Σελίδες

14 Μαΐ 2011

Βαφτίζουν την εκμετάλλευση «εθελοντισμό»

Η εργοδοσία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Αστέρας Βουλιαγμένης» (διαχειρίστρια εταιρεία του συγκροτήματος είναι η πολυεθνική "Στάργουντ") καλεί τους εργαζόμενους σε «εθελοντική» δράση την Κυριακή 15 Μάη για την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου του συγκροτήματος. Δηλαδή, η εργοδοσία «καλεί» ...τους εργαζόμενους να δουλέψουν τζάμπα την Κυριακή, καθαρίζοντας μια έκταση 75 στρεμμάτων (στα οποία εκτείνεται το συγκρότημα), προκειμένου η ίδια να ενισχύσει επιπλέον τα κέρδη της, αφού ήδη για τη συγκεκριμένη δουλειά, την καθαριότητα, δηλαδή, του περιβάλλοντος χώρου, έχει φροντίσει να μην έχει εργαζόμενους.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Σφυρίζει την έναρξη του τουρνουά



Ενα ντέρμπι για τη ζωή, χωρίς σπόνσορες και προέδρους, ξεκινάει σήμερα με τις καλύτερες προοπτικές, βγάζοντας «κόκκινη κάρτα» σε όλα τα ναρκωτικά. Ο λόγος για το τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 που διοργανώνουν οι Οργανώσεις Δυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ σε 9 δήμους της Δυτικής Αττικής (Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ιλιον, Αγ. Ανάργυροι - Καματερό, Μενίδι, Φυλή - Ζεφύρι) με θέμα: «Κλώτσα τη μπάλα, όχι τη ζωή». Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί στις 21 - 22 Μάη και τη διοργάνωση έχουν αγκαλιάσει 42 ομάδες από σχολεία, που θα αγωνιστούν σε 8 ομίλους, με αγώνες νοκ άουτ.Οσοι δε θα βρίσκονται στα γήπεδα να παρακολουθήσουν από κοντά τη διεξαγωγή του τουρνουά, θα έχουν την ευκαιρία σήμερα κιόλας, να μαθαίνουν από πρώτο χέρι τα νέα, τα σκορ, να παρακολουθούν βίντεο από τους αγώνες, ποιες ομάδες προχωρούν και ποιες αποκλείονται, φωτογραφίες, συνεντεύξεις παικτών και άλλα στιγμιότυπα, στην ιστοσελίδα της ΚΝΕ (www.kne.gr).
Το αγωνιστικό πρόγραμμα σήμερα Σάββατο έχει ως εξής:
Οι ομάδες του 1ου Ομίλου (Αγ. Βαρβάρα - Χαϊδάρι) θα παίξουν στο Χαϊδάρι, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι, στα γήπεδα 5Χ5 δίπλα στο Αττικό Νοσοκομείο.

Χρωστά 800 ευρώ για το «κινητό» και του παίρνουν σπίτι και οικόπεδο!

ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ «WIND» ΚΑΤΑ ΦΤΩΧΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ
Για ένα χρέος ύψους 800 - 900 ευρώ, που έχει προκύψει από την οικονομική αδυναμία του να πληρώσει λογαριασμούς του κινητού τηλεφώνου του, κινδυνεύει, άμεσα, να χάσει το σπίτι του, μαζί και το οικόπεδο στο οποίο είναι κτισμένο, καθώς η εταιρεία τηλεπικοινωνιών «WIND ΕΛΛΑΣ» τα βγάζει σε πλειστηριασμό!
Πρόκειται για νέο άνθρωπο, κάτοικο χωριού των Τρικάλων που εργάζεται στην ψησταριά του πατέρα του - τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας - ο οποίος τίθεται στο «στόχαστρο» της πολυεθνικής εταιρείας επειδή, λόγω και της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που πληρώνει ο εργαζόμενος λαός, δεν μπόρεσε να πληρώσει κάποιους λογαριασμούς του κινητού τηλεφώνου εντός των καθορισμένων προθεσμιών.
Ο πλειστηριασμός, που αφορά σε ένα οικόπεδο έκτασης 406,50 τμ μετά της επ' αυτού διώροφης οικοδομής (84 τμ ο κάθε όροφος), ορίστηκε για τις 25 Μάη 2011 και, όπως αναφέρεται στο απόσπασμα της κατασχετήριας έκθεσης που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο, «καλούνται όσοι θέλουν να γίνουν αγοραστές να έρθουν να πλειοδοτήσουν».
Η πολυεθνική «WIND», λοιπόν, που έχει κέρδη εκατομμυρίων - στην Ελλάδα οι πελάτες της φτάνουν τα 4 εκατομμύρια και ο κύκλος εργασιών της, το 2009, έφτανε το 1,07 δισ. ευρώ - δεν ανέχεται ότι μπορεί να χάσει μερικά ευρώ από έναν βιοπαλαιστή που ζει σε ένα χωριουδάκι της ελληνικής υπαίθρου και παλεύει, με νύχια και με δόντια, να κρατήσει ανοιχτό το οικογενειακό μαγαζάκι.

ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ...



«"Θα το ξαναέκανα"! Μιλώντας για το Αφγανιστάν με τον Ζίγκμπνιου Μπρεζίνσκι».
*
Η φωτογραφία είναι από τη συνέντευξη του τότε συμβούλου του Κάρτερ και σήμερα του Ομπάμα, του Μπρεζίνσκι, στο περιοδικό «American Interest», τεύχος Μάης - Ιούνης 2008.
Η φωτογραφία που δημοσίευσε το περιοδικό, με πρωταγωνιστή τον Μπρεζίνσκι και τον νεαρό τότε Οσάμα Μπιν Λάντεν, έχει ημερομηνία 3 Φλεβάρη 1980 και είναι τραβηγμένη στο Κίμπερ του Πακιστάν, σε συνοριακό φυλάκιο με το Αφγανιστάν. 

Για την ταμπακέρα ούτε λέξη...



Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε μια ακόμα πρωτοβουλία, αυτή τη φορά ενάντια στο «Σύμφωνο για το Ευρώ», και με αίτημα - στόχο τη διενέργεια δημοψηφίσματος. 
Προς τούτο συλλέγονται υπογραφές, ενώ ήδη δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτοι υπογράφοντες, ανάμεσά τους στελέχη του ΣΥΝ, του ΣΥΡΙΖΑ, του «Μετώπου» του Αλ. Αλαβάνου...
Την ίδια στιγμή το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο ΣΥΝ, πρωτοστατεί στη συγκέντρωση υπογραφών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με αίτημα - στόχο τη δημιουργία ενός «καλού» «Ταμείου Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης», που θέλουν - λέει - να αντικαταστήσει το σημερινό «κακό» Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.



Δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, μετανάστες τραυματίστηκαν τις τελευταίες δύο μέρες στην Αθήνα, κυρίως προχτές Πέμπτη, μετά από επιθέσεις μελών της «Χρυσής Αυγής» και ακροδεξιών οργανώσεων στο κέντρο της πόλης. 
Στις επιθέσεις αυτές που - σε μεγάλο βαθμό - έγιναν με την ανοχή της αστυνομίας, τα φασιστοειδή χρησιμοποίησαν ρόπαλα, σιδερολοστούς, μαχαίρια και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο ήταν ικανό να προκαλέσει σοβαρά τραύματα. 

Αντιλαϊκή πολιτική με ... διαφάνεια.



ΠΕΡΙΠΟΥ 15 χρόνια, μας την κρατούσε ...κρυφή τη συνταγή για να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, αλλά ευτυχώς χτες, στη Βουλή, μας την αποκάλυψε!
Ούτε λίγο - ούτε πολύ, μας είπε πως αν τον είχε ακούσει η κυβέρνηση Σημίτη το 1996, ούτε μίζες θα υπήρχαν, ούτε σκάνδαλα της SIEMENS, ούτε τα χρήματα των φορολογουμένων θα κάθονταν τώρα στις ελβετικές τράπεζες.
Εννοείται, φυσικά, πως ούτε μισό ευρώ μαύρου χρήματος δε θα είχε εισρεύσει στα κομματικά ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και, γενικώς, το πολιτικό σύστημα θα είχε διασωθεί.
Να υποθέσουμε, άραγε, ότι όλη αυτή τη 15ετία ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης ήταν κατά των ιδιωτικοποιήσεων; Κατά της «μετοχοποίησης» του ΟΤΕ; Κατά της συρρίκνωσης και παράδοσης των ναυπηγείων; Κατά της κρατικής καταστολής με το σύστημα C4i; 

Η έξαρση της εγκληματικότητας.



Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι στην κυριολεξία εκρηκτική. 
Οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι Ελληνες και μετανάστες, οι μικροί επαγγελματίες βρίσκονται στο έλεος της δράσης εγκληματικών κυκλωμάτων, αλλά και της δολοφονικής δράσης ακροδεξιών ομάδων. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τη δολοφονία του 44χρονου στην Γ' Σεπτεμβρίου και του 21χρονου από το Μπαγκλαντές, είναι χαρακτηριστικά για το τι συμβαίνει στην πόλη. 

Η «Δημοκρατία του φερετζέ».



Οταν ένας «γερόλυκος» του αστικού καθεστώτος αναγκάζεται να παρέμβει - και μάλιστα δυο φορές σε διάστημα μικρότερο της μιας βδομάδας - μέσα από τις στήλες του «σηματωρού» του συστήματος, από το Συγκρότημα Λαμπράκη, 
και τούτο για να προβεί σε υποδείξεις προς «ναυτιλλομένους», τότε το λιγότερο που αυτό σημαίνει είναι ότι η πορεία του «καραβιού» έχει αρχίσει να ανησυχεί τους ίδιους τους ιδιοκτήτες του «καραβιού».
Η ανησυχία τους φαίνεται δε, να είναι έντονη, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες επέλεξαν να απευθυνθούν δημοσίως προς «καπετάνιους» και επίδοξους «καπετάνιους» τους, μην κρύβοντας πόσο αναλώσιμους τους θεωρούν. 
Καθότι είπαμε: Το «καράβι» είναι των ιδιοκτητών και οι «καπετάνιοι», τελικά, δεν είναι παρά οι «υπάλληλοι».