Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Η πρόθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη ή ανοχή των κομμάτων και περιφερειαρχών του κεφαλαίου, να δημιουργήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας, αρχίζοντας από τη Νεάπολη Κοζάνης, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση του λαού. Αποτελεί πλευρά της γενικότερης ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματα ντόπιων και ξένων εργαζομένων και δεν στοχεύει στην ανακούφιση από τα εκρηκτικά προβλήματά τους. Όσοι προσκυνούν το θεό του καπιταλιστικού κέρδους, δεν θέλουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, την πορνεία, τα ναρκωτικά και το κλείσιμο των μικρομάγαζων. Τις περιοχές που θα «καθαρίσουν» από τους μετανάστες θα τις παραδώσουν για εκμετάλλευση στο μεγάλο κεφάλαιο. Θέλουν να απαλλαγούν από τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος. Οι επιχειρήσεις-σκούπα, οι μαζικές συλλήψεις και απελάσεις των μεταναστών θα συνοδευτούν με ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής, με χτύπημα των δικαιωμάτων τόσο των ντόπιων όσο και των ξένων εργαζομένων.
Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών έχει δρομολογηθεί εδώ και

Ευρώπη ή χάος;

Είναι το δίλλημα που θα μας συνοδεύσει μέχρι τις εκλογές. Για την ακρίβεια, ένα από τα κυρίαρχα διλλήματα που θα μας συνοδεύσουν, μέχρι τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές. Το έθεσε με κάθε επισημότητα και κυνισμό ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος και το έχουν επαναλάβει γνωστοί και άξιοι μιμητές, εκπρόσωποι κομμάτων και ισάριθμοι παπαγάλοι.

Το δίλλημα είναι άκρως εκβιαστικό, κάτι που όμως δεν εκπλήσσει κανέναν. Αρκεί να δει κανείς, από πού προέρχεται για να συνειδητοποιήσει ότι από εκεί μόνο εκβιασμοί  προκύπτουν.

Όποιος θέτει αυτό τι δίλλημα, είναι βαθειά νυχτωμένος
, διότι αν κυκλοφορούσε, ζούσε, όπως όλοι οι πραγματικοί άνθρωποι αυτού του τόπου, θα καταλάβαινε ότι το χάος είναι ήδη εδώ, όπως και η Ευρώπη. Για την ακρίβεια θα συνειδητοποιούσε ότι το χάος είναι εδώ επειδή και η Ευρώπη είναι εδώ.

Το χάος είναι στα νοσοκομεία,
 όπου οι εργαζόμενοι γιατροί, νοσηλευτές έχουν

Λ. Κανέλλη περί παρελάσεων και πατριωτισμούΕνα μικρό απόσπασμα απ' τον ιστορικό λόγο του Άρη στη Λαμία 
(22 Οκτώβρη 1944):

«... Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης; Αυτοί ή εμείς; Το κεφάλαιο δεν έχει

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την στήριξη του στους αγώνες των εργαζομένων της Πορτογαλίας


Προς
Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Πορτογαλίας

Αγαπητοί σύντροφοι,
Το ΠΑΜΕ, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας χαιρετίζει τους εργαζόμενους της Πορτογαλίας και τη CGTP-IN για την μεγάλη επιτυχία της απεργίας της 22 Μάρτη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η Πορτογαλική κυβέρνηση με την Τρόικα.
Η δράση προβοκατόρικων μηχανισμών που προσπάθησαν να αμαυρώσουν την εργατική κινητοποίηση και ο τρόπος που αξιοποιήθηκαν από τα ΜΜΕ αυτές οι μικρές ομάδες είναι ολόιδιος με την δράση ομάδων που επιτέθηκαν στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και των εργαζόμενων της Ελλάδας, με ποιο πρόσφατα παραδείγματα την δολοφονική τους επίθεση στις 20 Οκτώβρη και τις 12 Φλεβάρη.