Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Για ένα στημένο ρεπορτάζ

Του Πέτρου Πουντίδη (Τοτέμ)
Την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, στο δελτίο ειδήσεων του STAR, παίχτηκε άλλο ένα μονόπρακτο από το θεατρικό «Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούν από τη Ζώνη».
Παράσταση που ανεβάζουν χρόνια οι εργοδότες στο λιμάνι, και την μετέφερε και στη μικρή οθόνη ο σκηνοθέτης των μεγαλύτερων ταινιών τρόμου, η Χρυσή Αυγή. Το εμετικό «ρεπορτάζ» (σε πολλά εισαγωγικά η λέξη ρεπορτάζ) του Τάσου Τέλογλου, ήταν ένα ακόμα λιθαράκι, σε μία σειρά κατευθυνόμενων προπαγανδιστικών χτυπημάτων από την εργοδοσία. 
Δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν, που ανυπόγραφα άρθρα στην «Καθημερινή» ή στο «Βήμα», ακόμα στην «Ελευθεροτυπία» ή στην «Αυγή», αποτελούσαν παιχνίδι «βρες τις διαφορές» για τους εργάτες στη Ζώνη του Περάματος. Βρες τις διαφορές, ανάμεσα στα άρθρα εκείνα και στις ανακοινώσεις ή τα δελτία τύπου της ένωσης εργοδοτών του ΒΙ.ΠΑ.Σ. (Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού) ή της ένωσης εργοδοτών της Ζώνης. Συνήθως οι διαφορές ήταν ανύπαρκτες, και αν υπήρχαν 2-3, αναλωνόντουσαν σε επίπεδο συντακτικού ή γραμματικού τύπου.

Η εμμονή της κ. Μισέλ Ασημακοπούλου

Της Κικής Αλεξάνδρου
Πραγματικά καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κατανοήσουμε την εμμονή της κ. Μισέλ Ασημακοπούλου στο ζήτημα της υποψηφιότητας Τσίπρα για πρόεδρο της Κομισιόν και τις αναφορές στο ΚΕΑ και τις άλλες «εξτρεμιστικές», όπως ισχυρίζεται, οργανώσεις που τον στηρίζουν.
Η ΝΔ προσπαθεί να αξιοποιήσει το γεγονός στη δικομματική - διπολική αντιπαράθεση που στήνεται στο πλαίσιο αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, με «ιστορίες» και ψέματα. 
Είναι εμφανής η προσπάθεια που γίνεται να οξυνθεί η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυνάμεις που διαγωνίζονται στο ίδιο γήπεδο για το ποιος καλύτερα σε συνθήκες κρίσης θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων και την πολιτική της ΕΕ, εγκλωβίζοντας, στο πλαίσιο της μεταξύ τους αντιπαράθεσης, τη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Γι' αυτό και η ΝΔ προσδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά που δεν έχει, όπως αυτά της κομμουνιστικής, αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής δύναμης που παλεύει ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ. 
Η ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι ούτε η ΕΕ ούτε το ΝΑΤΟ κινδυνεύουν από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΕΑ -του κόμματος που φτιάχτηκε από την ίδια την ΕΕ ακριβώς για να προωθήσει τους δικούς της σκοπούς, όπως όλα τα άλλα ευρωκόμματα. Άρα γιατί το κάνει; 

Θέατρο του παραλόγου;

Η ΝΔ επιμένει στο ρόλο του νονού του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τον έχει βαφτίσει κομμουνιστική, αντικαπιταλιστική, αντιιμπεριαλιστική δύναμη, αντίπαλο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ κ.λ.π. 
Ιδιότητες που δεν αναγνωρίζει, άλλωστε, ούτε ο ίδιος στον εαυτό του. 

Εφτασε, μάλιστα, να χαρακτηρίζει «συνονθύλευμα κομμουνιστών» το οπορτουνιστικό Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ιδρύθηκε με βάση τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος προβλέπει ότι όρος για την ίδρυση των «ευρωκομμάτων» είναι ο σεβασμός των αρχών της ΕΕ. 

Θέατρο του παραλόγου; μικροκομματική σκοπιμότητα; 

Και η ζωή συνεχίζεται...

Του Γιώργου Σαρρή
«Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα» φώναζαν σε όλους τους τόνους!
«Δεν αντέχει άλλο ο λαός»! Το έχουμε καταλάβει όλοι.
«ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ» έγραφαν οι τίτλοι των εφημερίδων και των δελτίων των καναλιών για την «ηρωική αντίσταση» της κυβέρνησης στην τρόικα...
«Τριπλό όχι σε μέτρα, εκλογές κ.λπ...» έλεγαν για τη συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Και τι έγινε τελικά; Όχι εβδομάδες ή μήνες μετά, αλλά ακριβώς την επόμενη;
Νέα λαίλαπα μέτρων. Νέα λάβα κυλάει και καίει ό,τι έχει απομείνει.
Φρικτή φορολογία στα ακίνητα όπου το χαράτσι, που θα καταργούσαν σύμφωνα με την προηγούμενη συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ (και ΔΗΜΑΡ), θα γίνει μόνιμο κι ας μην μπορούν να το πληρώσουν πια οι περισσότεροι.
Νέα μέτρα στα σχολεία, στα νοσοκομεία (κι ας μην τα πιάνει το μάτι μπροστά στη θύελλα άλλων σκληρότερων), νέο ασφαλιστικό (που όλοι βλέπουν στο δρόμο να έρχεται) και πάει λέγοντας.

Ο Αλ. Τσίπρας ως νέος «λέων» του λάκκου των λεόντων

Του Τάκη Βαρελά*
Όλα τα είχε η Μαριορή αυτό μας έλειπε, λέει μια παροιμία.
Θα ζήσουμε να το δούμε και αυτό το πανηγύρι.
Ο Τσίπρας, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς (ΚΕΑ) για την προεδρία της Κομισιόν.
Ήδη εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ περιπατούν με ύφος 100 καρδιναλίων και 60 καπουτσίνων, σηκώνοντας τη σημαία του Ελληναρά, Λέοντα πλέον Αλέξη, που ως άλλος Αίολος φορώντας προβιά λιονταριού θα φουσκώσει τα πανιά της γερασμένης Ευρώπης για να την επανατοποθετήσει στον αρχικό της στόχο της ευημερίας των λαών, της δημοκρατίας, του τέλους των οικονομικών ανισοτήτων, της υγιούς επιχειρηματικότητας και λοιπών ονείρων.
Όλα αυτά με τη σημαία του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς, του δεδηλωμένου συστημικού κόμματος της ΕΕ, το όποιο, αφού συμφωνήσαν με τα άλλα λιοντάρια (Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλιστές, Πράσινοι κ.λπ.) για το πλαίσιο και το ρόλο της ΕΕ, συμμετέχει πλέον θεσμικά στην αγέλη κατασπάραξης των λαών της Ευρώπης και όχι μόνο.

Ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ: Είναι τόσο σκυμμένοι που πιο κάτω …δεν πάει!!!

Σαν εργαζόμενος, θέλω να δω το τριτοβάθμιο όργανό μου να με ενημερώσει για τις ενέργειες που κάνει για να με υπερασπιστεί, σαν εργαζόμενο που με έχουν ξεσκίσει στα χαράτσια και στην εξαφάνιση των, όποιων τέλος πάντων, κοινωνικών υπηρεσιών μου παρείχε το κράτος μέχρι σήμερα.
Έρχονται σήμερα το πρωΐ από το ΠΑΜΕ και από την ΠΑΣΕΒΕ και μου λένε ‘‘Συνάδελφε στις 6 του Νοέμβρη έχουμε απεργία, πάρε μια ανακοίνωση και κάνε το βήμα να συσπειρωθείς μαζί μας, να κάνεις απεργία και να κατέβεις στη συγκέντρωση, για να γίνουμε δυνατοί και να ανατρέψουμε αυτή την βάρβαρη πολιτική που μας εξαθλιώνει’’.

Σκέφτομαι ποιος με καλύπτει νομικά για να κάνω απεργία; Είμαι ‘‘νόμιμος’’;
Ρωτάω ‘‘Ποιος την κάνει την απεργία ρε παιδιά, γιατί εμένα δεν μου έχουν πει τίποτα από το σωματείο μου και δεν γίνεται να κάνω απεργία, χωρίς να την έχει προκυρήξει η ΓΣΕΕ, γιατί θα με απολύσουν και όπως ξέρετε αν απεργήσω θα …κλπ, κλπ, κλπ’’.