Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Απάντηση του ΠΑΜΕ σε δημοσίευμα στο Έθνος της ΚυριακήςΗ εφημερίδα του μεγαλοεπιχειρηματία Μπόμπολα «ΕΘΝΟΣ», την Κυριακή 31/07/11 ανέλαβε δια μέσω των γραφίδων της να αναπαράγει γνωστές αντεργατικές θεωρίες, με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εταιρία «Internet Q», στις οποίες πρωτοστάτησε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Αττικής.
Το δημοσίευμα πολεμικής εναντίον του ΠΑΜΕ είχε σαν πυρήνα, ότι οι κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και συνολικότερα των εργαζομένων ευθύνονται για τη φυγή των επιχειρήσεων στο εξωτερικό και για το ότι δε γίνονται ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο λαός να βάλει σκοπό να κατακτήσει τη δική του εξουσία.
Τα νέα πεδία κερδοφορίας για τα μονοπώλια, οι θυσίες δίχως τέλος του λαού και η φτηνή εργατική δύναμη, όπως αυτά διασφαλίζονται μέσα από την εφαρμοζόμενη πολιτική, αποτελούν τα ισχυρά εργαλεία για την «προσέλκυση επενδύσεων».
Αυτό το μήνυμα στέλνει η κυβέρνηση, αμέσως μετά τη Σύνοδο της Ευρωζώνης, βάζοντας μπρος ολοταχώς την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου, δηλαδή τις νέες αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, τη νέα λαϊκή φοροαφαίμαξη και τις γιγάντιες αποκρατικοποιήσεις, ενώ ήδη τρέχουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του πρώτου μνημονίου και ήδη ο λαός πτωχεύει. 
Ολ' αυτά τα προβάλλει η κυβέρνηση ως το μεγάλο «συγκριτικό πλεονέκτημα» της χώρας για να γίνουν επενδύσεις, να αντιμετωπιστεί η κρίση σε όφελος των μονοπωλίων και να έρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη.

ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΗ ζωή και η δράση της πηγή διδαγμάτων

Η μορφή της Ηλέκτρας Αποστόλου κατέχει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις αγωνίστριες του λαϊκού κινήματος, στα ηρωικά μέλη του ΚΚΕ, στους πρωτοπόρους της πάλης για το σοσιαλισμό. Παράδειγμα αντοχής στις δυσκολίες, δίψας για μόρφωση και πίστης στη δύναμη του λαού, η Ηλέκτρα έζησε μια ζωή σύντομη σε διάρκεια, αλλά πλούσια ως πηγή διδαγμάτων. Με αφορμή τη συμπλήρωση 67 χρόνων από τις 26 Ιουλίου 1944, όταν το πτώμα της βρέθηκε στο δρόμο μετά από τη δολοφονία της στην Ασφάλεια, στεκόμαστε σε σημαντικά σημεία της ζωής και της δράσης της, σημεία που διδάσκουν, εμπνέουν και καθοδηγούν τη σημερινή πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και φωτίζουν το δρόμο για τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Κούβας.Τους νέους του «συνεργάτες» προσδιορίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ) στο ετήσιο πρόγραμμά του για τη διεξαγωγή αποσταθεροποιητικών ενεργειών κατά της Κούβας, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει τη σοσιαλιστική κυβέρνηση.
Στα μέσα του Ιούνη, με ανακοίνωσή του, ζητά προτάσεις από διάφορες «οργανώσεις που ενδιαφέρονται να προωθήσουν τη δημοκρατία» στην Κούβα. Το πακέτο των 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων που διαθέτει αποτελεί μέρος των 20 εκατομμυρίων που έχει υπολογίσει για αυτό το σκοπό. Οπως αναφέρει, πρόκειται για χρήματα «για την ενίσχυση της συμμετοχής της κοινωνίας και την ανεξαρτησία των ανεξάρτητων κοινωνικών ομάδων που στηρίζουν τη δυνατότητα των Κουβανών πολιτών να καθορίζουν ελεύθερα το μέλλον τους». 

Το θέατρο που παίζεται και στις δυο ακτές του Ατλαντικού...


Αναδημοσίευση απο : redfly planet
Μα φυσικά και θα τα έβρισκαν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, ώστε να      "σωθεί η χώρα και να μπορουν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις" (όχι που νομίζατε πως κατέχει την πρωτοτυπία ο Γιώργος Παπανδρέου) . 


Μόνο που οι Αμερικάνοι, επηρρεασμένοι εμφανώς απο το Χόλλυγουντ που βρίσκεται στην γειτονιά τους, είπαν να του δώσουν λίγο σασπένς παραπάνω και η συμφωνία ανακοινώθηκε μόλις μια ημέρα πριν τον "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ" που θα έπληττε τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.Εργαλείο ενσωμάτωσης και χειραγώγησης του λαού
Στην τελική ευθεία μπαίνει από την κυβέρνηση η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τα δημοψηφίσματα. 
Τη Δευτέρα παρουσιάστηκε και την Τρίτη εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο το προσχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει δύο τύπους δημοψηφισμάτων:
  • Στην πρώτη κατηγορία, εντάσσονται τα δημοψηφίσματα για «κρίσιμα εθνικά θέματα». Θα γίνονται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία θα καταθέτει στη Βουλή σχετική πρόταση, που θα πρέπει να εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών.

Υπάρχει διέξοδος και λύση: συμπόρευση με το ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία.


«Με ορμή» στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού
Η φράση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης, «είναι η ώρα με μεγαλύτερη ορμή να ανοίξουμε όλο και περισσότερο την ατζέντα των μεγάλων θεμάτων και των μεγάλων αλλαγών», σήμανε το σύνθημα για μια νέα κλιμάκωση της επίθεσης στα δικαιώματα και στο εισόδημα του λαού.
Η κυβέρνηση επιδιώκει να αξιοποιήσει το κλίμα θριαμβολογίας που η ίδια κατασκεύασε με αφορμή τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης για την διαχείριση του χρέους, για να περάσει μέσα στους επόμενους μήνες το σύνολο των βάρβαρων και αντιδραστικών μέτρων που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. 

Ο «καρπός» που «έσπειρε» το σύστημα «βλάστησε».Η προσπάθεια αποστασιοποίησης των αστών από τον εθνικιστή αντικομμουνιστή δολοφόνο δεν μπορεί να κρύψει ότι είναι προϊόν της σάπιας καπιταλιστικής κοινωνίας.Μία βδομάδα έχει μεσολαβήσει από το μακελειό στη Νορβηγία, που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους από τη βομβιστική επίθεση στην έδρα της κυβέρνησης στην καρδιά του Οσλο, και την εν ψυχρώ δολοφονία 69 νέων στο νησί Ουτόγια, βόρεια του Οσλο, στην πλειονότητά τους έφηβοι μεταξύ 14 και 19 ετών, που προκάλεσε ο 32χρονος, Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, που δηλώνει εθνικιστής και αντικομμουνιστής.