλωσε ο γνωστός φιλαλήθης υπουργός της κυβερνήσεως των «αντιεξουσιαστών».
Κατ' αυτόν τον τρόπο, ο κ. Λοβέρδος - ο φιλαλήθης - απέσπασε ένα ακόμα κομματάκι προβολής. 
Τσιμπολόγησε λίγη ακόμα δημοσιότητα. Κέρδισε μερικά επιπλέον ένσημα υπευθυνότητας από εκείνα τα αστραφτερά που αφειδώς προσφέρουν τα φερέφωνα του μνημονίου στα ΜΜΕ.
*
Ομως, είναι σε όλους γνωστό, ο κύριος υπουργός ουδέποτε καθοδηγήθηκε από ταπεινά ελατήρια. Το τελευταίο που τον απασχολεί είναι η προσωπική του προβολή.

ΟΤΟΕ των τραπεζιτών ...

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα. 
Σήμερα η ΟΤΟΕ, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου με τίτλο «Επαναλαμβάνονται οι διαπραγματεύσεις ΟΤΟΕ - τραπεζών για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας», συναντιέται με τους τραπεζίτες. 
Είναι όμως χαρακτηριστικές ως προς τον απροκάλυπτα αντεργατικό και φιλοκαπιταλιστικό ρόλο της, γερό στήριγμα των Τραπεζών, οι προθέσεις με τις οποίες πηγαίνουν στις διαπραγματεύσεις. 
Στο δελτίο αναφέρεται: «...η ΟΤΟΕ θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις επισημαίνοντας ταυτόχρονα στην πλευρά των τραπεζών ότι στις σημερινές δύσκολες εποχές για όλους