Σελίδες

8 Δεκ 2018

Δυναμώνουμε το μέτωπο ενάντια στο κεφάλαιο και τα «ρετάλια» του ευρωκομμουνισμού

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην 20ή Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, Μάρκο Ρίτσο, για την κατάσταση στη χώρα του και τις προσπάθειες που κάνει το ΚΚ να οργανώσει τον ταξικό αγώνα, μετά από χρόνια εγκατάλειψής του, υπό την επίδραση του ευρωκομμουνισμού.

Παραθέτουμε τη συζήτηση που είχαμε μαζί του:
-- Οι διαφωνίες Ιταλίας - Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ιταλικό προϋπολογισμό ανέδειξαν βαθύτερες αντιθέσεις για την ΕΕ (π.χ. τις προτεραιότητές της σε εξωτερική και δημοσιονομική πολιτική), στις οποίες η κυβέρνηση «Κινήματος 5 Αστέρων» (M5S) - «Λέγκας» πρωτοστατεί. Πώς αποτυπώνεται αυτό στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης; Για παράδειγμα, πώς ξετυλίγεται η επιχείρηση χειραγώγησης, να πειστεί ο λαός ότι η «καλή» κυβέρνηση θα τον υπερασπιστεί απέναντι στη σημερινή «κακιά» ηγεσία της ΕΕ;

Το έπος της Αφόρετης Γραβάτας

"Είναι νομίζω μια κατάκτηση. Να μπαίνω στο Λευκό Οίκο, στο Κρεμλίνο, στο Βατικανό, στη Γουόλ Στριτ και στο Πεκίνο, χωρίς γραβάτα". Τάδε έφη ο Ελληνας πρωθυπουργός. Δεκέμβρης 2018. Την ίδια μέρα, στην ίδια χώρα, ο συγκυβερνήτης του και υπουργός Αμυνας, ξεκίνησε με πρώτον οβολό το μισθό του, έρανο για ν' αγοραστούν φρεγάτες για το Πολεμικό μας Ναυτικό, καλώντας Ελληνες εφοπλιστές και σκέτους Ελληνες, να προσφέρουν απ' το υστέρημά τους στον ιερό αυτόν σκοπό, μαζί.
Οχι σύντροφοι κι αναγνώστες γενικώς. Δεν είναι μήτε fake news (ψεύτικες, παραπλανητικές ειδήσεις) μήτε τρολάρισμα δημοσιογραφικό ή διαδικτυακό. 
Είναι η επιτομή, συνάμα το αγλάισμα, η ίδια η σημαία - ταυτότητα, η κορωνίδα της πρώην, της νυν και αεί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικης πολιτικής. Ξεπερνάει τον κάθε θνητό άνθρωπο και μετατρέπει σε τοτέμ της διεθνούς πολιτικής σκηνής την ουσία της λέξης κωλοτούμπα, που ήδη λεξικογράφεται και ως kolotoumba.