Σελίδες

8 Δεκ 2010

ΓΣΕΕ-ΠΑΣΟΚ


Ο Λ. Λαζόπουλος μιλάει για τον ρόλο της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ που είναι δεκανίκι στο να εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ την αντιλαϊκή του πολιτική

«Νέα», Πρετεντέρης και (Μαρίν) Λεπέν


Γκανγκστερι(WIKI)λίκι!
Χτες από την εφημερίδα «Τα Νέα», ο Πρετεντέρης επανήλθε στην προσφιλή του θεωρία περί «φαιοκόκκινων μετώπων» και ωσάν να είχαν αμφισβητήσει τα πρωτεία του στον αντικομμουνισμό (ποιος θα τολμούσε;) επανέλαβε τις αστείρευτης βαθύνοιας διαπιστώσεις του ότι«η Ακρα Δεξιά και η Ακρα Αριστερά βλέπουν τον κόσμο με τα ίδια μάτια».
Φυσικά, η «Ακρα Αριστερά» που βλέπει τον κόσμο με τα μάτια της Ακρας Δεξιάς για τον αρθρογράφο είναι το ΚΚΕ...
*
Μάλιστα, ο αρθρογράφος αποκάλυψε στους αναγνώστες του ότι από κοινού «Ακρα Δεξιά και Ακρα Αριστερά» βάλλουν κατά της δημοκρατίας στην Ευρώπη, μια Ευρώπη, που, όπως γράφει, «βγήκε νικήτρια στις αναμετρήσεις της με τους δυο μεγάλους ολοκληρωτισμούς του προηγούμενου αιώνα, τον φασιστικό - ναζιστικό και τον σοβιετικό - κομμουνιστικό».
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι τούτο: 

Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΓΑΠ, ΠΙΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ...

Και μην αρχίσουν τώρα τα
«ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο».
«Ιδιαίτερα το ΔΝΤ δεν έχει τη φήμη ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. 
Να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να ζητά, να τους λέει ότι επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την Παιδεία, παραδείγματος χάριν, αυτές είναι επίσημες πράξεις τους.

 Ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας.
 Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα - δυο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Αρα δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους αρνητικούς για την πορεία της χώρας μας».

Για την επιμήκυνση αποπληρωμής του κρατικού δανείου

Η υπόθεση της επιμήκυνσης αποπληρωμής του κρατικού δανείου που πήρε από την τρόικα η κυβέρνηση έγινε υπόθεση της συνάντησης και διαπραγμάτευσης του Ελληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν. Το ζήτημα της επιμήκυνσης αποπληρωμής του χρέους σημαίνει να αποπληρωθεί σε περισσότερες δόσεις άρα σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Η κυβέρνηση επιδιώκει να πείσει το λαό ότι θα βγει κερδισμένος από την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, αφού οι δόσεις θα γίνουν περισσότερες, επομένως μικρότερες, τα κρατικά ταμεία θα εκταμιεύουν λιγότερα για κάθε δόση και θα μένει κρατικό χρήμα για τις υπόλοιπες κρατικές υποχρεώσεις. Ετσι για παράδειγμα αποτρέπεται ο κίνδυνος για στάση πληρωμών συντάξεων, μισθών του δημοσίου κλπ. Βεβαίως η κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί τώρα να επιχειρηματολογήσει για τα οφέλη για το λαό από την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου και για την ανάσα στα κρατικά ταμεία γιατί το κρατικό χρήμα, της είναι αναγκαίο προκειμένου να χρηματοδοτεί τις διάφορες μερίδες κεφαλαίου, που το χρειάζονται ακόμη περισσότερο ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης προκειμένου: αφ' ενός να βγουν όσο γίνεται πιο αλώβητες από την κρίση, αφ' ετέρου να προχωρήσουν σε επενδύσεις σε διάφορους τομείς και να κερδοφορήσουν. 

Ξεσηκωμός


Ο πρωθυπουργός μίλησε χτες για ένταση των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων. 
Το νομοσχέδιο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις που καταργεί τις κλαδικές είναι έτοιμο.
 Μειώνει δραστικά τους μισθούς, καταργεί την πληρωμή υπερωριών αυξάνοντας τον ημερήσιο χρόνο δουλειάς, σύμφωνα με τις ανάγκες των καπιταλιστών. 
Ετσι αυξάνεται η απλήρωτη δουλειά των εργαζομένων αυξάνοντας την εκμετάλλευση και τα κέρδη, ενώ θα προκαλούνται και ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους, αφού δε θα αναπληρώνεται η εργατική τους δύναμη κανονικά.
 Με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ για δουλειά τα Σαββατοκύριακα χωρίς πληρωμή υπερωριών, τα βάσανα για την εργατική οικογένεια γίνονται αβάσταχτα, την ωθούν στην εξαθλίωση.